Tloušťka brzdového obložení

Tloušťka brzdového obložení

Příspěvekod K.Jozef1 » 29.11.2010 09:19

Ako zistim ze mam opotrebovane brzdove platnicky

! "Jakub" píše:
Změněn název tématu na lépe odpovídající
K.Jozef1 Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: brzdi

Příspěvekod Rytíř » 29.11.2010 12:45

Sundáš kola a podíváš se na ně. Nové mají přibližně 1 cm. Doporučuji při 2 až 3 mm vyměnit nebo pokud budou nějak poškozené. Při výměně je nutné také zkontrolovat brzdové kotouče zda nejsou moc vydřené nebo poškozené popřípadě pokud půjdou tak je nechat srovnat na soustruhu. Pozor na jejich tloušťku. :drink:
KIA Rio II/09
Rytíř Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Rio II (2009)
15000 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod zulyk » 29.11.2010 13:05

no neviem, ci je to dobra rada, rovnat kotuce na sustruhu, nemate radi vlastny zivot? ;)

najlepsie urobis, ak vymenis s novymi platnickami aj kotuce, pekne si to vsetko sadne a mas brzdy ako nove
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Příspěvekod Rytíř » 29.11.2010 13:52

V každé dílenské příručce se dočteš o kolik a na jakou tloušťku můžeš kotouče stočit a jaká muže být jeho nejmenší tloušťka. Je to pár desetin a hlavně strhneš hrany a srovnáš je. Pokud dodržíš předepsanou tloušťku tak to nebezpečné není. Ve většině servisech se to běžně dělá pokud tam nejsou cvičené opice pouze na výměnu dílů. Já jsem to dělal na každém voze který jsem měl vždy při výměně destiček. Žádný problém jsem neměl, ale vždy jsem dodržoval servisní pokyny. :drink: :thu:
KIA Rio II/09
Rytíř Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Rio II (2009)
15000 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod Stefi » 29.11.2010 13:57

:? Zo skúsenností pri prevádzke, vetšinou kotúče prežijú, dvoje až troje platničky, aj teraz som mal pripravené nové, ale servis posúdil, že kotúče nie je treba meniť :|, presne tak ako v predošlom príspevku, niekedy stačí iba zraziť hrany...je hrúbka pod ktorú nemáš ísť...
Stefi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod Rytíř » 29.11.2010 14:06

Souhlasím, ale při srovnání kotouče si rychleji sednou a vyloučíš nebezpečí houpání při brzdění atd. Já také kotouče měnínm většinou při třetí nebo čtvrté výměně destiček. Podle toho jak je potřeba. Na brzdách a řízení nikdy nešetřím. :drink:
KIA Rio II/09
Rytíř Muž
Fanda vozů Kia

Kia Rio II (2009)
15000 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 29.11.2010 15:57

zulyk píše:no neviem, ci je to dobra rada, rovnat kotuce na sustruhu, nemate radi vlastny zivot? ;)

najlepsie urobis, ak vymenis s novymi platnickami aj kotuce, pekne si to vsetko sadne a mas brzdy ako nove

Zrovna minulý týden jsem se bavil s kamarádem, co má Mazdu 6 - byl na garančce, měnili mu destičky a srovnávaly kotouče, hádejte čím. Borec přivezl minisoustruh, točilo to kolem, nebo teda nábojem a nožíky srovnávaly kotouče z obou stran. Bez demontáže, pohodička. Kamarád - technolog na to docela hleděl. :D
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Re: brzdy

Příspěvekod Kmet » 29.11.2010 16:50

Mi v :kia: sami navrhli stočení kotoučů přímo u nich, takže bych se takového zásahu nebál. Je to celkem běžná praxe při dodržení limitu min. tloušťky kotouče. :thu:
Když do pekla, tak na krásném koni!!!
Kmet Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Mazda 3 (2023)
15000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod zulyk » 29.11.2010 17:16

za taky navrh by som im pekne podakoval, nic viac

kotuce nove + platnicky a mas znova pokoj na niekolko rokov :thu:
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Příspěvekod Kmet » 29.11.2010 17:45

*Zulyk* - upřesni pojem *několik let*. :) *Dva* už je taky několik u některých řidičů - já mám auto dvouleté a přední kotouče jsou na výměnu, zadní ještě půjdou stočit. Z toho vyplývá, že ty přední byly na stočení už po roce, což ovšem nezapadá do pojmu *několik let*. :lol: ....... ale přiznávám, že to byla práce předchozího majitele. :| Fakt záleží na stylu jízdy především - někdo sjede desky za 20tkm a druhému v 70tkm rezaví kotouče jak *intenzivně* brzdí :scooter: (tohle jsem si nevymyslel, tohle je z praxe). :drink:
Když do pekla, tak na krásném koni!!!
Kmet Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Mazda 3 (2023)
15000 km @ 7 l/100km

Re: Tloušťka brzdového obložení

Příspěvekod Rytíř » 29.11.2010 19:43

@Kmet -plně souhlasím !!! :drink: :thu:
KIA Rio II/09
Rytíř Muž
Fanda vozů Kia

Kia Rio II (2009)
15000 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod belize » 29.11.2010 20:33

Nevím, jestli je můj dotaz úplně namístě, v této sekci, ale pokud mám na jednom (zadní) kotouči asi 3 drážky o šířce cca 5 mm a hloubce +/- 1mm je to velké problém ??? Při brzdění nezjišťuji žádný problém a to ani na souvislém sněhu. Auto nejde k jedné straně prostě nic není poznat. ( najeto 26 000 km)
Nevadí mi názor jiných lidí, ale to že mi ho chtějí vnutit.

S. Johnson
belize Muž
Uživatel fóra

Kia Rio II (2007)
53000 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod zulyk » 29.11.2010 21:18

Kmet píše:*Zulyk* - upřesni pojem *několik let*. :) *Dva* už je taky několik u některých řidičů - já mám auto dvouleté a přední kotouče jsou na výměnu, zadní ještě půjdou stočit. Z toho vyplývá, že ty přední byly na stočení už po roce, což ovšem nezapadá do pojmu *několik let*. :lol: ....... ale přiznávám, že to byla práce předchozího majitele. :| Fakt záleží na stylu jízdy především - někdo sjede desky za 20tkm a druhému v 70tkm rezaví kotouče jak *intenzivně* brzdí :scooter: (tohle jsem si nevymyslel, tohle je z praxe). :drink:

jasne, ze niekomu to vydrzi rok inemu dva, tri atd.,(zalezi od kvality materialu a od sposobu jazdy), nepredpokladam, zeby sme tu boli taki pretekari, ze nam sada vydrzi rok, preto ta definicia "niekolko rokov"

ale problem sa netoci okolo toho, ci to vydrzi rok, alebo dva

ja len poukazujem na to, ze sadu menim vzdy komplet (kotuc+platnicky), ako to budete robit vy, je uz vasa vec :thu:
Naposledy upravil zulyk dne 30.11.2010 13:14, celkově upraveno 1
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Příspěvekod zulyk » 29.11.2010 21:30

belize píše:Nevím, jestli je můj dotaz úplně namístě, v této sekci, ale pokud mám na jednom (zadní) kotouči asi 3 drážky o šířce cca 5 mm a hloubce +/- 1mm je to velké problém ??? Při brzdění nezjišťuji žádný problém a to ani na souvislém sněhu. Auto nejde k jedné straně prostě nic není poznat. ( najeto 26 000 km)

problem to nieje, pokial ti to v pohode brzdi

treba dat pozor na minimalnu hrubku kotuca a pri naslednej vymene platniciek vymenit celu sadu (kotuc + platnicky), pripadne, ako tu odporucaju kolegovia, ak ten kotuc bude este k svetu, tak ho mozes stocit, ja osobne sa k tomu nepriklanam ;)
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Příspěvekod Rytíř » 29.11.2010 21:53

@lize Žádný problém to není. Při výměně destiček ti jistě v pořádném servisu poradí, zda kotouče vyměnit nebo stočit. :drink:
KIA Rio II/09
Rytíř Muž
Fanda vozů Kia

Kia Rio II (2009)
15000 km @ 6.9 l/100km

Další

Zpět na Rio