Vrzání interiéru

Výbava, autopotahy, koberečky atd.

Re: Vrzání interiéru

Příspěvekod jlname » 05.05.2010 10:27

Taky mi to "kdesi v palubovce vrže". V servise mi bylo doporučeno abych se zaměřil na zrcátko.... :cry: No a fakt - zrcátko potukáním, cvrnkáním prstu rezonuje jako prase.
Myslím, že to zrcátko může za 80% vrzání co se tady vzpomínalo.
Kia cee'd SW 1.6 (2009)
jlname Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Beda » 05.05.2010 13:04

Zpetne zrcatko nevrze, ale drnci, protoze ma vuli v drzaku :idea: Mne treba vrze fest kaplicka s budiky, protoze se tam opira plast o plast a castecne i obcas stredova konzole. Muselo by se to cele demontovat a komplet podlepit po cele delce dosedaci plochy :roll: Pruser jsou ty jejich zacvakavaci kovove spony, ktere ani na tech dilech poradne nedrzi a tak pri demontovani bud zustavaji v protikuse a v horsim pripade spadnou nekam dovnitr do palubky :x
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod marhalu » 27.09.2010 07:50

Od začátku jsem měl slabý klepavý zvuk někde z oblasti zrdcátka,a ale zrdcátko to nebylo. Časem se to přeladilo až ve skřípavej zvuk a nedalo se to vydržet. Teď o víkendu jsem začal zkoumat, protože při přidržení světla to přestalo. Světlo jsem odšrouboval a hle závada byla na světě. Šrouby jsou zašroubovaný v kovovém držáčku, a ten držáček nebyl zacvaknutý na svém místě. Teď když jsem oba dal na správné místo je náherně ticho od světla :)
Dál jsem pátral po dalším cvakavým zvuku jakoby od sloupku řidiče a po oddělání světlé plastové lišty ze sloupku jsem po vcelku dlouhém hledání a zkoumání přišel na to že je zase problém okolo šroubku, kterej je schovanej pod nápisem airbag. Tam to nemají dořešený. Zde je také kovový držák pro zašroubování šroubu ale je přichycený na volném plastu (asi kvuli výstřelu airbagu), kterej drží asi patronu airbagu nebo co to tam je. A tim jak se jezdí přes nerovnosti tak ten držáček cvakal o karoserii. Tady to vyřešilo podlepení. Teď už mám zase klid v autě. Tak snad to někomu pomůže v hledání pazvuků v interiéru. :)
prepared to sucCEED ;)
KIA Cee'd SW FL 1.6 CRDi Comfort Plus + něco navíc
marhalu Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

Příspěvekod nadko » 27.09.2010 08:52

@marhalu vidím že si dosť dobrý detektív, lebo zistiť príčinu vrzaní je niekedy priam nemožné a ty si bol hneď dvakrát úspešný :thu:
nadko Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
11000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod marhalu » 27.09.2010 10:42

jsem mel jen stesti. Zkoumal jsem to skoro pul roku od kud by to mohlo byt. V servise na to neprisli (rozumej se na to vykaslali) tak jsem se na to musel podivat sam :)
prepared to sucCEED ;)
KIA Cee'd SW FL 1.6 CRDi Comfort Plus + něco navíc
marhalu Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

Příspěvekod romik » 28.09.2010 14:04

marhalu píše:jsem mel jen stesti. Zkoumal jsem to skoro pul roku od kud by to mohlo byt. V servise na to neprisli (rozumej se na to vykaslali) tak jsem se na to musel podivat sam :)

Mám podobnou zkušenost, odborníci z KIA servisu mi poradili abych dal volume doprava :thd:
romik Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
20000 km @ 5.7 l/100km

Příspěvekod b.trpaslik » 28.09.2010 20:57

Já jsem dostal v servise odpověď na stížnost vrzání takovou, že můžou maximálně objednat novou kapličku a středové plasty a vyměnit mi to, ale je to na celý den a výsledky v podstatě žádné. Prostě vrzání není způsobené špatným dílem. Ale je to prostě standartní postup. Přijde mi, že oni prostě nemůžou (nebo nechtějí) jakkoliv měnit strukturu auta. Prostě žádné české šikovné ručičky nejsou ofifciálním postupem. Ono to i zní logicky (bohužel). Takovou práci by asi automobilka neproplatila.
Padla tady rada o podstříknutí plastových dílů silikonovým olejem. To zní docela dobře a nenáročně. Zkoušeli jste to i ostatní? A s jakým výsledkem???
b.trpaslik Neuvedeno
Nováček

Kia cee'd (2009)
18500 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod William » 19.10.2010 20:29

Zdravím,mám prosbu :help: jestli by mohl někdo vyzkoušet,jestli není volný ten krycí plast s hlavovým airbagem sloupků u předního okna (vpravo i vlevo) ,jestli je dole u přístrojovky pevně přichycen,nebo má vůli... já když se jich dotknu na obou stranách a zatlačím na ně,tak ho zatlačím více na sloupek,jakoby nebyl přichycen,ale nevím jestli to tak má být,nebo je to normální a nechce se mi zase jezdit do :kia: servisu kvůli tomu,potřeboval bych si to potvrdit a zrovna ne a ne nikde potkat Ceeda .Děkuji vám za případné info,moc by mi to pomohlo :roll: .... ted jak začíná být po ránu zima,tak je to nějaký ztuhlý a začínají se mi občas ozývat divná lupnutí někde od přístrojovky a zatím to nedokážu ten zdroj definovat...
KIA cee´d SW II JD 1,4 CVVT Exclusive+zatmavení zadních oken+kožené potahy
William Muž
Fanda vozů Kia

Bydliště: Severní čechy-okres Litoměřice  Czech Republic (cz)
2. místo (1)

Kia cee'd SW II (2012)
160000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod William » 20.10.2010 17:27

ještě jednou prosím,nenašel by se někdo,kdo by ve svém autě šáhnul na ten plast.sloupek,jestli je dole v rohu napevno přichycen ke kastli nebo má vůli,děkuji :help:
William Muž
Fanda vozů Kia

2. místo (1)

Kia cee'd SW II (2012)
160000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod Pujo » 02.11.2010 23:00

Zdravim Vas,
Po precitani tejto diskusie som sa sa rozhodol prispiet svojou "troskou" aj ja. Mam Ceed FL 2010 1.6 CVVT kupovane jun 2010. Moje problemy sa prakticky zacali od noveho auta a este stale niektore pretrvavaju. Zacalo sa to klepotanim v palubovke v oblastie ofukovej listy celneho skla, konkretnejsie v oblasti okolo praveho senzora. Tuto zalezitost mi nedokazali v servise vyriesit ani po x navstevach a to mi uz listu menili 2x za novu.
Nasledne ked som zacal veci riesit ja nakolko som mal pocit, ze sa tieto veci daju riesit aj podstatne sviznejsie a ze v tomto smere nieco nie je v poriadku. Na moje neustale urgovanie sa zacal dany pripad riesit priamo cez importera v BA. Ktory po komunikacii s technikmi z vyrobneho zavodu v ZA navrhol riesenie kompletneho rozobrania prednej casti auta vratane stredoveho tunela. Kde nasledne bola podlepovana cela palubovka atd.... Po 2dnoch som si auto prevzal a po uzivani auta cca 2 tyzdne sa klepotave zvuky dostavili zas, len trosku v utlmenej forme. Taktiez sa vratili zvuky praskania stredovej konzoly. Ostal aj ten praskavy zvuk z odkladacej schranky na strane spolujazdca a dalsie ako jemne drncanie zadnych okien, praskanie plastov okolo malych okienok v zadnej casti auta a pravdepodobne aj plastov z kufrovej casti. Mam podozrenie,ze to robia tie male stvorce s otvorom kde zapada jazyk zo zatvaracieho mechanizmu tejto schranky, ktore su po oboch stranach (Maju volu a jeden z nich vydava podobny zvuk ked ho prstom kusok rozkyvem). No pri tomto servisnom zasahu doslo k poskodeniu veci v aute konkretne palubna doska, plast nad budikmi, stredovy tunel, autoradio... Nasledne po mozno 3tyzdnoch ked bolo jasne,ze rozobratie noveho auta nepomohlo dohodla sa investigacia auta priamo v zavode v ZA. Poslete tam auto na vyrisenie problemu s tym, ze ste dohodnuty priamo s importerom ktory riadi team, ktory to ma mat nastarosti vo fabrike v ZA. Poslete mailom cely popis zavad, rozpisete kazdy jeden bod kedy sa to deje atd.... auto odchadzalo na odtahovke do ZA mozno o 9:30 rano trasa 170km a o 16tej mi volaju ludia z kie,ze auto ide na odtahovke spat,ze je to ukoncene. Uz som tusil,ze auto bude zas odflaknute. Bohuzial nemylil som sa jedine co pani v ZA spravili je vymena stredovej konzoly. Ku ostatnym zvukom ci prednej alebo zadnej casti auta bolo vyjadrenie, ze zvuky su v norme vyrobcu. Cize takymto sposobom sa riesia podobne problemy v kii. Servis je nam na taketo problemy len na dve veci.... Posledny krok bola vymena poskodenych veci tj. Palubovka, plast nad budikmi, stredovy tunel atd.... vsetko bolo vymenene na naklady servisu . No palubovka vydrzala asi tak tyzden a zacali sa na nej robit pluzgiere na viacerych miestach. Cize ma ocakava dalsia demontaz palubnej dosky.
Cize zaver je taky, ze mam kupene nove auto s ktorym lietam po servisoch 4 mesiace. A odstranene nieje prakticky skoro nic. Stredova konzola si uz iba sem tam praskne, odkladacia schranka praska dalej, zadna cast auta okna a plasty su nadalej nedoriesene. Vymenena palubovka vydrzala az neuveritelny tyzden a uz je potrebne ju menit.
Myslim, ze k tomu nieje co dodat a to tu pisem len to naj, to pozadie okolo toho ani nepisem lebo by som tu stravil cele dni.

Po tychto vsetkych skusenostiach s autom, neschopnostou servisu riesit dane situacie, s neschopnostou manazovania ludi, s velkym amaterizmom daneho servisu a problemom zvladnut trivialnu komunikaciu zodpovednych stran.
Vyslovujem nespokojnost celkovo s autom, servisom, ale mrzi ma hlavne zistenie,ze ani priamo v zavode nie su ludia ochotni pre zakaznika nieco spravit proste ruky prec od nejake zodpovednosti. Je to Hanba no bohuzial na Slovensku je to tak!
Kia Cee'd 1,6 CVVT,FL 2010
Pujo Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2010)
11400 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod William » 03.11.2010 15:52

Mám úplně totožný problém (viz zde... viewtopic.php?f=20&t=1890&start=45 ) z auta jsem zklamán neskutečně.. Nyní posílám kvůli neuznané reklamaci čalounění dveří emaily všemožně na zastoupení apod., na odpověd marně čekám, v servisu mě na vrzání řekli,že je to normální,jsem také po dvojité výměně palubovky kvůli boulím a vrže to stále,ale až po té druhé výměně,před tím to nedělalo.Řekl bych,že to dělá ten středový plast (ofuk okna). Také jsem zoufalý,nevím co dál,jelikož snaha vyjít vstříc ze strany :kia: je nulová ... ještě asi zkusím jiný servis co mi tam povědí,ale jsem už z toho unaven a hlavně ze značky :kia: To zpracování interiéru je opravdu mizerní . Vzadu v kufru mi cvakal ten plastový menší kryt u okna,vůbec tam nedržel.Ještě mi také cvaká ta přihrádka u spolujezdce,snad to vyřeší ten malý gumový doraz,který tam chybí.. :(
William Muž
Fanda vozů Kia

2. místo (1)

Kia cee'd SW II (2012)
160000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod Rouchi » 03.11.2010 22:31

Hele chlapi a můžu se zeptat co jste měli před Kiou za auto ???
jako ja neřikam, že žádný divný pazvuky neslyšim, a že mě to občas trochu nesere, ale jako příde mi to u auta za 300tis naprosto v pohodě.... kdyby jsme se bavili o autě za milion tak už chápu že se dost budete vstekat, ale jako řešit se servisem každou "píč..." mi příde trochu přehnaný berte to tak, že ta fabrika stála miliardy a nějak to musí zaplatit, takže když daj náklady na auto 150tis tak ho prodavaj za 300 právě aby se splácela fabrika... já jsem se ceedem i s jeho celkovym spracováním max, spokojenej, za ty prachy to je skvělej služebník, kterej mi už posloužil 15tis. km a mam ho moc rád... :-) :CZ: :kia:
Kia CEED SW 2010 1,4CVVT (66kW) Active s klimou a dálkovým
Rouchi Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2010)
700 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod majo » 04.11.2010 11:30

@ Pujo, mna zaujima jedna vec, kde si kupoval auto a kde si ho servisoval? Lebo toto co mi vravis sa mi velmi podoba na slovakiaauto a na ich servis na patronke. Len som velmi zvedavy, ci uz poznas Baratha zo servisu, ci poznas Mazana-konatela danej spolocnosti, alebo si sa uz zoznamil aj s panom Klacikom ako manazerom pre popredajne sluzby importera-KMSS.
Ja ich nanestastie poznam, nanestastie preto, lebo som mal a stale mam vela problemov s autom a jedine s cim som sa stretol je neochota, vyhovorky typu ze to je normalne, to robi kazde auto, ked som bol reklamovat tu istu vec opat tak popreli, ze by predtym vobec nieco opravovali a podobne. Inymi slovami, velmi som olutoval, ze som kupil Kiu. Ani dalsi servis ako napr. na Tuhovskej nebol lepsi, tam mi napr. cez mesiac menili radio, ktore sa zasekavalo a mrzlo, az som s tym musel ist inde.... jednoducho amaterizmus. Ked som sa obratil aj na Zilinu, nech mi s tym pomozu, tak povedali, ze oni s tym nemozu robit nic, ze vsetko musi ist cez importera a ten mi navrhol (pan Klacik) ze jedine co on moze spravit, ze si mam vybrat servis a ze poruchy mi tam odstrania, ze na viacej nema pravomoc - ja som bol uz v stadiu odstupovania od zmluvy, lebo mi okrem ineho viackrat prestalo fungovat ABS, v sevise povedali, ze nahradne auto mi nedaju, kedze toto je pojazdne, ale musim im podpisat, ze som si ho zobral na vlastnu zodpovednost... toto je iba jedna z perliciek... a na to, aby som sa isiel sudit a roky ani auto ani prachy som nemal nervy, na co sa samozrejme vsetci spoliehali. Ano, skutocnost je taka, ze aj ked je zaruka 5+2, realna vymozitelnost zaruky je nulova, vymozitelnost v zmysle, ze aj ine cesty ako oprava auta... kebyze to auto vobec boli schopny opravit, tak neriesim nic viacej. Teraz som v stadiu, ze som sa naucil mnohe veci prepocut/ignorovat, mam auto 3.5 roka, ked bude mat 5 rokov tak sa ho zbavim, lebo ked bude mat 5 bude to totalny srot bez zaruky a nie som ochotny dat do neho ani jeden cent.
majo Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod William » 06.11.2010 10:24

Tak po dlouhém zkoumání mi na 100% vrže ten ofuk okna-ta plastová lišta vražená do palubovky- tak jsem zvědav jak si s tím servis poradí :idea:
William Muž
Fanda vozů Kia

2. místo (1)

Kia cee'd SW II (2012)
160000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod Nymburák » 06.11.2010 13:07

Ahoj chlapi,
jak to tady tak čtu, tak se začínám bát dojít si do autosalonu pro objednaný Sorento... Měl jsem postupně celkem 5 škodovek a poslední tři Octávie a neznám problém.... Začínám se bát, že jsem těm korejcům uvěřil příliš!
Sorento 2,2 145 kW, 6M, 45,000 km
Nymburák Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sorento II (2010)
45000 km @ 7.70 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Interiér