Totálně vybitá baterie

Trápí Vás něco na voze?

Re: Vybitá baterie

Příspěvekod slava » 13.12.2009 11:20

Po nastartování nijak. Jedině zastrčit pojistku na již mnohokrát zmiňované místo v pojistkové skříňce, ale podotýkám, že si tím odblokuješ denní svícení a musíš vždycky, než vyjedeš, rozsvítit světla manuálně!!!
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Nalim2 » 13.12.2009 11:25

Bydlo píše:Vypnutí světel není problém-stačí si přečíst uživatelskou příručku,kterou máš v autě 4 kapitola str.57
cituji:
✽ POZNÁMKA
Pokud chcete vypnout DRL (denní
provozní světla), otevřete kryt
pojistkové skříně na straně řidiče a
vložte jakoukoliv náhradní pojistku
do polohy DRL OFF.

OK. Díky moc. To jsem tušil a věděl, že to jde přes tu tzv. "paměťovou pojistku" ale když to tu bylo tak jednoduše zmiňováno, myslel jsem, že to půjde ještě nějak daleko jednodušeji....No asi ne! :thu:
Kia Cee'd II (2015)
Nalim2 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)
15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1)
23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1)

Kia XCeed (2025)
628 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod anybody.else » 14.12.2009 10:43

Tak po pul roce opet problem s baterii. dnes jsem prisel k autu, podarilo se mi ho otevrit dalkacem, ale baterie uz nemela chut nastartovat.
Takze uz po druhe ten samy problem. Opet to vyresila Kia Assistance, respektive UAMK, ktere si KIA najima.
technik byl celkem ukecanej a rikal, ze kie maji s baterii problem dost casto. Rikal mi, ze pry jsou v tech bateriich strasne slabe desky, ze kterych se muze kousek odlomit a pak vyskratuje baterii. Nevim jestli je to pravda, ale kadopadne to odpovida skutecnosti. Nic jsem nenechal zapnute a po 1 dni stani je baterie totalne vybita.

Takze ja osobne to budu resit se servisem a budu chti novou, ale hlavne jinou baterii, nez tu co tam davaji ve vyrobe.
anybody.else Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod sumar » 14.12.2009 12:19

Taková malá poznámka k mojí 2 krát vybité baterii.
Mám podezření že to zapříčinilo CD s Mp3 hudbou puštěné v rádiu. Doma u garáže zhasnu motor,
vyndám věci z auta a otevřu garáž, nastartuju a zajedu dovnitř cca 6 vteřin a zhasnu motor. Za tu krátkou dobu se nestačí načíst CD a i po vypnutí
motoru a tím i rádia možná zůstává nějaká funkce zapnuta a to je podle mého názoru příčina vybití baterie alespoň v mém případě. Od té doby
co vyndavám CD a přepnu na FM stanici nemám problém s baterkou.
Kia Cee'd 1,4 Base, Piston Grey
sumar Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1)

Příspěvekod Beda » 14.12.2009 14:04

@anybody.else
Dle mych zkusenosti, ani nepredpokladej, ze by jsi dostal puvodni "korejskou" baterku. Ceske servisi vetsinou maji dohodnute lokalni dodavatele a tak dostanes spis nejakou Vartu nebo Bannera, ktery vim, ze pasuji do cee'du :idea: Akorat dle specifikace (kapacita atd.) jsou vsechny neoriginalni nahrazky horsi :oops: coz je ale nutne overit provozem ;)
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod bruczoun » 15.12.2009 23:42

tak ja se taky pridam do klubu. Moje Pregio je taky bez (mrtva) baterky. Startovani zasadne pres kabely, nesmim vypnout motor, jinak hledam dobrodince, ktery me nahodi...az prijdce cas. Dostane po 8mi letech novou, tak originalni fakt nic nevydrzela :tongue: :evil:

jinak me ji celkem pomohlo autoradio od Sencoru ( a bohuzel mam Sencor i vdruhem aute, takze huntuju baterie dve :cry: )
...uz takovou blbost znovu neudelam...do domu uz mi zadny Sen-core nesmi! :x
BRUCZOUN
Jo Pregio...jediné auto, ve kterém zažiješ to správné dobrodružství!
... a spát se v něm dá taky :-)
bruczoun Muž
Přispěvatel fóra

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (1) Organizátor srazu (2)

Kia Pregio (2002)
81000 km @ 8.8 l/100km

Příspěvekod kasin » 23.12.2009 22:24

Dnešním dnem jsem se stal členem skupiny "Mrtvá baterka". V pondělí ráno jsem zaparkoval po příjezdu do roboty jako každej den. Odpoledne jsem odjížděl na služ. cestu do Barumu Otrokovice, takže Kijóšek stál dva dny, což při mé práci není nic zvláštního. Dnes odpoledne vrátím fabrickou Fábku, jdu si pro miláčka, zmáčknu tlačítko na ovladači a ono NIC! Jen cvaknutí zámků, ale žádný mrknutí blinkrů. Mačkám znovu a zase nic. Trochu znejistím, ale říkám si, že když se auto odemklo, tak to snad bude nějaká prkotina. Sednu, otočím klíčkem a ticho. Ani cvaknutí magnetu u startéru. Jen pohasínající kontrolky. Tak jsem zavolal otcovi, oživili jsme to přes káble a odvezl jsem to do garáže a půjčil si auto od ségry. Takže Ceed dostane jako dárek novou baterku. Buhužel až po vánocích. Když jsem volal do servisu, tak mě řekli, že jsou tam do 17.00 hod. Bohužel bylo 16.45 hod. Otevřeno mají zase až 28.prosince.
kasin Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW II (2016)
48000 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod GVG » 26.12.2009 13:17

