Smrad od zadního kola

Trápí Vás něco na voze?

Re: Smrad od zadního kola

Příspěvekod UcuLeLembo » 14.02.2010 21:53

Pokud by to bylo tak,tak mi spadne kámen ze srdce. Ano mám 3.500km nebyl to překlep ;)
Pro_cee´d 1,4cvvt
UcuLeLembo Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia PRO_cee'd (2009)
6900 km @ 7.2 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod SelfMan » 14.02.2010 21:59

Mne to tam tiez spociatku smrdelo. Teraz uz len sem tam pri vyssom namahani spojky, pri cuvani. (8000km)
SelfMan Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
9500 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod Neferti » 16.02.2010 10:57

Dneska jsem se dostal na hodnotu 4000km a vypadá to že smrad už je pryč..... :)
New Kia Cee'd 1.4 CVVT, Blue Metal, 80.2kW Aktive plus
Neferti Muž
Přispěvatel fóra

9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2009)
110300 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod micronimus » 16.02.2010 15:14

Neferti píše:Dneska jsem se dostal na hodnotu 4000km a vypadá to že smrad už je pryč..... :)

nechci kazit radost ale mě to začalo až ve 22000Km ;)
Cee´d SW 1,6 CVVT 95kW EX+
najeto: 75000 km
micronimus Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
62000 km @ 8.5 l/100km

Příspěvekod vladislav » 16.02.2010 16:14

Neferti píše:Dneska jsem se dostal na hodnotu 4000km a vypadá to že smrad už je pryč..... :)

Ani já ti nechci kazit radost....Pokud ta spojka dostane trochu záhul tak smrdí .Mám najeto 51 000km...Ale já to nějak neřeším..Záruka to jistí.. 8-)
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Gustaf » 16.02.2010 16:49

vladislav píše:

Ani já ti nechci kazit radost....Pokud ta spojka dostane trochu záhul tak smrdí .Mám najeto 51 000km...Ale já to nějak neřeším..Záruka to jistí.. 8-)

Mám naprosto stejný pocit. Stačí trochu razantnější rozjezd (do kopce, ze sněhu...) a spojka smrdí.
Jinak bez problému. Hlavně mi vadí, že ten smrad okamžitě natáhne ventilace.
Při roční prohlídce jsem na to upozorňoval a servisní technik se skoro divil a konstatoval,
že už mají v databázi i auta s více než sto tisíci a zatím žádný problém se spojkou neřešili.
Ohledně záruky si moc jistý nejsem, myslím, že právě spojka, stejně tak brzdové desky,
jsou ze záruky vyjmuty, protože tyto díly podléhají přirozenému opotřebení.
I když, tady je zajímavý precedens: http://autoviny.zoznam.sk/cl/100246/479 ... d-1-6-CVVT
cituji:

Priebeh testu:

5 956 km príchod zo Stuttgartu na Slovensko.
6 346 km návšteva testovacieho polygónu v Pachfurthe, Rakúsko.
15 132 km absolvovanie prvej servisnej prehliadky.
20 056 km odovzdanie vozidla českým kolegom.
29 840 km servisná prehliadka.
30 450 km prevzatie vozidla poľskými kolegami.
45 120 km pokračovanie testu v Maďarsku.
45 550 km servisná prehliadka.
56 016 km prebratie vozidla rumunskými kolegami.
60 160 km servisná prehliadka.
63 500 km návrat na Slovensko.
66 000 km výmena spojky v rámci záruky.
68 100 km výmena stieračov, žiarovky 12V (predné pravé parkovacie svetlo) a žiarovky H7 (pravá), prezutie pneumatík.
69 512 km výmena žiarovky H7 (ľavá).
74 860 km servisná prehliadka.
85 600 km výmena autorádia v rámci záruky.
89 466 km servisná prehliadka, výmena žiaroviek 12V (obe predné a zadné), výmena predného brzdového obloženia, výmena zadných brzdových platničiek.

Zajímalo by mě, jestli už někdo takový problém skutečně řešil.
Gustaf Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod mbiron » 17.02.2010 10:28

Presne jak jsem psal, smrad jde od spojky. Nakonec, jak muze smrdet oblozeni brzd kdyz jedu dva km pouze do kopce a nebrzdim vubec, ze? Uz mi bylo zdeleno ze Korea je zvykla delat automaty a manual je tak trochu nepovedeny a i nejvic zavad a negativnich zkusenosti je prave z oblasti razeni, prevodovky a spojky. Proste to chce jezdit vic na cit a nedelat z toho zavodak a spojka vydrzi. Pro klid vasich dusi, svara ma v Octavii II uz druhou. ;)
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod micronimus » 17.02.2010 14:10

re:mbiron

proč by spojka lautr smrděla zdrovna u pravého zadního kola ;) ? Jak smrdí spojka vím , navíc když zasmrdí spojka ventilace to natáhne dovnitř auta protože to jde zepředu kdežto tento smrad je cítit po vystoupení z auta a vždy u pravého zadního kola . Přikláním se spíš k vypalování něčeho nezakrytovaného od výfuku nebo výfukového potrubí. Zasmrdí to vždy po nějaké větší zátěži , klasicky jízda do kopce
micronimus Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
62000 km @ 8.5 l/100km

Příspěvekod formis » 17.02.2010 14:22

Nemůže to mít nějakou souvislost s ruční brzdou?
Kia Ceed SW 1,6 benzin * barva 8Q * model 2010
formis Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
16000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod Nalim2 » 17.02.2010 17:10

Gustaf píše:
vladislav píše:

Mám naprosto stejný pocit. Stačí trochu razantnější rozjezd (do kopce, ze sněhu...) a spojka smrdí.
Jinak bez problému. Hlavně mi vadí, že ten smrad okamžitě natáhne ventilace.
Při roční prohlídce jsem na to upozorňoval a servisní technik se skoro divil a konstatoval,
že už mají v databázi i auta s více než sto tisíci a zatím žádný problém se spojkou neřešili. :lol:

Přesně to si myslím i já, jak jsem již několikrát konstatoval. Razantnější rozjezd na sněhu nebo ledu, couvání do kopečka apod. a "smrádek" je na světě... :o
Kia Cee'd II (2015)
Nalim2 Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)
15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1)
23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1)

Kia XCeed (2025)
628 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod mikozh » 17.02.2010 18:21

micronimus píše:re:mbiron

proč by spojka lautr smrděla zdrovna u pravého zadního kola ;) ? Jak smrdí spojka vím , navíc když zasmrdí spojka ventilace to natáhne dovnitř auta protože to jde zepředu kdežto tento smrad je cítit po vystoupení z auta a vždy u pravého zadního kola . Přikláním se spíš k vypalování něčeho nezakrytovaného od výfuku nebo výfukového potrubí. Zasmrdí to vždy po nějaké větší zátěži , klasicky jízda do kopce

Suhlasim. Robi to aj mne. Uz vymenili spojku, cely vyfuk, nastavili geometriu a smrdi stale. Nevedia co to je, ale spojka to urcite nie je.
mikozh Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod Aifell » 17.02.2010 18:52

mikozh píše:
micronimus píše:re:mbiron

Suhlasim. Robi to aj mne. Uz vymenili spojku, cely vyfuk, nastavili geometriu a smrdi stale. Nevedia co to je, ale spojka to urcite nie je.

Přesně! Smrad spojky také poznám, jak někteří ví dost často v práci jezdím na krev ze služebním vozidlem Octavia II (77 a 118 KW) a i tam dost často pálíme spojky a smrad tedy znám! Toto je opravdu smrad od zadního pravého kola a jako by se něco vypalovalo nebo škvařilo a přesně jak se tu oba s micromusem shodneme, je to vždy po zátěži na zadních sedadlech! Nevím ... já tipoval ložisko, ale kolo vařící není a tak jestli výfuk ... O spojce opravdu nemůže být ani řeč!
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

3. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod mbiron » 17.02.2010 19:17

Bobe ale ja jezdim prevazne sam, cesta do prace a z prace. Ten smrad pozoruju jen kdyz prijedu z prace a jak vis tak to je k nam do kopce a vic se radi. Kazdopadne citim oblozeni, jako automechanik snad poznam jak smrdi oblozeni a jak vypalovanej vyfuk, kterej smrdel naprosto jinak a hned na zacatku prvnich ujetych km. Je pravda ze to smrdi od strany ridice vzadu ale zase je pravda ze auto neobchazim a neocuchavam ;)
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Aifell » 17.02.2010 21:24

mbiron píše:Bobe ale ja jezdim prevazne sam, cesta do prace a z prace. Ten smrad pozoruju jen kdyz prijedu z prace a jak vis tak to je k nam do kopce a vic se radi. Kazdopadne citim oblozeni, jako automechanik snad poznam jak smrdi oblozeni a jak vypalovanej vyfuk, kterej smrdel naprosto jinak a hned na zacatku prvnich ujetych km. Je pravda ze to smrdi od strany ridice vzadu ale zase je pravda ze auto neobchazim a neocuchavam ;)

Také nic neočuchávám a nehledám nějaké bludy! Ale vždy stačí jít po zatíženém autě (tj vzadu sedíci 2 až 3 osoby) pro něco do kufru a je cítít, že se něco škvaří v okolí pravého zadního kola ... Vypalování výfuku u nového auta jsem samozřejmě také ze začátku měl a jestli se vypaluje i výfuk teď to netuším ... O spojce jak jsem psal nemůže být už vůbec řeč, jak už tu někdo psal smrad spojky jde zepředu tedy z motoru a nažene se ti i do auta a je to úplně jiný zápach, který je cítit i ve vozidle, toto je něco úplně jiného ... :?
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

3. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod mbiron » 17.02.2010 21:47

Jinak fakt netusim co ti to tam smrdi. kdyby ti pribrzdovalo kolo tak bude horke, to same vadne lozisko a to by si i slysel. vypalovani vyfuku, tak to netusim, snad jen kdyby se vypalovala ochrana spodku auta, jinak fakt nevim :(
mbiron Muž
KIA Family

Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady