Ahojte,
akurat dnes som bol na predvadzacke s Vengou 1,4 EX. Rozhodujem sa pre svoje prve auto. Povodne som premyslal medzi Aurisom a Ceedom, ale uplne nahodou som sa predcasom previezol na Venge a uplne ma zaujala. Viac vsak zvnutra. Ked som si do auta sadol, citil som maximalne pohodlie. Stredova opierka je spojena so sedadlom a radenie je uplna pohodka. Okrem vyborneho posedu, interieru ma ohurilo audio. Zo vsetkych aut, ktore som testoval to bola jednicka. Na dnesnej jazde som absolvoval dialnicu. Venga celkom svizne zrychlovala a pri 130 tke bol hluk porovnatelny so Ceedom 1,6, ktory som tiez dnes testoval. Zaujal ma aj asistent do kopca HAC. Fakt to fungovalo, co moze byt pohodlne riesenie pri zapchach na bratislavskych mostoch. Co vsak neviem posudit je, ci Venga 1,4 bude stacit na vylety na hory - BA - Jasna, Donovaly, Certovica, Alpy...V aute planujem jazdit len s jednym spolujazdcom. Viac nas bude malokedy. Mam sice vodicak 15rokov, ale najazdenych tak 3 000 km

, takye pretekar asi nebudem. Bol by som rad, ak by sa nasiel nejaky novy majitel Vengy, ktory uz niekde na horach s autom bol /pri obsadeni dvomi osobami + batozina/a napisal svoje dojmy. Auto planujem nielen na mesto, ale aj na tie vylety, ci dokonca jazdu po Europe. Viem, ze je to asi individualne velmi. Niekomu staci pohodlny styl jazdy, iny si potrpi na silu motora. Osobne ta 1,4 dnes nebola nejaka extra ziva - predajca ma ale presvedcil o opaku, ked do auta sadol on a predviedol fakt zivu, sportovu jazdu. Na Ceede 1,6 tke som si pripadal ako s neskrotenym konom

- aj ked to je bude asi len otazka casu, kedy by som ho skrotil.
Zaujimave je teraz aj financovanie na tretinky. A tak sa kupa, aspon pre mna, stala ovela jednoduchsia a uz uz som sa pre Vengu rozhodol. Myslel som si, ze tato akcia sa vztahuje len na modely Soul, Rio a este nieco... len Venga ani Ceed tam nebol.
Pri ostatnych autach len strucne - Auris - brzda zaberala az uplne dole, spojka naopak az niekde hore a riadiaca paka sa mi zdala dost daleko, ale zase motor na 6tke nebolo pri 110 km/hod takmer pocut a taktiez maju teraz zlavu az 2 500 EUR na Novy AUris do konca maja. Interier bol tiez prijemnejsi ako pri predoslom modeli.
Suzuki SX4 - vcelku jendoduchy interier, kde mi nic nechybalo, fajn posed, akurat sa mi zdal brzdovy pedal prilis daleko od plynoveho. Po sadnuti do Vengy som zistil, ze komfort moze vyzerat aj inak

.
Dakujem za pripadne postrehy