samočinné vynulování průměrné spotřeby

Trápí Vás něco na voze?

Re: samočinné vynulování průměrné spotřeby

Příspěvekod snowko » 03.10.2010 01:32

Tak, dlho som sa netesil z noveho palubneho pocitaca. Dnes sa opat vynulovat. Ani som nemusel cakat do tankovania... Takze vymena pocitaca nepomohla.

lub píše:Tak Tě zdravím a přeji Ti z výměnou PP úspěch,jenom Tě prosím vyzkoušej jestli se nuluje po natankování paliva a dej nám vědět.
snowko píše:Tak palubny pocitac vymeneny. Od vymeny som asi 15x startoval a nic, priem spotrebea sa nevynulovala. Ale to este vobec neberiem ako smerodajne. Ti co maju Vengu vedia, ze PP niekedy aj 3-4 dni drzi a potom mu zacne "svihat" a nuluje sa pri kazdom odstaveni auta.

branor píše:pockaj pockaj ja som hovoril o SW ktory este neni na svete, len sa vraj pripravuje :) takze to urcite necakaj, dufam ze novy pp sa uz nebude aspon nahodne nulovat, inak ma porazi, ja ho mam tiez objednany...
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod tomasisko » 03.10.2010 09:31

cakal som ze to nepomoze, pravdepodobne bude potrebne softwarove riesenie a upgrade firmwaru pc
mne sa priemerka taktiez resetuje ale zatial mi to moc nevadi...
  KIA Venga LX 1.4cvvt Caramel Gold
...jazdim ako hrusinsky, kocham sa zivotom...
tomasisko Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
30000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod snowko » 03.10.2010 16:01

No keby sa aspon jeden clovek prihlasil, ktoremu sa palubny pocitac sprava normalne. Mne este teraz kamarat, predajca KIA, presviedca, ze on si to na ziadnej Venge nevsimol a to presiel na nej 2 000 km. Ale to sa da lahko prehliadnut, ak to clovek nesleduje. Aj ja som mal vcera priemernu spotrebu 7,2 l, zastavil som na benzinke nieco kupit. Vypol motor. Po chvile nastartoval a hups... nastalo nulovanie...ale po 5 km som sa opat dostal na priemer 7,2 l...no a keby som sa nebol zameriaval prave na tu priemernu spotrebu, tak si to nevsimnem :-). No uz to riesit nebudem, kym nebudu mat poriadne riesenie.

tomasisko píše:cakal som ze to nepomoze, pravdepodobne bude potrebne softwarove riesenie a upgrade firmwaru pc
mne sa priemerka taktiez resetuje ale zatial mi to moc nevadi...
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod milan79 » 03.10.2010 16:59

Ja som vcera obehol Polsko. Cesta tam a spät cca 500 km , priemerna spotreba 5,8l celu dobu bez jedineho vynulovania. Potom som zastal pred domom a vypol som motor a znova nastartoval bez vytiahnutia kluca a uz bolo vynulovane. U mna sa to takto sprava vzdy, pocas jazdy sa mi to nevynulovalo ani raz.
Venga 1,6CRDi 85kW, výbava TX (exclusive) solid white predané prešiel som ku konkurencii VW
milan79 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
63000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod tomasisko » 03.10.2010 17:29

s vytahovanim kluca to nema tiez nic spolocne auto nechavam v garazi aj s klucom v zapalovani a obcas sa priemerka nezresetuje a obcas ano
tomasisko Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
30000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod milan79 » 03.10.2010 17:56

Ale ma u mna to fuguje so 100% tnou istotou a ak si precitas toto vlakno , tak nie som sam. Ked tam necham kluc a nastartujem, tak sa to na 100% vzdy zresetuje.
Netvrdim, ze to musi byt u kazdeho, ale u mna je to tak.
Venga 1,6CRDi 85kW, výbava TX (exclusive) solid white predané prešiel som ku konkurencii VW
milan79 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
63000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod LUBOBUBO » 06.10.2010 22:36

Nám (mne a manželke ;) ) sa to zatiaľ nestalo. Budem sledovať. Inak sa mi zdá, že tá priemerná spotreba sa pri jazde v meste dosť rýchlo mení. Ktovie, aký vzorec použili na jej výpočet :? .Na ceede som to tak nepozoroval. :kia: :SK:
LUBOBUBO Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
62500 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod tomasisko » 07.10.2010 07:42

dnes rano sa zresetovala po troch dnoch od kedy som vynuloval priemerku ja

vysiel som z garaze, priemerka este bola na displeji a potom som vypol motor (kluc do nuly) a hned nato som kluc prepol tak aby sa zaplo radio
tomasisko Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
30000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod peter562/12 » 09.10.2010 15:58

ja si uz ani tak priemernu spotrebu nedavam na displej.v poslednom case si davam na displej okamzitu spotrebu.a zasnem nad nulkou co ma neskutocne tesi az po 33l za studena to bol najvacsi udaj co som si vsimol.a ktory nastastie velmi rychlo klesa zase k mojej oblubenej nulke.
peter562/12 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod MAKU19 » 09.10.2010 20:57

:cry: Bohužiaľ 0 mám iba pokiaľ nedosiahnem rýchlosť 20 km/hod a keď zastavím na križovatke. :P
Obrázek
KIA Venga 1.4 CVVT 66kW
Radšej užívať život ako v klube dôchodcov spomínať na pracovné úspechy
MAKU19 Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
75777 km @ 7.31 l/100km

Příspěvekod branor » 25.10.2010 09:53

nejako to tu utichlo, nik nema ziadne nove infosky?
KIA Venga 1,4 CRDI 66kw + panoramatická strecha...
branor Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
199999 km @ 5.75 l/100km

Příspěvekod snike » 25.10.2010 10:11

V posledním týdnu jezdím s Vengou, průměrná spotřeba se nuluje, když zastavím, třeba při čekání na dceru, nechám klíče v zapalování, přitom běží rádio, následně po nastartování se údaj vynuluje. Na displeji PP mám nastavenou hodnotu dojezdu, když se průmětrná spotřeba resetuje na nějakou dobu se tam objeví --- :yes:

Bavil jsem se o tom se servisním technikem a shodli jsme se, že až bude známý způsob jak to vyřešit, tak se rozhodneme zda do toho půjdeme. Z hlediska provozu auta to nepovažuji za nijak závažnou věc a kdyby pro odstranění problému se muselo měnit třeba čidlo či plovák, tak nejspíš do toho nepůjdeme :no: Pokud to bude jen přehráním nějakého softu, pak bychom to nechali opravit. Já ani rodiče na průměrnou spotřebu nejezdíme, takže nám předčasné nulování nijak nevadí.
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod lub » 25.10.2010 12:08

Zdravím.
Vážná závada to sice není,ale hodně mě mrzí,že jsem si připlatil k výbavě Active 10 000Kč za rádio + PP a ono to nefunguje jak má.A jěště víc mi štve,že automobilka i servis to není schopna vyřešit ,v mém případě už od března.Tak ahoj možná se dočkáme.
:kia: Venga 1,6 Active
snike píše:V posledním týdnu jezdím s Vengou, průměrná spotřeba se nuluje, když zastavím, třeba při čekání na dceru, nechám klíče v zapalování, přitom běží rádio, následně po nastartování se údaj vynuluje. Na displeji PP mám nastavenou hodnotu dojezdu, když se průmětrná spotřeba resetuje na nějakou dobu se tam objeví --- :yes:

Bavil jsem se o tom se servisním technikem a shodli jsme se, že až bude známý způsob jak to vyřešit, tak se rozhodneme zda do toho půjdeme. Z hlediska provozu auta to nepovažuji za nijak závažnou věc a kdyby pro odstranění problému se muselo měnit třeba čidlo či plovák, tak nejspíš do toho nepůjdeme :no: Pokud to bude jen přehráním nějakého softu, pak bychom to nechali opravit. Já ani rodiče na průměrnou spotřebu nejezdíme, takže nám předčasné nulování nijak nevadí.
KIA VENGA 1,6 CVVT Active + rádio a PP
lub Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod runis » 25.10.2010 20:44

Vazna zavada to sice neni, ale Kia na to kasle! Auta nam prodali a vic je asi nezajima. Alespon se tak chovaji. Tim nemyslim servis. Ten jen taky ceka, jak Kia rozhodne. Vic delat nemuze. Chteli od nas penize a my jim dali castku co pozadovali. Za to nam prodali vyrobek, ktery ma nejake funkce, a ty ma splnovat. Kdyby mi nesli otevrit zadni okenka, tak je to taky jen o pohodli. Jezdim s klimou, tak je nepouzivam, ale zaplatil jsem si to, tak at vse funguje jak ma. Myslim, ze zase zacnu psat jednomu panovi z Kie. A je mi uz docela fuk, jestli bude mit nejake neprijemnosti. I kdyby mu zase psali uzivatele vozu Kia z Polska. Opakuji znova, ze pristup fa. Kia je nezodpovedny a me docela nakrkl. At uz je Venga sebehezci auto.
Kia Venga 1,6 CRDi 94kW, Comfort plus, Obrázek
runis Muž
Fanda vozů Kia

8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod milan79 » 25.10.2010 21:06

Runis pravdu mas , normalne si ma znova nastartoval. Zajtra pisem aj ja do Bratislavy. :yes:
milan79 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
63000 km @ 6.0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady