Ochranný rám

Styling, lak, střešní nosiče atd.

Ochranný rám

Příspěvekod g.man » 29.05.2009 21:16

Doufám, že se snad už dočkám nové Sportage a zvažuju, zda ji doplnit o přední ochranný rám. Líbí se mi to, ale mám na to dva názory.
1. Ochrání před drobnými ťukanci někde na parkovišti, navíc to dobře vypadá (subjektivně).
2. V případě srážky s chodcem ho to asi víc pomlátí, při srážce s předmětem se síla přenese na body úchytu, ta trubka se pak navíc vmáčkne dovnitř, tedy asi následná škoda a poškození auta bude horší.
Co si tom myslíte? Šli by jste do toho?
Lépe zbraň mít a nepotřebovat ji, než ji potřebovat a nemít.
g.man Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Kia Stonic (2018)
1200 km @ 5.7 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Ochranný rám

Příspěvekod slava » 29.05.2009 21:42

g.man píše:Doufám, že se snad už dočkám nové Sportage a zvažuju, zda ji doplnit o přední ochranný rám. Líbí se mi to, ale mám na to dva názory.
1. Ochrání před drobnými ťukanci někde na parkovišti, navíc to dobře vypadá (subjektivně).
2. V případě srážky s chodcem ho to asi víc pomlátí, při srážce s předmětem se síla přenese na body úchytu, ta trubka se pak navíc vmáčkne dovnitř, tedy asi následná škoda a poškození auta bude horší.
Co si tom myslíte? Šli by jste do toho?

1./ Souhlasím
2./ Chodec na silnici nemá co dělat :no: . Na to mají přechody :yes: . A tam přece dáváš pozor, ne? :idea: Představ si srážku bez rámu, když tam ta trubka nebude. A navíc SPORTAGE s rámem je KRÁSNÁ :love: . Myslím, že není co řešit!!!!!!!! :no:
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod g.man » 20.06.2009 07:01

Asi máš pravdu. Takže budu shánět rám za rozumnou cenu. Zatím jsem zjistil, že bez homologace je cca za 6-7, s homologací dvojnásobek. No ale zase v případě nehody, kdyby došlo ke zranění, tak rám bez homologace bude asi dobrá záminka, jak si došlápnout na řidiče.
Včera jsem viděl jakousi pochybnou dodávku a ta měla rám, který byl evidentně svařen snad z lešenářské trubky a poté natřen štětkou na bílo. To by mě zajímalo, co by ten řidič dělal, kdyby tímhle uměleckým dílem někoho nedejbože porazil.
g.man Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (2)

Kia Stonic (2018)
1200 km @ 5.7 l/100km

Ochranný ram sportage 95?

Příspěvekod Pavel Rykr » 20.06.2009 08:48

Ahoj Nemate někdo plán na přední ochranný ram sportage 95? Stačilo by par lepších foto uchycení. Dik Pavel

Edit BEDA: tema slouceno
Pavel Rykr Neuvedeno
Nováček

Kia Sportage I (1995)
175000 km @ 11 l/100km

Příspěvekod g.man » 26.06.2009 16:19

Drží to na takovejch plocháčích. Pokusím se to nafotit - jestli to můj mobil zvládne :shifty:
g.man Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (2)

Kia Stonic (2018)
1200 km @ 5.7 l/100km

Příspěvekod AH_Litomysl » 26.06.2009 16:26

g.man píše:Asi máš pravdu. Takže budu shánět rám za rozumnou cenu. Zatím jsem zjistil, že bez homologace je cca za 6-7, s homologací dvojnásobek. No ale zase v případě nehody, kdyby došlo ke zranění, tak rám bez homologace bude asi dobrá záminka, jak si došlápnout na řidiče.
Včera jsem viděl jakousi pochybnou dodávku a ta měla rám, který byl evidentně svařen snad z lešenářské trubky a poté natřen štětkou na bílo. To by mě zajímalo, co by ten řidič dělal, kdyby tímhle uměleckým dílem někoho nedejbože porazil.

Zrovna máme jednu Sportage s rámem na předávačce. Pokud bys měl zájem, můžu ti udělat fotku a poslat.
AH_Litomysl Neuvedeno
Kia prodejce
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Pavel Rykr » 26.06.2009 22:00

AH_Litomysl píše:
g.man píše:Asi máš pravdu. Takže budu shánět rám za rozumnou cenu. Zatím jsem zjistil, že bez homologace je cca za 6-7, s homologací dvojnásobek. No ale zase v případě nehody, kdyby došlo ke zranění, tak rám bez homologace bude asi dobrá záminka, jak si došlápnout na řidiče.

Zrovna máme jednu Sportage s rámem na předávačce. Pokud bys měl zájem, můžu ti udělat fotku a poslat.

Byl bych rád,kdybys mi ty fotky poslal prosím na mail ( onuce@centrum.cz )..dík Pavel ;-) ;)
Pavel Rykr Neuvedeno
Nováček

Kia Sportage I (1995)
175000 km @ 11 l/100km

Příspěvekod g.man » 02.11.2009 21:11

Tak jsem rám vyzkoušel. Teda spíš paní či slečna co jela přede mnou. Zastavila před křižovatkou, rozhlédla se, zařadila zpátečku - já začal troubit, ale nepomohlo to - ona dupla na plyn a odkopla spojku - asi chtěla mít jistotu, že jí to nechcípne... a nechcíplo, ale zastavilo se to o mě. Teda o rám. Jediné poškození byl obtisk jejího náratníku a nějak se prohly ty držáky, takže do servisu, ale jinak v pohodě. Takže to asi funguje, jinak jsem ji měl někde u chladiče :no:
g.man Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (2)

Kia Stonic (2018)
1200 km @ 5.7 l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 03.11.2009 08:48

@g.man: a nebyla to sestra téhle paní ne videu? http://www.autorevue.cz/default.aspx?se ... icle=10966 a nebo známá téhle v Americe, která si zas spletla brzdu s plynem? http://www.autorevue.cz/Zivot-ridice/Ja ... fault.aspx :o :) :thu:
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod marhalu » 03.11.2009 08:55

Myslíš že se v Americe jezdí žigulíkem a oktávkou ? :lol: Tipnul bych Čechy nebo Slovensko ..
Ale jinak moooc pěkná akce

edit : sorry Amerika je až na druhým videu, odkaz se mi zobrazil až po reloadu stránky :help:
prepared to sucCEED ;)
KIA Cee'd SW FL 1.6 CRDi Comfort Plus + něco navíc
marhalu Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

Příspěvekod Nalim2 » 03.11.2009 12:35

Hezký :lol: Proti tomuto je každý rám skoro zbytečný :lol:
Kia Cee'd II (2015)
Nalim2 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)
15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1)
23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1)

Kia XCeed (2025)
628 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 03.11.2009 13:33

Jinak dámy ta videa nebyla namířené proti Vám, ale je s podivem, co se dá s auty dokázat :D ;)
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod Gruss4 » 01.07.2010 07:10

Ahoj já mám Sportage a hned ják jsem jí koupil jsem jí nechal orámovat
hned to auto vypadá uplně jinak,a nedávno jsem sestřelil srnku a odnesla
to jen mlhovka.Pokud to pujde tak na nic nečekej a hned jsi to nech udělat
a nech si to napsat do malého tech.prukazu
Gruss4 Muž
Nováček

Kia Sportage II (2006)
130000 km @ 9.l l/100km

Příspěvekod Beda » 01.07.2010 07:28

Gruss4 píše:Ahoj já mám Sportage a hned ják jsem jí koupil jsem jí nechal orámovat
hned to auto vypadá uplně jinak,a nedávno jsem sestřelil srnku a odnesla
to jen mlhovka.Pokud to pujde tak na nic nečekej a hned jsi to nech udělat
a nech si to napsat do malého tech.prukazu

Predni ram ti uz asi jentak do technicaku nezapisi viz. viewtopic.php?f=2&t=999
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Zpět na Exteriér