Defend Lock / Construct

Výbava, autopotahy, koberečky atd.

Nový ceed a construct

Příspěvekod sirius1983 » 20.04.2010 23:08

Dobrý den, nedávno jsem si objednal nový ceed SW a chci si do něj hned v autosalonu nechat namontovat zámek zpátečky Construct, který ale nemá zamykání klasicky zboku, ale zeshora skrze koženku řadící páky.

To mi přijde praktické, ale mám trochu obavy, jestli takto umístněný zámek v kožence nějak neomezuje pohodlí řazení, ať už přílišným natahováním koženky nebo naopak bráněním pohodlného zařazení pětky (vzhledem k tomu, že se zámek nachází v pravém předním rohu koženky). Je něco takového možné, nebo jsou moje obavy zbytečné? Máte někdo zámek zpátečky umístěný zezhora skrze koženku?

Předem děkuji za rady.
sirius1983 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
60000 km @ 6.0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Nový ceed a construct

Příspěvekod Axel » 20.04.2010 23:17

nevidel bych v tom problem, zalezi jak to udelaji. Jen nebudou ti tam vadit ty vzpěry? Jinak je to dobry v tom, ze se nemusis bat ze neodemknes :) uz nekolikrat se mi stalo ze jsem plne nalozil auto, nased a chtel odemknout a hle...neslo to :D
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Tým: Scuderia Ferrari Marlboro; Jezdec: Felipe Massa
Axel Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

5. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod profano » 21.04.2010 07:43

Ahoj, mám sice rok výroby 2008 ale je to bez problémů.
profano Muž
Sponzor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (5) TOP sponzor (1)

Kia XCeed (2021)
34000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod marhalu » 21.04.2010 10:23

pouzival jsem tento system tri roky ve fabii. Na zacatku jsem mel stejny obavy jako ty ale cas ukazal ze je to bez problemu. Tento typ ma i ten bonus co psal axel - odemknes vzdy i kdyz je posunty sedadlo spolujezdce uplne dopredu.
prepared to sucCEED ;)
KIA Cee'd SW FL 1.6 CRDi Comfort Plus + něco navíc
marhalu Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

Příspěvekod slava » 21.04.2010 11:41

Mám ho namontovaný hned do nového auta a dá se zamknout snad každá rychlost, ale jistě vím jen zpátečku a jedničku. Když parkuju, tak nechávám zařazenou vždycky jedničku a tu zamknu. Když nezapomenu :D . Pak samozřejmě nasednu, vyšlápnu spojku, nastartuju a ejhle, je tam zamčená jednička. Ještě, že je klíč na tom samonavíjecím přívěsku. Furt si na to zamykání nemůžu zvyknout. Zas.... zloději. Jinak je tak nenápadný, že o něm ani nevím. Ničemu nevadí a navíc je pěkně na očích. Hlavně pro toho kdo by si obhlížel kořist. I když není zamčený, tak působí(alespoň doufám)psychologicky.
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod slava » 21.04.2010 11:58

A ještě mně napadlo. Bylo by dobré pro některé zapomětlivější(třeba pro mně), kdyby ten zámek při vypnutí motoru a vytažení klíčku ze zapalování dával nějaké znamení. Třeba elektrický výboj, jakože zamkni mně a při nasednutí do auta, zasunutí klíčku do zapalování a pokusu o nastartování další výboj, odemkni mně. Člověk by si na to zamykání, tak nějak snadněji a hlavně rychleji zvykl :lol: !
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod sirius1983 » 21.04.2010 14:36

děkuji za názory, kdybyste měl někdo chuť, nemohl byste sem hodit nějakou fotku, jak ten zámek vypadá se zařazenou pětkou? byl bych moc vděčný. Děkuji
sirius1983 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2010)
60000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod Jenda » 21.04.2010 16:06

sirius1983 píše:děkuji za názory, kdybyste měl někdo chuť, nemohl byste sem hodit nějakou fotku, jak ten zámek vypadá se zařazenou pětkou? byl bych moc vděčný. Děkuji

Zdravím,
proč ti nestačí odpovědi z Garáže AutoRevue, kde jsi zadal tentýž dotaz? :o Odkaz uvádím níže! Tam ti fundovaně odpověděli a dokonce tam je i nějaké foto, které žádáš zde. :?:
http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php ... c#p7360495
foto Passat
fotka.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Jenda Muž
KIA Family

5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2009)
0 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod sirius1983 » 21.04.2010 16:14

No mě zajímá jak to vypadá na ceedu, to že to nedělá problémy v jednom typu auta, přece neznamená, že to tak musí být i u všech ostatních. Pokud jsem někoho pobouřil svým dotazem, tak se tedy omlouvám.
sirius1983 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2010)
60000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod Axel » 21.04.2010 16:16

nepobouřil :) je fakt, že ceedy co jsem viděl já měli vždycky zámek na straně spolujezdce...
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Axel Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod sirius1983 » 21.04.2010 16:26

No takto na straně to má údajně defend lock, ale construct je v ceedu před i po faceliftu vždy zvrchu. Mám z toho řazení obavy, ale asi bych to tak neřešil, kdyby se dal ten zámek v případě obtíží oddělat, ale údajně je to tam v podstatě přidělané natrvalo.
sirius1983 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2010)
60000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod Axel » 21.04.2010 16:29

pravda...taky mam defend, ale já bych jim věřil ať už se jedná o defend nebo o construct přeci jsou jen už na trhu několik let a zkušeností mají víc než dost, takže bych se nebál, že by tam něco nefungovalo...
Fandím:
Moto GP

Formule F1
Axel Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod titanus » 21.04.2010 16:43

CONSTRUC - http://www.construct.cz/ - zamok z hora
DEFEND LOCK: http://www.defend.cz/ - zamok z boku spolujazdca

to len na upresnenie pojmov a nazvov ;)

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Čambrla » 21.04.2010 19:04

slava píše:A ještě mně napadlo. Bylo by dobré pro některé zapomětlivější(třeba pro mně), kdyby ten zámek při vypnutí motoru a vytažení klíčku ze zapalování dával nějaké znamení. Třeba elektrický výboj, jakože zamkni mně a při nasednutí do auta, zasunutí klíčku do zapalování a pokusu o nastartování další výboj, odemkni mně. Člověk by si na to zamykání, tak nějak snadněji a hlavně rychleji zvykl :lol: !
No nevím, ale myslíš, že zvládneš tolik defibrilací? :lol:
cambrla@centrum.cz
Čambrla Muž
KIA Family

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (17)

Kia cee'd GT II (2013)
123456 km @ 8.2 l/100km

Příspěvekod andyf » 21.04.2010 19:09

Mam Construct a zamykani z boku od ridice... (ale je to 6kvalt a tenkrat jsme museli cekat, nez to pro Cee'da vubec vyrobi)
Kia cee'd SW (2008) - 2.0L / nafta / 103kW / D4EA
andyf Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia cee'd SW (2008)
104000 km @ 6.2 l/100km

Další

Zpět na Interiér