Ahoj Čáďo,
měl jsem stejný problém. Je zde někde vlákno "barva na brzdy (brzdiče)" a tam je to docela slušně rozebráno. Osobně jsem se také rozhodl si natřít brzdiče spec. barvou odolávající vyšším teplotám. Vše jsem zrealizoval až po jednom zimním provozu. Po sundání plecháčů jsem se přímo zděsil, jak bylo vše zrezivělé. Jeden celý den jsem stál u dráťáku a vše čistil až na kov a pak se válel pod autem s vrtačkou a čistil a čistil a čistil. I když v návodu oné barvy byla zmínka, že je možné ji aplikovat přímo na rezavé součástky, jen je třeba je odmastit, neudělal jsem to a vše opravdu řádně očistil. A vyplatilo se to. Na mých fotkách zjistíš, co vše jsem natíral. Jen uvádím, že jsem brzdiče totálně rozebral, očistil a natřel každý díl zvlášť. Poté vše dal dohromady a natřel jako celek znovu podruhé. Natíral jse i tebou zmíněné středy. V předu jsem to vzal kompletně i s matkou, závlačkou i vyčnívajícím závitem. Vzadu jsem natřel celý kalíšek co je na plechách vidět. Vše drží už druhou zimu a vypadá (po umytí) jako bych to natíral včera. Vše drží na 100%, nic se neloupe a vypadá to fakt dobře. Ještě info. Styčné plochy disk X náboj jsem samozřejmě nenatíral, (všichni víme proč!!!) jen pečlivě očistil kartáčem a ošetřil W40. Al disky doslova přilnou po dotažení tak, že se tam nedostane voda a tak jsou náboje po jejich sejmutí naprosto čisté. Horší je to ovšem pod plecháči. To vždy při přehazování musím vzít kartáč a náboje očistit až na čistý kov.
Něco k matkám.
V létě používám originály, tady pochromované uzavřené matice. Po první návštěvě servisu kvůli přezutí udělala pneumatická pistole na šestihranech docela dost hluboké drážky, které potom reziví. Vždy, když sunadavám na zimu Al kola, tak si tak asi 2 -3 hodinky hraji s těmi maticemi. Leštím je a stříknu W40 a jdou v dílničce na poličku. Horší je to s maticemi pojistnými, ty jsou pouze kadmiované a tak jsou i po letní sezoně jako liška. Na zimu pojistné matice nepoužívám!
Na zimu jsem si totiž pořídil ne jen plechy se zimním obutím ale i jiné matice, (
http://www.autokola.cz/alukola_hledej.php) zde je odkaz. První sada mi zrezivěla už po 14 dnech!!!! Proto jsem je reklamoval a nová sada je již úplně jinak technologicky černěna. Zdá se, že budou OK. Přístup lidí z Autokola k mé reklamaci byl přímo ukázkový. Nemohu si proto na ně vůbec stěžovat. A ty matky všem doporučuji. Nemám na plechách žádné poklice. Disky jsou černé a matice taky, takže to vypadá docela elegantně. Uprostřed jsou vidět ty středy natřené grafitovou a to také vyhlíží velmi slušně. Nejsem totiž vyznavačem velkých kontrastů . A červené auto s černými doplňky se mi prostě líbí.
Kosťa