Kia cee´d 1.4 benzín, hlučný motor

Trápí Vás něco na voze?

Re: Kia cee´d 1.4 benzín, hlučný motor

Příspěvekod vladislav » 14.11.2009 21:35

@Kasik
Mohl bys napsat v kterém servisu ti dali olej 15/W40 do motoru s 16 ventily???? To je opravdu na pováženou...Benziny nejsou u nás kvalitní v žádném případě...Ted jsem bral benzín u OMV v Jindř.Hradci...Auto nejelo..A vzal jsem potom benzín v Rakousku..Auto jako vyměněné..Tak si říkám kde je asi chyba.. ;)
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Venda » 14.11.2009 22:09

To tedy koukám že ti tam dali 15w40 :o . No a co se týče benzinu mám své zkušenosti.U jedné jsem to zkusil a auto vůbec netáhlo potom jsem přejel kjiné a auto se mohlo roztrhnout :) .Tak teď jezdim jenom tam a mám svatej klid :yes: .
KIA CEED SWII. 1.6GDi Ex. 9S
Venda Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2012)
18000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Kasik » 15.11.2009 12:17

Jakub píše:Ten olej 15W-40 se mi moc nezdá jako vhodný. Ten se dává buď do starých nebo vyběhaných motorů, ale rozhodně ne do moderních vysokootáčkových motorů. Výrobcem doporučená viskozita je 5W-40.
Co se týká mlácení, na to je nejlepší stetoskop (lze nahradit i větším šroubovákem, rukojeť se sevře do pěsti a přiloží na ucho, hrotem se hledá místo odkud hluk jde). Každopádně jakékoliv nestandardní zvuky z motoru jsou známkou nějaké závady.

Díky za radu. Samozřejmě se jedná o olej 5w 40 značka Mobil olej, místo castrol - popletl jsem to. Radu bohužel nemohu realizovat, neboť mlácení je za jízdy, motor v klidu na volnoběh to nedělá.
Kasik Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod SelfMan » 17.11.2009 20:25

Si si isty, ze ten zvuk ide z motora a nie z inej casti?
SelfMan Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
9500 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod Neferti » 03.01.2010 12:57

Mám přesně ten samý problém, začalo to při 700km. Byl jsem s tím v servisu při 1500km a nic nenašli. Mám tam zápis a kdyby něco tak se to opraví, mám prý počkat. dělá to přesně při 2800 -3000 ot (2,3,4,5 kvalt) a nejhlasitěji na 2jku a na 5tku při 92-97km/h :x
New Kia Cee'd 1.4 CVVT, Blue Metal, 80.2kW Aktive plus
Neferti Muž
Přispěvatel fóra

9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2009)
110300 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Gustaf » 03.01.2010 22:40

Neferti píše:Mám přesně ten samý problém, začalo to při 700km. Byl jsem s tím v servisu při 1500km a nic nenašli. Mám tam zápis a kdyby něco tak se to opraví, mám prý počkat. dělá to přesně při 2800 -3000 ot (2,3,4,5 kvalt) a nejhlasitěji na 2jku a na 5tku při 92-97km/h :x

Po téměř ročním provozu mám dojem, že při uvedených otáčkách kabina lehce rezonuje. Motor je tichý, ale kolem 3000ot
začne být slyšet slabý hukot, jinak ne. Není to nijak výrazné, aby to vadilo, je to slyšet jen když je v autě ticho.
Jenže, po 10000km zároveň s touto rezonancí mi vždy něco pěkně zadrnčí ve středovém panelu.
To už je protivné. No, za měsíc mám první roční prohlídku, tak je aspoň něčím zaměstnám.
Jinak s autem spokojenost. Motor šlape, jak má a dokonce jsem už dlouho necítil zasmrdět spojku.
Zdraví Gustaf.
Gustaf Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod titanus » 04.01.2010 08:33

@Gustaf
kezde mas asi podla temy benzin tak na 2 - 4 pri 3.000ot sa rozvibruje vsetko lebo tieto otacky nie su na dlhsiu jazdu ale na okamzite zrychlenie a podobne...pri 5tke mi nic ani pri 4.000ot nehuci... a hlavne teraz v zime pri tych castych zmenach teplot kde rano je auto v - 5 potom ho vykuris na 20stupnov, zase nechas v -5 a zase vykuris tie plasty pracuju ako dive takze isty hukot sa ocakavat musi...pred cca tyzdnom som sa viezol ako spolujazdec v novej fabke a to bolo vrzganie, asi zovsadial...stredovy panel je vseobecne zle podlozeny a vacsinou uz v servisoch presne vedia kde to maju vypodlozit aby to nerezonovalo....

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod rybko » 11.01.2010 08:16

Myslel som si ze si to len ja vsimam prilis tak preto...ale problem je ze uz aj par znamych ked som ich viezol sa opytalo ze preco tak vytacam motor ze podla hluku su velmi vysoke otacky a to som mal iba okolo tych 2900-300 otacok. A aj na 5ke je to to iste...
rybko Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod titanus » 11.01.2010 08:49

@rybko
iba 2900 - 3000?? tieto otacky mas len pri predbiehani ci zrychlovani alebo aj ked ides dlhsie nemennou rychlostou tak to drzis v tychto otackach??ak to druhe tak tieto otacky su fakt zbytocne vysoke...na rovinke to mozes kludne hladkat na tych 2100 - 2400ot...na 3000ot a viac to drzim len v kopcoch a pri raznom zrychleni...aku mas spotrebu??

titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod rybko » 12.01.2010 07:39

titanus píše:@rybko
iba 2900 - 3000?? tieto otacky mas len pri predbiehani ci zrychlovani alebo aj ked ides dlhsie nemennou rychlostou tak to drzis v tychto otackach??ak to druhe tak tieto otacky su fakt zbytocne vysoke...na rovinke to mozes kludne hladkat na tych 2100 - 2400ot...na 3000ot a viac to drzim len v kopcoch a pri raznom zrychleni...aku mas spotrebu??

No neviem tak to mas asi nejaky lepsi motor lebo v tychto otackach to mam prave pri 3ke a 50km rychlosti alebo pri 5ke 90-100km rychlosti co je podla mna nie len u mna dost casto pouzivana kombinacia tak je dost tazke sa tomu vyhnut a tu 50ku by som mohol jazdit na 4ke ale pri 5ke si neviem predstavit ako jazdit potom..nepojdem predsa 80km rychlostou s 5kou...Spotreba no v meste 8,5 a kombinovana tak okolo 6,7...ale ono vravim ide o hluk ..lebo ked mam pri 90ke zaradenu 5ku tak okamzita spotreba je aj okolo 5,5-6 ale ten hluk je tam ako by som to vytacal na maximum...a teraz to drzim okolo 2500 otacok ...v meste sa to da..ale ako vravim mimo mesta ist do 2.500 otacok tak to ako rychlostou by si siel...?a 3000 otacok na tieto motory si myslim ze by nemalo byt az tak vela...
rybko Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod titanus » 12.01.2010 08:29

@rybko
napis prosim ta aky mas presne motor (kw) a rok vyroby auta aby sme neporovnavali hrusky s jablkami resp. si v profile vytvor garaz ;)

v meste jazdim tak isto 50km/h na 3jke, nieco pod 60km/h na 4ke a od 70-75 uz mam 5tku...samozjejme to vsetko zavisi od plynulosti premavky, ci je rovinka alebo kopecek, ci len udrzujem rychlos alebo zrychulujem...a ze motor huci pocitujem len pri rychlostiach od 110 - 120km/h a viac ale staci trochu pridat radio a hotovo :) ..otazka znie kolko pri tych vyssich rychlostiach huci motor a kolko obtekanie vzduchu...
a podla mojho osobneho nazoru pri jazdeni v konstantnej rychlosti je 3.000ot vela...

titanus Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod rybko » 12.01.2010 08:44

titanus píše:@rybko
napis prosim ta aky mas presne motor (kw) a rok vyroby auta aby sme neporovnavali hrusky s jablkami resp. si v profile vytvor garaz ;)

v meste jazdim tak isto 50km/h na 3jke, nieco pod 60km/h na 4ke a od 70-75 uz mam 5tku...samozjejme to vsetko zavisi od plynulosti premavky, ci je rovinka alebo kopecek, ci len udrzujem rychlos alebo zrychulujem...a ze motor huci pocitujem len pri rychlostiach od 110 - 120km/h a viac ale staci trochu pridat radio a hotovo :) ..otazka znie kolko pri tych vyssich rychlostiach huci motor a kolko obtekanie vzduchu...
a podla mojho osobneho nazoru pri jazdeni v konstantnej rychlosti je 3.000ot vela...

No mam nieco ako ty cize 1,4ka 77kW ale nie sw ..klasicky ceed...rok vyroby november 2008...ano len chcem nafotiti nejake foto a spravim garaz;) ono pri 110-120 uz by som aj ja cakal hluk...ale ako vravim ..najprv som si myslel ze si to velmi vsimam..ale ked uz sa aj par spolucestujucich na ten hluk opyalo tak mi neda....no 3000 je vela? a ked ides ta 5ke tak 100km rychlostou kolko mas otacok?
rybko Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod titanus » 12.01.2010 08:57

@rybko
tak to z fleku neviem, zajtra idem do trnavy na skusku tak ti to presne zistim...jedine viem ze pri 140tke je to 4000ot :) ak nemas moznost sa previes v inom ceede s rovnakym motorom zbehni do servisu a zober na prechadzku servisaka nech sa ti k tomu vyjadri...sam ti mozno povie ze to zbytocne vela tocis alebo ti povie ze chyba je inde...keby si bol v BA dohodneme si rande a preveziemt ta v mojom ceede na porovnanie...kosice su zial trochu od ruky :D

titanus Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Jenda » 12.01.2010 11:05

@ rybko se ptá - a ked ides ta 5ke tak 100km rychlostou kolko mas otacok?

U motoru 1,4 CVVT 80 kW je tento graf vypovídající o rychlosti v závislosti na otáčkách motoru:
Jenda Muž
KIA Family

5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2009)
0 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Neferti » 12.01.2010 19:43

jj 3000ot/min je 95-97 km/h už to poznám podle vibrací kolik jedu :x
New Kia Cee'd 1.4 CVVT, Blue Metal, 80.2kW Aktive plus
Neferti Muž
Přispěvatel fóra

9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2009)
110300 km @ 7.5 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady