To Snike:
Cerato táta kupoval taky jako neproverenou novinku - a do dnes mi zaplatpanbuh slouzi bez poruch - tedy ZATIM, nebot cekam, ze diky cvakani pri otackach okolo 2tis a vrzani z motoroveho prostoru pri plnem rejdu se brzy neceho dockam.
A nas Ceed byl kupován v zari 2007 - takze taky jako novinka.
Ano a auta funguji a chybu jsme myslim neudelali - i kdyz Cerato ma vazne strasnej motor - nejvetsi slabina celeho auta
Takze z toho jasne plyne, ze mame uplne stejny pohled na vec... kvalitu (konkretne Ceedu) nerozporuji
Rozporuji pouze prvni cenu Vengy - nic vic

A dostavame se ted znovu k tomu co jsem uvedl uz nekolikrat... PROC BYCH SI MEL VZIT VENGU, ktera patri do segmentu malych vozu za stejnou cenu, jakou ma Ceed v akci a s klimou??? A nebo mnou zmineneho Roomstera?
To Ferino:
Nerozporuji funkci ESP, pouze jsem konstatoval, ze bych uprednostnil klimu... a tebou specifikovane priklady taktez nerozporuji - ano, stat se to muze, ale nemam ve zvyku jezdit jako silenec, kdyz prsi a nebo je naledi... musel bych si nastudovat kdy vlastne presne ESP zasahuje, ale mam pocit, ze vsude citam, ze az opravdu na hrane.Tohle ale neposoudim a bez radnych informaci ani nechci.
Bezpecnostni vybava je na vyborne urovni a v tomto segmentu jsem stejne vybavene auto nenasel (resp. nehledal) - ale to primo souvisi s moji otazkou polozenou Snikemu, proc Vengu a ne stejne vybaveneho Ceeda?
Se zarukou je to velmi osemetne, ale to je vec znama... navic konkurence zareagovala pohotove (Skoda) a v akci taky ten nejaky rok prihodila.
Nechtel jsem to pojmout, jako utok proti Venze - predevsim proto, ze ji chci opravdu koupit .Jak jsi spravne rekl - ruznorodost trhu.A ja jsem prave ten ruzny druh, co chce klimu misto ESP.Idealni by byl konfigurator, kde si muzu svuj sen poskladat

bohuzel tak daleko KIA jeste nedosla.
To Stefi:
To male auto beru z obecne danych pravidel a rozmeru, ktera urcuji tridy vozu a predpokladam, ze zarazeni v dane tride definuje napr. i to, kde se setri (plasty, akusticka izolace atp.)
Realna cisla nerozporuji, ale tak jako jsem nadaval na Skodu, nez pochopila, ze musi zlevnit, tak ted nadavam na KIU, ze postavila ceny nad provarenou Skodovku, nebo do temer stejne urovne.Coz je pro nas "POKRIVENY" trh vysoko.Je jasne, ze to KII muze byt jedno, ale v principu veci mam z pohledu zakaznika rad rekce typu Renault
Takze abych byl spokojeny, budu chtit Vengu za 300 vcetne klimy
Reknu to takhle - jsem nenarocny zakaznik, chci ABS, 6x ABG, Klimu a slusny motor (coz je 1.4CVVT, ale jsem ochoten priplatit tech 20 za 1.6CVVT) a az toto bude v te cenove relaci do 300, pujdu a Vengu koupim, tedy pokud neprijdu o praci atp.
A verim, ze k te cene do konce roku 2010 dojdeme... jestli ne, tak si asi budu nucen priplatit a nebo zkouset jine vody (i za cenu toho, ze mi bude chybet to ESP)