Rezervní kolo

Tlumiče, odpružení, řízení, brzdy a vše kolem.

Rezervní kolo

Příspěvekod Mirek28 » 07.02.2010 00:16

Měl bych dotaz ohledně rezervního kola, čeká mě několik tisíc kilometrů po evropě a nějak nemám dobrý pocit jet jen s dojezdovou rezervou (představa, že v devět večer píchnu kolo a až do rána pojedu po dálnici jen 50-80km/h, než někde seženu servis mi nějak není po chuti). Zkoušel jste někdo, jestli se u SW vejde bez problémů do prostoru pro rezervu plnohodnotné kolo, aniž by to nějak vadilo hornímu víku s úložnými prostory?
KIA CEED SW 1.4 CVVT (8Q)
Hlavně mít kola dole, anténu nahoře a gumové patníky !
Mirek28 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
46000 km @ 7.3 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Rezervní kolo

Příspěvekod SelfMan » 07.02.2010 00:46

Problem bude hlavne v tom, ze dojazdove koleso ma mensi priemer. Na druhej strane ani na plnu rezervu nemozes jazdit do aleluja v pripade ked je na mom opacna "rotacia" gumy ako smer jazdy. Skor to bude o POI do GPS s najblizsimi pneuservismi. A pokial mas auto v zaruke, tak KIA Asistance.
SelfMan Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
9500 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod Mirek28 » 07.02.2010 01:04

SelfMan píše:Problem bude hlavne v tom, ze dojazdove koleso ma mensi priemer. Na druhej strane ani na plnu rezervu nemozes jazdit do aleluja v pripade ked je na mom opacna "rotacia" gumy ako smer jazdy. Skor to bude o POI do GPS s najblizsimi pneuservismi. A pokial mas auto v zaruke, tak KIA Asistance.

Auto je rok staré, ale volat KIA asistance kvůli píchlému kolu někde ve Francii? Nějak jsem to nezkoumal, ale myslel jsem, že to můžu jen v případě technické závady a né defektu kola. Budu muset prozkoumat podmínky. Spíš mě napadlo, že KIA určutě vyváží auta i do zemí, kde musí mít plnohodnotnou rezervu, tak by se tam mohla vejít :?
Mirek28 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2009)
46000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod titanus » 12.02.2010 15:13

viem ti poskytnu odpoved na jar ked budem menit zimne za letne tak to tam skusim napasovat ale vela sanci tomu nedavam... :) ale ak by to vyslo tak idem po tom...tiez cez leto idem stravit daky ten tyzden okruznou cestou po EU..ale toto leto je to sever (nemecko, holandsko, dansko, belgicko mozno svajciarsko a spat...) takze tato moznost s plnohodnotnym kolom sa mi hodi...a k tej rotacii...smerove sipky maju dnes ak sa nemylim hlavne zimne...letne mam rucite pouzitelne obojsmerne ;)

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Taserda » 12.02.2010 19:19

V takej š. Octavia je rezerva vraj za príplatok,ináč iba sprey na opravu defektov.Ja som zažil dovolenku s rezervou na streche,dokiaľ som nevyprázdnil kufor -hovorí sa tomu z núdze cnosť.Samozrejmosťou by malo byť že rezervnú dojazdovku alebo spreyom opravené pneu dám na zadnú nápravu.Už nech je leto :( .
sw 1.6 crdi,r.v.5.2009,farba HR
Taserda Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod marhalu » 13.02.2010 23:02

tak teď nevím :help: , když jsem byl na školení bezpečné jízdy tak tam lektor říkal že lepší gumy mají být v zadu. Já osobně bych ho dal na místo špatný - určitě bych kvůli tomu nezvedal další kolo, tolik heverů nevozím ... :lol:
prepared to sucCEED ;)
KIA Cee'd SW FL 1.6 CRDi Comfort Plus + něco navíc
marhalu Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

Příspěvekod Mirek28 » 13.02.2010 23:42

Tak jsem nad tím dnes přemýšlel, jestli se tam to klasické kolo vejde nebo ne a myslím, že by mělo, protože když píchnu, tam kam dám to píchnuté kolo, když mám třeba plný kufr?? Předpokládám, že s tím někdo počítal, v autě 4-5 lidí a plný kufr, někam to kolo dát musím........ :?
Myslel jsem, že jste to někdo již zkoušel, já to můžu vyzkoušet až budu přezouvat na letní, dřív to nejde, nemám je doma. Tak jen kdyby někdo věděl.
Mirek28 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2009)
46000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod SelfMan » 14.02.2010 03:32

Hmmm ja ked som mal defekt, tak koleso islo do kufra... nespominam si, ze by som ho daval na poziciu nudzoveho dojazdu.
SelfMan Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
9500 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod Čambrla » 14.02.2010 08:51

Sice jsem to nezkoušel ani neměřil, ale pokud si dobře vzpomínám, tak místa kolem dojezdového kola je dost, tak si myslím, že běžný rozměr (např. to píchnuté kolo) by se tam mohlo vejít. ..... jdu to změřit.
cambrla@centrum.cz
Čambrla Muž
KIA Family

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (17)

Kia cee'd GT II (2013)
123456 km @ 8.2 l/100km

Příspěvekod Čambrla » 14.02.2010 09:00

Čambrla píše:Sice jsem to nezkoušel ani neměřil, ale pokud si dobře vzpomínám, tak místa kolem dojezdového kola je dost, tak si myslím, že běžný rozměr (např. to píchnuté kolo) by se tam mohlo vejít. ..... jdu to změřit.

Tak jsem změřil. Spodek prostoru pro náhradní kolo je sice užší než horní část, ale kolo by se tam vejít mělo v pohodě. A rozdíl v průměru rezervy a kola běžného není zase nijak významný - zhruba 4 cm. Rezervu jsem sice nevyndával, ale podle hrubého měření by se do prostoru rezervy mělo vejít kolo průměru 64 cm, průměr kola na vozidle jsem naměřil 62 cm.
cambrla@centrum.cz
Čambrla Muž
KIA Family

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (17)

Kia cee'd GT II (2013)
123456 km @ 8.2 l/100km

Příspěvekod Čáďa » 14.02.2010 10:01

tak já jsem neměřil ani nezkoušel, ale při výměně letních kol za zimní, mi přišlo že plnohodnotný kolo je o dost větší než ta rezerva a že se tam asi nevejde..
no až budu mít chvilku tak to zkusím..
Čáďa Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2009)
21000 km @ 7.4 l/100km

Příspěvekod luboss » 14.02.2010 12:09

Tak som to bol vyskúšať a výsledok je nasledovný: 16" kolo 205/55 sa na miesto povodnej rezervy, sice natesno, ale vojde, lenže potom už nie je možné umiestniť na povodné miesto podlahu. Pravdepodobne sa tam nezmestí ani 15" koleso, kedže nie je až o toľko užšie aby podlaha sadla na povodne miesto.
9.jpg
8.jpg
7.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
luboss Muž
Fanda vozů Kia

1. místo (1)

Kia cee'd SW (2013)
121000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Mirek28 » 14.02.2010 14:01

:( :( :( :( :( :( :( :(
Mirek28 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2009)
46000 km @ 7.3 l/100km

Hliníky na autě, ale co rezerva?

Příspěvekod Mark77 » 27.06.2010 16:21

Tak dnes jsem si teprve uvědomil že když píchnu 16" hliníkové kolo, že ho nemám čím opravit. Rezervní dojezdové kolo je 15" k mému zděšení :shock: . Takže jsem v háji. Proto se ptám kolegové co máte hliníkáče řeší te to jak? Opravná sada + kompresorek na 12V?? Proboha co já ještě všechno budu muset vozit sebou :lol: .
Kia Ceed SW 1,5 T-GDI - automat, 2023
Kia Ceed SW 1,6 Crdi - manuál , 2008, najeto 199 tis - prodáno
Mark77 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed SW III (2023)
8221 km @ 6.5 l/100km

Re: Hliníky na autě, ale co rezerva?

Příspěvekod Bindick » 27.06.2010 16:27

Proč bys ho opravoval? :o Nasadíš rezervu a dojedeš si píchlé kolo opravit do servisu. I když je rezerva menší šířkou i výškou svoji funkci na nouzový dojezd vykoná.T
Bindick Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2008)
0 km @ 0 l/100km

Další

Zpět na Podvozek / Řízení / Brzdy