Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

Montáž neorig. autorádia na Kia ceed base

"Máte štěstí, že jdu zrovna kolem, říkají o mě, že jsem odborník".

Příspěvekod Raven » 23.06.2009 07:12

To je naprosto bezne u drtive vozu i radii. Neni to zadna veda.

Marek_Km píše:Už se to psalo snad 100x. V ceedovi jde (nebo by správně mělo jít) zapnout rádio bez klíčku v zapalování.
Raven Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Návštěvník » 28.06.2009 08:50

Raven píše:To je naprosto bezne u drtive vozu i radii. Neni to zadna veda.

Marek_Km píše:Už se to psalo snad 100x. V ceedovi jde (nebo by správně mělo jít) zapnout rádio bez klíčku v zapalování.

ak nevieš ako to je v skutočnosti, tak radšej nezavádzaj
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Raven » 29.06.2009 12:09

Nechme stranou informacni hodnotu tveho prispevku. V cem se mylim, co je spatne? Rad se priucim u odborniku.

ohrt píše:
Raven píše:To je naprosto bezne u drtive vozu i radii. Neni to zadna veda.

ak nevieš ako to je v skutočnosti, tak radšej nezavádzaj
Raven Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod miro146 » 29.06.2009 17:31

ahojte,
nasiel som na webe nejake fotky ako zalozit radio , treba to vypacit v dolnej casti toho panelu vid foto
Obrázek Obrázek
avsak mne to akosi nechce ist , zapacim a trosku zatlacim pocujem tam nieco popukovat, no mam strach :idea: :lol:
inak tu je link na cely postup, je to taka rusacka stranka :wink: :kia: http://www.accent-audio.ru/?catid=6&id=349
miro146 Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod marco44 » 01.07.2009 10:25

Raven píše:P.S. prozrad me jaky ma smysl si koupit neorig. radio a prijit o vyhody integrovaneho reseni??

u mna by ten zmysel vyzeral napr. takto http://www.eonon.com/2-Din-DVD-Player/E1091.html#photo
marco44 Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2009)
10000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 09.07.2009 20:43

miro146 píše:ahojte,
nasiel som na webe nejake fotky ako zalozit radio , treba to vypacit v dolnej casti toho panelu vid foto
Obrázek Obrázek
avsak mne to akosi nechce ist , zapacim a trosku zatlacim pocujem tam nieco popukovat, no mam strach :idea: :lol:
inak tu je link na cely postup, je to taka rusacka stranka :wink: :kia: http://www.accent-audio.ru/?catid=6&id=349

Menil jsem origo radio na mem SW za lepsi, ten panel nejlepe vypacis sirokym sroubovakem vsunutym pod ten dekl smerem od klicku zapalovani, jak se to trochu nadzvedne pak to vytrhnes rukou. Ze spodu , jak je to v tom ruskem navodu mi to taky neslo, je to proto ze po stranach ( nikoliv ve spodu ) jsou 4 ( 2+2 )umelohmotne zpetne hacky ktere drzi nejvic. Dal to drzi na nekolika kovovych sponkach, ale ty uz jdou bez problemu vytanout prostym tahem za panel
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 09.07.2009 20:58

Raven píše:Omyl, je to pouze tim, ze to mas blbe zapojene. Kazde normalni autoradio jiz mnoho let pouziva dvoje napajeni. Permamentnich 12V a 12V az za klickem. Tech trvalych 12V slouzi prave k tomu aby bylo mozne zapnout radio i bez klicku a aby si u tech blbejsich typu pamatovalo predvolby apod... 12V od zapalovani souzi k automatickemu ON-OFF...

P.S. prozrad me jaky ma smysl si koupit neorig. radio a prijit o vyhody integrovaneho reseni??

laco123x píše:

Asi to bude tym, že nemame original radio ale kupene dodatočne :sun:

Ja jsem original vymenil z duvodu prachmizerneho tuneru:
http://old.kia-club.org/viewtopic.php?t=2711

Jinak original hral i bez klicku v zapalovani, neoriginal hraje pouze s klicem v zapalovani. Pouzity profi kabely a redukce - pouze nacvaknuto - zadne bastleni. Jelikoz zapojeni ISO konektoru je dane normou, nerekl bych ze je tam chyba, pouze original ma moznost zapnuti i pri vytazenem klici jelikoz komunikuje s ridici jednotkou auta (kterazto zaridi vypnuti radia driv nez vysleha baterku ). Mam jeste Citroen - funguje to tam uplne stejne.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod matysekul » 09.07.2009 22:09

To je zvláštní,mně originál rádio bez klíčku v zapalování nehraje.Vím,že máš :kia: ,ale podle mně v tom velký rozdíl nebude.
KIA Cee´d II SW 1,6 GDI Exclusiv 45000km
matysekul Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW II (2015)
45000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 09.07.2009 23:23

matysekul píše:To je zvláštní,mně originál rádio bez klíčku v zapalování nehraje.Vím,že máš :kia: ,ale podle mně v tom velký rozdíl nebude.

Predpokladam ze jsi zkousel stisknout knoflik hlasitosti na radiu...................?
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod matysekul » 10.07.2009 15:06

Předpokládáš správně. Dnes jsem to zkoušel znovu,pro jistotu,a výsledek naprosto stejný,rádio bez kličku v zapalování prostě nezapnu.
KIA Cee´d II SW 1,6 GDI Exclusiv 45000km
matysekul Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW II (2015)
45000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod vladislav » 10.07.2009 15:36

matysekul píše:Předpokládáš správně. Dnes jsem to zkoušel znovu,pro jistotu,a výsledek naprosto stejný,rádio bez kličku v zapalování prostě nezapnu.

Měl jsem to same v Peugeotu 307..Taky bez klíčku nešlo zapnou neoriginální radio..Tak jsem na ně vyrazil při garančce a najednou to šlo udělat .. :shock:S tím klíčkem v zapalování mě to dost štvalo.. 8-)
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Mirek28 » 11.07.2009 16:36

Tak já mám výbavu READY což je BASE do kterého v rámci akce dali zadarmo neorig. rádio jaké v tom daném servisu prodávají (proto tam každý má nějaké jiné,já mám pioneer). Dali to tam oni a zapojené je to tak jak se tady píše,po úplném vypnutí klíčku nehraje. Co se týká napajení 12V "natvrdo" a 12V od klíčku, tak "natvrdo je to pro paměť rádia a od klíčku je to aby to hrálo jen s klíčkem.
KIA CEED SW 1.4 CVVT (8Q)
Hlavně mít kola dole, anténu nahoře a gumové patníky !
Mirek28 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2009)
46000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 12.07.2009 01:47

Mirek28 píše:Tak já mám výbavu READY což je BASE do kterého v rámci akce dali zadarmo neorig. rádio jaké v tom daném servisu prodávají (proto tam každý má nějaké jiné,já mám pioneer). Dali to tam oni a zapojené je to tak jak se tady píše,po úplném vypnutí klíčku nehraje. Co se týká napajení 12V "natvrdo" a 12V od klíčku, tak "natvrdo je to pro paměť rádia a od klíčku je to aby to hrálo jen s klíčkem.

Trošku to poupravím. Problém je v elektroinštalácii spínačky. Na pozícii prerušenia vypne prúd(tak to má byť, je to to známe auto ON/OFF - je to štandart), no na pozícii pre vybratie kľúča ten prúd stále nie je(to už štandart nie je).
Veľké problémy mi to nerobí, no je to zmena na ktorú nie som zvyknutý.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 12.07.2009 01:50

Raven píše:Omyl, je to pouze tim, ze to mas blbe zapojene. Kazde normalni autoradio jiz mnoho let pouziva dvoje napajeni. Permamentnich 12V a 12V az za klickem. Tech trvalych 12V slouzi prave k tomu aby bylo mozne zapnout radio i bez klicku a aby si u tech blbejsich typu pamatovalo predvolby apod... 12V od zapalovani souzi k automatickemu ON-OFF...

P.S. prozrad me jaky ma smysl si koupit neorig. radio a prijit o vyhody integrovaneho reseni??

laco123x píše:

Vyberám: "nemame original radio"

Pre upresnenie: 1000 EURO za integrované rádio bez navigácie sa mi zdá veľa, radšej som investoval do klimatizácie.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod mikk27 » 12.07.2009 22:04

Ronin píše:

laco123x píše:

Vyberám: "nemame original radio"

Pre upresnenie: 1000 EURO za integrované rádio bez navigácie sa mi zdá veľa, radšej som investoval do klimatizácie.

za půlku(500,-euro) nechám klidně to svoje originál
mikk twenty-seven®
mikk27 Muž
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2013)
0 km @ 0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Technický koutek