žárovky bosch plus 90

Styling, lak, střešní nosiče atd.

žárovky bosch plus 90

Příspěvekod kraken71 » 01.06.2010 18:02

máte někdo zkušenosti s těmato žárovkama ?

Nové žárovky BOSCH Plus 90 nabízejí daleko vyšší světelný výkon v kombinaci s bílou barvou světla. Toho je dosaženo speciálně konstruovaným tělesem žárovky. Baňka je naplněna xenonovým plynem, optimalizací prošla konstrukce žhavicí spirály a vše umocňuje povrchová úprava baňky s modrým povlakem. Tu mají typy H4 a H7 stříbrnou, a proto žárovky Plus 90 vypadají mimořádně elegantně především ve velkoplošně zasklených světlometech. Obě úpravy, stříbrná krytka a modrý kroužek na povrchu, kromě toho zajišťují i zajímavý efekt vypnutého reflektoru – světlomet se modře třpytí.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
kraken71 Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: žárovky bosch plus 90

Příspěvekod bosyboss » 02.06.2010 00:33

Niečo podobne ako Osran Night Breaker a tie su fakt super.Len kto vie ako to bude so životnosťou týchto Bosch.
A druhá vec su dosť drahé 38 eur na SR a v ČR som našiel za 780 Kč, čo je cca.31 eur.
Ak by som si mal vybrať tak radšej Osram tie sa daju kúpiť za 15 eur.Takže radšej 2 krát Osram , ako raz Bosch. Toť môj názor.
bosyboss Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Tony » 02.06.2010 11:22

chtělo by aby to někdo vyzkoušel a za jak dlouho mu prasknou. Osramy jsou sice svítivostí fajn ale ta životnost no nic moc. já tam ted mám Phillips nějkaé extra svítivé s 2x delší životností než ty osram (takže ve finále klasická životnost) a sou opravdu super! už je mám přes půl roku a ok. tak uvidíme. stály cca 700kč obě
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod bosyboss » 02.06.2010 13:18

Tony píše:chtělo by aby to někdo vyzkoušel a za jak dlouho mu prasknou. Osramy jsou sice svítivostí fajn ale ta životnost no nic moc. já tam ted mám Phillips nějkaé extra svítivé s 2x delší životností než ty osram (takže ve finále klasická životnost) a sou opravdu super! už je mám přes půl roku a ok. tak uvidíme. stály cca 700kč obě

Viem, sú to Philips X-treme power 80%, tie mám tiež momentálne v aute.Ich cena ja tiež 2 krát vyššia ako Osram.
Inak podľa môjho názoru tie Philips nie sú na úrovni Osramu a pravdu povediac s nimi nie som za tú cenu spokojný.Preto som opäť kúpil Osram(používal som ich na Lagune), počítam s tým, že ich budem meniť častejšie, ale teraz, čo mám denné svietenie to bude pohoda!! :P
Naposledy upravil bosyboss dne 02.06.2010 18:38, celkově upraveno 1
bosyboss Muž
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Tony » 02.06.2010 16:43

jj máš recht jsou dražší. http://autozarovky.elkam.cz/28670/phili ... r-1ks.html jsou to tyto. ale podle mě svítí dobře a zatím drží
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Stefi » 02.06.2010 17:28

:? měl jsem je, ale určitě jsem za ně nedal litr, a nevydržely moc dlouho....je to někde v mém blogu a i v starém foru....te´d využívám asi Licht&day od konkurence.... ujdou :roll:
je to zde..16,října 2008 odporoučela se H7 od Philips Nicht Guide Double Life 3-color safety v levém světlometu, výměna provedena původní žárovkou, na dobu než odejde i pravá byl to porod, nemít po ruce šikovné kolegy, tak já bych byl vyhodil AKU, takto jsme jej posunnuli na stranu a kluci to zmákli, jeden do toho fušuje a druhý je mechanik u náší firmy a já jim spíš překážel, vydržela přes půl roku a 16 000 km
Stefi Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod bosyboss » 02.06.2010 18:43

Tony píše:jj máš recht jsou dražší. http://autozarovky.elkam.cz/28670/phili ... r-1ks.html jsou to tyto. ale podle mě svítí dobře a zatím drží

Aha tak tieto nepoznám ja som myslel tieto Philips http://autoomega.sk/index.php?id_sek=90 ... aradenie=1
bosyboss Muž
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Stefi » 02.06.2010 20:33

není to to isté, jen balení dva ks :roll: http://autozarovky.elkam.cz/29078/phili ... t-2ks.html :roll:, no jo to bylo od Tony :?
Naposledy upravil Stefi dne 02.06.2010 20:37, celkově upraveno 1
Stefi Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod Stefi » 02.06.2010 20:36

bosyboss píše:
Tony píše:jj máš recht jsou dražší. http://autozarovky.elkam.cz/28670/phili ... r-1ks.html jsou to tyto. ale podle mě svítí dobře a zatím drží

Aha tak tieto nepoznám ja som myslel tieto Philips http://autoomega.sk/index.php?id_sek=90 ... aradenie=1
ty co mají zvýšenou svítivost nema cenu osazovat když jsou světla současně i denní..vydrží málo a v čočkách odcházely ještě dřív :|
Stefi Muž
KIA Family

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod maria40 » 02.06.2010 21:11

Mám averziu a nedoporučujem po vlastných skúsenostiach žiadne žiarovky, ktoré majú uvedenú 90% zvýšenú svietivosť. Mal som Osram týchto parametrov a vydulo mi na nej baňku. Nehovoriac o krátkej dobe svietivosti. Prikladám dôkaz:
Spolu.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
KIA Ceéd 1,6 CVVT
maria40 Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (8) TOP sponzor (1)

Kia cee'd (2007)
91000 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Tony » 03.06.2010 11:40

kluci doporučím vám jak se vyvarovat praskání světel. já ted mám ty extra bla bla více jak půl roku a jezdím ted více jak předtím a no problemo. základ je aby jak startujete jste měli vyplé světla. takže bud to mějte na OFF nebo na obrysech jen. pokud nechávate světla na ON tak se při otočení klíčku do startovací pozice světla rozsvítí a posléze probliknou jak dojde k změně napětí a toto právě ty žárovky odjebává!
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod antiDemon » 01.12.2010 12:27

Osram Nightbreaker jsem si koupil hned ten rok, co se objevily. Obě mě stály cca 750Kč. Žárovky svítily více, ale jen za cenu přežhavení vlákna. Výrobce toho dosáhne jednoduše tak, že vlákno zkonstruuje na napětí o 2 volty nižší (tedy na 10V). Při 12V dojde k vyšší zahřátí vlákna, vyšší bělosti i vyššímu světelnému toku. Ale prudce klesne životnost, zde až o 40 %.
Takže žárovky mi vydržely jedna 6 měsíců, druhá 7 měsíců. Navíc mi zhasly vždy v noci, jak na potvoru. Měly by se zakázat, pokud s tím výrobce něco neudělá

Jinak v každé odborné příručce o halogen. žárovkách se dočtete, že sebemenší přepětí sice zvýší svítivost, ale prudce omezí životnost. Ve fotoateliérech se používá v lampách přepětí až 60% vyšší, životnost takové halogenové žárovky pak klesne z 2000 hodin třeba jen na 40 hodin!!!!
Do průmyslových hal do nedostupných stropů se kdysi naopak používaly podžhavené žárovky (konstruované na 250V) vydržely pak ne 1000 hodin, ale 3000h a více. Žárovky svítily více do žlutého (červeného() spektra
CEED SW 1,6 CVVT
antiDemon Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Tony » 01.12.2010 13:10

Tony píše:kluci doporučím vám jak se vyvarovat praskání světel. já ted mám ty extra bla bla více jak půl roku a jezdím ted více jak předtím a no problemo. základ je aby jak startujete jste měli vyplé světla. takže bud to mějte na OFF nebo na obrysech jen. pokud nechávate světla na ON tak se při otočení klíčku do startovací pozice světla rozsvítí a posléze probliknou jak dojde k změně napětí a toto právě ty žárovky odjebává!

citovat sám sebe... :D no takže update: pořád mám v autě Phillips Night Guide Double Life a jak vidíte už tehdy jsem psal že je mám půl roku a ok. Dnes je to od té zprávy dalšího půl roku a pořád ok (klepu na dřevo, no na dřevo... na dřevotřísku :D ). držím se doporučení ze servisu a zásadně stratuju na vyplé světla. zvlášť ted v zimě si člověk musí dávat bacha. přijedeš domů vypneš motor a musíš vypnout i světla z pozice on (kdy svítí i přístrojový štít) do pozice off aby vám ráno neproblikly. je fakt že jsou drahé jako prase ale co se dá dělat
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Korejcobijec » 27.12.2010 18:26

;) Včera v Globusu byly H7 od87,- až po 540,- :yes:
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod GunMan » 28.12.2010 00:52

Přidám také svuj názor. Osram Night braker používám již přes rok a stále v pohodě ( po vyndání jako nové, ani malinký náznak zčernání, prostě v pořádku ). Jediné čemu se opravdu vyhýbám je start na zapnutá světla ( je sice hezky vymyšlená funkce vypnutí světel po vypnutí klíčku, ale následné starty tomu už dobře nedělají - bylo by dobré kdyby to měli nějak vymyšlené aby se zaply až po nastartování ). Jinak s OSRAM jsem naprosto spokojený :thu: , a v nejbližší době nehodlám měnit :no:
GunMan Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Carens II (2004)
130000 km @ 0 l/100km

Další

Zpět na Exteriér