samočinné vynulování průměrné spotřeby

Trápí Vás něco na voze?

Re: samočinné vynulování průměrné spotřeby

Příspěvekod branor » 25.05.2010 15:09

Dnes som telefonoval do mojho servisu, pan technik sa tvaril ze je to novy problem s akym sa este nestretli, kazal mi poriadne si prestudovat prirucku, lebo priemernu spotrebu to vraj pocita pre kazdu jazdu samostatne :thd:

idem studovat a potom pojdem priamo k nim....
KIA Venga 1,4 CRDI 66kw + panoramatická strecha...
branor Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
199999 km @ 5.75 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod runis » 25.05.2010 16:45

Tak to se pan technik plete! Já byl dnes také v servisu a musím je pochválit za ochotu a přístup!!! Serrvis Kudrna Orlová. :-) Tam sice o tomto také nevěděli, ale co jsem chtěl bylo za chvilkju hotové i když jsem přijel mimo objednaný termín. Prostě ochota. Ohledně tohoto problému, koukli na pc a tam bylo vše v pořádku. Tak hned volali do Kie a tam jim řekli, že v ČR ví o dvou problémech a já že jsem třetí! Takže je třeba se pánové ozvat. Servisy za to nemůžou, je to problém výrobce!!! Údajně je problém ve tvaru plováku a tak se to resetuje častěji prý v kopcích a zatáčkách, kdy si plovák myslí, že se tam objevilo asi ťěch 6 litrů. Takže, kdyby netrvali na té kravině se 6 litry a tuto podmínku v programu zrušili, nemusí ani řešit tvar plováku!!! Ale nejsem inženýr, jen to vyplívá z logiky. Nicméně, v tom asi problém nebude. 2 x se mi to stalo, když jsem večer zaparkoval a ráno při nastartování se mi to vynulovalo. Takže auto stálo! Žáden kopec, ani zatáčka. Potom mi to udělalo 2 x za sebou, kdy jsem přijel k obchodu, 2 minuty a odjezd. Pc na to nula! Po 5 km další obchod, za 5 min. zpět a Pc zase nula! Jenom jednou se mi to stálo v kopci! A to už mám najeto 780km a 7 x reset na nulu. :-(( Zastavil jsem na stopce v kopečku, pak dal za 1, rozjel se a řadím za 2 a........nula! Tedy přesněji tři čárky a průměř 11,4l na 100km. Prostě si myslím, že to není jen tvarem plováku, ale i tou nesmyslnou podmínkou 6 lutrů. To ten Pc tam ani nemusí být a jsme zase u klasiky tužka a kalkulačka. Ale jinak se mi auto čím dál více líbí a těším se na každou jízdu. Ale pár chybiček to samozřejmě má, jako každé auto i jako každá, byť moc krásná žena. Prostě život pánové! :-) No a nám nezbývá nic jiného, než se ozvat, aby s tím Kia něco dělala, protože tohle není záležitost servisů. Dle toho mého servisu, jim bylo řečeno, že až to vyřeší, tak se budou ozívat a opravovat. Tak přeji trochu té trpělivosti a konečně i sluníčka! Mějte se!
Kia Venga 1,6 CRDi 94kW, Comfort plus, Obrázek
runis Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod titanus » 25.05.2010 16:54

@runis
otazka znie ako parkujes...ak dubpnes na brzdy tak sa to v nadrzi moze pekne rozhupat a plavak padne ako o 6 litov ;) kazdopadne v tom nevidim logiku :no: prst na vynulovanie ma kazdy tak preco prave takato prkotina :? ale som presvedceny ze ked sa vas ozve viac tak daju moznost zmenvy FW a bude to bez tejto "vychytavky" ...

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod snike » 25.05.2010 17:03

runis píše:... Údajně je problém ve tvaru plováku a tak se to resetuje častěji prý v kopcích a zatáčkách, kdy si plovák myslí, že se tam objevilo asi ťěch 6 litrů ...

... podobnou úvahu jsem tady psal nedávno :yes: :yes: :yes: viewtopic.php?p=40855#p40855

Jiný problém i když tak trošičku podobný, byl zaznamenán u Soulu, kde zlobilo palivové čerpadlo v nádrži ... ručička palivoměru při akceleraci neukazovala tak jak má.
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod runis » 25.05.2010 17:13

Re: titanius: jezdím jako posr... protože je to v záběhu. Takže teď jenom do 2000 ot. Snažím se plynule a v klidu. Na bzdu samozřejmě šlapu, nechci abych doma auto zastavoval až o stěnu, ale ve dvorku to mám úzké, takže dojezd je do dvora na dvojku a pak na jedničku zaparkovat. Myslím, že to dupnutí na brzdu u mě nehrozí. Jedině u dítěte a babičky na přechodu. Ale těch 6 litrů na ploše nádrže je tak málo, že asi bude stačit i jen to, že to nechám doplachtit! Nicméně si trvám na tom, že to není dobře vyřešené. Takže doufám, že Kia pro to něco udělá. :-)
runis Muž
Fanda vozů Kia

8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod MAKU19 » 26.05.2010 18:59

:angry: Tak aj mne sa po dvoch dňoch nejazdenia vynulovala priemerná spotreba. :x
Keď som pred dvoma dňami odchádzal z auta bola tam hodnota 6,5l/100km, keď som si sadol do auta tak tam boli iba čiarky, ale myslel som si že to mám nastavené na okamžitú spotrebu, iba keď som sa pohol začalo to ukazovať 9,5 l/100km tak mi došlo že je to asi vynulovaním. Teraz postupne táto hodnota klesá. Pritom som mal nádrž vyše 3/4 plnú! :angry:
:x No tak už mi to vynulováva pri každom štartovaní, ráno najskôr ukazovalo 9,5l/100 ale ako náhle som sa pohol tak sa vynuloval ukazovateľ a naskočila hodnota 24,5l/100 . Pritom mám prakticky plnú nádrž. Už som to hlásil servisu, zatiaľ nemajú žiadne in formácie od výrobcu, budú ma informovať. :x
Naposledy upravil MAKU19 dne 02.06.2010 10:40, celkově upraveno 2
Obrázek
KIA Venga 1.4 CVVT 66kW
Radšej užívať život ako v klube dôchodcov spomínať na pracovné úspechy
MAKU19 Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
75777 km @ 7.31 l/100km

Příspěvekod mirble » 27.05.2010 16:01

mám nového ceeda a velmi me zarazilo, ze po kazdém natankování mi u průměrné spotřeby lítaly čísla jak blázen, díky této diskusi jsem se dopátral že u nového faceliftovaného ceeda je to naprosto normální a nastaveno z výroby (kterej Inženýr tohle vymyslel by mě vážně zajímalo). můj dotaz zní jestli jste už někdo nezkoušel v servise nainstalovat nejakej novej SW kterej by tuto funkci znormálněl a průměrnou spotřebu počítal neustále a nevymazával dosavadní údaj při tankování, tak abych měl dlouhodobej přehled. tahle funkce je mi uplně ale uplně k ničemu.
mirble Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Venousek » 27.05.2010 18:26

mirble píše:mám nového ceeda a velmi me zarazilo, ze po kazdém natankování mi u průměrné spotřeby lítaly čísla jak blázen, díky této diskusi jsem se dopátral že u nového faceliftovaného ceeda je to naprosto normální a nastaveno z výroby (kterej Inženýr tohle vymyslel by mě vážně zajímalo). můj dotaz zní jestli jste už někdo nezkoušel v servise nainstalovat nejakej novej SW kterej by tuto funkci znormálněl a průměrnou spotřebu počítal neustále a nevymazával dosavadní údaj při tankování, tak abych měl dlouhodobej přehled. tahle funkce je mi uplně ale uplně k ničemu.

Teď s tím nic neuděláš, už jsme to tady pár lidí dalo jako reklamaci u dealera a ten už kontaktuje výrobce. Jakmile budou něco vědět, tak se tu určitě bude psát. Tak sleduj tuhle diskuzi a pak se ozvi, ať ti to dají opravit taky. Nejspiš budou přehrávat SW palubního počítače. Bude to určitě na počkání...
KIA VENGA 1,4 CVVT, red, comfort + keyless system
Venousek Muž
Přispěvatel fóra

Kia Venga (2010)
42000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod runis » 27.05.2010 20:58

Re: Mirble - já bych to hlásil. Čím více lidí se bude ozívat a otravovat je...tím dříve se snad začně něco dít! Kdo má stejný problém, ať informuje svůj servis a ten se bude ptát u Kii. Tím pádem s tím snad něco udělají! Tak se ozvěte pánové.
runis Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod zafirys » 27.05.2010 21:48

čaute chalani,

sledujem vašu diskusiu na fóre, a cim sa blíži termín dodania mojej vengy, aj strácam to nadsenie. :( tomu to nejde, tomu torobí, inému to hrkoce...je to strašné...hoci udevomujem,že to nové aftino, a kým sa to všetko vychytá...asi budeme pokusné králiky.... :cry: no škoda toho...človek je potom taký znechutený... :thd:
Kia Venga 1.4 CVVT /66kW/, solid white
EX, Panoramic Electric Sunroof, Steelmate Wireless Parking Assist System
3M™ Scotchtint™ CS Panther Sun Control Window Film
zafirys Žena
Uživatel fóra

Kia Venga (2010)
16500 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod Beda » 27.05.2010 22:11

@zafirys
Srdce na ruku ... kdo veri palubnimu pocitaci :D kazdej si to stejnak spocita minimalne jednou sam dle natankovanych litru PHM, aby mel tu skutecnou hodnotu :yes: Tak proc si kazit radost z noveho auta :roll: proste az prijdou na to, jak to odstranit, tak vam prehraji treba software behem garanci prohlidky a neni se treba kvuli tomu dal trapit :thu: Jen to chce nahlasit servisu jako zavadu, aby na tom :kia: pracovala a pak to muzete do garancky pustit z hlavy :)
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod zafirys » 27.05.2010 22:21

Beda píše:@zafirys
Srdce na ruku ... kdo veri palubnimu pocitaci :D kazdej si to stejnak spocita minimalne jednou sam dle natankovanych litru PHM, aby mel tu skutecnou hodnotu :yes: Tak proc si kazit radost z noveho auta :roll: proste az prijdou na to, jak to odstranit, tak vam prehraji treba software behem garanci prohlidky a neni se treba kvuli tomu dal trapit :thu: Jen to chce nahlasit servisu jako zavadu, aby na tom :kia: pracovala a pak to muzete do garancky pustit z hlavy :)

:oops:
nooo, priznám sa, že ja spotrebu nesledujem...a nesmejte sa mi! :tongue: :tongue: :tongue:
...ale je mi už trošku lepšie... ale už teším, teším :yes: :yes: :yes:
Kia Venga 1.4 CVVT /66kW/, solid white
EX, Panoramic Electric Sunroof, Steelmate Wireless Parking Assist System
3M™ Scotchtint™ CS Panther Sun Control Window Film
zafirys Žena
Uživatel fóra

Kia Venga (2010)
16500 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod reddevil » 28.05.2010 03:38

Ked som si objednaval svoje vozidlo, pytal som sa predajcu na vsetky tu spomenute "vady"... Jeho odpoved, ze sa to tyka kusov vyrobenych do mesiaca 04/2010 vsak beriem s rezervou, no aj ked mali skladom 2 vozy presne v tej farbe a vybave ako som chcel, odporucil mi zadat auto do vyroby (ktovie preco)... sice tak budem cakat 6-8 tyzdnov (auto by mali byt k dispozicii v druhej polovici juna), ale mne to z istych dovodov skor vyhovovalo (financie, predaj stareho auta)...

Takze, ked dojde, pri preberani vozidla sa ho na to vsetko este raz spytam a hned aj otestujem... samozrejme vam sem dam nejaky kratky report...

:twisted:
KIA Venga 1.4 CVVT 66kW EX Steel Gray
reddevil Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Venga (2010)
47000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod branor » 03.06.2010 17:42

reddevil píše:Ked som si objednaval svoje vozidlo, pytal som sa predajcu na vsetky tu spomenute "vady"... Jeho odpoved, ze sa to tyka kusov vyrobenych do mesiaca 04/2010 vsak beriem s rezervou, no aj ked mali skladom 2 vozy presne v tej farbe a vybave ako som chcel, odporucil mi zadat auto do vyroby (ktovie preco)... sice tak budem cakat 6-8 tyzdnov (auto by mali byt k dispozicii v druhej polovici juna), ale mne to z istych dovodov skor vyhovovalo (financie, predaj stareho auta)...

Takze, ked dojde, pri preberani vozidla sa ho na to vsetko este raz spytam a hned aj otestujem... samozrejme vam sem dam nejaky kratky report...

:twisted:

Moje auto vyrobili v 05/2010 a tie vady sa na nom prejavuju - mozno mali este sklad plny starych dielov :( ale teraz to uz hadam bude fajn...
branor Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
199999 km @ 5.75 l/100km

Příspěvekod branor » 03.06.2010 17:50

No este som zabudol ako som uz uviedol v inom prispevku vratil som sa zo servisu a k nulovaniu priemernej spotreby mi nedali ziadne vyjadrenie... nic o tom nevedia a ked sa na to niekto spyta vsetkym hovoria ze ten pocitac nuluje priemernu spotrebu pred kazdou novou jazdou... a teda nevedia ako by to mali opravit teda ani nikoho nekontaktovali, vraj sa mam spytat neskor ked nahodou vydaju v KIA novy firmware... A ked som im spomenul niektore vyjadrenia co povedali vam v servise tak vraj som lepsie informovany nez oni... ZUFALE ak servis nic nevie... Ak pocitac vyhlasi ze auto je OK a pritom nenastartuje asi mi povedia aby som si ho odtlacil, sak je v poriadku lebo PC neukazuje ziadne chyby... :cry:
branor Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
199999 km @ 5.75 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady