Bouchání "něčeho" v kufru

Trápí Vás něco na voze?

Bouchání "něčeho" v kufru

Příspěvekod Dajek » 22.11.2009 17:15

Zakládám nové téma, protože tu sice je bouchání interiéru, ale jednak je to v sekci cee'd a řeší se tam hlavně ten interiér, takže aby to bylo přehlednější, dám to sem(snad to nebude vadit):

Už asi rok mi něco neustále bouchá v kufru, dělá to hlavně při přejetí jakékoliv větší nerovnosti na silnici, takže na většině silnic :-D Taky už tak rok si s tím kufrem pořád hraju a vymýšlím, co by to mohlo dělat :?: V servisu sem už s tím byl 2x, pokaždé něco podlepili a dělalo to pořád :!: Dohání mě to už k šílenství, proto na to musím přijít :yes: Měl jsem už rozebranej celej kufr a nepřišel sem na nic :help: Zdá se mi, že ten zvuk jde odněkud ze dveří nebo nárazníku (možná nějak blbě zaklapne zámek ?), když na místě auto několikrát zhoupnu, tak to neudělá, jedině za jízdy. Jinak sem samozřejmě pro jakejkoliv nápad nebo tip, co by to mohlo dělat. Protože jestli to bude dělat dál, tak si z toho asi udělám pětidveřák :angry:

Takže rozeberu celý kufr a napíšu, o čem jsem přesvědčený, že to nedělá:
síťka oddělující zavazadlový prostor - vyndána, bouchá pořád
roleta - vyndána, bouchá pořád
vana v zavazadlový prostoru - vyndána, bouchá pořád
dvojité dno + věci v něm - vyndáno, přeskládáno, bouchá pořád
rezerva - je dotažená na doraz, bouchá pořád
5té dveře- rozebrány a podlepeny v servise pěnou v okolí skla, ještě jsem gumovým těsněním podložil ten plast dole, přesto to pořád někde bouchá
držák RZ - podložil jsem ho gumovým těsněním, bouchá pořád
zadní tlumiče - nedělá to na každé díře a podle mě by to teda muselo dělat i na místě, takže asi taky ne

Přikládám ještě nahrávku zvuku z mobilu(jenom pro představu, nějak extra to tam slyšet není), v 0:01 a 0:03 je to slabě slyšet (odkaz)

Obrázek
:kia: cee'd Sporty Wagon 1.6 CVVT Comfort Plus :love:
Dajek Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Bouchání "něčeho" v kufru

Příspěvekod olin » 22.11.2009 17:58

Snad jen ještě zkus zahýbat výfukem. U Punta mé ženy to bylo ono. ;)
Obrázek Ceed SW III MY2020, 1.4 T-GDi, 103 kW, TOP Obrázeknajeto >19000 km a něco i nacouváno
Ceed SW II 1.6 GDi, 99 kW Comfort+
Ceed SW 1.4 CVVT, 80 kW Comfort+
olin Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)
16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 3. místo (1)
Sponzor (15) TOP sponzor (3) Organizátor srazu (1)

Kia Ceed SW III (2020)
19000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Dajek » 22.11.2009 18:25

na výfuk už jsem se taky díval, když silou zaberu tak se sice pohne, ale ne až tak že by mlátil do nárazníku, takže tudy cesta asi taky nevede :no: celkem mě to štve, s autem jsem jinak moc spokojenej, ale tohle je hrůza...
Dajek Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod vladislav » 22.11.2009 18:30

Zkus sednout do kufru a at tě někdo proveze..Snad tím snáz určíš místo odkud to jde... :thu: :thu:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Dajek » 23.11.2009 07:22

už jsem taky zkoušel několikrát a nevím, jak už jsem psal, zdálo se mi že to jde odněkud ze spodku dveří, buď zevnitř nebo někde dole od zámku (ale neříkám, že to dělá přesně někde tady, jenom mi to tak v tuhle chvíli přišlo), ono se to v tom kufru celkem rozlíhá, takže těžko něco přesně určit :-(
Dajek Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod anybody.else » 23.11.2009 14:39

mam taky SW, zatim jsem nic podobneho nezaznamenal.

Napada me, jestli nemuze byt naprikad uvnitr dveri uvolneny najaky kabel k napajeni osvetleni u listy SPZ, nebo neco podobneho.
Ale tezko radit....
anybody.else Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod vladislav » 23.11.2009 17:43

Kdyby tam byl uvolněný kabel nebo cokoliv jiného tak to místo by bylo už trošku označené..Mám na mysli otlačené nebo obouchané,,Jestli to mlátí už rok musí být to misto tímto způsobem už nějak omáčkané...Jen to místo najít...Tak dlouho projevující se bouchání nebo závada je hodně protivné. Já vím sám co jsem se nazlobil s tím přirezáváním brzd..Ted už je to jakž takž v normě... ;)
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Dajek » 23.11.2009 18:51

No já právě doufám, že už bych na to taky mohl přijít, v servise pokud jim přesně neřeknu co to dělá, tak je to i ničem :-( Ale ten uvolněný kábel určitě není špatný nápad, o víkendu na to zase pořádně kouknu. :yes:
Dajek Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod titanus » 23.11.2009 19:26

ja som napriklad cez leto nasiel pod tym plastom co kryje zamok kamienok...ako sa tam dostal netusim a von esiel po 5minutovej operacii...ale pochybujem ze by to bol tvoj problem...

nie je mi uplne jasne ci si skusal jazdu bez celej plastovej podlahy na odkladanie naradia lebo par krat som si vsimol ze pri vacsich nerovnostiach - ak nie je dostatocne zatazena podskoci a jej dopad je pocut...inak fakt museli zabudnut daky sroub v dverach - nebolo by to po prvy krat ;)

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Dajek » 23.11.2009 20:17

Já mám právě pocit, ikdyž jako přesně to nevím, že to možná začalo bouchat až po tom, co jsem v autě převážel něco většího. Jinak s tím šroubkem si to moc nemyslím, ty dveře byly v servisu už jednou podlepovaný a jednou rozebraný když se znovu lakovaly kvůli puchýři, takže pochybuju, že by přehlídli šroubek, ikdyž... :-D

@titanus
ano, jezdil jsem bez celýho toho plastovýho dna, v podstatě s úplně vyrabovaným kufrem už taky pákrát a pořád ten zvuk :evil:
Dajek Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Axel » 25.11.2009 18:07

Zkus ještě dotáhnout tlumiče kufru (2 x M10 na rámu auta a 1 x M12 na víku kufru samo toto platí pro jeden tlumič) a zámek kufru (3 x M10), pořád mi tam taky něco trochu klepalo, ale jak jsem to dotáhnul tak zatím dobrý...
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Tým: Scuderia Ferrari Marlboro; Jezdec: Felipe Massa
Axel Muž
Fanda vozů Kia

5. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod Dajek » 25.11.2009 18:41

Dobře zkusím to, díky za radu (pak dám vědět) :-) Jinak jsem už vděčnej za každej nápad a jakoukoliv blbost, jak se toho zbavit, takže jestli má ještě někdo někakej nápad, sem s ním ;-)
Dajek Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Katikakus » 25.11.2009 23:23

Na starem foru mel nekdo podobny problem, nemam ted ale bohuzel cas to hledat, tak se tam zkus podivat. Myslim, ze to slo od zamku zadnich dveri a resilo to vic lidi. Je to uz davno, tak si to nepamatuju presne. :no:
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod Dajek » 26.11.2009 07:24

odpoledne se tam zkusím podívat, teďka si nějak nevybavuju, kde přesně se to řešilo :-)
Dajek Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Beda » 26.11.2009 14:23

cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Další

Zpět na Závady