Mám auto už 2.5 roku, najeto přes 80K km a s baterkou teda problém nemám. Jen když bylo -16, tak se to torchu líně povalovalo. Je tedy fakt, že s ním jezdím každý den do práce a z práce. Ale třeba teď auto stálo od minulého pátku až do dneška, takže si prošlo i těmi nejhoršími mrazy, a dneska je to úplně v pohodě. Myslím ale, že problém by mohl být v rádiu - pokud se nevypne dopředu, ještě před vytažením klíčku. Já to tak dělám vždy, nikdy jej nevypínám až klíčkem (jen, když vím, že zase pojedu). Zkuste to, není přece možné, aby se baterka vyládovala za 2-3 dny stání.
GVG Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod kasin » 26.12.2009 16:50

kasin píše:Dnešním dnem jsem se stal členem skupiny "Mrtvá baterka". V pondělí ráno jsem zaparkoval po příjezdu do roboty jako každej den. Odpoledne jsem odjížděl na služ. cestu do Barumu Otrokovice, takže Kijóšek stál dva dny, což při mé práci není nic zvláštního. Dnes odpoledne vrátím fabrickou Fábku, jdu si pro miláčka, zmáčknu tlačítko na ovladači a ono NIC! Jen cvaknutí zámků, ale žádný mrknutí blinkrů. Mačkám znovu a zase nic. Trochu znejistím, ale říkám si, že když se auto odemklo, tak to snad bude nějaká prkotina. Sednu, otočím klíčkem a ticho. Ani cvaknutí magnetu u startéru. Jen pohasínající kontrolky. Tak jsem zavolal otcovi, oživili jsme to přes káble a odvezl jsem to do garáže a půjčil si auto od ségry. Takže Ceed dostane jako dárek novou baterku. Buhužel až po vánocích. Když jsem volal do servisu, tak mě řekli, že jsou tam do 17.00 hod. Bohužel bylo 16.45 hod. Otevřeno mají zase až 28.prosince.

Když jsem přišel druhej den do garáže, auto chytlo zase po brnknutí do startéru. Když jsem baterku měřil tak byla OK. Sice při startování klesne napětí na 8-9V, ale jinak jede jako by se nic nestalo.
kasin Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW II (2016)
48000 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod souk69 » 26.12.2009 17:43

:? Tak nevím, zda to může být rádiem. Mě se zapíná i vypíná rádio klíčkem zapalování a baterka je OK. Nevím, ale není jedno, zda se radio vypne ručně, nebo klíčkem? :?
červená Kia Ceed sw 1,6 CRDI
souk69 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2009)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Nalim2 » 26.12.2009 17:46

souk69 píše::? Tak nevím, zda to může být rádiem. Mě se zapíná i vypíná rádio klíčkem zapalování a baterka je OK. Nevím, ale není jedno, zda se radio vypne ručně, nebo klíčkem? :?

Souhlas. Já vypínám rádio také pouze klíčkem zapalování a zatím vše OK....
Kia Cee'd II (2015)
Nalim2 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)
15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1)
23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1)

Kia XCeed (2025)
628 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod slava » 26.12.2009 20:56

Já vypínám rádio u obou aut(a vlastně jsem vypínal u všech co jsem měl)jen klíčkem a nikdy žádný problém. Ale znáte to! Každé auto je jiné i když sjedou z pásu pár vteřin za sebou a stát se může cokoliv. Montér jinak klepne a je to. Asi to stojí za to vyskoušet, jestli to není zrovna ono. A jednou ťuknout prstem není zas tak moc náročné, no ne?
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod Jakub » 27.12.2009 15:38

Autorádio jde stejně úplně vypnout jen vytažením pojistky. Jak tlačítkem tak klíčkem se jen přepne do stand-by režimu. Takže "vypnutí" tlačítkem nemůže mít žádný vliv. Já teď stál taky asi týden (i přes ty mrazy) a auto normálně startuje. A to už mám baterku starou 2,5 roku.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod anybody.else » 28.12.2009 10:03

ja bych to na radio nevidel, sice ho nevypinam rucne, ale nemyslim si, ze by vybilo baterii, kdyz je ve stand-by.
Navic baterie se nevybila po nekolika dnech stani, ale po cca 20 hodinach.
Ja to opravdu vidim na vadnou baterii, ktera se za urcitych okolnosti sama vybije.
anybody.else Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod SelfMan » 29.12.2009 08:43

Ja som mal raz problem na felicii, zakapavala mi baterka a tak som kupil novu. Problem sa vsak opakoval. Nakoniec to bol problem s jednym z vinuti alternatora. Ked som ho vymenil (v service :tongue: ) tak problem zmizol. Zbytocne som vyhodil peniaze za novu bateriu.
SelfMan Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
9500 km @ 7.8 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady