Kia Venga

Re: Kia Venga

Příspěvekod milan79 » 09.04.2010 08:43

Tak ako pise kolega. Ked som vyskusal 1,6 crdi , tak vo vybere motora som mal jasno, ale zalezi na tom aj kto kolko rocne najazdi a ake trasy, lebo nie kazdemu sa oplati investovat do diesloveho motora.
Venga 1,6CRDi 85kW, výbava TX (exclusive) solid white predané prešiel som ku konkurencii VW
milan79 Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
63000 km @ 6.0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod loty » 09.04.2010 10:32

Tak chlapci... uplne ste ma uz poplietli...
neviem sa rozhodnut medzi: 1,4vvt - 1,4diesel - 1,6 diesel.....

Jazdim 60% mesto + 25% okresky + 15% dialnice/120-130km/h
Rocne sice len okolo 18000km
Obsadenost: 2+1dieta

...predtym som mal 1,1 benzin punto...bolo to zihadlo ale pri zatazeni uz to nevladalo...a isla hore spotreba
... momentalne mam klasiku oct. 1,9TDI a to je sila...bezpecne na objehanie ale v meste to ide na 7-8,5 litrov...
naopak na vyletoch psychologicky nizka spotreba... /aj ked si ju clovek vlastne predplati v cene auta/
Taktiez neviem aky je financny rozdiel za prehliadky medzi motorizaciou benzin/diesel...

Aj ked mam malo kilometrov na rok, neviem ci pocitovo aj kvoli sviznosti motora nemam volit 1,4 - 1,6 diesel...

...sledoval som aj kolegov na forach vo FR a hlavne NL.....a tam su tiez velmi rozporuplne vyjadrenia k motorizacii...
Neviem, neviem.... asi to tiez pojdem osobne testovat.... + pozeral som aj cenu Peugeotu 3008 a tam je diesel aj benzin za rovnaku cenu...

Uvazujem medzi mocca alebo striebornou farbou, TX + navi ...len sa bojim kradezi... alebo len EX + cuvacky?...
loty Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
3880 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod rado » 09.04.2010 11:00

@loty:

Ja som od vcera vlastnikom 1.4 CVVT, EX + cuvacky. Jazdim 80-90% mesto a rocne spravim cca 15tisic km pri obsadenosti iba vodic resp. 2+1dieta.
Koli poctu km hlavne v meste som zvolil tu 1.4ku. Do mesta to v pohode staci. No ako sa to uz tu spominalo, pri zatazeni bude treba tu 1.4ku viac tocit.
KIA Venga 1.4 CVVT 66kW EX Steel Gray
rado Muž
Uživatel fóra

Sponzor (1)

Kia Venga (2010)
35000 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod snowko » 09.04.2010 12:27

Tu 1,4 CRDi bz som asi nekupoval, ak na to mas, tak radsej 1,6 CRDi ako ti tu radia niektori, ale chod to vyskusat. Mne diesel hucal oproti benzinu, ale to bola 1,4 ka. Nemal som moznost ist na 1,6 tke. A prepocitaj si, za aky cas sa ti vrati naftovy motor...mozno za 4 roky pri tych 18 500 km.
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod milan79 » 09.04.2010 12:54

Tak ako pise snowko. 1,4 diesel je hlucnejsia , ale hlucny je aj benzin 1,4 pri vyssich otackach. 1,6 crdi je podla mna ovela menej hlucna ako 1,4 crdi, ale ako som ti pisal aj ja treba zvazit kolko najazdis a ci sa ti investicia do diesla vyplati ( ja som tu 1,6 crdi objednal vo vybave TX). Na bezpecne predbiehanie bude ta 1,6 crdi parada. Na jazdenie po meste bude dobra aj 1,4 benzin, ale na dlhsich trasach sa to bude trapit.
Venga 1,6CRDi 85kW, výbava TX (exclusive) solid white predané prešiel som ku konkurencii VW
milan79 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
63000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod ferino » 09.04.2010 13:20

No ak bude prevaznu cast jazdit po meste, tak kupit tam diesel to snad nie. :? S dieslom na "poskakovani" po meste nic neusetri, motor sa mu ani nezohreje, nevraviac o tom, ze aj ked nenajazdi dany pocet km co na servisku potrebuje, tak ci tak intervalovo (cas medzi dvoma servismi) na pravidelnu servisku bude musiet ist. A servis na diesel je predsa len trochu drahsi ako benzin.
Nevraviac o tom ze pise ze 60% bude jazdit po meste a 25% okresky. Na beznu jazdu staci aj 1.4CVVT a na predbiehanie raz za cas ked ju potoci, tak... A na tie "dve dovolenky" do roka beznemu cloveku bohate postaci aj benzin aj na dialnicu a ked uz sa tak boji tej 1.4CVVT, tak kludne moze zobrat 1.6CVVT a stale bude voci dieslu cenovo lacnejsi.

Tolko moj nazor. ;) Ale ako sa vravi kolko ludi tolko chuti. Tie peniaze pri takomto vybere sa podla mna daju minut aj inak ako do "plechovky" co strati 10% hodnoty hned ako vyjde z autosalonu. :(
To Be Not Faster Than Your Angel Can Fly...
ferino Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod loty » 09.04.2010 13:43

Ano, ano mate pravdu...

...to ze terez mam diesel je fajn, ale bola to jazdenka...takze servis +/- ma az tak netrapil....

...teraz mi to vychadza porovnat 1,4VVT s 1,6VVT...

1,4 - ideal pre mesto bez zataze? ...vysia spotreba mimo mesta + 2 osoby?
1,6 - vysia spotreba v meste?... netrapi sa motor...
--------------------------
Este ma trapi vysnivany TX /len 1,6VVT/ alebo "len" EX+cuvacky..../1,4 aj 1,6VVT/
Uz som si zvykol na komfort... nerad by som horsie.... :-)
Peniaze nechcem rozhadzovat ale aj tak... clovek chce vsetky "vydumaniny" ale nizku cenu...

--------------------------
Taktiez by som chcel tazne, vraj uz od aprila je...
+ plati este ta zlava 500€?...
+ nemate problem s obitou farbou v okoli kolies?....
loty Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Venga (2010)
3880 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod ferino » 09.04.2010 13:50

Takze k rozdielu benzinov 1.4CVVT a 1.6CVVT.
Moje osobne skusenosti. My mame Cee'da s 1.4CVVT ale 77kW a sestra ma 1.6CVVT. Rozdiel v spotrebe je cca 0.5 litra v priemere v prospech 1.4CVVT. Vyhodu ale ma aj 1.6CVVT a to napriklad pri jazde v obsadeni 4 dospelymi osobami. Ta ma ten motor 1.6CVVT navrch. Pri motore 1.4CVVT to obsadenie uz je citit. Jazdit sa da ale s oboma motormi slusne. My sme riesili spociatku rovnaku dilemu, ale "usetrene" peniaze nie su len z pociatocnej nizsej investicie ale aj pri poistkach a napriklad spotrebe (pri rozumnom style jazdy). A tie sme investovali do kvalitnejsieho bezpecnostneho zabezpecenia syna v aute (sedacka Romer atd). Vacsinou na Cee'de jazdi manzelka a tej ten vykon postacuje, naucila sa aj motor tocit ked je potreba, takze...Sila zvyku. Ale ak niekto chce jazdit menej rodinne a viac dynamicky tak nech ide do 1.6CVVT. Rovnako ako ked bude castejsie jazdit po dialniciach.
Co sa tyka dynamiky, tak ked sa to toci idu oba motory za otackami pekne, nie je s tym problem, len na rozdiel od diesla (jazdim este tiez na 1.9TDi) je si treba zvyknut spravne podradenie a na vytacanie do vysokych otacok co cloveku jazdiacom na diesli moze robit spociatku problem. Sposob jazdy je totiz uplne odlisny.

Neviem ci som pomohol, ale ak je moznost vyskusal by som oba motory. Aj ked napriklad 1.6CVVT by nebola pristupne vo Venge ale bola v Soule alebo Cee'de. Len aby potom nevznikol dalsi problem, so spravnym modelom. :)
Naposledy upravil ferino dne 09.04.2010 13:58, celkově upraveno 2
To Be Not Faster Than Your Angel Can Fly...
ferino Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod snowko » 09.04.2010 13:55

V predajni Toyota, kde su skusal Auris mi predajca velmi dobre odpovedal na taketo iste otazky ci 1,4 alebo 1,6, ci benzin ci diesel: " Vsetko zalezi od vas, ja osobne som bol na dovolenke v Chorvatsku na 55 kW aute s rodinou a velkou batozinou. No ano, nepretekali sme sa, ale dosli sme spokojne do ciele, cestu sme si vychutnavali. Ked mate slabsie auto, tak viete, co si to moze dovolit a podla toho sa prisposobite" To sa mi zdalo velmi rozumne. Uz som tu pisal, bol som na Cliu 1,2 s tromi osobami na Donovaloch na lyzovacke. V pohode sme vysli hore aj dole. Sem tam sme aj niekoho predbehli, ked to bolo nevyhnutne. 1 000 EUR navyse, co stoji silnejsi VVT motor, mozes vyuzit prave na nejaku peknu dovolenku a ak aj pojdes 400 km po dialnici a bude vacsi hluk...no a co? zapnes si CD/MP3, ktore je v KIA Venge fakt skvele! a za 4 hodky ani nebudes pocut, ze ti auto huci viac. A co ze pojdes "len" 130 tkou? Vsak viac by sa ani nemalo ist... nie? Ak byvas ale niekde v Bystrici a stale lietas po severnom Slovensku...tak ... tak mozno je fajn silnejsi motor...ale ani ta 1,4 VVT nehuci ako nakladiak...
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod loty » 09.04.2010 14:53

Este k motorom....
Mas pravdu 1,9TDi je tah aj pri zatazi.... ale hlavne na ceste do Chorvatska, alebo ked uz z KE do BA...
/v meste je to hrozne aj s parkovanim... Octavia/
Predtym som mal este 1,1i Punto a tiez v pohode na "easy" cestu....nie na rychlu jazdu... v meste super pohoda ...

ale:

1,4VVT je novy motor....
1,6 je motor ako ma ceed alebo soul....

No bezim to vyskusat.... :-)

Ked som v tom sedel tak ma to uplne pohltilo .... ze je to auto velmi dobre vymyslene.... Mal som uz taku intuiciu o aute este pri prototype N3.... Este je tu nova Meriva, ale cenou je inde... a sestricka Hyundai-a?.... Povodne som uvazoval o jazdenke C-max ale je to cca to iste... pri nizsej cene....a hlavne nove....
loty Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Venga (2010)
3880 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod milan79 » 09.04.2010 14:53

loty píše:Uvazujem medzi mocca alebo striebornou farbou, TX + navi ...len sa bojim kradezi... alebo len EX + cuvacky?...

Ja som tu farbu mocca mal moznost vidiet na zivo. Nie je spatna, ale na tom vidiet kazdu jednu smietku prachu a kazdu aj malu spinku. Takze na udrzbu co sa tyka cistoty to urcite prakticke nebude.
milan79 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
63000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod runis » 09.04.2010 16:11

Ahoj. Milane myslím, že taše bílá na tom bude ještě hůře! Jinak dnes jsem už obul ty "společné disky" a jenom doufám, že ten náš motor bude taky tichý. Gumy jsem bral hlavně dle toho jestli nehučí. :-) Pro nezasvěcené, také mám objednanou Vengu s 1,6 CRDi.
Kia Venga 1,6 CRDi 94kW, Comfort plus, Obrázek
runis Muž
Fanda vozů Kia

8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod milan79 » 09.04.2010 18:27

Neboj tie nase motory budu v pohode. Ja mam teraz 6 rocnu Merivu (1,7 DTI) a ta ma motor ovela hlucnejsi. Mne dnes dosli tie skryte ventily a vypadaju fakt pekne. Chcel som ich zajtra nahodit na disky , ale som ich zabudol v kancli :( . Co sa tyka tej bielej, tak ta mocca je na tom este horsie. Moja manzelka mala kedysi biele clio a nebolo to tak hrozne. Tak gratulujem ku krasnym kolesam. :thu: Hod sem foto ak mozes. A co koberce uz dosli?
milan79 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
63000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod runis » 09.04.2010 20:35

Koberce ještě nemám. :-( Ventilky jsem nechal normální Alu, nechtělo se mi čekat. Pouze jsem je vzal v black provedení. Gumy Dunlop SP Fastersponse 205/55 R16 V MFS(ochrana disku). Teď ješte zvažuji boční lišty proti odření. Jenž v té černé si myslím, že to nebude moc hezké. No a v bílé, to bude pořád odřené. To můžu nechat dveře bez lišt. Ještě nevím. Asi až dojde auto, tak to zkusím připasovat a pak se rozhodnu. Dnes jsem v servise řešil dodatečný nástřik spodku vozu "gumoasfaltem" a byli z toho nějak mimo. Asi jsem úchyl, protože do teď to po nich prý nikdo nechtěl. :-) No fotky......jak to myslíš? Jako disk s gumou? Nebo tu nepovedenou fotomontáž kde jsou "naše" alu kola? ;)
Kia Venga 1,6 CRDi 94kW, Comfort plus, Obrázek
runis Muž
Fanda vozů Kia

8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod milan79 » 09.04.2010 20:48

normalne to odfot aj s obutou gumov a daj to sem ako prilohu, alebo to niekde uploadni a daj link. rad by som to videl na fotke ako vypadaju obute. a aj ako inspiraciu pre ostatnych uzivatelov fora.
milan79 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
63000 km @ 6.0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Venga