Co vybrat?

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Re: Koupit CEED SW 1.6crdi nebo Ford C-max 1.8benzin ??

Příspěvekod ervss » 04.06.2010 16:22

.....................................................................
.......................................................

rozhodni sa sam , povoz sa v oboch autach a uvidis co a ako : )

a hlavne dost blbe je porovnavat C MAX a Ceed .. kebyze focus tak sa da ale to je ina kategoria uz : )

vsetko ma svoje chyby , ide len o to , o com si ty presvedceny ze je lepsie a co tebe bude viac vyhovovat :)

Upravil jsem text...Myslím,že neni zde nutno používat tyto slova...Děkuji.Vladislav.
ervss Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

BMW 5 Series (2008)
0 km @ 8 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod vladislav » 04.06.2010 17:28

! "vladislav" píše:
@PetrLa , ervss

Tohle si vyřikejte po SZ....Nikoho ty Vaše dohady nezajímají...Pokud budete tady pokračovat...Zamknu to tu... :!:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Mark77 » 06.06.2010 09:20

Nechápu jak někdo může zvažovat Velkoprostorovou popelnici s benzínovým motorem všeobecně u všech značek. Kdyžtak aspoň diesela. Při těch dnešních cenách pohoných hmot je to šílenství. Já teď jezdím za 5,5l/100km a s benzínovým C-maxem bych jezdil přes 8 litrů.
Kia Ceed SW 1,5 T-GDI - automat, 2023
Kia Ceed SW 1,6 Crdi - manuál , 2008, najeto 199 tis - prodáno
Mark77 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed SW III (2023)
8221 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Tony » 06.06.2010 14:15

Mark77 píše:Nechápu jak někdo může zvažovat Velkoprostorovou popelnici s benzínovým motorem všeobecně u všech značek. Kdyžtak aspoň diesela. Při těch dnešních cenách pohoných hmot je to šílenství. Já teď jezdím za 5,5l/100km a s benzínovým C-maxem bych jezdil přes 8 litrů.

tak tak. počítej s tím že mpv prostě mají do aerodynamiky daleko takže jedině diesel. ceny PHM už budou jenom dražší a 32,5Kč za litr naturálu na který s takovým autem dojedeš tak leda za barák je už fakt mažec...
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Kryshna » 08.06.2010 08:21

Tak nevim, mozna jsem to prehledl, ale nikde jsem se nedocetl o poctu najetych KM za rok... to by melo byt asi stezejni... ja jsem sice odrostl jen na benzinovych atmosferach a kdybych si mohl vybirat ted nove auto (vybiral jsem, ale osud mi pripravil prekazky, ktere tomu zabranily), tak by to byla asi nakonec 1.6CVVT KIA CEED SW... ALE!!! Znamy ma C-Maxe v Titaniu prave s tou 1.8, jezdi s ni asi 3 mesice... vetsinou kratsi trasy cca 10km x2 a prumerna spotreba pri najetych cca 2700Km je dle PPC 8L/100Km... je faktem, ze jezdi opravdu predpisove.Kdyz jsem se v tom vezl, auto bylo tiche, motor temer neni slyset, ale je tu jen petikvalt - petka je dlouha.Prostoru je hafo a kufr je doslova obrovsky (kdyz to beru ve vztahu k memu Ceratu, tak "cerna dira")... je kratsi, ale dosti hluboky.Co se tyka interieru, tak je povedeny, rozhodne ty stribrne plasty uprostred nevypadaji jak z vietnamske trznice jako u Focuse.

Kazdopadne kdybych se rozmyslel, tak vzhledem k temer stejne cene volim Ceeda v CRDi... motor je pruzny a ma sestikvalt... jel jsem ho v predvadecce v NHCAR a parada.

Kdybych mel volit svym srdcem... 2.5 atmo od Mazdy, nebo 2.4 od Hondy 8-)
Já neumírám, já takhle žiji...

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod Tomiiik » 09.06.2010 11:40

Diky za vsechny reakce, verte ze nejsem tak hloupej a vim ze to jsou jina auta, vim ze najezdime cca 25tis. (zalezi jak pouzivam jeste sluzebni auto) a vim zhruba co je Ford zac, ale nemam prehnane mineni ani o Kii - kdyz jsem jel naposledy v predvadecim aute (prave Ceed SW 1.6CRDi ve vybave Comfort - najeto 2500km!!), tak vrzala palubovka, na ktere byl nalepeny prach jak na lizatku. Posez nizko (standardne jako u kazdyho kombiku), nicmoc plasty okolo, ne uplne presny slicovani, proste sem si pripadal jako v levnejsim aute (jezdim v japonskych, ceskych i nemeckych autech). Nepochybuju, ze je to s ohledem na konkurenci obstojna cena za auto, ale neprechazim ze Skoda120 a mam trochu naroky na pohodli a v tom Ceedu je to tak-tak. Vsechno funguje, ale zadny mega nadseni.

Kdezto C-MAX 1.8 je sice opravdu zrout benzinu (nafta mu slusi vic, ale uz nejsou), motor neni pri 5tce moc tichej, ale posezeni v anatomickych sedackach (vybava Titanium) v zatackach+17" kola+dualni klimoska jsou vazne fantazie. K tomu pocit vetsiho vyhledu, obklopen palubovkou a vubec s pocitem vice mista okolo (pravda, za zadnima sedackama jsou skoro hned zadni dvere a celkove neni c-max buhvico, ale pocitove je to oproti SW znat). Plus dovnitr se vejdou krasne kola postaveny na vysku. Proste c-max se mi moc libi a pekne se mi v nem bydli, zatimco kia je mozna praktictejsi (spotreba, nekradovost, zaruka), ale nenadchla zas tolik a do budoucna s otaznikem (neni proverena lety).

Tak nevim. Momentalne se ceny otocily, kia je konecne o neco levnejsi (pred tydnem naopak). Ale stejne mam problem, ze Ford se mi proste moc libi a dobre se mi v nem jede, ikdyz uznavam, ze spotreba ani opravy nebudou zadna slast (opravy u kie po 7mi letech asi taky)..

2Kryshna: diky za reakci! Taky se mi hrozne libi 1.6 CRDi v Kii, tak si proste predstavuju motor. Ale to okolo mi trochu nesedi, prijde mi ze mam palubovku u kolen.... Kurnik uz fakt nevim, ani jedno neni dokonaly, ale kdyby ty rozdily aspon nebyly tak zasadni...
Tomiiik Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Kryshna » 09.06.2010 14:58

Nic neni dokonale, ani ten slavny GOLF :D Ja bych se asi taky jentak nerozhoupal... a proc jsem mluvil o Golfu? Jeden z kolegu v praci potreboval nove auto a vahal, jestli KIA Ceed SW v CRDi, nebo jeteho Golfa Variant 1.9TDi z 11/2008... a nakonec to vyhral Golf... kvuli plastum, kvuli utulnosti a specialitka na kterou bych se ja asi nikdy nepodival... nezapucovane svary ramu dveri u KIA :P i takove ptakoviny mohou rozhodnout.
Kazdopadne ten C-Max z tve fotky vypada vazne skvele... a zapomen na to, ze vis, co je FORD zac... to jsou jen kecy od okoli (jedna baba povidala), dokud nebudes mit vlastni zkusenost, nesud! Znamy ma Fordy temer cely zivot a problemy nikdy nemel a proto je vernym zakaznikem (i kdyz ted pokukuje po Foresteru - v benzinu!) A stejne jako se tvrdilo a na AUTO.cz se mezi radoby "znalci" jeste tvrdi, ze Korejci jsou vseobecne spatni a nemuzou konkurovat, jsou poruchovi a buhvi co jeste , tak tohle zase nemuzu potvrdit ja... co mame doma KIA, nikdy nebyl zadny zasadni problem u Cerata mi dokonce jeste nepraskla ani jedna zarovka :P ale budou muset pryc, uz jim to moc nesviti :)

Musis se rozhodnout srdcem... tve kilometry jsou slusne a hodi se spis pro naftu... ale z tvych vyjadreni je videt, ze chces toho C-Maxe 8-) Tak nad tim moc dlouho nepremyslej, nebo ti ho nekdo vyfoukne. C-Max je radost ridit... nepujde to tak "vocpoda" jako ta nafta, ale vysoke otacky prinesou vic adrenalinu :P

PS: Ten kufr C-Maxu je obrovsky :D jak casto jezdis s narvanym autem? Ja myslim, ze je to spis takova ceska nemoc... ty kombiky :tongue:
Já neumírám, já takhle žiji...

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod Tomiiik » 09.06.2010 18:06

Diky Krsyhno za ta moudra slova, vazne :)
Pisu soubezne i na fordovskym foru a bavi me, jak majitele Kii nezridka -zaslepene- (bez urazky) brani Kiu a fordaci zas nemuzou slyset o 7milete zaruce ani o korejske automobilce, natoz o Ceedu, kterej je podle nich zkopirovanej Focus... Jakoby znacka znamenala tolik, ale v tomto pripade neni jasnej vitez ani jasnej looser. Takze si cenim, kdyz nekdo umi napsat s nadhledem jako ty. Na fordovskym foru jsem se mj. dozvedel od nakyho chalana "chmelka", ktery ma blizko do fabriky v Ziline, ze ho nepresvedcili, ale je to stale ten samy problem - na foru nejde poznat relevantnost jednotlivych tvrzeni.

Byl sem minuly tyden v Kii se zalohou, ale na posledni chvili sem vymeknul. Nemel sem z toho predvadeciho auta tak prijemnej pocit, jako kdyz sem jel v predvadecce NHCar, anebo sem si to asi predtim moc maloval... Fordiho Cmaxe miluju od prvniho pohledu, ale nebude to vyhra, bude drazsi provoz (ikdyz servis tohoto benzinu je docela easy) - je sice hlucnejsi a zravejsi, ale funguje dobre (overeno lety, dnes sem jel v tom samem 2004 a byl stejnej). Mozek rika Kia (zaruka+spotreba), srdce rika Ford, ikdyz je ve finale o neco drazsi...
Tomiiik Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Tomiiik » 09.06.2010 18:26

nalozenej jak kdy, ale obecne mam odjakziva rad velky auta, takze
kia ceed :thu:
fod cmax :thu: :thu:
toyota verso :thu: :thu: :thu: :thu: :thu:
Tomiiik Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod vladislav » 09.06.2010 18:30

@Tomiik
Opravdu zajímavé řešení problému při výběru koupi auta..Otevřít si na dvou forech diskuzi ,které auto koupit...Bavit se tím jak si lidi bráni tu svou značku....Pak se tu za nějaký čas ukaž a poděl se s námi o správnosti tvé volby...
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod PetrLa » 09.06.2010 20:16

Tomiiik píše:Diky Krsyhno za ta moudra slova, vazne :)
Pisu soubezne i na fordovskym foru a bavi me, jak majitele Kii nezridka -zaslepene- (bez urazky) brani Kiu a fordaci zas nemuzou slyset o 7milete zaruce ani o korejske automobilce, natoz o Ceedu, kterej je podle nich zkopirovanej Focus... Jakoby znacka znamenala tolik, ale v tomto pripade neni jasnej vitez ani jasnej looser. Takze si cenim, kdyz nekdo umi napsat s nadhledem jako ty. Na fordovskym foru jsem se mj. dozvedel od nakyho chalana "chmelka", ktery ma blizko do fabriky v Ziline, ze ho nepresvedcili, ale je to stale ten samy problem - na foru nejde poznat relevantnost jednotlivych tvrzeni.

Byl sem minuly tyden v Kii se zalohou, ale na posledni chvili sem vymeknul. Nemel sem z toho predvadeciho auta tak prijemnej pocit, jako kdyz sem jel v predvadecce NHCar, anebo sem si to asi predtim moc maloval... Fordiho Cmaxe miluju od prvniho pohledu, ale nebude to vyhra, bude drazsi provoz (ikdyz servis tohoto benzinu je docela easy) - je sice hlucnejsi a zravejsi, ale funguje dobre (overeno lety, dnes sem jel v tom samem 2004 a byl stejnej). Mozek rika Kia (zaruka+spotreba), srdce rika Ford, ikdyz je ve finale o neco drazsi...

řeknu to takto.....je to tvoje volba a tvoje peníze....taky si pak za to poneseš sám následky. Ale co je má zkušenost, tak srdce vítězí nad rozumem :)
Jinak lepší jak tu prudit diskuzemi je číst si profily aut (garáže) jednotlivých uživatelů fóra.

Jinak co se týček KIE, tak u nás v rodině 4 auta:
1. Cerato 1,6 benzín ...najeto 40 tis. km stáří 5 let, bez problémů
2. Cerato 1,6 benzín ...najeto přes 80 tis. km ...stáří necelých 6 let, problém se zapalováním (něco s elektronikou), odstraněno v servise....dál OK. (Mimochodem před tímto autem bylo staré Rio a taky OK....i když zpracováním interiéru je KIA nyní úplně někde jinde)
3. Ceed 1,6 CRDi ...najeto přes 30 tis. km ...stáří necelého 2,5 roku.....problém s cukáním motoru CRDi (odstraněno v záruce přehráním SW), a malý tlak v ostřikovačích (vyměněn v záruce motorek ostřikovače za lepší), jinak vůbec nic. Šlape jak hodinky.
4. Rio 1,4 ....najeto nula nula prd....staré ani ne půl roku....těžko zatím soudit.

Moje/naše zkušenosti s KIA vozy zatím pozitivní....ochota v servise dobrá. Co víc k tomu říct.

Takže už bychom mohli za ty tržby od KIE dostat nějaké to auto jako všimné, ne? :))))
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod Eva L. » 09.06.2010 20:32

Tomiiik píše:Diky Krsyhno za ta moudra slova, vazne :)

Ak si kupuješ auto nielen krátkodobo a na frajerinu,rozhodni sa srdcom.Len tak budeš spokojný a odpustíš svojmu autíčku aj nejaký ten nedostatok.
Eva L. Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Tomiiik » 09.06.2010 21:13

2PetrLa : prudit diskuzemi? proc takova vyhranenost? nenutim cist, nenutim psat...
2Vladislav : nebavim se tim, jak si kdo haji svou znacku, snazim se najit naky dalsi nazory...
diky za prispevky
Tomiiik Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Beda » 10.06.2010 07:34

@Tomiiik

Proste si kup to, co se ti vic libi a na co mas penize :D Pravdepodobne to nebude tvuj posledni vuz, ktery si kupujes, tak za cas se muzes zase rozhodovat uplne jinak :yes:

PS: dle mne je trosku zbytecne se ptat na :kia: foru zda si koupit :kia: vuz ci jiny :lol: ... jak jsem to tu procital, tak uz mas stejne vybrano, tak uz neni treba v teto diskuzi pokracovat 8-) ... kazdy si muze tve komentare vylozit ruzne a tak se toto tema muze zvrhnout v neco, co nikdo z nas nechce :huh:
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod bosyboss » 10.06.2010 11:21

Ja Ti neporadím, či kupiť Forda, alebo Kiu.Vo fordede som ešte v živote nesedel a to myslím vážne :D
Čo sa týka kupovania podľa srdca alebo rozumu, u mňa vyhral rozum-nateraz.Ja som v tedy porovnával Magana III a Ceeda. A tiež som bol rozhodnutý pre megana. No za cenu ceeda v nafte by som vtedy dostal megana v benzine a to bol ten rozhodujúci faktor. Ale kto vie, možno na budúce si kúpim to, čo sa mi bude páčiť, stašne páčiť-podľa srdca.
Zváž ten motor! Pretože Kia má ten diesel naozaj super.Som ešte stále nadčený! A keď najazdíš 25 000 Km to je dosť.
Ďalej zvaž, na ako dlho auto kupuješ! Ako často meníš autá.
Čo najčastejšie jazdíš: mesto-dialnica-medzimesto. Kia má 6-tku-ale to tu už o spotrebe bolo písané.
Počitaj s tým, že ak sa rozhodneš podľa srdca-Ford, tak sa asi v budúcnosti nebudeš vraciať v myšienkach a prehodnocovať kúpu.
A sa rozhodneš podľa rozumu-Kia, tak saurčite raz za čas zamyslíš, najmä ak uvidíš forda, či s si sa správne rozhodol.
Pozdravujem a hodne zdaru pri rozhodovaní. :thu:
bosyboss Muž
Přispěvatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na ceed SW