Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

Koroze na dveřích

Trápí Vás něco na voze?

Příspěvekod mihla » 15.02.2009 10:43

Čekal jsem jestli někdo přidá podobné fotky jako Tony (bublinky na laku - nemyslím povrchovou korozi).

Protože má teď Tony auto zamrzlé raději ho upozorním na možný důvod jeho problému než začne bublinku odrypovat.

Podle mě se může jednat o vadu plechu z výroby (miniaturní lunker - dírku jak píchnutí špičky jehly).
Změnou teploty se dostane vlhkost pod barvu a udělá kulatou bublinku.
Při propíchnutí barvy vyteče voda. Po odstranění barvy je pod barvou většinou krásný lesklý plech.
Jak to bude vypadat po zimě se dá těžko říct. Tak dlouho jsme to nikdy nevydrželi.
Byl jsem přesvědčen, že takový problém, vzhledem k máčení a tzv. pozinkování plechů nemůže nastat.

Doporučuji Tonymu, aby zajel do servisu a nechal je strhnout barvu nad bublinou a zdokumentoval to.
Dírka, která tam může být je tak malá, že na najití je potřeba lupa.

Pořád můžeme doufat, že se opravdu jedná pouze o špatné odmaštění plechu před máčením.
Dokud nebude tento problém vyřešen necítím se zrovna nejlépe a povrchovou korozi neřeším.
mihla Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Organizátor srazu (1)

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Blackdeath.p » 15.02.2009 11:34

mbiron píše:Ja mam jine reseni pro tento problem. Pokud vetsina z vas bude souhlasit tak by bylo fajn prizvat tv novu v pripade nezajmu nebo spatneho reseni situace reznuti at uz jakehokoli dilu. Myslim, ze tohle by se vyrobci a ani prodejcum jako reklama moc nelibilo.

S emailem importérovi souhlasím tohle by se mohlo využít v případě uplného nezájmu ze strany KMCZ
Blackdeath.p Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
205000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod mbiron » 15.02.2009 12:43

zatim se sem nedostala negativni reakce ze strany KIA MOTORS, zatim to jsou jen rozcarovani ze strany majitelu a nastvanost. Pokud by bylo pristupovano s nezajmem tento problem resit tak moznosti jak donutit dostat sveho prava mame dost.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 29. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Aifell » 15.02.2009 12:47

Jak jsem včera již psal apeluji na všechny majitele ať juknou na zadní boční dveře a pak apeluji na všechny majitele SWéček ať kouknou nad spz na ty růžky toho krytu spz!

Myslím že nás bude daleko více co tam mají problém, ono to není z dálky vidět. Já osobně jsem se musel ohnout a kouknout tak z 10 cm a viděl tam již jasně odřenou barvu až na plech, další fáze už bude reznutí.

Také si myslím, že by KMcz asi nebyla nadšena, kdyby se toto dostalo do nějakého motoristického časopisu, kde hodnotí při testech např užívání ceeda po roce či po najetých několika Km. Kdyby se dozvěděli, že ani ne po roce užívání reznou na ceedu dveře jak boční tak teď i zadní!!!

Zatím tento problém rámečku spz

Obrázek

mají: Já (aifell), Blackdeath.P, luboss, Emann, Nikodem, Tony, PetrCBR, william ...
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

3. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Tony » 15.02.2009 14:55

mbiron píše:
Tony píše:hele tak ty fotky tady můžem nahodit. pak se to jen zabali a pošle mailem příslušým lidem. ovšem na můj příspěvek budete muset počkat protože mám auto momentálně pod 40cm sněhu :grin: a fučí tam jako na Sibiři... takže musím počkat až se počasí udobří :snow:

Kde to zijes? Tady se to ani nehne a snih je vsude jinde jen ne na aute :-o s tim souhlasim, hlasit se to musi a cim driv tim lip.

že jsem nekecal :wink: http://old.kia-club.org/viewtopic.php?p=47371#47371
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod vladislav » 15.02.2009 15:17

Musím se přiznat,že jsem zadní dveře ještě neštudoval...takže se obleču a jdu to prozkoumat.. :shock: Jelikož auto jde v pondělí ráno do servisu tak at je to při jednom vše... :evil: :evil:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Aifell » 15.02.2009 15:28

vladislav píše:Musím se přiznat,že jsem zadní dveře ještě neštudoval...takže se obleču a jdu to prozkoumat.. :shock: Jelikož auto jde v pondělí ráno do servisu tak at je to při jednom vše... :evil: :evil:

jj Vlado radči jukni. Ale toto je problém hlavně SWéček. Koukal jsem i na auta mimo kiaclub a ze 3 SW to 2 měli ... Já jsem z toho špatnej ... :-( auto mám v garáži, koupil jej 4/2008 a najeto pod 9.000 Km a už toto ...
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod ferino » 15.02.2009 15:36

je mi luto, ze sa vam to objavuje, ale zatial tu vsetci len vypisuju a nik este nic neskusil. Moze to nakoniec dopadnut ako zvolavacka na radia, ze sa vymeni kus za kus a budete vysmiaty. Miesto toho sa tu navzajom znervoznujete, vyhraza sa vypisovanim do NOVY a ktovie co este a malokto to bol reklamovat v servise cize nevie ako sa ktomu postavia a ktovie pritom ci importer uz vobec o nicom vie, teda ze je to takto "rozsiahle".

Myslim, ze znervoznovanie bude namieste, ked k tomu zaujme importer poziciu mrtveho chrobaka. Zatial ak si vsimnete, tak radia, tycky stabilizatora a aj ine problemy sa riesili bez nejakych velkych problemov.
To Be Not Faster Than Your Angel Can Fly...
ferino Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod Aifell » 15.02.2009 16:21

@ferino: Máš pravdu ... Já jsem si některé fotky vytiskl a ze svým problémem 5 dveří se chystám zítra do servisu a uvidím jak se k tomu servis postaví! a zajdeme s Pepčou asi i za majitelem autosalonu, aby řešil tuto vadu a věděl co prodává! A určitě napíši ...
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod ferino » 15.02.2009 16:26

@ aifell

ja by som navrhoval (ako som to uz raz spravil), aby sa otvoril novy thread a kazdy poskodeny tam mal svoj "chlievik" ked by uviedol mesiac a rok vyroby, pripadne koniec VIN cisla, co mu hrdzavie, dal nejake fotky a potom skusenost s riesenim po oznameni v servise. Pripadne dalsie update-y. Takto by to bolo vsetko pokope, prehladne so "statistikou" kolko, coho a ako sa to riesi. Cize by sa pri nejakom dalsom jednani mohol ako dokaz uviest aj link na dany thread. Bolo by to ako na dlani.

Ak by som bol poskodeny, thread otvorim, ale nechcem zacinat nieco co sa ma zatial netyka.

Samozrejme, by sa ratalo, ze by tam prispievali len poskodeni, aby sa nestratila prehladnost. Co by pripadne mohli riesit aj moderatori. ;)
ferino Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod Aifell » 15.02.2009 16:32

ferino píše:@ aifell

ja by som navrhoval (ako som to uz raz spravil), aby sa otvoril novy thread a kazdy poskodeny tam mal svoj "chlievik" ked by uviedol mesiac a rok vyroby, pripadne koniec VIN cisla, co mu hrdzavie, dal nejake fotky a potom skusenost s riesenim po oznameni v servise. Pripadne dalsie update-y. Takto by to bolo vsetko pokope, prehladne so "statistikou" kolko, coho a ako sa to riesi. Cize by sa pri nejakom dalsom jednani mohol ako dokaz uviest aj link na dany thread. Bolo by to ako na dlani.

Ak by som bol poskodeny, thread otvorim, ale nechcem zacinat nieco co sa ma zatial netyka.

Samozrejme, by sa ratalo, ze by tam prispievali len poskodeni, aby sa nestratila prehladnost. Co by pripadne mohli riesit aj moderatori. ;)

Ale to musí udělat někdo z moderátoru a nebo to s němi aspoň prokonzultovat a také si myslím a už to navrhoval i Vlafi, aby se to řešilo hromadně a třeba i za klub! Ale souhlasím s tebou a myslím si, že tento problém nemá zatím jen 6-7 lidí ...
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Tony » 15.02.2009 17:25

ferino píše:je mi luto, ze sa vam to objavuje, ale zatial tu vsetci len vypisuju a nik este nic neskusil. Moze to nakoniec dopadnut ako zvolavacka na radia, ze sa vymeni kus za kus a budete vysmiaty. Miesto toho sa tu navzajom znervoznujete, vyhraza sa vypisovanim do NOVY a ktovie co este a malokto to bol reklamovat v servise cize nevie ako sa ktomu postavia a ktovie pritom ci importer uz vobec o nicom vie, teda ze je to takto "rozsiahle".

Myslim, ze znervoznovanie bude namieste, ked k tomu zaujme importer poziciu mrtveho chrobaka. Zatial ak si vsimnete, tak radia, tycky stabilizatora a aj ine problemy sa riesili bez nejakych velkych problemov.

tak toto vlákno vzniklo teprve před 8dny a už tu máš 13stran.... já už s tím v servisu byl. chtějí to přebrousit a přestříkat. uvidím jak se k tomu postaví jiné servisy u kolegů postižených. zatím posečkám
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod ferino » 15.02.2009 17:30

Tony píše:
tak toto vlákno vzniklo teprve před 8dny a už tu máš 13stran.... já už s tím v servisu byl. chtějí to přebrousit a přestříkat. uvidím jak se k tomu postaví jiné servisy u kolegů postižených. zatím posečkám

No jo, ale toto vlakno ma kopec prispevkov, takze je neprehladne a clovek nema sancu bez namahaveho citania a zapisovania na papier zistit kolko je poskodenych, kolko to riesilo, ako to dopadlo, fotky si dal snad len ty atd.
ferino Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod PetrCBR » 15.02.2009 18:02

Tony píše:tak toto vlákno vzniklo teprve před 8dny a už tu máš 13stran.... já už s tím v servisu byl. chtějí to přebrousit a přestříkat. uvidím jak se k tomu postaví jiné servisy u kolegů postižených. zatím posečkám

To ale neni reseni ... omlati se to znova. Spise by se melo pouvazovat co pod ten ramecek pro osvetleni dat, aby se to znova neomlatilo (nejakou gumu ?).
Nikdy nerikej ze neco nejde ... vzdycky se najde nejaky blbec, ktery nevi ze to nejde a udela to.
PetrCBR Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (1)

Příspěvekod Tony » 15.02.2009 18:16

PetrCBR píše:
Tony píše:tak toto vlákno vzniklo teprve před 8dny a už tu máš 13stran.... já už s tím v servisu byl. chtějí to přebrousit a přestříkat. uvidím jak se k tomu postaví jiné servisy u kolegů postižených. zatím posečkám

To ale neni reseni ... omlati se to znova. Spise by se melo pouvazovat co pod ten ramecek pro osvetleni dat, aby se to znova neomlatilo (nejakou gumu ?).

pokud jsi čital tak já a Nikodem máme i rez na těch dveřích i JINDE. dělají se bublinky a praská lak. to omlácené mě ted štve asi nejméně. jinak lišta by se měla nějak více připevnit nebo nějak podložit aby byla více vysunuta.
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady