samočinné vynulování průměrné spotřeby

Trápí Vás něco na voze?

Re: samočinné vynulování průměrné spotřeby

Příspěvekod tomasisko » 12.09.2010 11:18

datum by sa mal dat zistit z VIN... mna tiez zaujima datum vyroby, tvrdili mi ze zlava 1090ecok je iba na auta skladom ale nebol problem najst typ aky sme pozadovali.
  KIA Venga LX 1.4cvvt Caramel Gold
...jazdim ako hrusinsky, kocham sa zivotom...
tomasisko Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
30000 km @ 7 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod snowko » 14.09.2010 12:15

Tak dnes som bol v KIA servise v BA - Lamač. Spísali sme raklamaciu ohladne palubneho pocitaca. Udajne som jediny, este aj teraz, co sa prisiel stazovat. Ponukli mi vymenu palubneho pocitaca, ze to im odporucil importer KIA. Vymena je na pockanie. Skoda, ze sa tu neozval aspon jeden clovek, ktory ma Vengu a palubak sa mu sprava normalne. Do zapisu som dal napisat obcasne samocinne nulovanie priem spotreby pri startovani vozidla a vzdy po tankovani.

lub píše:Já jsem elektrikář,ale taky mi to není jasné,kdyby byl pokles napětí tak velký tak by se to mělo vynulovat ihned po nastartování a ne až po ujetí třeba 10m.U mně se ta vzdálenost po nastartování asi tak od 5 - 50 m a není ta vzdálenost vždy stejná. :?
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod MAKU19 » 14.09.2010 20:55

Ja som to nahlásil pred dvoma mesiacmi v Piešťanoch, povedali že ma budú informovať ak dostanú pokyn od importéra, ale zatiaľ nič!
Musím sa im ozvať na základe Tvojej skúsenosti. :x
Obrázek
KIA Venga 1.4 CVVT 66kW
Radšej užívať život ako v klube dôchodcov spomínať na pracovné úspechy
MAKU19 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
75777 km @ 7.31 l/100km

Příspěvekod snowko » 14.09.2010 21:26

mozno treba prist a spisat reklamaciu! a doplnit ako tu niekto pisal: samocinne nulovanie + nulovbanie vzdy po tankovani. Nech je jasne, ze majitelia nie su spokojni s touto novinkou:-)

MAKU19 píše:Ja som to nahlásil pred dvoma mesiacmi v Piešťanoch, povedali že ma budú informovať ak dostanú pokyn od importéra, ale zatiaľ nič!
Musím sa im ozvať na základe Tvojej skúsenosti. :x
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod loty » 14.09.2010 22:09

Takze vdaka SNIKE-mu mam aj datum vyroby....
Auto bolo vyrobene 12.7.2010, takze asi pred "nejakou ich internou upravou"....
Dnes mi to nulovalo iba 1x....

Aj tak si myslim ze je to v elektrike...
Este ma serie ze okno spolujazca nema take iste ovladanie ako na vodicovej strane...
a ze dvere nemaju svetlo, ani len odrazku co vidiet pri ich otvoreni....
loty Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Venga (2010)
3880 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod lub » 15.09.2010 12:50

Zdravím.
Přeji Ti aby problémy po výměně palubního počítače zmizeli.Prosím Tě aby si nás potom informoval.Mně servis prozatím výměnu PC nenabízel.
Ahoj a spozdravem Lub.

snowko píše:Tak dnes som bol v KIA servise v BA - Lamač. Spísali sme raklamaciu ohladne palubneho pocitaca. Udajne som jediny, este aj teraz, co sa prisiel stazovat. Ponukli mi vymenu palubneho pocitaca, ze to im odporucil importer KIA. Vymena je na pockanie. Skoda, ze sa tu neozval aspon jeden clovek, ktory ma Vengu a palubak sa mu sprava normalne. Do zapisu som dal napisat obcasne samocinne nulovanie priem spotreby pri startovani vozidla a vzdy po tankovani.

lub píše:Já jsem elektrikář,ale taky mi to není jasné,kdyby byl pokles napětí tak velký tak by se to mělo vynulovat ihned po nastartování a ne až po ujetí třeba 10m.U mně se ta vzdálenost po nastartování asi tak od 5 - 50 m a není ta vzdálenost vždy stejná. :?
KIA VENGA 1,6 CVVT Active + rádio a PP
lub Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod rado » 16.09.2010 18:51

Ahojte,

Vynulovanie za pomoci radia ako pisal Lub plati tiez aj na mna.
Okrem toho sa mi moj palubny pocitac vynuluje vzdy, ked necham kluce v spinacej skrinke v 2.polohe (tzn. tesne pred nastartovanim) dlhsie ako 2-3 minutky.

R.
KIA Venga 1.4 CVVT 66kW EX Steel Gray
rado Muž
Uživatel fóra

Sponzor (1)

Kia Venga (2010)
35000 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod branor » 18.09.2010 00:16

Ahojte, kedze nik z diskutujucich nereagoval na moj prispevok - ze mi servis ponukol vymenu pocitaca, rozhodol som sa ju absolvovat, dufam ze vysledok bude pozitivny....
KIA Venga 1,4 CRDI 66kw + panoramatická strecha...
branor Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
199999 km @ 5.75 l/100km

Příspěvekod lub » 18.09.2010 08:17

Ahoj.
Já jsem reagoval 15.9.2010 a je to od Lub.
Přeji Ti aby se to povedlo a potom dej vědět jak to dopadlo.

branor píše:Ahojte, kedze nik z diskutujucich nereagoval na moj prispevok - ze mi servis ponukol vymenu pocitaca, rozhodol som sa ju absolvovat, dufam ze vysledok bude pozitivny....
KIA VENGA 1,6 CVVT Active + rádio a PP
lub Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod snowko » 18.09.2010 12:35

momentalne skusam startovat Vengu vzdy bez zapnuteho radia a klimy, aby bol co najmensi odber energie a zatial sa priemerka anii raz nevynulovala. Ale to je zatial test za poslednych pat dni. Ked sa to potvrdi na povedzme dvoch prejazdenych nadrziach, tak to moze byt nejaky zaujimavy vysledok.

rado píše:Ahojte,

Vynulovanie za pomoci radia ako pisal Lub plati tiez aj na mna.
Okrem toho sa mi moj palubny pocitac vynuluje vzdy, ked necham kluce v spinacej skrinke v 2.polohe (tzn. tesne pred nastartovanim) dlhsie ako 2-3 minutky.

R.
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod titanus » 18.09.2010 13:05

pokles napatia baterky by som ja osobne vylucil...kedze sa vam spotreba nevynuluje vzdy ked odstavite auto na noc kedy je auto takmer bez spotreby elektriky resp. pri starte kde ju odstavi, tak par minut so zapnutym radiom nedokaze znizit tak vykon baterky aby ste potom dokazali nastartovat a islo vam aj radio...samotne radio ma podla mna vyssiu spotrebu ako PP tym padom by sa vam znizovanie prudu prejavilo najprv na nom...otazka: ked sa vam vynuluje spotreba, vynuluje sa vam aj dojazd km? ci ten casovy udaj o dojazde? ak vsetko tak nuluje cely PP ak nie tak sa nuluje len cisto spotreba a je chybana na trase od nadrze cez plavak, kabelaz az po naprogramovanu jednotku PP ohladom spotreby nikde inde...

asi by vam nebolo na skodu dat hlasovanie kolko Vengistov ma tento problem a kolko nie...

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod romaniakx » 18.09.2010 13:31

AJ PO VYMENE PP SA PRIEMERNA SPOTREBA DONEKONECNA NULUJE...

lub píše:Ahoj.
Já jsem reagoval 15.9.2010 a je to od Lub.
Přeji Ti aby se to povedlo a potom dej vědět jak to dopadlo.

branor píše:Ahojte, kedze nik z diskutujucich nereagoval na moj prispevok - ze mi servis ponukol vymenu pocitaca, rozhodol som sa ju absolvovat, dufam ze vysledok bude pozitivny....
romaniakx Muž
Nováček

Příspěvekod snowko » 18.09.2010 14:07

dobry napad s tym hlasovanim !!! to napadlo aj mna. Myslim ze aj tvoje argumenty su logicke. Asi je to len nahoda, ze zatial sa mi to nevynulovalo. Pri nulovani sa nuluje LEN priemerna spotreba., nic ine. A nuluje sa to len pri starte, nikdy nie pri jazde. Pri starte je to tak, ze nastartujem, zaradim rychlost a tak do 10 m sa to vynuluje. Mam aj video, ktore som poslal na technicke oddelenie do Nosovic ako aj mojmu servisnemu technikovi.

titanus píše:pokles napatia baterky by som ja osobne vylucil...kedze sa vam spotreba nevynuluje vzdy ked odstavite auto na noc kedy je auto takmer bez spotreby elektriky resp. pri starte kde ju odstavi, tak par minut so zapnutym radiom nedokaze znizit tak vykon baterky aby ste potom dokazali nastartovat a islo vam aj radio...samotne radio ma podla mna vyssiu spotrebu ako PP tym padom by sa vam znizovanie prudu prejavilo najprv na nom...otazka: ked sa vam vynuluje spotreba, vynuluje sa vam aj dojazd km? ci ten casovy udaj o dojazde? ak vsetko tak nuluje cely PP ak nie tak sa nuluje len cisto spotreba a je chybana na trase od nadrze cez plavak, kabelaz az po naprogramovanu jednotku PP ohladom spotreby nikde inde...

asi by vam nebolo na skodu dat hlasovanie kolko Vengistov ma tento problem a kolko nie...
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod titanus » 18.09.2010 18:35

no a kedze sa ostatne udaje nevynuluju tym padom moznost poklesu prudu mozte naozaj vylucit...nedokazem si predstavit pokles prudu ktory by toto dokazal :) ja to stale najviac vidim na problem bud to priamo v palivovej nadrzi, plavaku alebo zlej konfiguracii PP vzhladom k pohybu plavaku v nadrzi...nadrz moze byt tak nestatne konstruovana ze aj sebemensie pohynanie vozidla rozhybe hladinu v nadrzi tak ze plavak s PP vyhodnoti zmenu hladiny ako natankovanie +6L paliva...dokonca by som si trufol vsadit peniaze nato ze keby vypli funkciu resetovania spotreby pri tankovani, vyriesil by sa aj tento problem...a ak bereme do uvahy ako niekto pisal ze to dokonca nemate ani v manualu uvedene moze sa jednat prave o tento problem, vacsi pohyb plavaku smerom hore ci dole ako je prirodzena spotreba paliva = 0 na spotrebe...a s tymto by som to skusal u servisov, nech odstrania cez importera PP nulovanie spotreby pri tankovani co udajne mate alebo nemate? uz by to chcelo naozaj doriesit...

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod milan79 » 18.09.2010 19:47

Presne ako pise Titanus. Ja som uz tych testov s PP urobil vela a dospel som k zaveru, ze pokial nebude novy SW pre PP, ktory zrusi resetovanie po natankovani 6 a viac litrov paliva, tak to ani nebudem riesit. Stavim sa , ze vymena PP v tomto pripade nepomoze.
Venga 1,6CRDi 85kW, výbava TX (exclusive) solid white predané prešiel som ku konkurencii VW
milan79 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
63000 km @ 6.0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady