Nová Kia Venga

Re: Nová Kia Venga

Příspěvekod Kryshna » 09.12.2009 12:00

Tak jestli to vidis takhle... za neproverenou novinku hodlas pustit tento peniz a nemas vyhrad - je to tvoje vyhra, kazdopadne za tyto penize bych hledal asi v jinych vodach, pokud bych byl ochoten dat takovy obnos za male auto, coz nejsem.

A mam pocit, ze jsi dostatecne stary na to, abys nevytrhaval veci z kontextu a nezkousel detinske pokusy o sarkasmus... hovoril jsem pouze o ESP, nikoliv o dalsich bezpecnostnich prvcich tebou jmenovanych (ktere navic jasne prokazali, ze jsou opravdu k necemu).Znovu opakuji ESP je vec, ktera ma usetrit zivoty idiotum, kteri nejsou schopni odhadnout to, co si mohou se svym vozem dovolit.Ridim uz 8 let (hehe - pro nektere z vas mozna k smichu, ale jednou se na vase odrizena leta mozna doskrabu, pokud me do te doby nezabije nejaky jouda podobny tomu, ktery si myslel, ze mu aquaplaning chrani zivot) a za tu doby, vyjma meho crashtestu (ktery se stal navic pouze proto, ze jeden dusevni exkrement nerespektoval, co je jeho úpolovina silnice), jsem nikdy svoje auto nedostal na "hranici" ... a to jsem pred Kijákem vlastnil jetou 2.2 Vectru se 147k... ve ktere to svadelo - jezdit jako dobytek.

Takze asi takhle :oldman:
Já neumírám, já takhle žiji...

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod snike » 09.12.2009 12:08

Kryshna píše:Tak jestli to vidis takhle... za neproverenou novinku hodlas pustit tento peniz a nemas vyhrad - je to tvoje vyhra, kazdopadne za tyto penize bych hledal asi v jinych vodach, pokud bych byl ochoten dat takovy obnos za male auto, coz nejsem.
.....

Cee´da jsem já i otec kupovali taky jako "neprověřenou novinku" za větší peníze, než na jaké by nás vyšla Venga a svého rozhodnutí já po ujetí 66.000 km a otec 35.000 km nelitujeme :yes: :kia: Cee´dem Kia dokázala, že dokáže vyrobit spolehlivé auto i když s pár mouchami ..... viz. test na 100.000 km viewtopic.php?p=30314#p30314 .... a jelikož Venga využívá částečně techniku Cee´du, tak o její spolehlivosti nemám obavu ;)

P.S.: ..... zkrátka každý máme jiný pohled na tuto věc :yes:
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod ferino » 09.12.2009 12:50

@kryshna

add ESP) az nahodou zazijes poladovicu len niekde v "pod kopcom", alebo na moste a pritom nikde inde nebude, tak budes tomu ESP rad. (napr. kedze jazdim na D1 okolo Jihlavy tak v zime nic nezvycajne ze zrazu na kratkom useku je mokro dokonca poladovica hoci zvysok cesty bol "suchy") A mozno este radsej ak nejaky *** prebehne zase do protismeru a ty sa budes vyhybat a brzdit, pricom pol auta budes mat na ceste a pol uz pomaly v jarku na prachu, alebo trave s uplne odlisnou adheziou. Neprajem to nikomu, uvadzam to len ako priklad. Zazil som to tiez, a tiez som dakoval bohu ze 3 mesiace predtym som vymenil auto za nove bezpecnejsie hoci z neho ostal srot, ale zijeme.

add dalsia bezpecnostna vybava) ukaz mi dalsie auto z danej triedy v danej cene so 6 airbagmi a aktivnymi opierkami hlavy.

add zaruka) Venga ma standart 5 rokov, u mnohych si za zaruku nad 2 roky treba priplacat. Otazka ci to nepreplatis na servise je druha vec.

Takze to co sa tebe zda drahe, je pre ineho prijatelne. Vdaka roznorodosti trhu a poziadaviek zakaznika. Tym nechcem povedat ze by som nebol rad keby bola cena nizsia, ale predpokladam a je to pravidlo, novinka je vzdy drahsia ako bude cena po 1/2-1 roku. Otazkou je ci pockas alebo nie.
To Be Not Faster Than Your Angel Can Fly...
ferino Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod Stefi » 09.12.2009 13:21

Nevím kde stále bereš to malé auto: aby to bylo po kupě :?
Venga
Venga40001.jpg

Cee´d
hpqscan0004.jpg

Fábia Vnější rozměry
Délka (mm): 3992
Šířka (mm): 1642
Výška (mm): 1498*/1513**
Světlá výška (mm): 135*
Rozvor náprav (mm): 2462
Octavia Combi
Vnější rozměry Délka (mm): 4569
Šířka (mm): 1769
Výška (mm): 1468
Světlá výška (mm): 140/138
Rozvor náprav (mm): 2578 , :| :no: taková Octávka je pouze díky velkým převisům delší, ještě Roomster
Délka (mm): 4205
Šířka (mm): 1684
Výška (mm): 1607
Světlá výška (mm): 140
Rozvor náprav (mm): 2617 :shock:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Stefi Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod Kryshna » 09.12.2009 14:07

To Snike:

Cerato táta kupoval taky jako neproverenou novinku - a do dnes mi zaplatpanbuh slouzi bez poruch - tedy ZATIM, nebot cekam, ze diky cvakani pri otackach okolo 2tis a vrzani z motoroveho prostoru pri plnem rejdu se brzy neceho dockam.
A nas Ceed byl kupován v zari 2007 - takze taky jako novinka.
Ano a auta funguji a chybu jsme myslim neudelali - i kdyz Cerato ma vazne strasnej motor - nejvetsi slabina celeho auta :thd:
Takze z toho jasne plyne, ze mame uplne stejny pohled na vec... kvalitu (konkretne Ceedu) nerozporuji ;)
Rozporuji pouze prvni cenu Vengy - nic vic ;) A dostavame se ted znovu k tomu co jsem uvedl uz nekolikrat... PROC BYCH SI MEL VZIT VENGU, ktera patri do segmentu malych vozu za stejnou cenu, jakou ma Ceed v akci a s klimou??? A nebo mnou zmineneho Roomstera?

To Ferino:

Nerozporuji funkci ESP, pouze jsem konstatoval, ze bych uprednostnil klimu... a tebou specifikovane priklady taktez nerozporuji - ano, stat se to muze, ale nemam ve zvyku jezdit jako silenec, kdyz prsi a nebo je naledi... musel bych si nastudovat kdy vlastne presne ESP zasahuje, ale mam pocit, ze vsude citam, ze az opravdu na hrane.Tohle ale neposoudim a bez radnych informaci ani nechci.

Bezpecnostni vybava je na vyborne urovni a v tomto segmentu jsem stejne vybavene auto nenasel (resp. nehledal) - ale to primo souvisi s moji otazkou polozenou Snikemu, proc Vengu a ne stejne vybaveneho Ceeda?

Se zarukou je to velmi osemetne, ale to je vec znama... navic konkurence zareagovala pohotove (Skoda) a v akci taky ten nejaky rok prihodila.

Nechtel jsem to pojmout, jako utok proti Venze - predevsim proto, ze ji chci opravdu koupit .Jak jsi spravne rekl - ruznorodost trhu.A ja jsem prave ten ruzny druh, co chce klimu misto ESP.Idealni by byl konfigurator, kde si muzu svuj sen poskladat ;) bohuzel tak daleko KIA jeste nedosla.

To Stefi:

To male auto beru z obecne danych pravidel a rozmeru, ktera urcuji tridy vozu a predpokladam, ze zarazeni v dane tride definuje napr. i to, kde se setri (plasty, akusticka izolace atp.)
Realna cisla nerozporuji, ale tak jako jsem nadaval na Skodu, nez pochopila, ze musi zlevnit, tak ted nadavam na KIU, ze postavila ceny nad provarenou Skodovku, nebo do temer stejne urovne.Coz je pro nas "POKRIVENY" trh vysoko.Je jasne, ze to KII muze byt jedno, ale v principu veci mam z pohledu zakaznika rad rekce typu Renault ;)

Takze abych byl spokojeny, budu chtit Vengu za 300 vcetne klimy ;)
Reknu to takhle - jsem nenarocny zakaznik, chci ABS, 6x ABG, Klimu a slusny motor (coz je 1.4CVVT, ale jsem ochoten priplatit tech 20 za 1.6CVVT) a az toto bude v te cenove relaci do 300, pujdu a Vengu koupim, tedy pokud neprijdu o praci atp.
A verim, ze k te cene do konce roku 2010 dojdeme... jestli ne, tak si asi budu nucen priplatit a nebo zkouset jine vody (i za cenu toho, ze mi bude chybet to ESP) 8-)

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod ferino » 09.12.2009 14:39

@ kryshna

K rozporu Venga vs Cee'd som cital zaujimavy clanok s podobnou temou. Akurat to bolo Cee'd SW vs Carens. A tam im tiez vyslo ze priplatok za MPV Carens je "zbytocny". Asi je to podla chuti zakaznika ci kombik alebo MPV alebo ako v pripade Venga vs Cee'd ci mensie MPV alebo hatch nizsej strednej triedy.
To Be Not Faster Than Your Angel Can Fly...
ferino Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod Kryshna » 09.12.2009 15:05

No prave... shodou okolnosti jsem nedavno sledoval starsi dil TopGearu, kde resili zda se vyplati MPV proti hatchi? A k jakemu dosli zaveru? NE...
Ale trh ve VB je nekde jinde...
Ja rikam MPV ano, ale v danem segmentu... takze RIO, nebo Venga? VENGA!!! A ceed, nebo Venga? CEED... pasivni bezpecnost, vice mista v interieru, mozna o neco slabsi kufr, ALE... neni ten kufr nahodou kratsi ve Venze? Tot muj odhad ;)
Jinak proste stale verim v tom, ze jste KIU volili ne proto, ze jste si chteli overit, zda je KIA opravdu tak spatna jak zli jazykove tvrdi, ale prave proto, ze nabizela sveho casu bezkonkurencni pomer cena/vykon/uzitna hodnota ;)

No a tohle prave nekoresponduje s cenou uvedenou v ceniku. Maly vuz za cenu Nizsi stredni a navic bez klimy, ale s ESP - ktere doufejme vyuzijeme minimalne, nebo radsi vubec?
Sveho casu - Octavii s 1.4 s ubohym vykonem ve vybave HOLATKO a nebo Ceed v sakra nadstandardni vybave a 80kW motorem?

Takhle uvazuju a KIA me nuti zamyslet se nad smyslem Vengy :angry: pze cenove jsou na stejne lodi... se Ceedem.

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod snike » 09.12.2009 15:42

@Kryshna: ... nevím proč stále snižuješ nepotřebu ESP :?: Využití systému ESP může výrazně pomoci předejít situaci, kdy budou muset ukázat co umí Airbagy, předpínače bezp. pásů a aktivní hlavové opěrky ;) V tuhle chvíli jde už většinou o život posádky :( Co vím, tak se plánuje povinné zavedení ESP do základní výbavy a dle mne je to jen dobře. Stačí si přečíst výsledky výzkumu společnosti Insurance Institute for Highway Safety ;)

ESP.pdf

P.S.: ..... ESP.... s ním jsou spojeny i funkce, které řidiči pomohou v situacích, kdy nejde o život ;)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Kryshna » 09.12.2009 17:36

Snizuju ho proto, protoze jsem bez nej jezdil do dnes, stejne tak jako 100vky tisic jinych lidi (nehlede na to, ze na silnici te stejne denne ohrozi tolik individui, az beda).To ze muze a predchazi katastrofam je bez debat a jen kvituji pozadavek EU o jeho zavedeni jako nezbytnou soucast nove vyrobenych vozu, ale dokud to neni povinnosti (vyrobce), tak bych uvital svobodu volby, kterou nemam!!! O nic jineho tu nejde... nechci od KIE ESP, chci KLIMU, kapiš :?: :idea:
To je muj osobni pozadavek a vyhrada :roll: Stejne tak nepotrebuji HILL HOLDER... nebo jak to ma nazvane KIA.

A jeste jedna vec... hlavne aby se pak nerikalo (jako u Rencku), ze ESP je u KII proto, pze maji tak spatne podvozky ;)

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod mbiron » 09.12.2009 17:45

Muj deda taky jezdil cely zivot bez bezpecnostnich pasu, bez airbagu ABS EBD ESP a jinych vymozenosti a prezil, teda ne, umrel na rakovinu. ;) Je to prece nesmysl tvrdit ze to neni potreba, naopak, vsechno co je pro vetsi bezpecnost cestujicich bych nechal montovat do vsech aut. Zrychluje se provoz, je hustejsi a lidi jsou vic bezohledni. Proste je to nutnost doby.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Kryshna » 09.12.2009 17:50

Ja jen doufam, ze nereagujes na me (to bys me :angry: a zaslouzil bys :hammer: ), pze jsem tu nikde nepsal, ze to neni potreba... :!:

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod mbiron » 09.12.2009 17:59

To se hluboce omlouvam, nebylo to mysleno na tebe, beru to jako global. Ja osobne znam lidi co tyhle veci odsuzuji protoze neznaji jejich funkci a ten kdo byl v Sosnove a ma na aute ABS a ESP musi souhlasit ze je tato funkce opravdu v krizove situaci znat.
.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Kryshna » 09.12.2009 18:02

Ja se taky omlouvam, za moji prehnanou reakci...ale dnes mi prislo, ze tu asi nikdo neumi cist a nebo me proste z principu veci nechce chapat.A ty jsi asi precetl na samem zacatku jen poslednich par prispevku, ktere v podstate vytrhli uplne z kontextu to, o co mi slo... ;)

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod mbiron » 09.12.2009 18:05

To se stava ;) Presne tak cetl jsem jen ten Snikovo a tvuj posledni :oops: Ja si jen vzpomnel na rodice a jejich argumenty co je a co neni potreba ;)
mbiron Muž
KIA Family

Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod lebka75 » 11.12.2009 21:15

:kia: XCeed 1.5 T-GDi Exclusive Obrázek
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Venga