problém s ruční brzdou v prudkém kopci a následný odjezd

Tlumiče, odpružení, řízení, brzdy a vše kolem.

Parkování v mírném kopečku

Příspěvekod cipisek567 » 21.12.2009 00:41

Mám 1.4 SW najeto 17000 km a od začátku mám problém s motorem, který neudrží zaparkováného ceeda v mírném kopečku na první rychlostní stupeň a ani na zpátečku a musí být zatažená ruční brzda (jinak auto houpavým pohybem sjíždí), která již bere až nadorazu. V servisu na garančce mi řekli, že je tak zpřevodovaná převodovka a že se stím nedá nic dělat. Nemáte stím někdo nějaké zkušenosti?
cipisek567 Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Parkování v mírném kopečku

Příspěvekod Blackhawk » 21.12.2009 00:52

cipisek567 píše:Mám 1.4 SW najeto 17000 km a od začátku mám problém s motorem, který neudrží zaparkováného ceeda v mírném kopečku na první rychlostní stupeň a ani na zpátečku a musí být zatažená ruční brzda (jinak auto houpavým pohybem sjíždí), která již bere až nadorazu. V servisu na garančce mi řekli, že je tak zpřevodovaná převodovka a že se stím nedá nic dělat. Nemáte stím někdo nějaké zkušenosti?

Tiez parkujem do kopca a nechavam zaradenu jednotku spolu s rucnou brzdou, istota je istota. Mne tu rucnu dostelovali v servise a teraz ju pritiahnem tak do polky, predtym ako ty az na doraz.
Pro_ceed black pearl
Blackhawk Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia PRO_cee'd (2009)
23000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod slava » 21.12.2009 01:40

Nejsem si tak úplně jistý, jestli s tím má co dělat zpřevodování převodovky. Spíš bych řekl, že s tím má co dělat těsnost motoru. Ventily, těsnící kroužky. To přece není možné, aby na všech to bylo bez problémů a na jednom ze statisíců vozů neudržela rychlost auto v kopci. Nebo montér co montuje spojky měl ke svačině chleba se sádlem, zaprasil si ruce a utřel si je do lamel na spojce. Ale ty houpavé pohyby?? To vypadá tak na ten motor. Mám čtvrté auto, se všema jsem stál, nebo i parkoval v kopci a nepamatuju, že by mi někdy auto někam popojelo. Zato jsem viděl co dokáže zatažená ruční brzda, když do rána přimrzne. A to ani nebyly takové mrazy, jak jsou teď. Sice to byl jenom Trabant, ale ten mistr se zahrabal až na motor. Pak přes den mráz povolil a jelo se dál! Chce to asi známého, nebo kamoše mechnika, který ví o čem je řeč, není líný se zamyslet a podívat se na to. A taky na stoupání toho kopečka. Ale když píšeš, že je mírný :? ,
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod Axel » 21.12.2009 02:27

roli hraje vše, ale největší problém vidím v hmotnosti vozu v poměru na obsah motoru...auto je prostě těžké a dokáže překonat všechny odpory jak převodu, tak hmotnosti pístů, setrvačníků...zkusím to schválně u nás v kopci nechat jen rychlost, ale myslím si, že ta 1,4 je prostě málo na samotné stání a v kopci radši nenechávat jen rychlost, nikdy nevíte kdy vyskočí a auto se rozjede a kdo říká, že za celý život se mu to nestalo, tak tady má odpověď : Co se nestalo doteď, může se stát zítra... ;)
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Tým: Scuderia Ferrari Marlboro; Jezdec: Felipe Massa
Axel Muž
Fanda vozů Kia

5. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod Čambrla » 21.12.2009 08:03

Taky znám rozjetí auta se zařazenou rychlostí. Stalo se otci na parkovišti, skoro rovinka. Asi špatně zařadil, ale stát se to může každému. Proto, pokud skutečně není rovinka a nemrzne, nebo není o co opřít kolo (obrubník), dávám ruční brzdu. Jak píše Axel, to auto má svou váhu. Při parkování z kopečka dávám zásadně protirychlost, tedy čumákem dolů zpátečku.
cambrla@centrum.cz
Čambrla Muž
KIA Family

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (17)

Kia cee'd GT II (2013)
123456 km @ 8.2 l/100km

Příspěvekod Beda » 21.12.2009 08:31

Rucni brzdu si to chce nechat vetsinou seridit. Z vyroby je nastavena tak, ze moc nezabira ani na posledni zub :idea: Po serizeni mi zabrala naplno uz v pulce zdivu a ted mi opet prijde, ze uz to zase zabira skoro u konce :|
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod vladislav » 21.12.2009 08:56

Já mám motor 1,4. Auto nechávám stát kolikrat z kopce bez zatažení ruční brzdy a nikdy se nestalo že by popojíždělo..Takže v obsahu motoru to nebude.. :no: V servisu tě jen odbyli známou fintou,že to dělají všechny... 8-) Já bych trval na tom at vezmou jiné auto od nich a ukáží ,že to opravdu dělají všechny... 8-) 8-) Jinak ruční brzdu seřizuji na každe garančce bez jakehokoliv upozornění..
Myslím,že má v tomto směru pravdu Sláva ..A jedná se o určitou netěsnost motoru... :yes:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Dajek » 21.12.2009 09:03

s tou ruční brzdou souhlasím, taky sem si ji nechal na první garančce seřídit, a s tím stáním v kopci, sice mám 1.6, ale stejnak si myslím, že ta jednička to auto prostě musí podržet, můj ceed to zvládá v poho a auta před ním s tím taky neměly problémy, takže bych třeba zkusil jinej servis ;-)
:kia: cee'd Sporty Wagon 1.6 CVVT Comfort Plus :love:
Dajek Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Blackhawk » 21.12.2009 09:27

Ta jednotka by to asi udrzala, ale kedze parkujem do celkom prudkeho kopca a chcem najst auto tam kde som ho nechal, zatahujem rucnu.
A neprimrzla ani teraz ked bolo skoro -20 stupnov.
Pro_ceed black pearl
Blackhawk Muž
Uživatel fóra

Kia PRO_cee'd (2009)
23000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod tonyp » 21.12.2009 10:45

Tak ja mam 1.6 CRDI a stavam denne dole z kopca. So zaradenou spiatockou to vobec nedrzi a musim zatiahnut aj rucnu (zatial nezamrzla). Rucna drzi az uplne dotiahnuta, to asi naozaj od vyroby nastavuju tak, aby to poriadne nebrzdilo. A kedze to nemozem ani opriet o obrubnik, davam pod koleso dlazobnu kocku pre istotu lebo tomu neverim.

Ani dizel nie je sprevodovany tak, aby to auto udrzalo ? fakt neviem v com je problem...
Kia CEED SW 1,6 CRDI 85kW 2009, najazdene 245000 km
Kia Sportage NQ5 1,6 1.6 T-GDI benzin, 2024 MY25
tonyp Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
127000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod slava » 21.12.2009 16:36

Asi se nemusíte bát, u Cee´da je ruční brzda řešena už asi moderněji, než to bývalo dřív a to, že vlastně zatažením RB byly přitaženy brzdové čelisti k bubnu. Proto taky uměly přimrznout. Ružní brzda by měla pevně držet na 4(čtvrtém)zubu. Je to dávno, ale tak jsme se to učili na učňáku v 70tých letech. Možná se něco změnilo. :lol: . Nevím kolik zubů má Pro_cee´d a jak seřizují ve fabrice ruční brzdu Cee_dů(ale jak jsme viděli, tak asi všechny stejně) a mně pevně drží na 4 zubu, tak jak to má být. Samozřejmě, že svoji roli hrají všechny okolnosti. Obsah motoru, váha vozu, váha nákladu, sklon stoupání či klesání, ba i poryv větru se dá započíst pánové! ;) !
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod Stefi » 21.12.2009 17:25

:roll: Cee´d to má na stejném princípu, aspoň já mám ručku bubnovou a provozka kotouč a desky, obložení je uvnitř a na bubnu je přímo kotouč, taky se tam dostane sajrat, ale to se jízdou odře, hlavně nenechávat zataženo za jízdy, pak již napomůže ani štelování, to jse mi občas stává, když přimrzne tak jízdou se vrátí do normálu :lol: :lol: /zkušenost z coupé 406/, a pak servis nebo jízda bez ní u cee´du už jsem rovněž párkrát zapoměl, ta kontrolka je nějak blbě, asi musím dát pípák..., zatím ještě drží, jinak nechávám rychlost a ručku, před odchodem ješte provedu kontrolu, vymáčknu spojku a auto zatím stojí :thu: :thu:
Stefi Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod formis » 21.12.2009 19:14

Já mám 1,6 FL benzin a na tu jedničku nebo zpátečku to fakt moc nedrží. Zjištěno hned první den po koupi. Ručka je jistota i když mi také zabírá úplně na konci. :oops:
Kia Ceed SW 1,6 benzin * barva 8Q * model 2010
formis Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
16000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod Nalim2 » 21.12.2009 20:34

formis píše:Já mám 1,6 FL benzin a na tu jedničku nebo zpátečku to fakt moc nedrží. Zjištěno hned první den po koupi. Ručka je jistota i když mi také zabírá úplně na konci. :oops:

Tak tak, také mně ruční brzda zabírá úplně na konci a ještě má takovou šílenou vůli, ale v servise mi řekli, že je ještě velice brzy na nějaké štelování a že se musí počkat nejméně do první garančky... :(
Kia Cee'd II (2015)
Nalim2 Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)
15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1)
23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1)

Kia XCeed (2025)
628 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Blackhawk » 21.12.2009 23:45

Nalim2 píše:
formis píše:Já mám 1,6 FL benzin a na tu jedničku nebo zpátečku to fakt moc nedrží. Zjištěno hned první den po koupi. Ručka je jistota i když mi také zabírá úplně na konci. :oops:

Tak tak, také mně ruční brzda zabírá úplně na konci a ještě má takovou šílenou vůli, ale v servise mi řekli, že je ještě velice brzy na nějaké štelování a že se musí počkat nejméně do první garančky... :(

To bude nejaka vyhovorka. Mne to v Dolnise dostelovali v ramci zimnej prehliadky a to mam auto od Aprila.
Pro_ceed black pearl
Blackhawk Muž
Uživatel fóra

Kia PRO_cee'd (2009)
23000 km @ 0 l/100km

Další

Zpět na Podvozek / Řízení / Brzdy