Rezonovanie plastov v interieri

Trápí Vás něco na voze?

Rezonovanie plastov v interieri

Příspěvekod shopho » 30.12.2008 15:19

Ahojte, mate niekto tiez problem s rezonovanim (vibrovanim) plastov v interieri? uz pri asi 3500 km som musel dotahovat skrutku pod madlom dveri, co drzi tapacir na spolujazdcovych dverach, pomohlo to asi na tyzden a zas zacali rezonovat, teraz mam 5500 km a ten tapacir bucha po prejazde nerovnosti ako keby tam ledva drzal, musim to znova dotiahnut, dost ma to se.re, lebo je to nove auto a cakal by som ze taketo veci nebudem riesit. Predtym som mal Hondu Civic, ktora mala 192000 km tachometrovych, tipujem ze realnych mala viac a tam sa nic take neobjavovalo.
shopho Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod fryvald » 30.12.2008 15:29

Sevas,
z mojej strany zatial spokojnost. Mam nabehanych cez 12 000km a zatial ziadna rezonancia, az na zadnu SPZ, ale to je cisto moja chyba pri montazi (chybaju podlozky) a uz niekokomesacna lenivost tuto chybu napravit. Vela stastnych kilometrov.
fryvald Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Rio II (2008)
44000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod gazpetr » 30.12.2008 15:35

Existují různé plastické tmely a matice s plastovou vložkou, které dané problémy vyřeší. Jediný problém je v tom, že je lepší po každém zásahu do takového spoje použít nové, jinak se to bude povolovat stále. :kia:
gazpetr Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Rada Haryk » 30.12.2008 15:47

Ahojky,já mám najeto teprve 8500 a už to v mém NOVÉM autě také vrže a praská,ale je docela chladno tak počkám na jaro a léto a uvidíme co to bude dělat až bude tepleji.PS:shifty:no to vrzání a praskání není zase tak hrozné....
Rio II 1.4 16V Tropical Red Active Plus
Rada Haryk Muž
Uživatel fóra

Kia Rio II (2008)
175000 km @ 6.7 l/100km

Re: Rezonovanie plastov v interieri

Příspěvekod zulyk » 29.08.2010 18:55

ahojte,

v poslednom case sa aj pri malych nerovnostiach ozyva niekde od pristrojoveho panela rezonancia, zvuk je to podobny ako ked je uvolnena skrutka s podlozkou a ta podlozka si tam veselo pobehuje, asi tak nejako by som ten zvuk definoval.

Vie niekto poradit, co to moze byt? ma niekto podobny problem?

pristrojovy panel som uz mal dole, ale nic uvolnene som tam nenasiel, vsetko sedelo na mieste

dik
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Příspěvekod matko100 » 31.08.2010 00:24

Ahoj
Mal som aj ja nejaku rezonaciu z palubovky,dal som dolu plast co je vodnom kanale a prebehol som to 130km/hod,nerezonovalo to.Na tom plaste su take jazycky ktore su pod sklom,na kazdy som nalepil plysovu pasku,namontoval a zatial som na tom najazdil 15 km ,ale rezonacia sa stratila.Asi to bolo t tom plaste.Uvidim neskor
matko100 Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod zulyk » 31.08.2010 06:12

dikes, skusim pozriet, ale myslim ze ten plast by nevydaval taky "kovovy" zvuk ako mne, ten zvuk ide priamo od pristrojovky, napada ma este snad volant, alebo nieco v stlpiku riadenia, co by tam mohlo rezonovat netusim :x
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Příspěvekod zulyk » 01.12.2010 22:34

tak s prichodom zimy sa ochladilo a coraz castejsie v interieri pocujem, ze to plastom prilis nevonia

pocut rezonanciu z pravych spolujazdcovych dveri, stale pocut nejaky klepot z kufra, sem tam zarezonuje palubka

dost to vyrusuje :no:
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Příspěvekod mouzi » 02.12.2010 00:16

kdyz budes mit pustene radio na "primerenou" hlasitost jako ja, bude ti nejaka rezonance u casti tela, kde konci zada 8-)
Kia Rio II 1.4 CVVT, 71 kW (97 k) Play, Sunset Orange, MY10
Hyundai i30 1.4 CVVT, 80 kW (109 k) Style, Vivid Blue, MY09

"Nejezdím jako dobytek, ale v rámci možností."
mouzi Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Rio II (2010)
27000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod zulyk » 02.12.2010 08:36

jj, to bude asi najlepsie a najrychlejsie riesenie :D
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Zpět na Závady