izolacia pod prednou kapotou

Trápí Vás něco na voze?

izolacia pod prednou kapotou

Příspěvekod snowko » 21.09.2010 09:30

Pri vymene kvapaliny do ostrekovaca som si vsimol, ze sa mi odliepa izolacia pod kapotou. Zatial len v strede. Bol som s tym aj v servise a budu to riesit ako reklamaciu a prilepia mi to vraj na pockanie pri vymene palubneho pocitaca. Skontrolujte si to aj vy, pre istotu.
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: izolacia pod prednou kapotou

Příspěvekod reddevil » 21.09.2010 10:28

snowko píše:Pri vymene kvapaliny do ostrekovaca som si vsimol, ze sa mi odliepa izolacia pod kapotou. Zatial len v strede. Bol som s tym aj v servise a budu to riesit ako reklamaciu a prilepia mi to vraj na pockanie pri vymene palubneho pocitaca. Skontrolujte si to aj vy, pre istotu.

aku izolaciu mas na mysli? mas model tx, tak tam zrejme aj nejaku mas...

:twisted:
KIA Venga 1.4 CVVT 66kW EX Steel Gray
reddevil Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
47000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod milan79 » 21.09.2010 10:57

Ja mam TX 1,6 CRDi a tam ziadna izolacia pod kapotou nie je
Venga 1,6CRDi 85kW, výbava TX (exclusive) solid white predané prešiel som ku konkurencii VW
milan79 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
63000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod snowko » 21.09.2010 11:15

no ja to odfotim radsej...mozno som to zle pomenoval - je to protihlukova izolacia (alebo mne to tak aspon pride...:-) ) v priestore motora, oddelujuca motor od kabiny, teda nie priamo pod kapotou, to som sa zle vyjadril.

reddevil píše:
snowko píše:Pri vymene kvapaliny do ostrekovaca som si vsimol, ze sa mi odliepa izolacia pod kapotou. Zatial len v strede. Bol som s tym aj v servise a budu to riesit ako reklamaciu a prilepia mi to vraj na pockanie pri vymene palubneho pocitaca. Skontrolujte si to aj vy, pre istotu.

aku izolaciu mas na mysli? mas model tx, tak tam zrejme aj nejaku mas...

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod ferino » 21.09.2010 12:26

Ako tak citam problemy na tych Vengach, tak mam pocit ze to niekde prilis urychlili a citit to na kvalite. Zatial je s tym modelom viacej starosti ako radosti.
To Be Not Faster Than Your Angel Can Fly...
ferino Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod zulyk » 21.09.2010 20:18

nerob paniku, to su iba drobnosti, ktore sice zamrzia, ale pouzivaniu auta to nijako neprekaza a o to hlavne ide, auto je plne funkce (teda aspon myslim) :D
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Příspěvekod snowko » 21.09.2010 20:21

Jasne, auto je fajn. Okrem palubneho pocitaca a tohto som zatial nic neobjavil.

zulyk píše:nerob paniku, to su iba drobnosti, ktore sice zamrzia, ale pouzivaniu auta to nijako neprekaza a o to hlavne ide, auto je plne funkce (teda aspon myslim) :D
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod tomasisko » 21.09.2010 22:36

presne tak tu je par ludi ktorym sa to poserie (ako pri vsetkom) preto sem pridu o tom napisat, nebudem predsa vypisovat ze mam zasa dalsi den bez poruchy (takych je vacsina)
  KIA Venga LX 1.4cvvt Caramel Gold
...jazdim ako hrusinsky, kocham sa zivotom...
tomasisko Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
30000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod ferino » 22.09.2010 08:08

Zase sa nemusite hned "urazat" pani. Ale uprimne ak sa na aute objavia chyby

1) samovolne nulovanie spotreby
2) vada centralu - viewtopic.php?f=186&t=1781
3) lak - viewtopic.php?f=186&t=1798
4) plast - viewtopic.php?f=186&t=1313
5) radio a zadne repraky - viewtopic.php?f=186&t=1584
6) hadica chladiacej kvapaliny - viewtopic.php?f=186&t=1605

Podla mojho nazoru niektore chyby svedcia o chybe pri navrhu softu alebo materialu (1,4,5) co sa stat moze a niektore o "odflaknutej" vystupnej kontrole co by sa stat nemalo (2,3) pretoze objavit toto na auta po prichode domov, tak to je naozaj na vsetko len nie na doveru. Auto totiz by malo prejst nielen vystupnou kontrolou, ale aj pripravou pre zakaznika v autosalone pred odovzdanim.
A uprimne pri chybe 6 nechcem vediet akoby sa riesila zaruka pri poskodeni hlavy valcov po prehriati motora po odpadnuti hadicky. Lebo neverim ze na dialnici pri vacsej hustote premavky niekto z Vas pozera na stav teploty chladiacej kvapaliny. Takze "zavarit" motor by nebol pre neskuseneho vodica az taky problem.

Je jasne, ze vzorka prispievatelov na toto forum voci vzorke majitelov je minimalna, ale nie kazdy majitel ma cas, chut atd prispievat na fora. Takze tusudzovat pomer nedostatkov len z tohto fora je popravde naozaj nemozne. A uprimne stat sa to mne, tak neviem ci mam kontrolovat pred a po kazdej jazde ci mi neodpadne nejaka hadicka. Hoci aj brzdova ak mam ist do extremu. 8-)

Ja netvrdim ze Venga je zle auto, ja len konstatujem ze sa niektore veci siju moc horucou ihlou. Zial.
To Be Not Faster Than Your Angel Can Fly...
ferino Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod reddevil » 22.09.2010 08:11

Mozno to pride niekomu povedome... Dnes rano mi dosla zmes v ostrekovaci... Tak som si otvoril prednu kapotu, ze ju teda dolejem a nedalo mi, pozrel som sa na tu izolaciu medzi motorom a kabinou... Verte alebo nie, zacina sa to odlepovat aj u mna!!! Sice zatial len na dvoch miestach a nie uplne (este je medzi spojmi "natiahnute" to lepidlo). :shock: :shock: :shock:

Zaver: Ked sa vam zacne minat kvapalina v ostrekovaci, zacne sa vam odlepovat izolacia. Takze si ju kontrolujte a doplnajte pravidelne, aby ste tomu predisli.

:lol: :lol: :lol:

Nie,teraz vazne. Nechcem byt zlym prorokom, ale bude sa to tykat vacsiny z nas, ak nie vobec vsetkych, zial. :cry:

Ako tu vsak niekto spominal, nema to asi vplyv na funkcnost vozidla, ale toto moze byt len zaciatok...

KIA Venga 1.4 CVVT 66kW EX Steel Gray
reddevil Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Venga (2010)
47000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod branor » 22.09.2010 10:01

No ja mam diesel a toho priestoru medzi tou izolaciou a krytom motora tam neni tolko ako som videl na fotke benzinu, ale izolaciu som dokladne skontroloval a zatial pevne drzi na svojom mieste.... (no je pravda ze voda v ostrekovacoch mi este zatial stale nedochadza :-D) :drink:
KIA Venga 1,4 CRDI 66kw + panoramatická strecha...
branor Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
199999 km @ 5.75 l/100km

Příspěvekod snowko » 22.09.2010 16:55

S vacsinou suhlasim. Ak sa niektore problemy vyskytli u vacsiny z nas, tak tam nieco nie je v poriadku. Ale na druhej strane, aj ine znacky v danej triede maju svoje problemy. Ine, ale maju. A Venga je novy model a to kazdy kto ju kupoval vedel, ze tam asi nieco nebude vychytane. Pokial to auto vydrzi naozaj tych 7 rokov bez zavaznejsich problemov, tak na tu odliepajucu sa izolaciu a palubny pocitac rad rychlo zabudnem.
Este tak trochu mimo...napadlo ma, ze KIA zbiera podnety na pripadny facelift len od znackovych servisov? Alebo myslite, ze niekto z KIA sleduje aj toto forum? Vsak je to najmenej precitat si par prispevkov, pozriet sa do vyroby...pripadne nieco opravit....Vsak ide o dobre meno vyrobcu.

ferino píše:Zase sa nemusite hned "urazat" pani. Ale uprimne ak sa na aute objavia chyby

1) samovolne nulovanie spotreby
2) vada centralu - viewtopic.php?f=186&t=1781
3) lak - viewtopic.php?f=186&t=1798
4) plast - viewtopic.php?f=186&t=1313
5) radio a zadne repraky - viewtopic.php?f=186&t=1584
6) hadica chladiacej kvapaliny - viewtopic.php?f=186&t=1605

Podla mojho nazoru niektore chyby svedcia o chybe pri navrhu softu alebo materialu (1,4,5) co sa stat moze a niektore o "odflaknutej" vystupnej kontrole co by sa stat nemalo (2,3) pretoze objavit toto na auta po prichode domov, tak to je naozaj na vsetko len nie na doveru. Auto totiz by malo prejst nielen vystupnou kontrolou, ale aj pripravou pre zakaznika v autosalone pred odovzdanim.
A uprimne pri chybe 6 nechcem vediet akoby sa riesila zaruka pri poskodeni hlavy valcov po prehriati motora po odpadnuti hadicky. Lebo neverim ze na dialnici pri vacsej hustote premavky niekto z Vas pozera na stav teploty chladiacej kvapaliny. Takze "zavarit" motor by nebol pre neskuseneho vodica az taky problem.

Je jasne, ze vzorka prispievatelov na toto forum voci vzorke majitelov je minimalna, ale nie kazdy majitel ma cas, chut atd prispievat na fora. Takze tusudzovat pomer nedostatkov len z tohto fora je popravde naozaj nemozne. A uprimne stat sa to mne, tak neviem ci mam kontrolovat pred a po kazdej jazde ci mi neodpadne nejaka hadicka. Hoci aj brzdova ak mam ist do extremu. 8-)

Ja netvrdim ze Venga je zle auto, ja len konstatujem ze sa niektore veci siju moc horucou ihlou. Zial.
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod zulyk » 22.09.2010 17:30

tak hovori sa, ze auto treba kupovat az po facelifte, dovtedy by sa tie detske choroby mali vychytat u noveho modelu :D :kia:
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Příspěvekod tomasisko » 22.09.2010 17:33

a ja dufam zie ziadny facelift nebude mohli by po dvoch rokoch k tomu pridat vacsi kufor ako ma altea XL
Venga a Venga XL
  KIA Venga LX 1.4cvvt Caramel Gold
...jazdim ako hrusinsky, kocham sa zivotom...
tomasisko Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
30000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod snowko » 22.09.2010 22:15

Pozrel som si dnes fotky, ktore som urobil na druhy den od prevzatia auta a uz vtedy sa tam ta izolacia odlepovala!!!

reddevil píše:Mozno to pride niekomu povedome... Dnes rano mi dosla zmes v ostrekovaci... Tak som si otvoril prednu kapotu, ze ju teda dolejem a nedalo mi, pozrel som sa na tu izolaciu medzi motorom a kabinou... Verte alebo nie, zacina sa to odlepovat aj u mna!!! Sice zatial len na dvoch miestach a nie uplne (este je medzi spojmi "natiahnute" to lepidlo). :shock: :shock: :shock:

Zaver: Ked sa vam zacne minat kvapalina v ostrekovaci, zacne sa vam odlepovat izolacia. Takze si ju kontrolujte a doplnajte pravidelne, aby ste tomu predisli.

:lol: :lol: :lol:

Nie,teraz vazne. Nechcem byt zlym prorokom, ale bude sa to tykat vacsiny z nas, ak nie vobec vsetkych, zial. :cry:

Ako tu vsak niekto spominal, nema to asi vplyv na funkcnost vozidla, ale toto moze byt len zaciatok...

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Další

Zpět na Závady