Smrad od zadního kola

Trápí Vás něco na voze?

Re: Smrad od zadního kola

Příspěvekod Aifell » 17.02.2010 22:29

Já to nějak neřeším, stalo se mě to tak 2x nebo 3x ... Já s plně naloženým ceedáčkem moc nejezdím, jen mě to přišlo divné a docela mě to vyděsilo, ale pak se to už neopakovalo až za několik týdnů a jak je vidět nedělá to jen mě a není to jen problém u mě ... Je mi jasné co se asi dozvím v servisu :roll: když to ani nelze pořádně dokázat ... ale třeba budou vědět, třeba ... ikdyž tomu nevěřím :-) Daleko více mě pálí ty zadní 5 dveře ...
Aifell Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod micronimus » 18.02.2010 11:09

Aifell píše:Já to nějak neřeším, stalo se mě to tak 2x nebo 3x ... Já s plně naloženým ceedáčkem moc nejezdím, jen mě to přišlo divné a docela mě to vyděsilo, ale pak se to už neopakovalo až za několik týdnů a jak je vidět nedělá to jen mě a není to jen problém u mě ... Je mi jasné co se asi dozvím v servisu :roll: když to ani nelze pořádně dokázat ... ale třeba budou vědět, třeba ... ikdyž tomu nevěřím :-) Daleko více mě pálí ty zadní 5 dveře ...

souhlas, není to pravidlem ... někdy to udělá 2x týdně a někdy je několik měsíců klid , ale co je jisté je to vždy při zatížení zadních sedaček . Tipuju že si auto po zatížené sedne a něco se tak dostane do blízkosti výfuku co tam při normálním provozu není , možná je to nějaký plast nebo guma blízko tlumičů
Cee´d SW 1,6 CVVT 95kW EX+
najeto: 75000 km
micronimus Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
62000 km @ 8.5 l/100km

Příspěvekod Jardys » 27.02.2010 01:19

Ahoj,mám SW 1,4 s 35 000km a smrad od zadních kol občas cítím také a to jedu nenaložený a vcelku normálně(město kolem 50km/hod),ale ne vždy jen občas a tak si myslím,že už se tam určitě nic navypaluje na to už mám dost najeto.Od spojky to určitě není,to smrdí jinak a od začátku mě zaskočilo jak náchylná je u tohoto vozu spojka na přetížení,respektive jak se hned pálí a smrdí.Měl jsem už snad deset aut a žádný tak nesmrdělo.Měl jsem vůbec dost smůlu a až si najdu víc času a hlavně chuti tak napíšu co už vše jsem řešil a co ještě budu muset řešit za reklamace s tímto vozem.Dokonce uvažuji o právníkovi a martyriu odstoupení od kupní smlouvy,tak silně jsem rozladěn. :thd:
Kia Ceed SW 1,4 Active
Jardys Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod mbiron » 27.02.2010 10:56

Tak to me moc mrzi, ze se najde nekdo kdo je absolutne znechucen takovym vozem. Bohuzel si myslim, ze odstoupeni od smlouvy bude znacne slozite, neli nemozne. Rozhodne ti preju aby se vse zdarne vyresilo a ty si nezanevrel na znacku :kia: K te spojce, docela by me zajimalo kdo pro Cee´da spojky dodava.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod šakal » 27.02.2010 12:12

No spojka je tuším od Valea .
šakal Muž
Kia mechanik
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2008)
30000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Jardys » 27.02.2010 12:37

Samozřejmě,že odstoupení od smlouvy beru až jako krajní možnost,kterou budu velmi zvažovat.Určitě bych na tom velmi prodělal,myslím že by mi strhli amortizaci vozu a to dost citelnou mám už tam jak jsem psal 35 000km najeto.Lepší řešení je snad prodej auta a koupě jiného.Jinak na Kiu jsem nezanevřel,vím že toto mě může potkat u kteréhokoliv vozu,ale je to prostě otrava pořád jezdit do servisu,že se zase něco děje.Ve stručnosti:již potřetí nefunguje klakson,podruhé hvízdá spojkové ložisko+při rozjezdu do kopce se objevují vibrace,sedačka nedržela výšku(výměna páky,prý vada všech ceedů a sorent od počátku výroby do FL,pozná se při častém vystupování, zavadí se nohou o tu páku,je totiž moc vysoko),při couvání se objevuje silný hluk nebo hukot(zpátečka má při couvání normálně jiný zvuk,ale tady je to vyloženě randál),také jsem zaznamenal únik chladící kapaliny(byly mokré a mastné ty plasty co jsou dole pod chladičem,přesto,že jsem jim to ukázal tak to jen natlakovali a řekli,že všechny spoje jsou O.K. a bylo hotovo)nicméně toto nyní zmizelo asi se to nějak přicpalo,únik byl totiž jen velmi pozvolný(asi dvě deci na cca 5 000km)doléval jsem celkem asi tak do půl litru destilky,tolik jsem nedolil do jiných aut přestože jsem nalítal statisíce,blbě funguje ruční brzda to snad půjde seřídit.To je snad "zatím"vše :?
Kia Ceed SW 1,4 Active
Jardys Neuvedeno
Uživatel fóra

Re: Zmrad od zadního kola

Příspěvekod Jardys » 27.02.2010 12:45

vladislav píše:
UcuLeLembo píše:Ručka určitě ne ,ale šáhnout na kotouč dobrý nápad,zkusim jak zítra někam pojedu :thu:

Ta ruční brzda nemá s kotoučem nic společného..Ta má svoje vlastní čelistové obložení na zadních kolech...Jestli ti to nedělají oni.. :? ..Jinak mě spojka zasmrdí ještě ted ,když ji přidržím..A to mám najeto 45 000km .. ;)

Ruční brzda má přeci s kotoučem společného dost a to sice to,že je přeci udělaná na zadní kotouče,obložení snad nemá žádný ceed,ale vždy čtyři kotouče a pro ručku se žádné dodatečné obložení nedělá,prostě jsou tam lanovody k zadním destičkám,respektive třmenům.
Kia Ceed SW 1,4 Active
Jardys Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod titanus » 27.02.2010 12:50

:shock: tak klobuk dole a asi neexistuje clovek ktory by nebol po tomto vsetkom nastvaty...zial nie je kus ako kus no toto je extrem...este mi povedz ze ti prihrdzavaju brdove dosticky, chytala hrdza na piatych dverach, blblo radio a mas asi vsetko co sa mohlo vyskytnut :( mozno by chcelo vyskusat iny servis kde by ta pochopili a boli trochu pristupnejsi k tolkym problemom...drzim palce nech ti to skonci :thu:

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Jardys » 27.02.2010 21:13

titanus píše::shock: tak klobuk dole a asi neexistuje clovek ktory by nebol po tomto vsetkom nastvaty...zial nie je kus ako kus no toto je extrem...este mi povedz ze ti prihrdzavaju brdove dosticky, chytala hrdza na piatych dverach, blblo radio a mas asi vsetko co sa mohlo vyskytnut :( mozno by chcelo vyskusat iny servis kde by ta pochopili a boli trochu pristupnejsi k tolkym problemom...drzim palce nech ti to skonci :thu:

Zetím jsem si nevšiml,že by přirezly destičky a ani páté dveře zatím nereznou.Jen v zimě blbě chodí ty vzpěry jak jsem tu psal na SW,ale nemyslím si,že je to normální i v mrazu by ty dveře měly samy vyjet aspoň jsem to vždy tak měl no a rádio blblo jen asi dva dny a teď je O.K. takže :drink: :thu:
Kia Ceed SW 1,4 Active
Jardys Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod vladislav » 27.02.2010 21:44

@Jardys

Musím opravdu trvat na tomto.... 8-) Ta ruční brzda nemá s kotoučem nic společného..Ta má svoje vlastní čelistové obložení na zadních kolech... 8-)

Ceed má na všech brzdách kotouče,ale ruční brzda je na zadnich brzdách konstrukčně vyřešena tak ,že má vlastní čelistové obložení :yes:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Jardys » 28.02.2010 14:31

vladislav píše:@Jardys

Musím opravdu trvat na tomto.... 8-) Ta ruční brzda nemá s kotoučem nic společného..Ta má svoje vlastní čelistové obložení na zadních kolech... 8-)

Ceed má na všech brzdách kotouče,ale ruční brzda je na zadnich brzdách konstrukčně vyřešena tak ,že má vlastní čelistové obložení :yes:

Tak to jsem si vůbec nevšiml a to jsem měnil letní kola za zimní sám,ale ani mě nenapadlo abych to nějak podrobně študoval :shock: .Takže sorry,ale je to zajímavé řešení :kia:
Kia Ceed SW 1,4 Active
Jardys Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod micronimus » 01.03.2010 10:46

tak včera opět tato závada ... zatížené zadní sedačky , cesta cca 3min do kopce , rychlost cca 70km/hod. Na kopci zaparkuju a smrad spálené gumy od pravého zadního kola . Koukal co by se mohlo vypalovat a nic jsem nenašel . Je teda fakt že jsem koukal ze strany od kola . Uvidím co najdou v servisu příští týden až dají auto na zvedák, v pondělí jdu na garančku.
Cee´d SW 1,6 CVVT 95kW EX+
najeto: 75000 km
micronimus Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
62000 km @ 8.5 l/100km

Příspěvekod tonyp » 01.03.2010 12:03

Tak aj mne zasmrdelo, po jazde 4km iba zo soferom celkom vyrazny smrad spalenej gumy od laveho zadneho kolesa.
Bolo to rano, celu noc stalo auto so zatiahnutou rucnou brzdou, ale ziadne prejavy prihrdzavenej rucnej brzdy som necitil, mozno okrem prveho pribrzdenia po rozjazde...
Ale ak pocas jazdy brzdi kotuc a nie bubon tak by to nemalo byt citit....
Kia CEED SW 1,6 CRDI 85kW 2009, najazdene 245000 km
Kia Sportage NQ5 1,6 1.6 T-GDI benzin, 2024 MY25
tonyp Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
127000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod kofejn » 02.03.2010 16:32

Jestli vás to uklidní, tak smrad spálené gumy je po delší jízdě cítit i na nové Hondě Accord. Podle mně je to od siletbloku co drží vejfuk.
P.S. na cedníkovi 1,4 to necítím 8-) .
kofejn Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Carens III (2007)
0 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod pne » 12.05.2010 14:33

hypoteza moze byt ze zrejme to smradenie nejako suvisi s brzdovym zatazovym regulatorom zadnych brzd ktory pri pohybe napravy zrejme pribrzduje. A tie nove bezazbestove oblozenia urobia svoje...
pne Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2010)
0 km @ 0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady