Spotreba Venga

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Re: Spotreba

Příspěvekod Hrnča » 13.08.2010 23:16

Zdravím, možná trošku odskočím od tématu. Ale nevíte někdo, proč mají staré Octávky, ale i ty nové (2.0 TDI, 103 kW) kombinovanou spotřebu pod 5 litrů? Já mám Kiu Magentis 2.0 CRDi 103 kW a pod 5 litrů se dostanu zřídka a to musím ještě hodně krotit plyn. Passat má stejnou spotřebu jako moje Kia a přitom je to stejný motor, který dává VW do Octávek, tak proč jen ty Octávky mají lepší spotřebu? :(
no(KIA) connecting people...
Hrnča Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Magentis/Optima II (2009)
16500 km @ 6.5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod matysekul » 14.08.2010 04:15

A od koho máš tuhle informaci. Těch kecků,kteří jezdí s oktávkou do 5l znám dost....Podívej se na spotřebu CR motoru na spritmonitoru.de.Je tam víc užvatelů a průměrné spotřeby jsou dlouhodobě podle tankování.
A ještě pro info,ten motor v magentisu není stejný,pouze má stejný výkon....

Oktávka 2,0 TDi (103kW)

http://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/45-Skoda/399-Octavia.html?fueltype=1&power_s=140&power_e=140&powerunit=2

VW Passat 2,0TDI (103 kW)

http://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/50-Volkswagen/456-Passat.html?fueltype=1&power_s=140&power_e=140&powerunit=2
KIA Cee´d II SW 1,6 GDI Exclusiv 45000km
matysekul Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW II (2015)
45000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Hrnča » 14.08.2010 20:55

OK, to je podle počitadla, ale při jízdě kdy jsem jel s kolegou v nové octávce, tak měl spotřebu 4,7l a na tuhle hodnotu se já nikdy snad nedostanu, tak na tom asi něco bude...
no(KIA) connecting people...
Hrnča Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Magentis/Optima II (2009)
16500 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 15.08.2010 11:42

Hrnča píše:OK, to je podle počitadla, ale při jízdě kdy jsem jel s kolegou v nové octávce, tak měl spotřebu 4,7l a na tuhle hodnotu se já nikdy snad nedostanu, tak na tom asi něco bude...

důležitá je spotřeba podle tankování. Já si vedu tabulku v Excelu, kde mi to počítá průměrnou spotřebu, cenu na kilometr a jiné ptákoviny.
Od začátku koupě auta mám průměrnou spotřebu 5,56 l/100km. 90% jezdím bohužel jen město do práce, kterou mám vzdálenu cca 18 km.

Oproti tomu když jsem jel na exkurzi do Žiliny nebo jsme jeli do Demänovských jeskyní, tak jsem se dostal dokonce na 4,3 l/100km ...ovšem 90% cesty bylo mimo město + kousek dálnice.

Co máte pořád s tou oktávkou? Mně se moje spotřeba líbí. Na 1,6 CRDi 84 kW si myslím, že je to slušný výsledek.

Jinak zkušenosti s VW Passat ...cesta Zlín - Hannover (DE):
1. auto - VW Passat 1,9 TDI 5-kvalt....98% cesty dálnice ...6,5 l/100 km převážně kolem 140 km/h
2. auto - VW Passat 2,0 TDI 4x4 6-kvalt ...opět stejná trasa ....8,5 l/100 km stejnou rychlostí.
Řidič stejný.

Podle mě záleží na typu terénu a na noze řidiče. Porovnávejte prosím stejné se stejným....ty auta by musely jet stejnou trasu se stejným řidičem, aby se to dalo srovnávat.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Příspěvekod souk69 » 15.08.2010 12:24

:thu: Já jsem koupil KIU , protože se mě líbila a má velmi slušnou výbavu a spotřebu až tak neřeším a prostě jezdím. Někdy rychle s větší spotřebou, někdy pomaleji. Kdybych řešil spotřebu, jezdím na kole. :lol: :lol:
červená Kia Ceed sw 1,6 CRDI
souk69 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 15.08.2010 14:42

souk69 píše::thu: Já jsem koupil KIU , protože se mě líbila a má velmi slušnou výbavu a spotřebu až tak neřeším a prostě jezdím. Někdy rychle s větší spotřebou, někdy pomaleji. Kdybych řešil spotřebu, jezdím na kole. :lol: :lol:

:thu: :thu: :thu: :thu:
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod runis » 15.08.2010 14:52

Je to dané konstrukcí motorů. Pumpe diesel od VW je motor, se kterým se dá jezdit za 5l. Comon Raily jsou se spotřebou vždy o trochu výše. Je to daň za kultivovanost chodu motoru. Nejsem v tomhle kovaný, ale takhle se to píše.
Kia Venga 1,6 CRDi 94kW, Comfort plus, Obrázek
runis Muž
Fanda vozů Kia

8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 15.08.2010 15:26

runis píše:Je to dané konstrukcí motorů. Pumpe diesel od VW je motor, se kterým se dá jezdit za 5l. Comon Raily jsou se spotřebou vždy o trochu výše. Je to daň za kultivovanost chodu motoru. Nejsem v tomhle kovaný, ale takhle se to píše.

jo ale systém čerpadlo-tryska nemá zas takové emise jak common-rail. Proto přešel VW na CR motory....tím je to srovnáno a problém je vyřešený :) Oktávky budou jezdit stejně jak KIE a můžeme to tu konečně uzavřít :)
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod terqi » 15.08.2010 18:24

Průměrná spotřeba Kia Vnga benzin 1,4CVVT: 7,2 l/100 km. Z 80% zaplá klima.Najeto 4000 Km .Palubní počítač bez problému. :kia: :thu:
terqi Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Venga (2010)
100 km @ ? l/100km

Příspěvekod Kwedo39 » 19.08.2010 13:07

Mám KIA VENGA 1,4 CVVT ,
práve som prišiel s Chorvátska ,spotreba bolo podľa mňa trochu vyšia ako som čakal,mám najazdené 4000km a spotreba 9,2 l! Je pravda ža som bol plne naložený ale aj tak sa mi to zdá trochu veľa!Dufám že to pôjde dolu
Kwedo39 Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod runis » 24.08.2010 13:05

Zdravím pánové. Od středy jsem byl do včerejška v Praze. Trasa z Ostravy do Prahy, přes ní a po dálnici do Berouna tam dle PP 7,3l/100km. Dle dotankování 6,8l/100km. Po cestě ani jednou samovolné vynulování PP. :-) Měl jsem na tempomatu nastavených nějakých 142km a dle GPS jsem jel 130km. Občas jsem musel zpomalit a párkrát i zrychlit až na 160km. Cesta celkem volná i přes Prahu. Po Praze jsem jezdil vždy z Berouna po dálnici cca. 20km a návrat zpět. Občas menší kolona (na Prahu) a spotřeba 6,85l/100km-podle tankování ne dle PP. Ten se mi v Praze celkem 5 x vynuloval. :-(( Zpět jsem se již střídal se ženou, takže opět z Berouna, přes Prahu a po dálnici až do Ostravy a přes ní do Šenova za spotřebu dle PP 6,9l/100km. Nemám dotankováno, takže alespoň dle PP. Potkal nás, ale velmi silný déšť se silným větrem, ale je pravdou, že žena jela asi 40procent trasy a jela jen kolem 120km dle tachometru. Celkovou spotřebu mám po najetí 6100km 6,3l/100km průměr. Pořád bych chtěl, ale aby šla pod šest. Ale to je asi pro mě v říší snů. Prostě to s naftou asi neumím. I když je pravdou, že je to těžké auto s velkým odporem vzduchu. Tady po okolí jezdím za 6,1 a s benzínem Hondou 1,6 za 6,8. Tím myslím úplně stejnou trasu a při snaze jet citlivě. Tak mě napadá otázka, jestli se mi ten diesel vůbec začne vyplácet. Počítal jsem s rozdílem mezi benzínem v rozmezí 1-1,5 l ve prospěch nafty. Navíc mě překvapila Venga na dálnici při šestém rychlostním stupni a 3000 ot/min už to moc nechtělo zrychlovat. Spíše skoro vůbec. Ani při prošlápnutí plynu na podlahu. Na pětku také nic moc. A asi to umí jet lépe, protože když jsem měl nastavený tempomat na nějakou rychlost a pak byl nucen zabrzdit, stačilo zatlačit páčku tempomatu RES + a auto zrychlovalo o poznání lépe, než když jsem se chtěl na tu samou rychlost dostat pomocí plynu na podlaze. Tak tohle jsou prozatím mé další poznatky. Uvidíme, až to bude mít najeto těch 10.000 km, jestli tomu spotřeba spadne, jak mi někteří kluci s tímhle motorem tady psali. Já jen doufám, že mají pravdu. Hezký den pánové. :-)
runis Muž
Fanda vozů Kia

8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod milan79 » 24.08.2010 18:01

Tak ta spotreba sa mi zda na diesel dost vysoka. Ja jazdim s mojou na cca 5,7- 5,9 litra. Pod 6 sa dostanem v pohode. momentalne mam najazdenych 4300km. zajtra vyrazam na predlzeny vikend do Chorvatska, tak potom napisem spotrebu ked sa vratim.
Venga 1,6CRDi 85kW, výbava TX (exclusive) solid white predané prešiel som ku konkurencii VW
milan79 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
63000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod runis » 24.08.2010 19:09

Tak šťastnou cestu a hezkou dovču přeji Milane. :-)
runis Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Venousek » 24.08.2010 21:21

Zdravím, tak to jste mě kluci dostali s tou spotřebou u dieselů. To je fakt divné, že to je tak moc. Papírově píšou pod 5 l/100. ALe asi je to ještě v záběhu a půjde to mírně dolů. Ještě otázka na Runise, to jsi asi jezdil se zaplou klimou? Jestli jo, tak je to jasné. Mi to žere navíc s klimou skoro litr na sto navíc.
Je pravda, že po dálnici při vyšších rychlostech to asi bude navyšovat tu celkovou spotřebu dost, ale zase na druhou stranu tam máte ten 6 rychlostní stupeň, tak nevím. Já mám papírovou spotřebu 6,2 podle techničáku a když jezdím každý den do práce 15km tam a 15 km zpátky 10% po dálnici a zbytek rovnoměrně po městě a mimo něj, tak mám teď kolem 5,8-6,0 ale jezdím klidnou jízdu. Škoda že už nám nespraví ty počítače, ať to můžem sledovat pohodlněji a ne si pokaždé počítat po tankování. Pořád je ale tady problém s tím nulováním i mimo tankování :x
Ještě mám otázku na terqiho, to ti ani při tankování paliva se nevynuluje průměrná spotřeba? A kdy jsi kupoval to auto? Díky moc.
Jo a taky šťastnou cestu Milane. :thu:
KIA VENGA 1,4 CVVT, red, comfort + keyless system
Venousek Muž
Přispěvatel fóra

Kia Venga (2010)
42000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod runis » 25.08.2010 19:40

Re: Venoušek - skoro vše bylo s klimou. Bez ní bylo v autě nějak divně zatuchle a vlhce. V dešti to pochopím, ale když je pod mrakem? Proto téměř pořád klima. Jsem tak zvyklý jezdit i s minulým autem. Klimu jsem vypínal pouze v zimě, ale až po odmlžení. Když jsem jezdil s manuální klimou, nikdy nebyl rozdíl na Hondě větší než 0,5 l. Tedy alespoň tehdy, když jsem to sledoval. Litr se mi zdá hodně dolů, ale kolega z práce jezdil se Ceedem 1,6CRDi 85kW i s klimou skoro pořád a těsně pod 6. Tedy alespoň to tvrdí on. Soukromě jsem naftu nikdy neměl, proto tady píši své postřehy, a doufám, že mě třeba někdo opraví. :-) Navíc se mi zdá, že ve Venze bez klimy skoro nejde jet. A to nemám tu nádhernou skleněnou střechu. :-( Tu jiným závidím.
runis Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí