od dedojozef » 06.01.2011 19:33
Nebolo mi dopriate zaoberať sa otázkou, či chcem alebo nechcem vo svojom aute mať tempomat. V aute, ktoré som si vybral na základe iných mojich predstáv už tempomat bol, používam ho denne pri ceste do práce a mám pokoj so skrytými policajnými hliadkami a cestovné do práce je oveľa lacnejšie, čo sa týka nákladov na pokuty i nákladov na pohonné hmoty. S výkonom motora v mojom aute sa tempomat dá používať i mimo obec pokiaľ komunikácia nie je veľmi kľukatá, tam je to trochu nebezpečné. Na diaľnici je používanie tempomatu pre mňa samozrejmosťou. Na predchádzajúcich mojich štyroch automobiloch som tempomat nemal a jadil som. Podľa mňa používanie tempomatu závisí na zhodnotení okamžitej situácie na komunikácii, po ktorej práve jazdím, od mojej bezprostrednej nálady a od voľby spôsobu štýlu jazdy, na ktorý mám práve chuť, samozrejme s ohľadom na iných účastníkov cestnej premávky, aby som ich neobmedzoval ani neohrozoval. Používanie tempomatu pri jazde za každú cenu považujem za nerozumné a niekedy veľmi nebezpečné.
dedo jozef SPORTAGE FL FREEDOM 2.0 CRDI/4WD 105 555 km