Pneumatiky a disky

Tlumiče, odpružení, řízení, brzdy a vše kolem.

Re: Pneumatiky a disky

Příspěvekod Mexican » 23.10.2010 22:18

ladlen nic v zlom, ale to si tie pneumatiky skusal slabo.. pretoze na kazdych pneu ide auto bez ESP dostat pohodovo do smyku
2021 Kia STonic 1.0T-GDi TOP a 2023 Hyundai Tucson HEV Style/Premium
http://pancuha.wordpress.com
Mexican Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (3)

Kia Stonic (2021)
0 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod milan74kb » 23.10.2010 22:42

nie su to moje prve zimne pneumatiky, ale su to moje prve Goodyear :-)
co sa tyka 160km - to nebola rychlost, ale pocet km, ktore som pri prvej jazde na nich spravil :lol: a kedze sa mi to nuluje pri kazdom tankovani tak som si uz na to zvykol ;-)

inak mal som zimne aj Barumy, aj Matadory, aj Pirelli, aj Dunlopy, aj Nokian, aj Bridgestone a zatial som nikdy nemal tak markantne vacsiu spotrebu na zimnych pneu pri rovnakom style jazdy voci letnym pneu ...

v tomto mojom 3-tom ceede som to na tych letnych Michelin mal po 10.000 priemer 5.1 L, co si myslim na kombi, normalna cesta 95 - 100 km / hod a dialnica 135 - 150 km / hod a ziadna brzda premavky, fakt nebolo zle ... Dokonca si myslim ze vyborne ... A bol som s tym spokojny.

Teraz som mal vsak priemer na tychto zimnych gumach po prvych 160km 5.7 L a to sa mi zda fakt hodne. Hlavne ked som vo viacerych testoch cital ake su tiche, maju dobry vplyv na spotrebu a zvyseny kilometrovy vykon. A su naozaj o dost hlucnejsie ako tie letne Michelin, aspon podla mna, ale na druhej strane treba priznat, ze naozaj su pocitovo super co sa tyka prilnavosti aj na suchej a aj na mokrej ceste.
Na tejmo mojej prvej jazde s nimi aj zaprsalo ;-). Normalne to clovek naozaj "citi". A ako som hovoril, ak budu dobre sediet na ceste, ked to budem potrebovat tak im odpustim aj tu zvysenu spotrebu.

Ja len ze ma to fakt dost prekvapilo - tie rozdiely.
milan74kb Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Tony » 25.10.2010 12:01

5,7l na zimních :shock: teda já mam 6,3l na letních :lol: ale je fakt že jezdím 90% dálnice (a ne zrovna pomalu :twisted: ) a zbytek město, ale jinak ta spotřeba je hodně dobrá. já když jsem se ještě krotil a tu dálnici tak moc nejezdil sem měl dlouhodobý přuměr po čr 5,5 je ale fakt že při cestě do itálie jsme se dostali na nějakých 4,7 nebo kolik a to byly 3000km z toho 2/3 dálnice. já ale jezdím ve smyslu aby mě to bavilo, tedy rychle, a proto poslední dobou na spotřebu nehledím (víte jak do práce rychly protože jedu pozdě a z práce rychle ať už jsem doma :lol: ).
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Stefi » 25.10.2010 14:10

:? :? Tyto hodnoty jsou pro mne utopie :lol: :twisted: :lol: když jsem pod 7 l tak si říkám je to OK, jestli zima, nebo léto, palubák se asi zasekl na 6,7 l/100 km, převážně podhůří Šumavy a vždy 17", srdce sportovce v :kia: mezi volantem a pedály... :evil:/ale tato hodnota je zavádějící/
Stefi Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod ladlen » 25.10.2010 23:26

Mexican - samozrejme, že na ľade, alebo ujazdenom snehu nie je problém dostať každé gumy do šmyku. ale ja som to testoval na čerstvom prehrnutom snehu a pribrzdenie z 80-100km na 40-60 aj prudšie týmto gumám nerobí problém. Napokon už asi 5 rokov sa v testoch ADACu a motoristických časopisov umiestňujú vždy v prvej trojici, v novom čísle Auto, motor a šport znovu vyhrali. Čo viac dodať? Len Dunlop Winter Sport 3D a Continental Winter Contact TS 830 sú im už dlhšiu dobu rovnocenné. Kto kúpi z týchto troch, určite neobanuje. Hoci, ani iné nebudú zlé, keď sa dá slušne jazdiť na Matadorkách a Barumkách, tak s výnimkou čínskych je všetko použiteľné.
ladlen Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Tony » 26.10.2010 07:23

ladlen píše:Mexican - samozrejme, že na ľade, alebo ujazdenom snehu nie je problém dostať každé gumy do šmyku. ale ja som to testoval na čerstvom prehrnutom snehu a pribrzdenie z 80-100km na 40-60 aj prudšie týmto gumám nerobí problém. Napokon už asi 5 rokov sa v testoch ADACu a motoristických časopisov umiestňujú vždy v prvej trojici, v novom čísle Auto, motor a šport znovu vyhrali. Čo viac dodať? Len Dunlop Winter Sport 3D a Continental Winter Contact TS 830 sú im už dlhšiu dobu rovnocenné. Kto kúpi z týchto troch, určite neobanuje. Hoci, ani iné nebudú zlé, keď sa dá slušne jazdiť na Matadorkách a Barumkách, tak s výnimkou čínskych je všetko použiteľné.

no matadorky a barumky... to je tak na normální pomalé ježdění po vyhrnutém a posoleném městě. pod hory a na silnější auta no nevím nevím. sám vím co říkám jezdil jsem na minulých autech na obou.
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 26.10.2010 16:18

Tony píše:
ladlen píše:Mexican - samozrejme, že na ľade, alebo ujazdenom snehu nie je problém dostať každé gumy do šmyku. ale ja som to testoval na čerstvom prehrnutom snehu a pribrzdenie z 80-100km na 40-60 aj prudšie týmto gumám nerobí problém. Napokon už asi 5 rokov sa v testoch ADACu a motoristických časopisov umiestňujú vždy v prvej trojici, v novom čísle Auto, motor a šport znovu vyhrali. Čo viac dodať? Len Dunlop Winter Sport 3D a Continental Winter Contact TS 830 sú im už dlhšiu dobu rovnocenné. Kto kúpi z týchto troch, určite neobanuje. Hoci, ani iné nebudú zlé, keď sa dá slušne jazdiť na Matadorkách a Barumkách, tak s výnimkou čínskych je všetko použiteľné.

no matadorky a barumky... to je tak na normální pomalé ježdění po vyhrnutém a posoleném městě. pod hory a na silnější auta no nevím nevím. sám vím co říkám jezdil jsem na minulých autech na obou.

můžeš mi říct, při jakých podmínkách ti ty matadorky a barumky nepasovaly? To by mě fakt docela zajímalo.
Jezdím na ContiWinterContact a i na Polarisech2 a nepoznal jsem rozdíl ani "pod horama".

Je fakt, že řídím auta teprve 11 let...takže tomu ještě zcela nerozumím.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod reddevil » 27.10.2010 08:24

Tak som aj ja nahodil zimne pneu, ale kedze tie co som chcel predtym prave neboli na sklade, zobral som Nokian WR+ 195/65/15, boli za dobru cenu. Co sa tyka spotreby, nemam pocit, zeby sla nejak hore, hlucnost takisto, skor sa mi zda, ze su tichsie... Sneh zatial nemame, takze som neskusal, dam potom nejake info, ked bude o com :yes:

(pre uplnost - v lete jazdim na Hankook K105 205/55/16, zatial su fajn, tiche, dobre na suchej aj mokrej ceste)

:twisted:
KIA Venga 1.4 CVVT 66kW EX Steel Gray
reddevil Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
47000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod micronimus » 27.10.2010 10:15

re:reddvil

na Nokiany nedám dopustit, sám mám WRG2 :) (i když obvzlášť v německých testech jsou většinou průměrné (všichni ale víme proč ;) ))
Cee´d SW 1,6 CVVT 95kW EX+
najeto: 75000 km
micronimus Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
62000 km @ 8.5 l/100km

Příspěvekod tomasisko » 27.10.2010 11:05

zimne mam uz nahodene

ale co ma viac zaujima v cenniku na KIA Venga mozno aj na ine Kie uvadzaju system stop and go + pneumatiky s nizkym valivym odporom

Akej znacky su to tie pneumatiky s nizkym valivym odporom????
  KIA Venga LX 1.4cvvt Caramel Gold
...jazdim ako hrusinsky, kocham sa zivotom...
tomasisko Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
30000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod Tony » 27.10.2010 11:38

@PetrLa

horší záběr na sněhu (se svým starším oplem vectra jsem několikkrát u sebe na zahradě (velká zahrada, spíše plac, bez pevného podkladu, prostě tráva) zapadl a ani prd se hnout, což se mi za 2 roky co mám UG 7 nestalo ani omylem - sněhové podmínky naprosto stejné), vyšší hlučnost a opotřebení (taky když to porovnám s goodyerkami - ty jsou po 2 letech "naprosto" nejeté. včera jsem je nakládal na výměnu do auta a sám jsem čuměl jaký je tam furt dobrý vzorek), ve vyšších rychlostech už taky dost klouzaly a prostě jsem jim nevěřil, ale co chceš taky za tu cenu že? prostě do prosoleného města (koukám že jsi ze Zlína) na autíčko s r14 max r15 (tedy žádny extra výkon ani rychlejší jízda) vyhovující. ale k nám kde se ke mně třeba ani nedává struska (nesolí se bo je to chráněné území Skalická Morávka - 100m za barákem, a struska taky ne bo je to malá vedlejší silnice), jen to sem tam traktor protáhne prostě nebyly dobré. continentály jsem neměl a ani nemám tak nemůžu posoudit. je to samozřejmě jen můj názor ale podepřený opravdu vlastní zkušeností s těmi pneu. mám goodyear UG 7 (ne ty nové +) a musím říct že jsou opravdu dobré, jinak mám rozměr 205/55 r16
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 27.10.2010 19:50

Tony píše:@PetrLa

horší záběr na sněhu (se svým starším oplem vectra jsem několikkrát u sebe na zahradě (velká zahrada, spíše plac, bez pevného podkladu, prostě tráva) zapadl a ani prd se hnout, což se mi za 2 roky co mám UG 7 nestalo ani omylem - sněhové podmínky naprosto stejné), vyšší hlučnost a opotřebení (taky když to porovnám s goodyerkami - ty jsou po 2 letech "naprosto" nejeté. včera jsem je nakládal na výměnu do auta a sám jsem čuměl jaký je tam furt dobrý vzorek), ve vyšších rychlostech už taky dost klouzaly a prostě jsem jim nevěřil, ale co chceš taky za tu cenu že? prostě do prosoleného města (koukám že jsi ze Zlína) na autíčko s r14 max r15 (tedy žádny extra výkon ani rychlejší jízda) vyhovující. ale k nám kde se ke mně třeba ani nedává struska (nesolí se bo je to chráněné území Skalická Morávka - 100m za barákem, a struska taky ne bo je to malá vedlejší silnice), jen to sem tam traktor protáhne prostě nebyly dobré. continentály jsem neměl a ani nemám tak nemůžu posoudit. je to samozřejmě jen můj názor ale podepřený opravdu vlastní zkušeností s těmi pneu. mám goodyear UG 7 (ne ty nové +) a musím říct že jsou opravdu dobré, jinak mám rozměr 205/55 r16

no logicky čím tvrdší směs, tím vyšší kilometrový výkon, ale horší přilnavost na sněhu a horší ohyb bloků s lamelkama.....a samozřejmě naopak. Naopak si myslím, že ty Barumky vydřží dýl, protože budou tvrdší, ale zas je to vykoupeno tím horším záběrem na sněhu. Po pravdě řečeno, tak se mi nepodařilo zahrabat s Barumkama. Samozřejmě zajedeš-li do půl metru sněhu, tak ti pomůžou leda řetězy nebo naviják...tam už jsou všechny pneumatiky krátké.

No po pravdě bydlím na kopci, o nějaké včasné údržbě silničářů nemůže být řeč a vždy jsem na obou vyjel, kam jsem potřeboval. Do hor bych si ale v obou případech pořídil řetězy, protože tam se už člověk setká s většími dávkami sněhu a v podstatě už začíná být jedno jestli je to pneumatika za 1500 nebo za 5000. Každý ale ať si jezdí na tom co mu pasuje a s čím je spokojený...to je asi tak nejlepší rada.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod milan74kb » 28.10.2010 09:36

hmm ... Takze asi sa tie zimne gumy Goodyear Ultra Grip 7 + fakt potrebovali zabehnut alebo im pomohlo to, ze uz su nizsie teploty, netusim. Avsak po dalsich 600 km som sa teraz dostal na priemerku 5.2 L / 100 km, pri rovnakom style jazdenia.

Sranda, toto sa mi stalo prvy krat a to uz mam cez 300.000 km odjazdenych. Ale ako sa hovori, vsetko je raz prvy krat (aj goodyear gumy :-)) a som fakt rad ze to dostalo spat do normalu.

A ak budu este aj fajne na snehu - parada :-). Uvidime ked napadne ;-).
milan74kb Muž
Přispěvatel fóra

Příspěvekod lebka75 » 28.10.2010 14:05

Ahoj, tak jsem při montáži zimních pneu zjistil, že mi začínají reznout plechové disky. Známý si je vloni nechal v nějaké lakovně v Berouně opískovat a stříknout a vyšlo ho to na cca 1500 kč a to je měl celkem dost orezlé, teď vypadají líp než nový :yes: . Máte s tím někdo nějakou zkušenost , jak nejlépe a čím je stříknout, aby to vydrželo co nejdéle :?:
:kia: XCeed 1.5 T-GDi Exclusive Obrázek
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod Venda » 28.10.2010 14:49

To je fakt, já když sundaval letní z plechu a dával tam zimní a teď po roce užívání jsem zjistil, kde bylo původně staré závaží tak to pekně rezne :x .
KIA CEED SWII. 1.6GDi Ex. 9S
Venda Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2012)
18000 km @ 6.4 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Podvozek / Řízení / Brzdy