CRDI krokový motor

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

CRDI krokový motor

Příspěvekod BalvanoS » 19.08.2010 10:03

Ahoj všem. Jdu se podělit o svou nemilou zkušenost....

V poslední době pozoruji při startování studeného motoru to, že mi otáčky klesnou až motor téměř zhasne, ale pak se "probudí". Někdy to udělá 2x za sebou. Dočetl jsem se, že to někomu taky dělá a že jste to řešili přehráním firmware v řídící jednotce. Zajel jsem teda k autor. servisu, přišel automechanik a ptal se mě co s tím je, tak jsem mu to vysvětlil. Pak s autem odjel a já čekal a těšil se, že to bude ok. Po 10 minutách přišel a řekl ať si sednu, že to bude trvat dýl. Ptal jsem se co je a řikál, že je tam nějaký jiný problém. Po dalších 15 minutách s autem vyjel, dal mi klíčky a řekl, že problém není v softu, ale že to dělá krokový motor, který řídí klapky u motoru (asi vzduch). No a teď to přijde.....říkám, ok, tak se mám objednat na výměnu, kolik to bude stát?: 15 500 kč (bez daně) jen za ten motorek + práce. :shock: Ještě, že jsem seděl. :( Tak jsem tak chvíli koukal....a říkám si, začni šetřit. No, každopádně, jezdit se s tím normálně dá a na spotřebu, nebo výkon to vliv, zatím, nemá. Servisák říkal, že to vyčistil a promazal (nevím, snad ano), já pak vyplác 500 Kč a odjel se smíšeným pocitem. Takže, jestli máte podobné příznaky, víte co Vás možná v budoucnu čeká.
Naposledy upravil BalvanoS dne 19.08.2010 13:32, celkově upraveno 1
BalvanoS Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: CRDI krokový motor

Příspěvekod kaduz » 19.08.2010 10:15

jaký máš auto a typ motoru :?:
Kia Ceed SW 1.6 GDI TOP
kaduz Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2015)
86000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod BalvanoS » 19.08.2010 10:17

Kiu Rio II 1.5 CRDI (hatchback, rv2007)
BalvanoS Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod kaduz » 19.08.2010 11:57

zkus se zeptat v Bosch servisu, třeba ti něco poradí a možná by to mohlo být levnější
Kia Ceed SW 1.6 GDI TOP
kaduz Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2015)
86000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod BalvanoS » 19.08.2010 13:27

Ok, diky za typ.
Vl.
BalvanoS Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod BalvanoS » 30.09.2010 15:46

Čus, tak jsem zpět. A výsledek? zatím to neřeším. Na spotřebu to evidentně nemá vliv a teď, co se ochladilo, to nedělá. Stejnak mám za to, že to dělá soft. řídící jednotky a pacholci by rádi viděli nějakou pětku za práci. Co mě štve je, že ten krokáč je tak drahý, když u jiných dieselu stojí řádově do 3000 Kč. Jinak je ten auťák s tímhle motorem pěknej prďák.
BalvanoS Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod lebka75 » 30.09.2010 19:11

čau, teď jsem zrovna skončil s prací a řešil jsem ten samý problém na :kia: CEED 1.4 benzín. Ty samé příznaky a nejprve podezření na ten krokový motor, ale byla to jenom zanesená klapka motoru, které při dovření úplně nedosedala. Zhruba hodina práce než jsem jí vyndal a vyčistil. Teď motor zase nádherně startuje. Napíchnutí na diagnostiku žádnou jinou chybu neukázalo. Doufám, že to i u tebe bude jenom tento problém. Tak jsem ti snad trochu pomohl a doufám, že i ušetřil nějaké peníze. Jinak mrkni sem, rozhodně nižší ceny http://www.rockauto.com/catalog/raframecatalog.php
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
:kia: XCeed 1.5 T-GDi Exclusive Obrázek
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí