Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

Koroze na dveřích

Trápí Vás něco na voze?

Příspěvekod Aifell » 09.02.2009 20:51

Musím souhlasit s Happym! přebroušením pouze toho co je vidět není řešení ... A co stím co ti rezne zevnitř a není vidět? To je další časovaná bomba ... Happy má opravdu pravdu a pokuď ti nevyjdou vstříc tak to řešit klidně přes právníka ...
Aifell Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Tony » 09.02.2009 20:57

prostě mi jasně řekli že na nové dveře nemám nárok... a to že se to přelakovanim oddálí je mi jasné. taky sem jimto říkal ale že pry se mi záruka posouvá dále od opravy tak nevím...
ty zadní dveře jak lidem reznou taky nevyměnili. ty na to podle nich nemáš nárok. když ti vrže palubovka tak ti ji taky nevymění ale jen opraví. ještě uvidím. nechci si to tam u nich rozjebat protože to je dobrý servis a jak tady tak čtu tak podobný pohledat je problém. pak v okolí je jen ostrava. možná ještě vlítnu na ně, ale vypadá to jen na to přelakování.
taky sem si myslel že to bude na výměnu ale už švagrová (dělá vedle ve škodě na ND) tak mi jasně říkala že sem mimo že mi to nevymění ani prd. to víš že to "lepení" jak za komanče mě taky sere, zvlášť na novém autě... ale co naděláš.
jinak s tím statistickým vzorkem máš recht. taky si myslím že je nás víc
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Happy » 09.02.2009 21:00

Tony píše:prostě mi jasně řekli že na nové dveře nemám nárok... a to že se to přelakovanim oddálí je mi jasné. taky sem jimto říkal ale že pry se mi záruka posouvá dále od opravy tak nevím...
ty zadní dveře jak lidem reznou taky nevyměnili. ty na to podle nich nemáš nárok. když ti vrže palubovka tak ti ji taky nevymění ale jen opraví. ještě uvidím. nechci si to tam u nich rozjebat protože to je dobrý servis a jak tady tak čtu tak podobný pohledat je problém. pak v okolí je jen ostrava. možná ještě vlítnu na ně, ale vypadá to jen na to přelakování.
taky sem si myslel že to bude na výměnu ale už švagrová (dělá vedle ve škodě na ND) tak mi jasně říkala že sem mimo že mi to nevymění ani prd. to víš že to "lepení" jak za komanče mě taky sere, zvlášť na novém autě... ale co naděláš.
jinak s tím statistickým vzorkem máš recht. taky si myslím že je nás víc

Ano, ale vrzající palubka je něco jiného než polorozpadlá palubka. Když by ti vrzaly zadní dveře, taky ti je asi nevymění. To je malinko rozdíl. Oni si tak nějak pletou pojmy a průjmy. Svůj nárok na kvalitu výrobku bych jim vysvětlil hodně rychle, třeba i přes Občanské Judo, když by bylo potřeba. Hlavně že KIA - 7 let záruka, muhaha, už je to tady. Když ti řekněme na mikrovlnce napraskne sklo, tak ti to taky vytmelí a přebrousí nebo ti vymění dvířka? Jenže oni jsou 1. zdechlí a 2. se bojí. Bojí se proto, že tohle bude velký problém. A bojí se právě toho, že jakmile to jednomu vymění, tak už budou muset všem. Ale to zase není tvůj problém. Oni prostě mají neustále pocit, že můžou zákazníka ošustit a opustit. Je jim potřeba rozbít ... jejich mylné představy.

A teď si představ, že máš nové auto, jo? Za pár let ho prodáš a jak ti to vytmelí a nastříkají, tak to někomu popraská a vyleze. Pak se příjde na to, že dveře byly kitované. Zanesou ti to do servisky jak? Oprava dveří? Jak oprava - vykitováním? Asi ne. Jak někomu budeš dokazovat, že to nebylo bouchlé? je alibistické si myslet, že když ti prodlouží záruku, že to vydrží déle. Jestliže je od výroby problém, že se to prodralo až nahoru, tak to opravdu nějaké vybroušení nezachrání. Oni si neuvědomují, že takhle to můžou flikovat třeba 4x do roka, a asi si neumí spočítat, že by je vyšlo levněji to vyměnit a mít pokoj.

Ano, umím si představit, že když ti odejde kroužek na pístu, že ti nevymění motor, ale kroužek na pístu. Ale neumím si představit, že když mám rezavé dveře, že mi to budou kitovat. Kde je rozdíl? No rozdíl je v tom, že ten kroužek tam bvl původně dobrý, odešel a nahradili ho dobrým. Jenže u těch dveří žádná rez nebyla, teď je a jejím odstraněním tímto postupem ses ji nezbavil, akorát to ještě více doku....
Happy Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod vladislav » 09.02.2009 21:31

@Tony
Já jsem ti to prve nechtěl dát hned tak natvrdo..proto jsem ti napsal,že to přestříkání není to pravé ořechové...ale ted musím z Happym naprosto souhlasit :yes: :yes: Jakmile začnou tmelovat a stříkat takhle nové auto tak je to hodně špatné..bohužel..U nás platí pravidlo co si nevykřičíš nemáš.. :evil: Nárok na výměnu 100% máš ze zákona ..to už ti tu psal Jakub..Neposlouchej švagrovou...To auto takhle dost zazdíš...Happy má pravdu..
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Tony » 09.02.2009 21:55

a to se mám postavit na hlavu nebo co? a ty zadní dveře tady lidem snad vyměnili? taky ne. no m...jí na to, to mi je jasné. ale když ti řeknou že nevymění tak co? jít do jiného servisu? tam to bude to samé.
až mi bude volat přímo z kie tak se s ním o tom pobavím, ale nevidím to vůbec realně. nehledě na to že folie na oknu i křídlo není origoš a tak mi to neproplatí. a já příjdu o několik tisíc...
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Jakub » 09.02.2009 22:10

No já nevím, ty dveře jsou z pozinku a když to vybrousí, tak půjde do kopru i ten zinek. Mně by se to teda moc nelíbilo. Já když jsem byl s vadnou převodovkou tak jsem rovnou prohlásil ať zapomenou, že ji budou nějak opravovat. Auto bylo týden starý, takže jsem taky mohl rovnou chtít nový. A do 4 dnů jsem měl novou převodovku.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 10.02.2009 16:22

Happy píše:Ano, umím si představit, že když ti odejde kroužek na pístu, že ti nevymění motor, ale kroužek na pístu.

Proč myslíš? Jeden motor se tu měnil, ale můj to nebyl a podrobnosti zveřejňovat nebudu.
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod titanus » 10.02.2009 16:56

rada pre vsetkých: ked vam reznu 5. dvere a KIA sa na vas vykasle tak staci v zapche pri malej rychlosti prudko zabrzdit nechat si poskrabat piate dvere a cez zakonu si ich dat vymenit (doma kladivkom pomoct aby to bolo jednoznacne) a mozem cely tento system zvysoka...ked niekto ojetoto vas tak musite ojetoto niekoho vy... ;-)

a teraz vazne...aj keby som mal obehat vsetky servisy v SR tak by som na vymene dveri trval...nepoznam vacsie znehodnotenie auta ako je hrdza...takze bojovat...su to nase peniaze...

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Happy » 10.02.2009 17:28

Marek_Km píše:
Happy píše:Ano, umím si představit, že když ti odejde kroužek na pístu, že ti nevymění motor, ale kroužek na pístu.

Proč myslíš? Jeden motor se tu měnil, ale můj to nebyl a podrobnosti zveřejňovat nebudu.

No vidíš, tím lépe pro nás. A bylo to zrovna kvůli tomu kroužku?
Happy Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Marek_Km » 10.02.2009 20:24

@Happy: podrobnosti nevím, třeba víc prozradí dotyčný, já nemůžu.
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod Happy » 10.02.2009 22:44

Marek_Km píše:@Happy: podrobnosti nevím, třeba víc prozradí dotyčný, já nemůžu.

V tom případě asi nebylo adekvátní reagovat na ty pístní kroužky. Když ti třeba vyjede ojnice z motoru, tak je jasné, že ti ho lepit nebudou. Ale s těmi kroužky bychom asi nepochodili.
Happy Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod pershin » 11.02.2009 02:31

Vzhledem k tomu, že si mám vyzvednout Ceeda jsem se dnes stavil u prodejce V Praze v Pekařské ulici a ptal se jich jak to s tou korozí co je zde popsaná (zadní a páté dveře ) vlastně je. Oni údajně o ničem neví :no: a prej to není vzhledem k výrobě možné :idea: Jak to tak pročítám už se mi ho ani nechce vyzvedávat. Jenže mám složenou zálohu, o kterou bych přišel. Jinak musim říct že ti dva pánové s kterými jsem mluvil působili docela vstřícně a měli docela dlouhou trpělivost se mi věnovat.
pershin Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
3000 km @ 7.4 l/100km

Příspěvekod AllInOne » 11.02.2009 09:40

Pershin píše:Vzhledem k tomu, že si mám vyzvednout Ceeda jsem se dnes stavil u prodejce V Praze v Pekařské ulici a ptal se jich jak to s tou korozí co je zde popsaná (zadní a páté dveře ) vlastně je. Oni údajně o ničem neví :no: a prej to není vzhledem k výrobě možné :idea: Jak to tak pročítám už se mi ho ani nechce vyzvedávat. Jenže mám složenou zálohu, o kterou bych přišel. Jinak musim říct že ti dva pánové s kterými jsem mluvil působili docela vstřícně a měli docela dlouhou trpělivost se mi věnovat.

Včera jsem mluvil s člověkem co dělá pro jeden servis a taky o ničem neví. To spíš vypadá ojediněle, toho se neboj
AllInOne Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2008)
53000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod Katikakus » 11.02.2009 10:54

AllInOne píše:
Pershin píše:Vzhledem k tomu, že si mám vyzvednout Ceeda jsem se dnes stavil u prodejce V Praze v Pekařské ulici a ptal se jich jak to s tou korozí co je zde popsaná (zadní a páté dveře ) vlastně je. Oni údajně o ničem neví :no: a prej to není vzhledem k výrobě možné :idea: Jak to tak pročítám už se mi ho ani nechce vyzvedávat. Jenže mám složenou zálohu, o kterou bych přišel. Jinak musim říct že ti dva pánové s kterými jsem mluvil působili docela vstřícně a měli docela dlouhou trpělivost se mi věnovat.

Včera jsem mluvil s člověkem co dělá pro jeden servis a taky o ničem neví. To spíš vypadá ojediněle, toho se neboj

Taky si myslim, ze se jedna o ojedinely pripad - ze Tony ma proste smulu na nejaky problem s konkretnim kusem patych dveri. No, uvidime, doufam, ze se nemylim.
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod Happy » 11.02.2009 11:09

Vždyť on tam ten Tony vlastně ani nic nemá, že jo, to se mu vlastně všechno jenom zdálo, to je ojedinělý případ. A zase někdo nečte, co se píše. :no:

Nejvíce mě dojímá, jak někdo, kdo ve výrobě nikdy nebyl - tím myslím prodejce - řekne, že to ani není možné. Bych mu v té korozi omáchal hubu. A vy jim to ještě žerete.
Happy Neuvedeno
Přispěvatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na Závady