Predni mlhove svetlomety

Styling, lak, střešní nosiče atd.

Re: Predni mlhove svetlomety

Příspěvekod nadko » 25.08.2010 12:51

@titanus
S tými dialkovými svetlami v hmle mám skôr opačné skúsenosti, práve tie na rozdiel od predných hmloviek spravia z hmly bielu oslňujúcu stenu a zhoršujú viditeľnosť. Hmlovky tým že sú umiestnené čo najnižšie tak minimalizujú ten efekt bielej steny.
nadko Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
11000 km @ 7.5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod titanus » 25.08.2010 12:56

ano suhlasim, v hmle ano :yes: dialkace pouzivam pri inych znizenych viditelnostiach aj to nie na stale svietenie, vzdy to zalezi od situacie...tam kde mne hlmovky nevytvaraju bielu stenu stacia svetlomety :)

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Neumi » 25.08.2010 13:24

Toto musim uznat, ze zatial som pouzil predne hmlovky asi dvakrat. Aj to len ked som v noci parkoval u frajerky do dvora aby som mal lepsi prehlad kde je aky stlpik po bokoch.
Ale treba nechat ze predok vyzera s hmlovkami podstatne lepsie ako bez nich :yes:
Kia Pro_cee'd (2009)
20000 km @ 6.7 l/100km
Neumi Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod centralnifido » 25.08.2010 21:02

titanus píše:je to samozrejme vec nazoru ale ja osobne som este nezazil situaci kedy pri znizenej viditelnosti by som hmlovkami videl viac ako s obycajnymi svetlami ci dialkovimi....byval som dlhe roky v kotline a kto pozna okolie Zvolena smerom na Sliac tak vie ze cez zimu co noc to hmla takze som dlho hladal optimalne osvetlenie vozovky pri hmle ci hustom snezeni a hmlovky to teda nie su...tie rozjasnia hmlu predomnou na bielo tak ako by tam bola stena co mne este viac znizuje schopnost orientovat sa(o pripadnom samovrahovy na bicykli z bklikatkom ani nehovorim, toho pri hmle a hmlovkach ani nezbadate)... a ani argument ze predne hmlovky su bezpecnejsie z toho dovodu ze auto oproti nam si nas skor vsimne ja osobne neberiem, staci mat ciste a spravne nastavene predne svetlomety... este nikdy v zivote som v hmle ci snezeni nezbadal najprv hmlovky a az potom svetla, nikdy :no: vychadza to aj z velkosti svetiel...

suma sumarum, ked je hmla alebo husto snezi (pripadne nejaka ina zla viditelnost) zapinam zadne hmlovky ak nikto nejde hned za mnou a v predu si pripadne len prebliknem dialkovimi svetlami a samozrejme znizim rychlost :) ...tak to robim ja, citim sa tak bezpecnejsie a nikoho tymto sposobom neohrozujem...ak niekomu vyhovuje jazda zo zapnutymi hmlovkami a citi sa tak bezpecnejsie a nikoho tym neohrozuje (osvetlovanie v kolone...) tak nech tak samozrejme jazdi :yes:

Ahojky , promiň už jsem si říkal že se do tohoto fóra radši nebudu míchat , ale stejně mi to nedá když si to tady čtu . Nejprve tu píšeš že mlhovky do hustého deště , sněžení a mlhy nepoužíváš , že je to k ničemu a že si radši občas zapneš dálkové světlomety , a pak o pár řádek níže napíšeš pravý opak , tak nevím co je vlastně tvůj názor. :D Jinak jako dítě profesionálního řidiče a taky za docela dlouhou dobu co mám řidičák a řídím a ne zrovna málo kilometrů za rok vím / a i moje žena /, že pokud použiješ za hustého deště , sněžení a mlhy dálkové světla , tak je v ihned viditelnost nulová protože krystalky vody ve všech třech případech začnou odrážet světlo proti tobě a ty jsi slepý . Naopak při použití mlhovek které se schválně u aut dávají co nejníž k vozovce vidíš alespoň krajnice a případně bílé značení vozovky pokud je . Za další , přední mlhovky jsou pro protijedoucí vozidlo lépe viditelné než klasické potkávací světla a co se týče zadních mlhovek , tak to ti snad ukládá zákon o silničním provoze že za jakékoli snížené viditelnosti je MUSÍŠ zapnout / v ČR je to zákon paragraf 360 o silničním provozu / . A taky zadní mlhové světla jsou v těchto případech co jsem psal nejlépe vidět a jde o to aby jsi byl hlavně viděn . Pa Fido
centralnifido Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
17600 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod slava » 26.08.2010 11:45

Tak aby jste věděli jaký já budu frajer. Na mého Procee´dka Emilka si nejspíš nechám dát černé světla s diodama a dozadu pravou mlhovku. Ta se sice musí objednat z německa, že je na vozy dovážené do Albionu, ale je mi to srdečně jedno, protože to trvá prý asi jen 2 - 4 dny a stojí 1750.-Kč.
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod Brix » 27.08.2010 14:54

Přední mlhové světlomety již od 1313Kč ! :kia:
http://e41.autokelly.cz/#PATH=3761801;1 ... SD=0|ST=0| :tongue: :tongue: :tongue:
Kia Ceed 1,4 r.v 2009 prodáno
Kia Ceed 1,4 r.v.2013 prodáno
Brix Muž
Přispěvatel fóra

Mogul Safety Cup 2009 (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Volvo S60 (2012)
235700 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod centralnifido » 27.08.2010 20:15

Přijde mi docela humorné toto téma , protože si nedovedu představit jak vypadá člověk který při koupi nového auta šetří pár korun za přední mlhovky a pak po čase si je tam nechává dodělat ?? Vážně super uvažování .
centralnifido Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2009)
17600 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod mbiron » 28.08.2010 07:38

centralnifido píše:Přijde mi docela humorné toto téma , protože si nedovedu představit jak vypadá člověk který při koupi nového auta šetří pár korun za přední mlhovky a pak po čase si je tam nechává dodělat ?? Vážně super uvažování .

Honzo@ Ja ti to reknu asi takto, pri koupi noveho auta se clovek rozhoduje dle svych financnich moznosti, na kazdy ma tu moznost si poridit takovou ci makovou vybavu. Zcela uprimne ti rikam, ze ja osobne jsem vubec o koupi noveho auta vubec neuvazoval neb jsem si nebyl jist tim, ze to financne utahnu. Proto kdyz jsem se s pritelkyni rozhodl jestli auto koupime ci nikoli tak prave rozhodujici faktor byla konecna splatka ktera mela nejaky strop, bohuzel vybavu s automatickou klimou, ci kompletni elektroinstalaci ci prave mlhovkama jsem si nemohl dovolit a zvolil výbavu financne prijatelnou.
To ze si nekdo casem ty mlhovky dokoupi, neb si na ne usetri a chce je uz od zacatku nikoho neodsuzuj. Kazdy si na svoje auto da to, co se mu libi, jestli to ma ci nema homologaci je vec odlisna.
Ja bych tu spise resil funkcnost mlhovych svetel nez jestli si je nekdo poridil pri koupi vozu ci nikoli. ;)
mbiron Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Nemo55 » 28.08.2010 16:46

Mám naprosto stejný názor ;) dobrá odpověď :thu:
Škoda 1000MB, Škoda120L, Peugeot 605 2,0 TD, Hyundai Getz 1,1 3D, Kia cee'd SW 1.4 Comfort+(2010)
Každou jízdu si už 9 let užívám :-) je to bůh na tři písmena
Tohle nepotřebuje ani komentář http://www.youtube.com/watch?v=N8eCcSFcukA
Nemo55 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2010)
55000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod vladislav » 28.08.2010 19:14

! "vladislav" píše:
@Mbiron
To je moc pěkně napsané...Myslím,že takto to tu cítí většina z nás..Bavíme se tu o technických problémech a ne o tom kdo na to má atd..atd..O tom naše forum není...Člen centralnifido i přes první varování ,které dostal za napadání členů v tom pokračoval i nadále v jiných tématech .Např tady.. viewtopic.php?f=60&t=1988 ale bylo toho vice ....Tak dostal i druhé varování....
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod slava » 28.08.2010 19:54

Musím se zastat člena centralnifido. Má kus pravdy. Měl jsem kolegu(bohužel už je nebožtík) se kterým jsme spolu sloužili turnus tzv. ve dvojku 12 let. Pořád jezdil starou Š 110. Byli jsme spolu ve službě víc než doma se ženama, vycházeli jsme spolu velmi dobře a samozřejmě jsme se taky velmi dobře znali povahově. Jeho žena dělala v branži a občas jsme se i navštěvovali. Jeho oblíbené rčení bylo KKD(každá koruna dobrá). Potom vyjel Peugeot 206 a jemu se moc líbil a hodně jsme o něm mluvili. V té době jsem vlastnil Peugeot 205 XS, tak jsem mu snažil všelijak radit. Vyřešil to způsobem pro něho typickým. KKD a nekecej mi do teho. Koupil modrého krasavce. Samozřejmě toho nejlevnějšího chudáčka. Obsah snad 900 ccm, všude švihadla a....... no zkrátka měl jsem podezření, že si to auto vymysleli extra pro něho. Upozorňuji, že majetkové poměry byly takové, že kdyby si koupil Mercedes, tak z konta moc neubylo. Měli jste ho slyšet za půl roku, až to jakž takž zajel. Jezdil denně a řidič celkem slušný. To bylo ku..., že to nejede, že ho všichni předjíždí, že je bordel že nejsou v základu mlhovky, protože denně jezdil přes louky a věčně v mlze, že není v elektrice to a zas ono a vrchol byl, když se svezl v mojí 205. Proti jeho autu starý krám, ale ta výbava. Tím chci říct, že to nemusí být všechno tak, jak to vypadá. Zdání klame. Jiný můj kolega - na co klima, když nejezdím nikam doleko. Ušetřil na Fabii 10 000,- a teď v těch největších hicech jezdí na kole, protože v autě by zdechl, šetřílek. Potom, místo aby mně vystřídal, tak se čabře ve sprše protože z něho valí pot jak z koňa.Ten sice tak bohatý není(na Mercedesa)auto měl, nic ho netlačilo a kdyby měsíc počkal měl i tu klimu. Takže centralnifido, já Ti rozumím a souhlasím s Tebou. Je mi jasné, že se to netýká všech, ale rozhodně ses trefil.
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod souk69 » 29.08.2010 09:17

:thu: :thu: S tím také souhlasím. Když jsem před lety kupoval Peugeota 405, staršího z bazaru moc jsem na výbavu nekoukal. Měl jsem předtím vozy Trabant, Škoda 105, Dacie.Takže P 405 byl ve všech směrech o spoustu procent lepší. :yes: Když jsem však kupoval CEEDA, tak jsem dlouze rozmýšlel, jaký motor a jakou výbavu chci. Ale ted si nemusím nadávat, že jsem na novém autě ušetřil nějakou tu tisícovku. :oops: Tím nechci nikoho napadat. :drink:
červená Kia Ceed sw 1,6 CRDI
souk69 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2009)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod snike » 29.08.2010 09:44

! "snike" píše:
Svoji pravdu mají obě strany, je to věc osobního názoru jak se člověk rozhodne a kterou variantu zvolí ... ale urážet lidi, kteří si nekoupí auto v plné výbavě a nazývat je ... sockou ... jak učinil centralnifido, to by se na zdejším a ani na jiném fóru dít rozhodně nemělo.

Každý nechť tu píše své názory, ale zároveň musí respektovat názory jiných byť je to názor opačný.
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod souk69 » 29.08.2010 10:59

:!: :!: Tak to každopádně, každý nemá plat nebo potřebu mít auto nové nebo plnou výbavu. Jak jsem psal, míval jsem i Trabanta a i ten mě dovezl kam jsem potřeboval. :scooter: :scooter: :scooter:
červená Kia Ceed sw 1,6 CRDI
souk69 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2009)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod matysekul » 29.08.2010 11:30

Hmm,první BAN v historii. No nevím komu stoupl centralnifido na kuří oko,ale byly tady daleko prudší výměny a nikdo BAN nedostal....
KIA Cee´d II SW 1,6 GDI Exclusiv 45000km
matysekul Muž
KIA Family

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW II (2015)
45000 km @ 6.5 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Exteriér