--- Kia ceed sw 2008 1,6benzin ...(garazovany - kazdy den jazdeny) ... uz som dost zufaly ... vsetky problemy zacali po letnej zvolavacej akcii na vymenu brzdneho valca - ESP ... v ramci toho som si dal urobit aj zarucnu kontrolu po 2 rokoch ... mali sme pred dovolenkou ... tak nech auto je absolutne v poriadku ... vsetko urobili ... dokonca mi konecne vyriesili stierace ktore som pravidlene reklamoval 2 roky - od kupy auta (vodicov nezotieral okno do konca ... vymena celeho ramena) ...

...
--- Tak si vyrazim s dobrym pocitom na dovolenku ... parada vsetko je OK ... a vramci toho sme sa zastavili v tatralandii ... auto zamknem - dialkovym .. vsetko zhaslo (dokonca dialkove stlacam 2x aby zhasli svetla okamzite a nesvietili este tych 30 s) ... ale ked sme sa po 3.5 hodine vratili k autu ... neviem otvorit ... co to ??? jasne vybita bateria ... starter ani netukol ... tak volam na kia asistance ... kde nahlasujem ze mam vybitu bateriu a ze mam problem ... ze je vecer a mam zo sebou rodinu - male dieta ??? co s tym ??? nejaka mudra zenska si nenechala nic vysvetlit .. a zacala pekne so mnou prechadzat kontrolne otazky ... a co nezisti po 10 minutach mojho hovoru ??? vybita bateria !!!

kua ... hlavne ze som jej to na zaciatku hovoril

... po upozorneni ze na vybitie baterie sa nevztahuje zaruka ... a ze si budem musiet zapalatit odtah - vybitie baterie (ked sa nezisti zjavna chyba elektroinstalacie) a po presviedcani mna ze je to moja chyba - ze som musel nechat zapnute boh vie co ... no proste jedine co mi vedeli povedat je ... nech si zozeniem niekoho s kablami ktory ma nastartuje

...
co sa mi po cca 20 minutach podarilo - poliak

... nastartoval som ... dosiel na ubytovanie ... cca 30 km ... a modlil som sa nech rano nastartujem a dojdem do nejakeho kia servisu ... (v Liptovskom Mikulasi Citroen) ... v servise velmi ochotny - urcite viac ako v blave ... hned ma zobrali do dielne kde pripojili tester a vsetko odmerali ... VSETKO OK

... aj bateria ... (bol to jul - auto menej ako 2 roky) ...
--- V auguste - zamknem auto v garazi ... vsetko zhasnute ... vsak mam na to central ... a v garazi je tma ked odchadzam ... Rano pridem a zas vymlatena bateria ... opat som nasiel dobrovolnika ... auto sa nastartovalo a zas vsetko OK ...
--- Dalsi mesiac v koncom septembra zaciatkom oktobra (este nebola zima) ??? - som nechal auto cez noc vonku pred domom - rano nasadnem ... a co to ??? auto som ledva nastartoval ... naozaj ledva ... na druhy krat ... ked som rucne vypnul vsetky mozne spotrebice ... tak az potom ... ale podarilo sa ... (ESP sa uz nezaplo radio neslo a podobne) cely den som auto pretacal na vysie otacky ... aj som sa isiel previezt na dlhsiu trasu ... "kakal pes" prejazdeny benzin ... nech sa to nabije ... potom uz islo nastartovat ako kedysi ... vsetko bolo OK ...
na druhy den skoro to iste ... problem so startovanim ... jazda bez ESP ... nulovanie pocitaca ...dokonca aj pri prudkom pridani plynu sa mi resetol pocitac

... comu uz fakt nechapem ...
a kedze si ma zavolali na prelakovanie 5. dveri (brzdne svetlo)... tak som to spojil s touto akciou ... a pockal som si zopar tyzdnov ...
po prevereni servisom - odpoved ??? vsetko je OK .... MOZNO bateria je uz zla ...( MOZNO ???? kua to neviete urcite ??? ) ... a ze mi dobiju staru bateriu a mam vyskusat co to urobi ...
--- Po dvoch dnoch (50km) som bol tam kde pred servisom ... (akorat mam prelakovane zadne dvere

) ...
--- A co dalej ??? odpoved - kupte si novu bateriu - lebo uz ju mate dlhsie ako 2 roky ... (prve problemy boli este pred skoncenim 2 rokov

) ... a urcite si kupte autonabijacku a tak raz za 2-3 mesiace dobijajte bateriu ... (CO ZE ??? co to trepu ??? po dvoch rokoch bateria na odpis ???)
predtym som mal fabiu a 5 rokov som bateriu nemenil ... a nikdy som nemal problem startovat ani ked bolo -20 a nemal som garaz ... plus mohol som nechat svietit parkovacky cely den

... zo ceedom sa bojim nechat 10 minut pustene radio

Teraz fakt neviem ako na nich ... ked si predstavim ze kazde 2 roky budem kupovat novu bateriu

... celkom ma to dost vyrazne "kaka" ...
Ale podla servisu je vsetko ok ... radio mi uz menili pred vyse rokom - garancka po 1 roku ... a vyhovaraju sa ze to mozno bude sposobene kratkymi jazdami - prilisnym pouzivanim spotrebicov v aute

(to uz ani radio nemozem pocuvat ???) (upozornovali ma ze na volnobeh sa bateria nenabija ale vybija - mozno problem bratislavske zapchy ?? a ja hovorim problem konstrukcie ceeda ???) a neviem este cim ... ale auto je urcite v poriadku ..

... iba baterka nevydrzala

...
Este dodam ze jazdim kratke ale aj dlhsie trasy ... ked som mal pozicane servisne vozidlo najazdil som za tyzden 300 km ... cize realne to bude 150-300 km standardne - plus nejake dlhsie rodine vylety po slovensku ...
Chapete ??? ja uz nie ... a ako som pisal .. som uz dost nakakany ... viete poradit co dalej ??? okrem kupit baterku (tu uz musim kupit)... lebo to uz asi nevyhadam ze problemy zacali este v zaruke... Ale co dalej ??? ako existovat s autom ktore sa proste samo z casu na cas vybije ??? len tak bez nejakych zakonitosti ... A to nespominam ze jednoducho ked odchadzam z auta uz nespolieham na elektroniku a vsetko rucne vypinam ... - uplny navrat ku starej fabii

(( bez vybavy

... a s vedomim ze hocikedy mozem zostat hocikde vysiet

...
Niekoho nieco napada ako dalej ???