hluk při brzdění

Tlumiče, odpružení, řízení, brzdy a vše kolem.

Re: hluk při brzdění

Příspěvekod cerman » 29.03.2010 15:33

Vracím se k mému příspěvku-technik mi nabídl přetočení disků za úhradu-blbost. Kotouče jsou prostě nekvalitní,málo vydrží a určitě při výměně nekoupím originální, to samé destičky. ;)
cerman Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Aifell » 29.03.2010 16:28

No není to příjemné zjištěni co si zde člověk počte ... Jedno je ale jasné, já moc nejezdím ... někdy jen 1x týdně, vždy odjedu do služby druhým autem a manželka má ceeda doma v garáži a třeba ho ani nevyužije. Já sním jezdím nejvíce po turnajích za fotbalem, ale to je převážně jen o víkendech. Ze ceedem najedu za rok pouhých 10 000 až 12 000 Km. Takže každý den nejezdím a tam bude asi největší nevýhoda, jinak by se kotouče lépe ojížděli a neměli šanci tak přirezávat a ty otisky co tam mám bych prostě brzy ohobloval ... Na mou obranu, ale mohu napsat, že už jsem se naučil vždy když je mokro a dávám auto do garáže tak vždy se snažím probrždovat, abych auto dal do garaže bez pokud možno vlkosti na brzdách, někdy to pomůže ...

K těm jiným kotoučům co si kupoval Béďa ... njn to určitě nebylo bezplatně a na reklamaci, ale za své prašulky :-( já mám auto ani né 2 roky (22.000 km) a kotouče jsou dostatečně silné jen na nich jsou ty otisky od brzdových destiček a kupovat nové a platit za ně se mi tedy moc nechce :-(

A tak tedy jak to tu čtu budu se snažit to obrzdit ... a pokud brzdový pedál bude vibrovat více a více tak to servisu hodím na hlavu! Přijde mi to totiž nenormální a i tady :kia: tlačí bota :cry:
Aifell Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 29.03.2010 17:04

To je fakt divné. Já nikdy nic takového nepozoroval. Je fakt že jezdím denně, ale na druhou stranu jsem párkrát nechal i 14 dní auto stát venku na parkovišti a nic. Na kotoučích nic není. A žádnou ránu po těch 14 dnech jsem taky nepozoroval.

Nemáte třeba auta z nějaké určité série nebo tak nějak?
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Příspěvekod Čambrla » 29.03.2010 18:05

Tak toto téma jsem neotevíral z důvodu přirezávání destiček. To mi dělá průběžně stále, když je mokro. Snažím se to taky řešit probrzďováním před postavením do garáže nebo po mytí auta to trochu projedu s nohou na brzdě. Ale šlo mi o to "probouchávání" brzd. Je pravdou, že co se týká ježdění, jsem na tom stejně jako Aifell. Ročně najezdím tak 10 - 11 tisíc. Ale doposud jsem nic podobného, co mi to dělá teď, nepozoroval. O víkendu jsem to pozoroval poprvé, a to mi to dělalo i po ujetí zhruba 250 km, kdy jsem při jízdě několikrát intenzivně brzdil. V pátek jdu měnit kola, tak destičky i kotouče zkouknu. Ale asi není něco v pořádku, že doposud to nedělalo a nyní ano. A plně souhlasím se závěrem Roberta - jestli to bude dělat stále, jdu tvrdě do servisu.
cambrla@centrum.cz
Čambrla Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (17)

Kia cee'd GT II (2013)
123456 km @ 8.2 l/100km

Příspěvekod Aifell » 29.03.2010 18:35

Čambrla píše:Tak toto téma jsem neotevíral z důvodu přirezávání destiček. To mi dělá průběžně stále, když je mokro. Snažím se to taky řešit probrzďováním před postavením do garáže nebo po mytí auta to trochu projedu s nohou na brzdě. Ale šlo mi o to "probouchávání" brzd. Je pravdou, že co se týká ježdění, jsem na tom stejně jako Aifell. Ročně najezdím tak 10 - 11 tisíc. Ale doposud jsem nic podobného, co mi to dělá teď, nepozoroval. O víkendu jsem to pozoroval poprvé, a to mi to dělalo i po ujetí zhruba 250 km, kdy jsem při jízdě několikrát intenzivně brzdil. V pátek jdu měnit kola, tak destičky i kotouče zkouknu. Ale asi není něco v pořádku, že doposud to nedělalo a nyní ano. A plně souhlasím se závěrem Roberta - jestli to bude dělat stále, jdu tvrdě do servisu.

Leo mě to přirezává také déle, ale až teď se mi to také vystupňovalo více až když jsem vyměnil kola (možná náhoda) a najednou mě brzdy také více hučí a co mě nejvíc štve tak mě pedál při jemném brždění vibruje ... A co jsem koukal na okolí destiček tak tam na nich mám nějaké bílé fleky asi od té zkurve*é soli. Vodou se to bojím stříkat aby to ještě nebylo horší, ale prostě za poslední týden se brzdy pohoršili a myslím že to mají na svědomí kotouče ... a souvisí to i stím přirezavěním a otisky brzd.destiček.
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Čambrla » 29.03.2010 18:54

to Aifell:

Teď si uvědomuju, co jsi to Roberte napsal, že tu jemnou vibraci v pedálu mám taky. Uvidím, jak to bude vypadat v pátek, až budou dole kola. Přiznám se ovšem, že jsem před týdnem spodek vozu pořádně umyl wapkou. Ovšem spodek wapkou čistím průběžně (párkrát za rok, především v zimním období, pokud nemrzne a hlavně po zimě) a nikdy jsem nic, co teď, nepozoroval. Auto jsem potom několikrát projel před barákem s intenzivním bržděním nebo s jemným přišlápnutím pedálu brzdy. Navíc při každé návštěvě garáže jsem do něj zatlačil abych "odtrhnul přireznutí". Přesto to při výjezdu z garáže v sobotu přirezlé bylo. Já nevím, jestli to spolu souvisí, či ne. Ale nelíbí se mi to. :x
cambrla@centrum.cz
Čambrla Muž
KIA Family

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (17)

Kia cee'd GT II (2013)
123456 km @ 8.2 l/100km

Příspěvekod vegas » 29.03.2010 19:10

Vybrování do brzdového pedálu jsem nikdy nepociťoval, je mi záhadou co vám to může způsobovat. Jezdím na spotřebu i svižněji, většinou se snažím nepoužívat brzdu a brzdit motorem a včas dávat nohu z plynu. Občas auto omyju hadicí nebo zajedu na myčku. Když myji hadicí celkem dost omývám právě brzdové obložení, jde z toho pěkná špíná (z brzdových desek), a tak mě napadá jestli to není taky tím-kdybych to tak občas neumyl tak by se mi tam asi usadil taky bordel, který by způsobil to c ovám tady. jinak kotouče mi přirozeně reznou taky, mám tam i otisky od brzdových desek, ale to jsem měl u každého auta.Nikdy jsem nevěnoval pozornost probrzďování po umytí nebo po dešti, před parkováním atd.

Hodně štěstí při odstranovani zavady
vegas Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
25000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod Aifell » 29.03.2010 22:14

Zkusím tedy brzdy propláchnout a pak pořádně probrzdit :-) A jestli to nezabere tak stejně koncem měsíce jedu na 2 garančku do servisu, kde mi budou i opravovat 5 zadní dveře a tak budou mít i času dost na brzdy než jim zaschne barva na dveřích :-(
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod vladislav » 29.03.2010 22:31

@Čambrla

Myslím,že tvůj problém souvisí s tím přirezáváním...U mě to pak došlo tak daleko,že jsem ani během jízdy 150 km dlouhé ty kotouče neošoupal..Drhlo mi to stále..Myslím,že ty kotouče jsou už ve stadiu kdy se to zpátky nesrovná..A proto ty vibrace při jemném brzdění.... Bohužel.. :|
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod vladislav » 29.03.2010 22:38

Aifell píše:Zkusím tedy brzdy propláchnout a pak pořádně probrzdit :-) A jestli to nezabere tak stejně koncem měsíce jedu na 2 garančku do servisu, kde mi budou i opravovat 5 zadní dveře a tak budou mít i času dost na brzdy než jim zaschne barva na dveřích :-(

Spíš než propláchnout bych ti doporučil je rozebrat a vyčistit...To na nějaký čas pomůže..Taky jsem to tak dělal.. :(
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Aifell » 29.03.2010 22:40

vladislav píše:@Čambrla

Myslím,že tvůj problém souvisí s tím přirezáváním...U mě to pak došlo tak daleko,že jsem ani během jízdy 150 km dlouhé ty kotouče neošoupal..Drhlo mi to stále..Myslím,že ty kotouče jsou už ve stadiu kdy se to zpátky nesrovná..A proto ty vibrace při jemném brzdění.... Bohužel.. :|

Myslím že tento problém nebude mít jenom Leo (Čambrla) :| mám uplně stejné příznaky ... ale jsem stále ještě optimista. Musím, jelikož v servisu to bude moc težké něco obhájit, vím jak jsi Vladislave bojoval a běhal ty ...

Nic rozebírat nebudu ... Něco tam ještě pose*u a už se na mě v servisu vykašlou tuplem ;) hodím jim to na hlavu a ať si to vyčistí oni ... :x
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod vladislav » 29.03.2010 22:42

Aifell píše:
vladislav píše:@Čambrla

Myslím že tento problém nebude mít jenom Leo (Čambrla) :| mám uplně stejné příznaky ... ale jsem stále ještě optimista. Musím, jelikož v servisu to bude moc težké něco obhájit, vím jak jsi Vladislave bojoval a běhal ty ...

Nic rozebírat nebudu ... Něco tam ještě pose*u a už se na mě v servisu vykašlou tuplem ;) hodím jim to na hlavu a ať si to vyčistí oni ... :x

Hlavně to chce pevné nervy...Já musel dokonce pohrozit technickou kontrolou..
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Aifell » 29.03.2010 22:53

@vladislav: Tvé kotouče mi připomínají ty mé :cry: a to po 2 letech ... Vůbec netuším jak na to bude reagovat můj servis, zvlášť když asi od KM.cz nemají tuto závadu potvrzenou (nebo o tom já nevím) To zase bude v servisu: Jste první kdo si na to stěžuje nebo Stím jsme se tu ještě nesetkali. A nebo: To je u aut normální a dělá to každý druhý ceed :-(
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod vladislav » 29.03.2010 23:04

Aifell píše:@vladislav: Tvé kotouče mi připomínají ty mé :cry: a to po 2 letech ... Vůbec netuším jak na to bude reagovat můj servis, zvlášť když asi od KM.cz nemají tuto závadu potvrzenou (nebo o tom já nevím) To zase bude v servisu: Jste první kdo si na to stěžuje nebo Stím jsme se tu ještě nesetkali. A nebo: To je u aut normální a dělá to každý druhý ceed :-(

Určitě tam mají internet tak jim ten můj obrázek ukaž..A řekni,že došlo k výměně kotoučů....Hodně štěstí.. :thu:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Aifell » 29.03.2010 23:31

Jak jsem již psal vibrovaní brzdového pedálu je zatím v mezích (doufám, že se to zlepší) , pokud se to ale zhorší určitě to v servisu nadhodím a uvidím na jejich reakci. Třeba mě mile překvapí, třeba ... :shock:
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Podvozek / Řízení / Brzdy