Koupit či nekoupit?

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd.

Re: Koupit či nekoupit?

Příspěvekod vladislav » 25.05.2010 17:35

Offtopic :
Já to nebyl... :lol: To Beda a Meken...Jinak zrychlení z 160km/h na 180km/h za 5 minut je podle mě dost přitažené za vlasy..Jestli není problém mezi pedálem a volentem...Takového lenocha bych z toho auta zase nedělal.. ;) :kia:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod souk69 » 25.05.2010 18:05

:kia: Já si tedy na zrychlení u mého 1,6crdička nemohu stěžovat. Mám s ním zatím najeto málo km, ale zrychluje slušně na to , že je to kombík a tudíž spíše rodinné auto. Ale přesto jsem se při předjíždění nebál, stačilo podřadit a byl z něj drak :scooter: A i se zapřaženym obytákem jsem udržel slušné tempo :thu:
červená Kia Ceed sw 1,6 CRDI
souk69 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod pawlow » 25.05.2010 18:38

No, tak jste mi dobre poradili - zajdu si do Kia-prodejny a prodejny a zkusim jinej kus. U myho auta je proste dobrej zatak do 2,5 tisice otacek a pak uz otackomer postupuje uplne minimalme.
S tou rozdilnou vahou Ceeda sw a Fabie kombi mate pravdu, ale jezdil jsem hodne i s Octavkou 77 kw a ten problem, ze motor nesel po 2,5 tisice do vykonovych otacek, jsem nemel. No, tak uvidim.

PS: Jinak s tou rychlosti 160-180 jezdim po nemeckejch dalnicich, kde bydlim, v Cr se bojim Passatu a kamer a jezdim tam skoro podle limitu-))
pawlow Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
72800 km @ 5.7 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 25.05.2010 20:08

slava píše:@Petrla
Které divočáky jako myslíš? To nebyla divočina, to byla nutnost! Měl jsem tehdy fungl nového Prosídka Emilka a těch 160 se mi ani nezdálo nějak moc. Kdyby mi ujeli, tak jezdím někde pod Tatrama ještě dneska.

:))) no ty víš které....těch co jsem se držel i já, abychom se pod Tatrama netoulali oba dva :)))
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Příspěvekod bosyboss » 25.05.2010 20:30

pawlow : opakujem, ak mas pocit ze to taha naozaj zle, chod do servisu.
nevidim technicky dovod, preco by 77kW fabia mala tahat vyrazne lepsie nez tvoj 85kW ceed. hmotnost bude +-rovnaka, rozmery auta vcelku tiez, takze bud tam bude nejaka technicka zrada. ci uz technicka (zla nafta, ucpaty naftovy alebo vzduchovy filter), alebo to proste zle "merias"[/quote]

Inak pozor, je známe, že tie fabky majú papierovo 77 kW, ale na brzde majú zväčša viac. A keď sa k tomu priráta to, že je cca.200Kg ľahšia tak to môže byť tak, alebo budiť dojem čo spomínal pawlow!
bosyboss Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod JonnY » 25.05.2010 23:30

ok, mal som pocit ze fabka je tazsia...
ale stale, tych 200kg by sa prejavilo hlavne v nizsich rychlostiach. pri zrychlovani zo 160 - 180 je to hlavne o vykone a odpore vzduchu.
JonnY Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod rehmen » 26.05.2010 06:25

pawlow píše:
mbiron píše:Otazka tady byla koupit ci nekoupit. Chudak clovek ma stejnej problem, jako ja, kdyz sem rozmejslel koupi sveho. Na obecnych webech lidi Ceed hanej, aniz by ho nekdy videli a tady maji zase lide az nekriticky pohled. Clovek je z toho az moc zmatenej.
Co se mi ale nelibi, je zpusob reakce tady na webu. Kdyz si nekdo dovoli mit jinej, kritickej, nazor, tak je bud mladej, nebo ma malo najezdeno, nebo je blbej. Holt jste nekteri asi snedli Salamounovo h,,vno.

Na Astru mi tehdy prodejce nabizel skoro 80 tisic slevu, takze s tema tabulkovejma cenama, ktery tady hazis, to zase tak pravda nebude. Nicmene jsem se pro Astru tehdy nerozhodl, ale kdyby se tak stalo, tak bych urcite i u ni nasel nejaky veci, ktery by me stvaly. idealni auto neexistuje a Stouni zpivaj o tom, ze I can`t get no satisfaction-) Ale objektivita je o tom, ze kazdej muze napsat svuj nazor, aniz by byl mladej nebo....

Abych jenom nekritizoval, je spousta veci pro a proti koupi,, co se mi na Ceedu po Fl moc libi - svetla uz bez problemu, a auto perfektne (na 17 kolech) sedi i pri vyssi rychlosti. :thu:

Já bych ani neřekl, že tu lidi c'eeda nekriticky obhajují - snad každý z těch co ho mají tu o něm napsal nějaký mínus :) . Kdyby o autě v takovéto cenové kategorii všichni psali, jak je úžasný a bezproblémový, tak by mi přišlo něco v nepořádku. Informace o spojce je pro mě nová.

Na pátek mám domluvenou předváděčku, takže uvidím. Pak je v plánu předváděčka Focuse (btw: ten má prý po FL úžasnou vymoženost, že mu nejde vůbec zamknout víčko od nádrže). Pak ještě i30 a tím končím. Možná ještě zkusím nějakýho Fiata, ale v této cenové kategorii už mě nic nenapadá.
Bílá po FL s ochranýma lištama vypadá fakt DOBŘE.
rehmen Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2010)
84500 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod titanus » 26.05.2010 09:06

@rehmen

tiez si myslim ze tu nikto nevyzdvihuje ceeda az do nebies(jeho muchy su vsak tak zname ze sa len neduplikuju) a kto si to mysli bud neprecital celu diskisiu alebo jednoducho nezdiela nas nazor...tazko sa spisuju vsetky plusy a minusy auta lebo pre niekoho je tvrdsie ladeny podvozok minus pre ineho plus atd...vsade je toho popisaneho viac nez dost a obraz nech si vytvori kazdy sam, najhorsie resp. najlepsie je ze kazdy kus je trochu iny a kde na jednom sa prejavi zavad viac na druhom nemusi ani jedna preto by kazdy jeden nazor mal zacinat vetou MOJE AUTO ;)

tak si uzi skusobne jazdy a vyber to co ti najviac sadne, nech je to hocijake auto...daj vediet ako si sa rozhodol...no a potom uz len vela stastnych a beznehodovych km :drink:

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod hermenet » 26.05.2010 09:37

ferino píše:A hlavne dufam, ze jeho bezpecnostne prvky nikdy nevyskusame. Toto je napriklad u nas jeden z najdolezitejsich faktorov pri kupe. A nie lak alebo makcene plasty.
A ci by som zase kupil Cee'd. Neviem, urobil by som prieskum trhu a uvidel. Auto totiz nie je investicia, ale spotrebak ktory musi sluzit par rokov. Na casy ked auta sa dedili po dedkoch uz treba zabudnut.

Podepisuju ferinuv názor. Základní racionální kritérium pro koupi je dlouhodobý průměr ceny 1 kilometru s ohledem na způsob užívání (cena vozu, servisu, pojistky, spořeba, délka záruky, optimalizace na daný styl provozu - popojíždění versus ježdění, počet přepravovaných osob a nákladu) a bezpečnost vozu (pasivní a aktivní bezpečnostní prvky). Pro lidi, kteří jezdí pořád, jde ještě o pohodlí (to souvisí hodně s bezpečnostní a zdravotní stránkou věci). Ostatní je iracionální (až snobské) - je to jenom obal, do kterého je produkt (bezpečná individuální přeprava z bodu A do bodu B) zabalen.
Podle toho jsem se rozhodoval pro :kia: já.
A uvítal jsem několik bonusů navrch: hodně pěkné auto s takovým motorem, že "lidé s dobrovolně zvýšenými náklady na individuální přepravu" (= ti, co proinvestovali pár set tisíc za zavedenost značky), se někdy nestačí divit, jak jim ten naložený "krám", kterého by se někteří z nich jistě nedotkli ani klackem, na dálnici do kopce ujede (a to ještě ani nevědí, že je to 1.4ka a že jede na pětku :D ).
KIA cee'd SW 1.4 CVVT 80.2 kW Active (2009) Obrázek
hermenet Muž
Fanda vozů Kia

7. sraz Kia-Club.org (1)

Opel Zafira (2016)
90000 km @ 8.37 l/100km

Příspěvekod snike » 26.05.2010 09:46

JonnY píše:ok, mal som pocit ze fabka je tazsia...
ale stale, tych 200kg by sa prejavilo hlavne v nizsich rychlostiach. pri zrychlovani zo 160 - 180 je to hlavne o vykone a odpore vzduchu.

... ono je to taky o převodovce :yes: ... nezapomínejte, že 6-tý rychlostní stupeň je hlavně ekonomický na snížení otáček a tím i spotřeby ;) ... takže auto ketré má jen 5 stupňů, tak je jasné, že v rychlosti kolem 130 km/hod bude svižněji zrychlovat než auto se stejným motorem ale na 6-tý supeň.
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Tony » 26.05.2010 10:51

jj tak tak s těmi převody. aby člověk měl pružnou 6tku tak na to potřebuje hold jinej motor. 6tka je ekonomika na dálnici, škoda že ji nemám... to je nej plus podle u FL oproti mojemu (plus ještě ty světla, i když nevím jestli už svítí dobře ale aspoň to už je čočka a HID se v tom jakžtakž ztratí)
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod centralnifido » 26.05.2010 11:40

Kup si co chceš je to na tobě ale třeba já mám ceeda sw 1.6 CRDi 85 kw a je to žihadlo . Jezdí za super spotřebu , je tichý , kufr maximální a vše tam funguje tak jak má a ze by rez ??? Napiš mi kde je ???? hahahaha . Teď jsem naopak měl možnost jezdit dva dny s škodou Roomster 1.6 benzin a 77 kw - na rovinu - hrozný až šílený auto . Spotřeba kolem 7.5 na 100 km , hluk velký , kufr jakš takš , a hlavne tvrde plasty všude a malá okýnka ve předu . Joo ya do kopce to vůůůůůůbec nejede . Šílené auto až příšerné . Ještě že jsem si koupil ceeda - miláčka . A taky škoda je 2 roky záruka a Kia 7 let a o tom to je nee ??
centralnifido Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2009)
17600 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod Tony » 26.05.2010 12:54

tak nemůžeme srovnávat dva zcela odlišné motory, že? ale i já mam názor že roomster teda nic moc. sice jsem měl možnost se svést jen jako spolujezdec ale mě to auto absolutně nepřitahuje a vůbec netuším k čemu je tenhle segment dobrej... možná tak ten praktik pro živnostníka.
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Katikakus » 26.05.2010 14:57

Hlavni problem pri srovnavani TDI PD versus moderni common raily je ve zcela odlisne charakteristice prubehu krouticiho momentu techto motoru. U TDI PD se nejdriv nic moc nedeje, kdyz ve cca 1800rpm zabere turbo, nasleduje tzv. kopanec a o dalsich 600-800 otacek vys kroutak opet klesa. U moderniho common railu, jakym 1.6 CRDi bezpochyby je, je krivka kroutaku takrka idealne plocha, takze motor tahne stejne v prakticky celem rozsahu pouzitelnych otacek. Paradoxne uzivatel zvykly na nejvetsi negativum TDI PD, tedy onen kopanec, pri prechodu na common rail ma subjektivni pocit, ze auto netahne, i kdyz objektivni cisla zrychleni a pruznosti mluvi uplne jinak.

Dalsim faktorem je jiz zminovana prevodovka - 6. stupen proste neni urcen k prudke akceleraci, ale k jizde ustalenou vyssi rychlosti s durazem na nizkou spotrebu. Kdyz chci zrychlit, podradim na 5 a auto svizne zrychluje. A to mluvim ze skusenosti s podstatne silnejsim common railem nez je ten v Ceedu.
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod Tony » 26.05.2010 15:28

on ale srovnával benzín a diesel
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ceed