Koupit či nekoupit?

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd.

Re: Koupit či nekoupit?

Příspěvekod ohen10 » 20.05.2010 12:11

no pridám svoje myslenie, keď osm kupoval auto. Premýšľal som medzi oktávkou, i30, ceed, pozeral som aj golfa...no proste všetko v tej triede.

Oktávia:
plusy: najvačší batožinový priestor, dobré auto, motor TSI je duper
mínusy: kradne sa a to veľmi, v dobe, keď som kupoval nemali ešte CR diesel a cena

i30:
plusy: veľmi pekne riešený interiér, dobrá výbava
mínusy: nepáčil sa mi veľmi jeho vzhľad

golf:
plusy: pekné auto, dobré jazdné vlastnosti, recenzie super
mínusy: cena, lukratívne pre autíčkárov

ceed:
plusy: pekný vzhľad, najväčší vnútorný priestor v triede, cena, záruka, celé navrhnuté v nemecku tuším, snaha Kie presadiť sa v EU
mínusy: veľa som ich nenašiel, snáď história značky
Akustické vlny, šíriace sa zo zdroja v ľudskom hrdle, sa odrazia od bariéry geologického pôvodu so silou adekvátnou k pôvodnému impulzu. (Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva.)
ohen10 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2009)
152000 km @ 6.0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Berka » 20.05.2010 18:31

Samozřejmě že bych do ceeda šel znovu. Neznám automobilovou značku která by se nepotýkala s nějakým problémem. Občas nějakou reklamaci budeš řešit u každého auta, ale vzpomeňte jak dopadl test na 100 tis km který proběhl v AutoTIPu.
Kia ceed na 5. příčce spolu s BMW 3, Škoda Octavia II 8., Škoda Roomster 11. příčka, Škoda Fabia I 56 příčka, Škoda Octavia I 57. příčka.
Jasně je vidět že se škoda každým novým modelem zlepšuje, ale na ceeda ještě nemá :D
Další test ceeda probíhá v časopisu AutoDiesel. Zatím ho chválí, až na několik drobností, ale hlavně vyzdvihují do nebes jeho motor CRDi. V aktuálním čísle o nových motorech CRDi dokonce píšou, cituji: "Korejci dotáhli BMW"
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod ervss » 20.05.2010 18:35

nekupuj ceed je to verkel
ervss Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

BMW 5 Series (2008)
0 km @ 8 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 20.05.2010 19:02

ervss píše:nekupuj ceed je to verkel

stále jsi nenapsal proč?
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Příspěvekod PetrLa » 20.05.2010 19:07

rehmen píše:
PetrLa píše:Otázka je jak ne/zaujatě ti tu někdo odpoví. Jak zní staré přísloví....každá liška si chválí svůj ocas, že jo :)
Takže čistě za mě. Já bych si Ceeda koupil klidně znovu. Má svoje mouchy, ale to každé auto. U mě hraje roli záruka.
Buďto si ta automobilka věří a nebo nevěří.

Tak to je jasný, ale vždy se v tom dá najít aspoň něco :)

PetrLa píše:A jedno u konkurence nechápu...mám si zaplatit záruku navíc....a to mi jako dají auto z "neodrbané" edice, nebo si platím náhradní díly,
které mi za tu dobu vymění? Tu mám záruku 7 let a tím pádem nějakou jistotu a nikdo po mě nechce žádné peníze navíc.

Ber to tak, že u Kie si ten příplatek zaplatíš rovnou bez možnosti výběru.

nesouhlasím s tebou.....možná máme každý jiný ceník, ale když se já kouknu do ceníků, tak mi cee'd v dané kategorii vozů vychází o poznání lépe.

A vůbec :)))) co se unavuju .... v podstatě je to tvůj výběr a tvoje peníze....každému připadne výhodné něco jiného, každý je v jiné situaci, má jiné měřítka.
Popřeju ti hodně štěstí a šťastnou ruku při výběru nového samohybu :)
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod lebka75 » 20.05.2010 19:49

ervss píše:nekupuj ceed je to verkel

napiš taky konečně rozumný argument , proč máš takový názor :yes:
:kia: XCeed 1.5 T-GDi Exclusive Obrázek
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod Berka » 20.05.2010 19:53

Dá se říct, že všechna auta jsou dobrá. Jinak by se přeci neprodávaly. Jen má každý jiný nároky. Co někomu vyhovuje, jinému může vadit. Pro mne je důležité že se na auto můžu spolehnout a neřeším jestli na motoru odešlo čerpadlo, vstřiky nebo jiná kravina pár měsíců po klasické záruce. Prostě mám delší záruku než u většiny ostatních aut a to já považuji za důležité. Vím přesně kolik mi auto stojí peněz na pět let dopředu a nemám hlavu z nenadálých investic z důvodu nějaké závady.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 20.05.2010 20:19

Berka píše:Dá se říct, že všechna auta jsou dobrá. Jinak by se přeci neprodávaly. Jen má každý jiný nároky. Co někomu vyhovuje, jinému může vadit. Pro mne je důležité že se na auto můžu spolehnout a neřeším jestli na motoru odešlo čerpadlo, vstřiky nebo jiná kravina pár měsíců po klasické záruce. Prostě mám delší záruku než u většiny ostatních aut a to já považuji za důležité. Vím přesně kolik mi auto stojí peněz na pět let dopředu a nemám hlavu z nenadálých investic z důvodu nějaké závady.

....jj přesně tak...vím kolik mě to stojí, kolik by mě to přinejhorším mohlo stát a s tím počítám a jsem s tím smířený. Nenapsal bych to líp než ty.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod rehmen » 21.05.2010 07:07

PetrLa píše:
Berka píše:Dá se říct, že všechna auta jsou dobrá. Jinak by se přeci neprodávaly. Jen má každý jiný nároky. Co někomu vyhovuje, jinému může vadit. Pro mne je důležité že se na auto můžu spolehnout a neřeším jestli na motoru odešlo čerpadlo, vstřiky nebo jiná kravina pár měsíců po klasické záruce. Prostě mám delší záruku než u většiny ostatních aut a to já považuji za důležité. Vím přesně kolik mi auto stojí peněz na pět let dopředu a nemám hlavu z nenadálých investic z důvodu nějaké závady.

....jj přesně tak...vím kolik mě to stojí, kolik by mě to přinejhorším mohlo stát a s tím počítám a jsem s tím smířený. Nenapsal bych to líp než ty.

Tak jestliže funguje záruka, tak pak rozhodně ano a s tímto taky počítám.
Bílá po FL s ochranýma lištama vypadá fakt DOBŘE.
rehmen Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2010)
84500 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod tonyp » 21.05.2010 11:18

Skusim aj napisat:

teraz mam 13 tis km, takze nie moc ale pohlad na auto uz mam.

Zatial ziadny problem, nemam, na nieco som si musel zvyknut (ako pracovat so zadnou roletou, ako vnimat podvozok, trochu viac hluku od podvozku), na nieco som si rad zvykal (uzasny a kultivovany motor, vela priestoru vnutri aj v kufri, super audio, prijemny a funkcny interier)
{predtym som mal nissan almeru}

Pred kupou som skusal samozrejme aj focus kombickovy ale okrem podvozku sa na ceeda vobec nehrabal (zufaly motor 1.6 aj 1.8, stiesneny a skaredsi interier- vyslovene lacno posobiaci, male sedacky, stale som narazal nohou do tej packy na lavo od volantu, nevyrazny design)

I30 posobila dobre, ale ten rozdiel razvoru nebol vnutri vobec citit, a kufor bol vyrazne mensi. V case kupi bola aj vyssia cena, neviem ako je to teraz

talianov a francuzov som ani neskusal, das auto predrazene s ich slavnou pumpa - triska technikou som vobec netuzil mat

Urcite zatial nelutujem , ale zaklad su podla mna informacie z fora jednotlivych typov a znaciek aut, urcite testovacia jazda s kazdym, a potom uz osobne sympatie
Kia CEED SW 1,6 CRDI 85kW 2009, najazdene 245000 km
Kia Sportage NQ5 1,6 1.6 T-GDI benzin, 2024 MY25
tonyp Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
127000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod ervss » 21.05.2010 13:54

No takže písal som to v iných témach ale napíšem to aj sem .. Ceed mam 1 a pol roka .. najazdil som 58 000 km na ňom .. Odišlo mi dosť vela vecí , a stalé niečo pribúda , servisy nemajú veci na sklade , dlho sa čaká , je to dosť trvrdé auto aj bez diskov keď mám zimáky tak proste úplne tvrdé tiež , nepresné riadenie , moc silny posilovač , zlá spotreba v meste pri benzínoch , drahé príslušenstvo , nekvalitné brzdy , svetlá nič moc , skoro každý druhý človek ti pôjde utrhnúť kľučku na dverách kvôli automatickému zamykaniu , slabý lak , zle spracovný interiér , niečo už aj mne začína vŕzgať , to že mi odišiel katalyzátor to ako nechápem ako tak skoro mohol odísť .. vedel by som toho napísať ovela viac ..
ervss Muž
Přispěvatel fóra

BMW 5 Series (2008)
0 km @ 8 l/100km

Příspěvekod titanus » 21.05.2010 14:06

Offtopic :
@evrss
vyvracat ti tvoj nazor nebudem no chcem sa spytat do akeho auta by si chcel ist?

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 21.05.2010 15:07

ervss píše:No takže písal som to v iných témach ale napíšem to aj sem .. Ceed mam 1 a pol roka .. najazdil som 58 000 km na ňom .. Odišlo mi dosť vela vecí , a stalé niečo pribúda , servisy nemajú veci na sklade , dlho sa čaká , je to dosť trvrdé auto aj bez diskov keď mám zimáky tak proste úplne tvrdé tiež , nepresné riadenie , moc silny posilovač , zlá spotreba v meste pri benzínoch , drahé príslušenstvo , nekvalitné brzdy , svetlá nič moc , skoro každý druhý človek ti pôjde utrhnúť kľučku na dverách kvôli automatickému zamykaniu , slabý lak , zle spracovný interiér , niečo už aj mne začína vŕzgať , to že mi odišiel katalyzátor to ako nechápem ako tak skoro mohol odísť .. vedel by som toho napísať ovela viac ..

tvrdé auto - podle toho, jaký rozměr kol použiješ, Ty tam cpeš 17", tak se nediv
nepřesné řízení - nepřipadne mi
moc silný posilovač - podle gusta - ale asi standard
spotřeba ve městě - já jsem velmi spokojen i s benzínem - ty máš 1.6 k tomu automat a k tomu jezdíš dost sportovně - nediv se
drahé příslušenství - nemůžu posoudit
nekvalitní brzdy - možná přirezávání, nebo nevím, co máš na mysli, výkon brzd bych řekl hodně dobrý
automatické zamykání - lze deaktivovat v servisu
slabý lak - ekologické laky, co chceš
interiér - za tu cenu bych řekl dobrý
vadný katalyzátor - možná výrobní vada, možná špatné zacházení s autem
Dostkrát šlo z Tvých příspěvků poznat, jak s autem jezdíš a zacházíš s ním. Protože sis na něj nemusel vydělávat a dostal jsi jej. Dobrá, beru, ale zkus se podívat i na jiná fóra, ohledně závad třeba.
Edit: zapomněl jsem na světla - máš pravdu, jsou i lepší ;)
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod ervss » 21.05.2010 15:11

Vidis a ale ty to nevies posudit ako ja .. umyvam ho rucne bez ziadnych skodlivych veci kazdy tyzden a niekedy aj castejsie staram sa onho , na prehliadkach som casto co sa tyka oleja , filtrov atd .. diagnostika ..

Ale ja som pisal zavady a minusy nie MOJHO konkretneho auta , sused si kupil tiez a vidim to aj na jeho ..
Spotreba v meste je dost vysoka pri vsetkych modeloch .. ku porovnaniu ku konkurenice , brzdy bude treba menit..
Podsvietenie tiez dost minus podla mna , nepresne riadenie ze to nema ? :D
Akoze nesoferujem dlho ale striedam viac aut co mame v rodine a toto moje je NAJHORSIE.
Okej berem zen emozem porovnavat kiu s BMW ale ked porovnam Kiu s Hondou civic TAK TO je trosku ROZDIEL..
Silny posilovac to ma ako svina .. necitlive riadenie proste clovek nema dobry pocit z toho ..
Ma aj plusy ale urcite by som to auto uz nekupoval.. A neargumentuj tu tym ze som si nanho nezarobil .. sam to sem napisal davnejsie ale je to normalna vec
ale nijak zle s tym autom nezaobchadzam .. staram sa onho lepsie ako vy vsetci dokopy lebo je to MOJE auto a neviem kde mas ze s nim zle zaobchadzam to je trosku
mimo veci ze napises nieco co usudzujes neviem z coho. To auto dostava najlepsie veci dovnutra co mozu byt , nesetrim co sa tyka olejov , kontrol atd ..
A ako som pisal aj na 15kach je to auto tvrde :) Ked ho porovnam s inymi autami v rovnakej triede a kategorie takze moj nazor mi nevezmes .. mam kiu ale ked sa ma niekto
opyta ci je to dobre auto .. tak prepac ale poviem to vulgarne .. JE NA PI*U .. :)
ervss Muž
Přispěvatel fóra

BMW 5 Series (2008)
0 km @ 8 l/100km

Příspěvekod ferino » 21.05.2010 15:14

ervss píše:No takže písal som to v iných témach ale napíšem to aj sem .. Ceed mam 1 a pol roka .. najazdil som 58 000 km na ňom .. Odišlo mi dosť vela vecí , a stalé niečo pribúda , servisy nemajú veci na sklade , dlho sa čaká , je to dosť trvrdé auto aj bez diskov keď mám zimáky tak proste úplne tvrdé tiež , nepresné riadenie , moc silny posilovač , zlá spotreba v meste pri benzínoch , drahé príslušenstvo , nekvalitné brzdy , svetlá nič moc , skoro každý druhý človek ti pôjde utrhnúť kľučku na dverách kvôli automatickému zamykaniu , slabý lak , zle spracovný interiér , niečo už aj mne začína vŕzgať , to že mi odišiel katalyzátor to ako nechápem ako tak skoro mohol odísť .. vedel by som toho napísať ovela viac ..

Moc silny posilovac? To ma skor Megane II, kde s tym autom trebalo zapasit, aby sa nevracal do stredovej polohy. Cee'd je skor preposilovany, akoby mal moc silny posilovac. Alebo takto si to myslel? :?
Ake dielce nemaju servisy na sklade. Snad si nemyslis, ze ine znackove servisy maju vsetko skladom. Jazdim aj octavku, ked som trafil zajaca, cakal som tyzden na predny naraznik (cena 398,-EUR aj s lakovanim), teraz mi "odisiel" kryt pod motorom, teda presnejsie len jeho prava cas zakryvajuca remene. Cena 54,-EUR a dodanie do 3 dni. A to je diel co odchadza na kazdej Octavke. A za ten plast, cca 40x40cm pytat 54,-EUR tak to je sila. Takze aj mytus o lacnej skodovke je skor z rise rozpravok. :x
Mam doma obe auta ako Octavku tak aj Cee'd. A uprimne v cene servisu a termine dodavok dielov nebadam ziaden rozdiel. Obe z aut maju svoje plusy a minusy. ;)
A co sa tyka opotrebovanosti auta, dost zalezi na medziclanku medzi volantom a sedackou. Aj ked netvrdim, ze z vyrobneho pasu nepodarok nemoze zist. :roll:
To ze davas auto zvonka aj zvnutra to najlepsie co mozes nemeni nic na fakte, ze ak mu davas "zahul" tak ho nespotrebujes predcasne. Niekomu auto nevydrzi ani tych 60000km a je na zaplakanie a niekto na nom najazdi 300000km a vyzera ako nove.
Naposledy upravil ferino dne 21.05.2010 15:15, celkově upraveno 1
To Be Not Faster Than Your Angel Can Fly...
ferino Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ceed