problém s ruční brzdou v prudkém kopci a následný odjezd

Tlumiče, odpružení, řízení, brzdy a vše kolem.

Re: Parkování v mírném kopečku

Příspěvekod vegas » 30.12.2009 11:44

Mě v kopci auto taky nepostojí jen se zařazeným kvaltem, 1.6 CRDI, ani se nedivým...1,5 tuny které je opřeno o jeden, možná dva válce?. Ruční brzda zabírá až nahoře, asi poslední 2-3 zuby. Není pravda že na štelování ruční brzdy musíš čekat do garanční prohlídky, jdi do jiného servisu.
vegas Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
25000 km @ 6.8 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Mirek28 » 30.12.2009 17:42

Je fakt, že když stojím z/do kopce jen na zařazenou rychlost, stane se, že se auto (1.4) ještě tak jednou dvakrát "zhoupne" než zůstane stát. Všiml jsem si toho hned co jsem auto koupil a tak raději používám ručku, která mi taky brzdí až na konci a nechám si jí na první garančce seřídit. Nenapadlo mě, že by to mohlo být netěsnostmi v motoru, spíš jsem se to přisuzoval poměru váhy vozu a obsahu motoru (těžké auto/malý obsah) a taky jsem si říkal, že by to mohlo být ještě syrovou spojkou, která se musí teprve "zabrousit". No, na motor je 7 let záruka, mám ho 10 měsíců, najeto 5600km, tak je vždy čas nechat si přeměřit tlaky ve válcích a pokud by byla chyba tam - reklamace. Převodovku už mám taky druhou ;)
KIA CEED SW 1.4 CVVT (8Q)
Hlavně mít kola dole, anténu nahoře a gumové patníky !
Mirek28 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
46000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod hermenet » 02.01.2010 12:49

Mně auto zatím se zařazenou rychlostí vždycky ustálo, takže rychlost byla pro mne vždycky záchranou v situacích, kdy naopak ta originálně seřízená ruční brzda nedostačovala. Otázka je, jestli jsem už zkoušel ustát v tom správném kopci, že? ;)
Zajímá mně ale jiná věc, která s tímto tématem trochu souvisí. Drží líp jednička, nebo ten kvalt (jednička / zpátečka), který jde proti kopci? :?: Podle mne otočit motorem na správnou stranu jde skoro stejně dobře jako do protiběhu, protože rozdílné časování ventilů má vliv až v úvratích, kde už kliku brzdí jen velmi malá síla (větším vektorem se rozkládá do tlaku na čep). Proto by měla v obou případech držet lépe jednička, protože má o trochu větší převodový poměr.:idea: Na druhou stranu má zpátečka zase o kolečko víc, takže tam budou větší třecí odpory, ale to by stejně nehrálo roli při změně směru otáčení.
Kladu to jako svou laickou teoretickou otázku, protože bych to chtěl pochopit, jestli je tu někdo, kdo umí a chce odpovědět. V žádném případě nechci radit vždy jedničku. V příručce přece píšou, že se má řadit na rovině a do kopce jednička, z kopce zpátečka. ;) :!:
KIA cee'd SW 1.4 CVVT 80.2 kW Active (2009) Obrázek
hermenet Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

7. sraz Kia-Club.org (1)

Opel Zafira (2016)
90000 km @ 8.37 l/100km

Příspěvekod faron » 07.01.2010 16:03

Tak ja mam tiez ceed sw 1,6crdi 85KW a v kopci na 1rychlostny stupen sa bez rucnej posuva tiez po trosku dolu.
Skusal som aj spatecku ale robilo to to iste....
faron Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod martasczech » 24.01.2010 11:45

Beda píše:Rucni brzdu si to chce nechat vetsinou seridit. Z vyroby je nastavena tak, ze moc nezabira ani na posledni zub :idea: Po serizeni mi zabrala naplno uz v pulce zdivu a ted mi opet prijde, ze uz to zase zabira skoro u konce :|

Také jsem si teď na garančce nechal seřídit ruční brzdu, zabírala až na konci, teď už na druhý zub :thu: . Se stáním v kopci jen na zařazenou rychlost jsem zatím problémy neměl, asi jsem nestál na dost prudkém, ale stejně bych pro jistotu dal i ručku.
Obrázek You'll Never Walk Alone Obrázek
martasczech Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
57000 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod g.man » 01.02.2010 16:24

Sice nemám ceeda, ale připojím se. Aut jsem měl docela dost, ale pokud to opravdu nebyl kopec jako schody, tak jsem vždy nechával opačnou rychlost a nikdy to neujíždělo. Tak nevím, do teď jsem ručku považoval za jakousi zbytečnou okrasu :yes:
Lépe zbraň mít a nepotřebovat ji, než ji potřebovat a nemít.
g.man Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Kia Stonic (2018)
1200 km @ 5.7 l/100km

Příspěvekod faron » 04.02.2010 14:43

Posuvanie auta pri vypnutom motore a zaradenej jednotky,alebo spatecky
-v servise som sa pri prehliadke pytal a dostal som odpoved :je to koli tomu aby v motore nevznikala kompresija
a chranil sa motor.Je tam nejaky ventil ktory to prepusta a tym sa auto postupne posuva z kopca dole.
Takze rucna na kopci je nutnost.
Horsie je to ked mrzne :(
faron Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod vegas » 07.02.2010 23:45

to faron: a nevíš k tomu ventilu podrobnosti? to by mě celkem zajímalo ja kje to řešené, přijde mi to celkem jako pohádka od těch mechaniků
vegas Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
25000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod hermenet » 08.02.2010 00:13

vegas píše:to faron: a nevíš k tomu ventilu podrobnosti? to by mě celkem zajímalo ja kje to řešené, přijde mi to celkem jako pohádka od těch mechaniků

Taky myslím, že si mechanici vymýšleli. V opačném případě bych musel u sebe reklamovat poruchu toho ventilu, protože já v mírném kopci normálně stojím. :D
Navíc motor je dělaný na mnohem větší tlaky, tak nevím, před čím ho chránit. Já myslím, že jestli by měl být před něčím chráněný, tak před tím, aby se pohnul za studena bez oleje.
KIA cee'd SW 1.4 CVVT 80.2 kW Active (2009) Obrázek
hermenet Muž
Fanda vozů Kia

7. sraz Kia-Club.org (1)

Opel Zafira (2016)
90000 km @ 8.37 l/100km

Příspěvekod faron » 09.02.2010 19:07

ziadne podrobnosti ktomu neviem,ale ked si este dobre spominam tak vravel ze sa to da aj deaktivovat(vyradit s cinnosti)
faron Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod markytanka » 19.02.2010 22:38

cipisek567 píše:Mám 1.4 SW najeto 17000 km a od začátku mám problém s motorem, který neudrží zaparkováného ceeda v mírném kopečku na první rychlostní stupeň a ani na zpátečku a musí být zatažená ruční brzda (jinak auto houpavým pohybem sjíždí), která již bere až nadorazu. V servisu na garančce mi řekli, že je tak zpřevodovaná převodovka a že se stím nedá nic dělat. Nemáte stím někdo nějaké zkušenosti?

mám stejnej problém, i v mírném kopečku musím mít zataženou ručku, jinak mi autíko jede.. ale už jsem si zvykla... a navíc, NIKDY! mi nepřimrzla ani v těchto mrazech..:) 8-)
markytanka Žena
Uživatel fóra

1. místo (1)

Příspěvekod Vlasta » 24.02.2010 19:05

to se mi ještě nestalo a cee´da mám rok a půl,řadím zpátečku a ta drží.
Vlasta Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod radodi » 06.04.2010 14:40

Blackhawk píše:
cipisek567 píše:Mám 1.4 SW najeto 17000 km a od začátku mám problém s motorem, který neudrží zaparkováného ceeda v mírném kopečku na první rychlostní stupeň a ani na zpátečku a musí být zatažená ruční brzda (jinak auto houpavým pohybem sjíždí), která již bere až nadorazu. V servisu na garančce mi řekli, že je tak zpřevodovaná převodovka a že se stím nedá nic dělat. Nemáte stím někdo nějaké zkušenosti?

Tiez parkujem do kopca a nechavam zaradenu jednotku spolu s rucnou brzdou, istota je istota. Mne tu rucnu dostelovali v servise a teraz ju pritiahnem tak do polky, predtym ako ty az na doraz.

Mne ručnú štelovali už dva krát a stále sa vyťahala a v servise mi povedali že nič zvláštne.
radodi Neuvedeno
Nováček

Kia cee'd SW (2008)
28000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod titanus » 06.04.2010 14:51

osobne rucnu zaradujem aj na rovinke a z mojich skusenosti je potrebne davat zostelovat rucnu brzdu 2x doroka - jeden krat na garancke a druhy krat nieco medzi garanckami (vychadzam z toho ze na ne clovek chodi +/- po roku) a nie je problem...ja co som sedel v aute, ktore uz nebolo vobec servisovane alebo davnejsie tak isto chytala az hore a je jedno ci to bol peugeto, mazda ci skoda tak rucka brala tiez az hore...jednoducho sa to lanko vytaha :D

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Nalim2 » 06.04.2010 15:57

radodi píše:
Mne ručnú štelovali už dva krát a stále sa vyťahala a v servise mi povedali že nič zvláštne.

Mně také zabírá ruční brzda až na poslední zub, ale v servise mi řekli, že mám pořád ještě málo km na nějaké poštelování.... :? Teď tento týden se s tím ozvu znova. Už se mi i zdá, že mi moc nebrzdí ani na poslední zub.. :x
Kia Cee'd II (2015)
Nalim2 Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)
15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1)
23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1)

Kia XCeed (2025)
628 km @ 6.2 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Podvozek / Řízení / Brzdy