Co vybrat?

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Re: Do FL Ceedu SW 1.4 nebo 1.6???

Příspěvekod vladislav » 28.12.2009 08:24

Kryshna píše:Ehm.. otazka trochu OT... znate nejaky dobry Autosalon, nebo prodejce KIA, kde vezmou moje Cerato protiuctem?

Vem si telefon a zkus si dostupné prodejce obvolat nebo napsat email..To je nejjednoduší způsob jak to zjistit.U nás auta na protiúčet vykupují bez problémů.. :)
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Co vybrat?

Příspěvekod Kryshna » 05.01.2010 16:59

Zdravim,

tak jsem poptaval a poptaval... a nakonec jsem dostal nabidky na ceedy - oba 1.6CRDi...

Jeden v modelovem roku 09 - zakladni cervena - vybava Comfort.
Druhy 2010 - infra red - vybava Active plus
Rozdil mezi cenami je 10000Kč ve prospech 2010

Problem je, ze jsem na vazkach co vzit - me sympatie patri modelu 2010 byt je temer o dva stupne horsi vybava... ALE MA 6TI KVALT...co se mi zda jako dost velky bonus (umi nekdo prepocitat z pomeru otacky a rychlosti na jednotlivych stupnich???)
Myslite, ze nova prevodovka ma nejaky zasadnejsi vliv na jizdni vlastnosti a spotrebu???

Jsem nenarocny zakaznik a tak jsem schopen ozelit vybava - Actvive + splnuje me predstavy co se vybavy tyka, ale pri takto nicotnem rozdilu v cene se nejsem schopen rozhodnout .
Umi nekdo posoudit, jestli je FL o tolik lepsi? Ridite nekdo FL s 6ti kvaltem?

Diky za jakekoliv nazory - s komentari
Já neumírám, já takhle žiji...

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Re: Co vybrat?

Příspěvekod titanus » 05.01.2010 17:10

ak ti vyhovuje vybava Active plus tak jednoznacne druha moznost 2010 s 6kvaltom ktory ti podla mna dokaze pekne usetrit peniazky - zalezi na tvojom rocnom nabehu...ja by som za 6kvalt dal neviem co...hlavne preto ze mam k tomu benzin a na dialniciach je to citelne...nejake grafy su tu na fore ohladom otacok a rychlosti ale ak sa nemylim tak su len na 5kvalt...druha vec je ze v 2010 by sa uz nemali objavovat neduhy ako hrdza okolo SPZ...

moje resume je preto jednoznacne model 2010!!! ale potom mi to nevykrikuj :lol:

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Kryshna » 05.01.2010 17:25

No ten FL je mi o moc vice sympaticky... ja se k nemu klonim jak po stranece designu, tak po strance vylepseni techniky, interieru atp...
Bohuzel muj rocni probeh je max 15000... pze pracuji v Praze a bydlim v Lyse... tudiz mi auto stoji vecne pred barakem ;) neb dostavat se rano do prace autem nema smysl... vlakem jsem v centru z Lyse za 37 min... autem to trva 90min... :D
Uprimne chci koupit naftu jen kvuli tomu, abych mohl vystrelit pri predjizdeni s jistotou a dostatecnou vykonovou (a momentovou) rezervou 8-)
Uz mam plne zuby mrzaku co me ucili jak se jezdi... specialne ti s jetymi Ochcafkami...
Uvazoval jsem i o 1.6CVVT, ale ten financni rozdil uz neni tak markantni...

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod romik » 05.01.2010 17:28

Záleží jakým způsobem máš rozložený roční proběh kilometrů. Pokud cca 60% najedeš po dálnici při délce cesty přes 200 km, není co řešit a pořiď si 6ti stupňovou převodovku. Pokud najezdíš cca 80% na cestách I třídy a ve městě při délce cesty do 100 km a 3-4 x za rok vyjedeš na dálkovou trasu přes 1000 km 5ti stupňová převodovka je dostačující. To je jen můj názor a určitě s ním polovina řidičů nebude souhlasit, ale ta druhá jej zase podpoří, Rozhodnout se musíš sám. :kia: :help:
romik Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
20000 km @ 5.7 l/100km

Příspěvekod Axel » 05.01.2010 18:52

přesně tak 6 je už opravdu jen pokud vališ po dálnici těch 130 - 140 ale pokud jezdíš okresky (teda pokud i po nich nejezdíš 130-140) a město tak 5valt stačí
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Tým: Scuderia Ferrari Marlboro; Jezdec: Felipe Massa
Axel Muž
Fanda vozů Kia

5. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod marhalu » 05.01.2010 19:46

určitě 5kvalt stačí ale co jezdím se 6kvaltem, tak bych už neměnil. Pěkne si to brumlá něco pod 2000 pri 90km/h (přesne nevím). Při 130 je tam cca 2300 - 2400 otáček. ;)
Je fakt že jsem 5kvalt ani pořádně nevyzkoušel takže nedokážu porovnat. :(
prepared to sucCEED ;)
KIA Cee'd SW FL 1.6 CRDi Comfort Plus + něco navíc
marhalu Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

Příspěvekod titanus » 05.01.2010 19:50

ja som sice benzin ale pri 140km/h tam mam presne 4000otacok...a ja jednoznacne 6kvalt potrebujem lebo cesta po dialniciach je 80% a inak nesuhlasil by som ze po okrskach sa nejazdi na 6tke...neviem ako KIA ale fotkova laguna ide na 6tom kvalte uz od 80-90km/h uplne pekne bez podtacania takze ja som jednoznacne za 6kvalt!!! ale nie kazdy ho musi vyuzit tak ako by som ho vyuzil ja to uznam...

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod hermenet » 05.01.2010 20:23

Když se podíváte na to, jak jsou ty rychlosti odstupňované, tak uvidíte, že např. u 66kW CRDi nejde o přidání šestky nad pětku, ale spíš přidání jedné nové rychlosti mězi původní pětku a čtyřku a o zlomeček zrychlený stálý převod, takže ta šeska nebude žádný volnoběžný kolovrátek pro dálnice. Šestikvalt spíš umožní plynulejší jízdu na těch okreskách.
KIA cee'd SW 1.4 CVVT 80.2 kW Active (2009) Obrázek
hermenet Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

7. sraz Kia-Club.org (1)

Opel Zafira (2016)
90000 km @ 8.37 l/100km

Příspěvekod Kryshna » 05.01.2010 21:12

HERMENETE umis to prepocitat na otacky pri zarazene rychlosti? Ehm, hodlam koupit 85kW... diky.

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod marhalu » 05.01.2010 21:17

titanus píše:ja som sice benzin ale pri 140km/h tam mam presne 4000otacok...a ja jednoznacne 6kvalt potrebujem lebo cesta po dialniciach je 80% a inak nesuhlasil by som ze po okrskach sa nejazdi na 6tke...neviem ako KIA ale fotkova laguna ide na 6tom kvalte uz od 80-90km/h uplne pekne bez podtacania takze ja som jednoznacne za 6kvalt!!! ale nie kazdy ho musi vyuzit tak ako by som ho vyuzil ja to uznam...

Presne tak. Na pekny silnice to je idealni. Jezdim na sestku od cca 85 a je to uplne v pohode. Motor pekne zrychluje.
prepared to sucCEED ;)
marhalu Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

Příspěvekod Kryshna » 05.01.2010 21:46

Marhalu - mel bych dotaz, co vse jsi navic platil? krom dane ceny auta - a pokud to neni prilis osobni otazka, mas to na leas? (kdyztak muzeme mluvit pres SZ)
Testoval jsi podle PC spotrebu na dalnici napr. pri 160? A co hlucnost? Takujes neco kvalitnejsiho?

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod hermenet » 05.01.2010 21:48

Kryshna píše:HERMENETE umis to prepocitat na otacky pri zarazene rychlosti? Ehm, hodlam koupit 85kW... diky.

Přepočítat rychlost na otáčky z převodových poměrů by znamenalo taky znát obvod kola (a možná ještě kdovíjaké koeficienty). To fakt dělat nebudu, nejsem fyzik ani strojař. Dá se ale celkem jednoduše spočítat, kolik to bude při rychlosti-n točit na nejvyšší převodový stupeň, za předpokladu, že max. rychlosti to dosahuje při maximálních otáčkách a že maximální otáčky jsou otáčky uvedené u max. výkonu:
otáčky při rychlosti-n = (max. otáčky / max. rychlost) x rychlost-n :idea:
při rychlosti 130 km/h by to mohlo na šestku točit (4000/188)x130 = 2766 ot./min.
KIA cee'd SW 1.4 CVVT 80.2 kW Active (2009) Obrázek
hermenet Muž
Fanda vozů Kia

7. sraz Kia-Club.org (1)

Opel Zafira (2016)
90000 km @ 8.37 l/100km

Příspěvekod Kryshna » 05.01.2010 22:05

Tak podle teto logiky by to tak asi melo byt... kazdpadne doufam, ze to bude mene... ;)

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod marhalu » 05.01.2010 22:45

Kryshna píše:Marhalu - mel bych dotaz, co vse jsi navic platil? krom dane ceny auta - a pokud to neni prilis osobni otazka, mas to na leas? (kdyztak muzeme mluvit pres SZ)
Testoval jsi podle PC spotrebu na dalnici napr. pri 160? A co hlucnost? Takujes neco kvalitnejsiho?

Mame to lizacku. K tomu co je v podpisu je navic - lepsi budiky a tempomat s omezovacem rychlosti. ISG a metalizu jsem mel gratis. Vic jsem neuhadal o proti ceniku. To nepocitam koberecky, povinnou vybavu, lahev sektu, velka masle ...
Spotreba pri 150 vychazela podle terenu asi na 6 - 8 litru. Ale to jeste nebyl uplne zajetej. Jel jsem Praha - Petrikov (Jeseniky) ve ctyrech a nesetril jsem ho dalnice 140-150, zbytek jak to slo 60-110. Spotreba byla 5,4 (teprve najeto 1500) takze super. Zitra se svezu po dalnici na liberec tak to budu sledovat pak poslu SZ.
Hlucnost motoru parada ve srovnani s 1.4TDi ve fabii (to je hucak). Podvozek je slyset ale neni to nic hroznyho a hlavne me to nevadi :)
Nafta - navykl jsem si tankovat u Agipu DieselTECH uz s fabii. Ted jsem u toho zustal. Sbirame bodiky :)
prepared to sucCEED ;)
marhalu Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ceed SW