Skrabance z parkoviste a ine nehodicky

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Příspěvekod Návštěvník » 16.12.2007 18:02

Panove, ja vim, ze prvni dirka v laku vzdycky boli nejvic :-( ale prijdou dalsi a dalsi - uz po prvni zime, kdyz jsou posypane cesty, budete mit spoustu a spoustu direk... :yes: Kdyz je to az na plech, pouzit korekcni tuzku, kdyz je to lehci oderk, zkusit rozlestit. Jinak neresit, fakt to nema cenu...
Návštěvník

km @ l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Jezevec33 » 16.12.2007 19:29

Jo přesně tak...ten první je nejbolestivější. A zvlášť u nás před panelákem je to kruté protože někteří nemůžou nebo nechcou dávat pozor při otevírání. Nějáký ten drobný škrábaneček mám také ale hold stím už se musí u nových aut počítat.. :no:
Quot capita, tot sensus
Jezevec33 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Citroen C2 VTS (2007)
100000 km @ 9.4 l/100km

Příspěvekod snike » 16.12.2007 21:13

@Vladislav: Taky když jezdíš po dálnici jako Fitipaldi :D :D :D tak se nediv ;-) Já zatím raději detailně přední kapotu nezkoumal, takže jsem zatím bez ťukance :lol: :lol: :lol:
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod vladislav » 16.12.2007 21:27

snike píše:@Vladislav: Taky když jezdíš po dálnici jako Fitipaldi :D :D :D tak se nediv ;-) Já zatím raději detailně přední kapotu nezkoumal, takže jsem zatím bez ťukance :lol: :lol: :lol:

@snike

Já ho taky neviděl pokud jsem ho neumyl.....V sobotu mě rozesmál Vlafi...když viděl tvoje auto tak se pousmál a řekl:Tak tu nemám nejšpinavější auto... :D :D
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod snike » 16.12.2007 21:54

vladislav píše:
snike píše:@Vladislav: Taky když jezdíš po dálnici jako Fitipaldi :D :D :D tak se nediv ;-) Já zatím raději detailně přední kapotu nezkoumal, takže jsem zatím bez ťukance :lol: :lol: :lol:

@snike

Já ho taky neviděl pokud jsem ho neumyl.....V sobotu mě rozesmál Vlafi...když viděl tvoje auto tak se pousmál a řekl:Tak tu nemám nejšpinavější auto... :D :D

Neboj na Vánoční jízdě bude už umyté ;-) ......... teda snad :lol: :lol: :lol:
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Kamienky

Příspěvekod MP1 » 16.12.2007 22:01

Nemá to cenu sa znervózňovať pre jeden ťukanec. Auto je hromada železa, spotrebný materiál.

Po otcovi som dostal bordovú Feliciu. 150000 km. Musel som ju dať prestiekať. Predná kapota a maska : hrôza a des.
Také ťukance, ako na fotke v prvom príspevku tejto diskusie, som mal po kapote každých 1.5 cm od seba.
Fakt hotová katastrofa. Pravda je, že kapota nemala originál lak (buchol som ju, keď mala týždeň).

Fabia. Tak som ju maznal, umýval. Raz v zime som prechádzal cez horský priechod.
V ľavotočivej zákrute sa oproti mne vyrútila Tatra. Išli sme po trojpruhovej ceste.
Jeden pruh dole, dva hore kopcom. Aj keď bol medzi nami jeden voľný pruh, zosypal sa na mňa dážd kamienkov,
asi viezol posypový materiál. Nič sa nerozbilo, ani som nezastal. Prekvapenie prišlo po umytí auta.
Poškodený lak (ťukance) na kapote, predný blatník, predné a zadné dvere. Samozrejme ťukance na prednom okne a všetkých
bočných oknách. Čo som sa mal obesiť? Infarktový stav. Potom som si povedal : pozri prvý riadok príspevku, v množnom čísle.
Zdravie mám len jedno.
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod vladislav » 16.12.2007 22:05

Já nejsem z toho nervozní ,aut jsem měl už dost i tukanců malých i velkých....jen jsem chtěl ,aby jsme se rozpovídali na toto téma.....a to se mi podařilo... :shifty: :shifty: :kia: :kia:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Návštěvník » 16.12.2007 22:12

Tak ja jeste pridam k "tvrdosti barvy". Mam Picanto, odstiny jsou teda jinaci nez vase, ale chemicky to bude stejne. Z pocatku (prvnich par mesicu) mi to pripadalo, ze do laku udelam ryhu i nehtem :-( Strasne mekky :-( Kazdy kaminek byl znat. Ted po roce a kousek mi to prijde, ze se to zlepsuje, lak asi fakt tvrdne, ale uvidime jak po druhe zime.
Jo a myju jen rucne bud sam nebo si to mastnacky nechavam delat, na kartace nemam odvahu protoze si rikam, ze by tu barvu sedrely az na podklad :-D
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod vladislav » 16.12.2007 22:20

Taky si myslím,že na tu tvrdost barvy by jsme si měli dát pozor..já osobně do myčky taky ani náhodou ......jen by mě zajímalo jak jsou na tom ti co nemají metalizu???Myslím je to bílá barva a červená....u nás jeden Ceed červený jezdí..a barvu ještě má tak to snad nebude tak hrozné... :no: :roll:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Návštěvník » 16.12.2007 22:45

vladislav píše:Taky si myslím,že na tu tvrdost barvy by jsme si měli dát pozor..já osobně do myčky taky ani náhodou ......jen by mě zajímalo jak jsou na tom ti co nemají metalizu???Myslím je to bílá barva a červená....u nás jeden Ceed červený jezdí..a barvu ještě má tak to snad nebude tak hrozné... :no: :roll:

no ja metalizu prave nemam :-( takze uz moc dobre vim, ze pod tenkou vrstvou cervene kryci je tenka vrstva svetle podkladove a pod tim stribrny plech :-D ale verim, ze casem barva fakt tvrdne a trosku by mohly pomoct kvalitni vosky (jen to rucni voskovani je mazec :help: :-D )
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 17.12.2007 00:24

Chce to nechat pořádně ošetřit. Jsou na tom jen přepravní vosky a to bůh ví jestli. Takovej vosk je sice pěkně drahej když si to necháte udělat ale myslím že se to vyplatí. Hlavně ne kartáče !!! Jen ruční mytí na naše :kia: miláčky.
Návštěvník

km @ l/100km

Re: První ťukanec od kamínku na přední kapotě....

Příspěvekod Návštěvník » 17.12.2007 10:52

vladislav píše:Tak jsem to dneska trochu umyl auto a zjistil jsem ,že mám na svém autě první značku od kamínku na kapotě.... :help: :help: Ta první vždycky nejvíc bolí...člověk pořád kouká na to místo..Až budu mít čas budu si muset nechat namíchat trochu barvy a štětečkem zabarvit....je to 1X2 mm...a dost hluboké...vypadá to na dost měkký lak.... :roll: :roll: Jak se s takovými šrámy na karoserii vypořádáváte vy???Díky za vaše názory a rady....... :wink: :kia:Obrázek

Toto jsou věci které jsou běžné při normálním provozu ale i přesto to bere dech a zvyšuje tlak, berme to jako adrenalinovej sport.V případě ochrany folií bych to viděl: dva přední blatníky, narazník a kapota cca 15 tisíc tj moc.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod vlafi » 18.12.2007 23:52

I já mám v plánu mít auto minimálně 7 let..No možná 5,pak si ho vemou našim a já bych šel do SW,ale to uvidíme za 5 let,rozhodně chci zůstat u :kia:

K těm škrábancům:Kdo viděl mé auto,tak je v klidu a jeden kamínek ho nemůže rozházet..Jak je psáno v tématu Kuny a jiný škůdci,tak já bych se asi zbláznil..Jinak tu tužku mám také a kdybych měl peněz hodně,tak bych šel do té folie..Ale na celé auto je to ranec..
vlafi Muž
KIA Family

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (4)

Kia cee'd (2006)
100200 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 19.12.2007 10:51

vladislav píše:Taky si myslím,že na tu tvrdost barvy by jsme si měli dát pozor..já osobně do myčky taky ani náhodou ......jen by mě zajímalo jak jsou na tom ti co nemají metalizu???Myslím je to bílá barva a červená....u nás jeden Ceed červený jezdí..a barvu ještě má tak to snad nebude tak hrozné... :no: :roll:

Moje barva není metla a je měkká až dost, po prvním sněhu který napadl na neumyté auto a pak ze sřechy sjel, mně tam zůstalo pár nehezkých škrábanců ale což život jde dál, nase... to ale dá se to pak jen rozleštit atd.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Jakub » 20.12.2007 09:39

vlafi píše:I já mám v plánu mít auto minimálně 7 let..No možná 5,pak si ho vemou našim a já bych šel do SW,ale to uvidíme za 5 let,rozhodně chci zůstat u :kia:

K těm škrábancům:Kdo viděl mé auto,tak je v klidu a jeden kamínek ho nemůže rozházet..Jak je psáno v tématu Kuny a jiný škůdci,tak já bych se asi zbláznil..Jinak tu tužku mám také a kdybych měl peněz hodně,tak bych šel do té folie..Ale na celé auto je to ranec..

A po těch 7mi letech se objeví v AAA se 96.000 najetými km, nebourané a budou tvrdit, že s tím jezdil důchodce v neděli do kostela... :D
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion