Totálně vybitá baterie

Trápí Vás něco na voze?

Re: Vybitá baterie

Příspěvekod sumar » 23.09.2010 16:28

Dne 22.9.2010 zase nešlo nastartovat autíčko, to je už počtvrté za dva a půl roku, tak jsem tentokrát zavolal odtahovku aby se na to podívali. Ceeda odvezli do servisu a že to prměří, že to bude dělat autorádio, které jsem na jaře reklamoval ohledně už dříve vybitých baterií. Tak v pátek si jdu vyzvednout auto do servisu a snad se dozvím co naměřil technik.
Kia Cee'd 1,4 Base, Piston Grey
sumar Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1)

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Totálně vybitá baterie

Příspěvekod lebka75 » 07.12.2010 12:31

:kia: XCeed 1.5 T-GDi Exclusive Obrázek
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod Syr » 08.12.2010 12:21

--- Kia ceed sw 2008 1,6benzin ...(garazovany - kazdy den jazdeny) ... uz som dost zufaly ... vsetky problemy zacali po letnej zvolavacej akcii na vymenu brzdneho valca - ESP ... v ramci toho som si dal urobit aj zarucnu kontrolu po 2 rokoch ... mali sme pred dovolenkou ... tak nech auto je absolutne v poriadku ... vsetko urobili ... dokonca mi konecne vyriesili stierace ktore som pravidlene reklamoval 2 roky - od kupy auta (vodicov nezotieral okno do konca ... vymena celeho ramena) ... :( ...
--- Tak si vyrazim s dobrym pocitom na dovolenku ... parada vsetko je OK ... a vramci toho sme sa zastavili v tatralandii ... auto zamknem - dialkovym .. vsetko zhaslo (dokonca dialkove stlacam 2x aby zhasli svetla okamzite a nesvietili este tych 30 s) ... ale ked sme sa po 3.5 hodine vratili k autu ... neviem otvorit ... co to ??? jasne vybita bateria ... starter ani netukol ... tak volam na kia asistance ... kde nahlasujem ze mam vybitu bateriu a ze mam problem ... ze je vecer a mam zo sebou rodinu - male dieta ??? co s tym ??? nejaka mudra zenska si nenechala nic vysvetlit .. a zacala pekne so mnou prechadzat kontrolne otazky ... a co nezisti po 10 minutach mojho hovoru ??? vybita bateria !!! :( kua ... hlavne ze som jej to na zaciatku hovoril :( ... po upozorneni ze na vybitie baterie sa nevztahuje zaruka ... a ze si budem musiet zapalatit odtah - vybitie baterie (ked sa nezisti zjavna chyba elektroinstalacie) a po presviedcani mna ze je to moja chyba - ze som musel nechat zapnute boh vie co ... no proste jedine co mi vedeli povedat je ... nech si zozeniem niekoho s kablami ktory ma nastartuje :( ...
co sa mi po cca 20 minutach podarilo - poliak :) ... nastartoval som ... dosiel na ubytovanie ... cca 30 km ... a modlil som sa nech rano nastartujem a dojdem do nejakeho kia servisu ... (v Liptovskom Mikulasi Citroen) ... v servise velmi ochotny - urcite viac ako v blave ... hned ma zobrali do dielne kde pripojili tester a vsetko odmerali ... VSETKO OK :( ... aj bateria ... (bol to jul - auto menej ako 2 roky) ...
--- V auguste - zamknem auto v garazi ... vsetko zhasnute ... vsak mam na to central ... a v garazi je tma ked odchadzam ... Rano pridem a zas vymlatena bateria ... opat som nasiel dobrovolnika ... auto sa nastartovalo a zas vsetko OK ...
--- Dalsi mesiac v koncom septembra zaciatkom oktobra (este nebola zima) ??? - som nechal auto cez noc vonku pred domom - rano nasadnem ... a co to ??? auto som ledva nastartoval ... naozaj ledva ... na druhy krat ... ked som rucne vypnul vsetky mozne spotrebice ... tak az potom ... ale podarilo sa ... (ESP sa uz nezaplo radio neslo a podobne) cely den som auto pretacal na vysie otacky ... aj som sa isiel previezt na dlhsiu trasu ... "kakal pes" prejazdeny benzin ... nech sa to nabije ... potom uz islo nastartovat ako kedysi ... vsetko bolo OK ...
na druhy den skoro to iste ... problem so startovanim ... jazda bez ESP ... nulovanie pocitaca ...dokonca aj pri prudkom pridani plynu sa mi resetol pocitac :( ... comu uz fakt nechapem ...
a kedze si ma zavolali na prelakovanie 5. dveri (brzdne svetlo)... tak som to spojil s touto akciou ... a pockal som si zopar tyzdnov ...
po prevereni servisom - odpoved ??? vsetko je OK .... MOZNO bateria je uz zla ...( MOZNO ???? kua to neviete urcite ??? ) ... a ze mi dobiju staru bateriu a mam vyskusat co to urobi ...
--- Po dvoch dnoch (50km) som bol tam kde pred servisom ... (akorat mam prelakovane zadne dvere ;) ) ...
--- A co dalej ??? odpoved - kupte si novu bateriu - lebo uz ju mate dlhsie ako 2 roky ... (prve problemy boli este pred skoncenim 2 rokov :( ) ... a urcite si kupte autonabijacku a tak raz za 2-3 mesiace dobijajte bateriu ... (CO ZE ??? co to trepu ??? po dvoch rokoch bateria na odpis ???)
predtym som mal fabiu a 5 rokov som bateriu nemenil ... a nikdy som nemal problem startovat ani ked bolo -20 a nemal som garaz ... plus mohol som nechat svietit parkovacky cely den :( ... zo ceedom sa bojim nechat 10 minut pustene radio :(
Teraz fakt neviem ako na nich ... ked si predstavim ze kazde 2 roky budem kupovat novu bateriu :( ... celkom ma to dost vyrazne "kaka" ...
Ale podla servisu je vsetko ok ... radio mi uz menili pred vyse rokom - garancka po 1 roku ... a vyhovaraju sa ze to mozno bude sposobene kratkymi jazdami - prilisnym pouzivanim spotrebicov v aute :( (to uz ani radio nemozem pocuvat ???) (upozornovali ma ze na volnobeh sa bateria nenabija ale vybija - mozno problem bratislavske zapchy ?? a ja hovorim problem konstrukcie ceeda ???) a neviem este cim ... ale auto je urcite v poriadku .. :( ... iba baterka nevydrzala :( ...
Este dodam ze jazdim kratke ale aj dlhsie trasy ... ked som mal pozicane servisne vozidlo najazdil som za tyzden 300 km ... cize realne to bude 150-300 km standardne - plus nejake dlhsie rodine vylety po slovensku ...
Chapete ??? ja uz nie ... a ako som pisal .. som uz dost nakakany ... viete poradit co dalej ??? okrem kupit baterku (tu uz musim kupit)... lebo to uz asi nevyhadam ze problemy zacali este v zaruke... Ale co dalej ??? ako existovat s autom ktore sa proste samo z casu na cas vybije ??? len tak bez nejakych zakonitosti ... A to nespominam ze jednoducho ked odchadzam z auta uz nespolieham na elektroniku a vsetko rucne vypinam ... - uplny navrat ku starej fabii :((( bez vybavy :( ... a s vedomim ze hocikedy mozem zostat hocikde vysiet :( ...
Niekoho nieco napada ako dalej ???
Syr Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
25000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Korejcobijec » 08.12.2010 16:31

To je akési čudné s tou batérkou. :o Je fakt ,že u Pikáča když jsem špatně zavřel dveře ,nebo nedoléhla západka v zadních dveřích ,tak bylo do rána po baterce.A to svitila jen malá kontrolka na přístrojovce.Ale totální vybití za 3.5 hodiny je divné .Já bych to tipoval na tu baterku ,ale koupil bych už něco jako Vartu nebo Bosch. Do těch neoznačených bych nešel. :no:Většinou ,když je problém s baterkou ,tak aspon zasvítí kontrolky a jde auto roztlačit,ale totální smrt je divná. :no:Na baterku je myslím dva roky a pokud jsi to už přejel ,tak ti nic jiného nezbývá ,než koupit novou.
Naposledy upravil Korejcobijec dne 08.12.2010 16:46, celkově upraveno 1
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod zulyk » 08.12.2010 16:38

nechapem, preco v servise nepreverili, ci je baterka dobra alebo nie, je na to pristroj, ktory tu baterku zatazi a podla toho sa da hned zistit, ci je baterka zla alebo nie

baterka mi pred casom odisla na fabke, mala tri roky, v predajni, kde som kupoval novu som si dal pre istotu este zmerat aj tu staru, chlapik to napichol na pristroj a ukazal mi aj presne, ktory clanok bol vadny :thu:
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Příspěvekod Korejcobijec » 08.12.2010 16:42

Zulyk -to máš pravdu . Většinou se jedná o jeden článek,který vlastně nespojí ty ostatní.
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod titanus » 08.12.2010 16:44

ja som napriklad dostal pri druhej garancke vypis o kontrole baterky s jednoznacnym OK :D a musim povedat ze jej navadia ani -15 vonku a chyti krasne na prvy krat aj zo zapinajucim sa autoradiom a ventilatorom...

jedine co to mozem poradit je spysat priebeh zavady (kultyovanejsie ;) ) a poslat to do KMSS ci je taketo spravanie baterky resp. servisu normalne, zato nedas nic...

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod mbiron » 09.12.2010 09:32

Reseni problemu vybita baterie:
Jak tu kolega popisuje problem s baterii tak i ja jsem pri stari auta pres dva roky resil stejny problem. Nekolikrat po sobe se nam stalo, ze pri beznem provozu se nam vymlatila baterka a to behem popojizdeni po meste, jednou u benzinky a jednou pred barakem, kdy prijela pritelkyne z nakupu a kdyz zase chtela oject tak uz nenastartovala.
Reseni:
Poprve se problem resil tak, ze se odmontovalo predni leve svetlo pod kterym je ukostreni baterie. Sam vedouci servisu tuto operaci provedl, odmastil ocistil kontakt a znovu dal dohromady. nekolik tydnu byl klid a pak stejna zavada jak jsem popisoval s pritelkyni. Stejne jako kolega vzdy bylo auto nastartovano pomoci kabelu a kdyz sam vedouci servisu prijel k nam pred barak a nastartoval me tak jsem ihned odjel do servisu na prohlidku vozu. Upozornuji ze cesta je cca 2km jsem auto zhasl a na dvore servisu znovu nastartoval naprosto bez problemu - vybita baterie ? NESMYSL baterie byla ihned zmerena a nevykazovala znamky vybite baterie, mela totiz 93% i graf startu a odberu nevykazoval vyrazne problemy. Vyresilo se to tak, ze jsem dostal novou baterii s tim, ze si tu moji nechaji v servisu a budou ji pravidelne merit. Uz ubehlo cca pul roku, baterie v servisu je stale nabita a nase auto stale startuje bez problemu.
Byl proveden test startu i nove baterie kde byl zjisten jen fakt, ze start trva ponekud dele.

Ja myslim, ze problem bude nekde v elektroinstalaci - nekdo psal zde na forum, ze neco podobneho mel i Hyundai s posilovacem rizeni, kdyz zustal po zhasnuti motoru zapnuty a mel velky odber a baterii vycucal. Je mozne, ze stejny problem ma i Cee´d jen o tom zatim KIA nevi.
Tezko rict
mbiron Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod olin » 09.12.2010 12:13

Nejdřív bych zkusil vyloučit problém s ukostřením. Startovacím kabelem bych propojil
- pól baterie a vhodné místo na bloku motoru a zkusil nastartovat. Teprve potom bych
řešil baterii, případně problém, proč občas dojde k vybití nebo nefunkčnosti. Přeju, aby
se problém odstranil, co nejdříve a za minimálních nákladů. ;)
Obrázek Ceed SW III MY2020, 1.4 T-GDi, 103 kW, TOP Obrázeknajeto >19000 km a něco i nacouváno
Ceed SW II 1.6 GDi, 99 kW Comfort+
Ceed SW 1.4 CVVT, 80 kW Comfort+
olin Muž
KIA Family

Mogul Safety Cup 2009 (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)
16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 3. místo (1)
Sponzor (15) TOP sponzor (3) Organizátor srazu (1)

Kia Ceed SW III (2020)
19000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Syr » 10.12.2010 21:13

Servis vzdy dal auto na merak a ukazal mi aj vysledok .. vzdy OK ... proste zjavna zavada sa nikdy neukaze ... tiez si nemyslim ze je to bateriou - lebo neexistuje aby sa bateria vybila sama od seba - raz to bolo po dlhej jazde ... potom po kratkej ... raz cez den, potom cez noc ...ziadna zjavna suvislost ...
a v servise proste nevedia co uz... ale aj verim ze uz baterka je z toho hotova ... v podstate 2x bola uplne slus do nuly ... z toho musi nejedna baterka zdochnut ;) ... co ma irituje je, ze zatial prebehla 2rocna zaruka ... (v auguste) ... a musim investovat do novej baterie cca 100 eur ... a ked sa chyba opat prejavi a vybije novu bateriu ... nepomoze jej to k dlhsej zivotnosti :( ... a co je najhorsie ... stat sa to moze v najnemoznejsej situacii - viz u mna na dovolenke - rodina vecer s malym dietatom :(
Ano uznavam, ze moj prispevok bol velmi emocionalny ... ale aj tak to citim :( ... lebo na toto som nebol zvyknuty ... a toto vyzera ako bezvychodna situacia ... a preto som potreboval tu napisat ci niekto nemal podobnu skusenost :( ... aby som vedel ako dalej - pripadne kam mam servis nasmerovat ...
Inak naposledy v servise ma ujistovali ze skontrolovali aj ukostrenie ... cize by to malo byt OK ... ale co som sa cudoval ... meranie vedia urobit iba v servise ked auto stoji ... a nevedia otestovat vlastnosti auta pocas jazdy ... cize vylucit nejaku mechanicku zavadu - skoro nemozne :( ... a pochybujem ze cele auto rozoberu aby nasli niekde chybu :) ...
A este som nevidel autorizovany servis - opravovnu ... ale iba vymenovnu ... neopravia - iba vymenia kus za kus ... :( ...
inak chodim do servisu kia na tuhovskej v bratislave (samostatny servis) ... auto som kupoval v lamaci - tam maju servis spojeny s mercedesom a ked mi servisman rovno povedal ze mercedesy maju prednost a kia je kia a mercedes je mercedes ... tak som tam auto ani nedal... radsej chodim cez cele mesto na zlate piesky ...
Ty sa aspon venuju iba kiam ... aj ked skusenosti mam dost rozporuplne ... co vedia vymenit vymenia ... s tym problem az tak nie je ... ale ked maju hladat daco neurcite ... je problem ... bocne zrkadielko mi poriadne nevyhrievalo - okamzite vymenili ... ale problematicke stierace som riesil 2 roky :( ... pri prelakovani zadnych dveri koli hrdzi pod 3 brzdnym svetlom - prelakovali mi cele dvere aj s opravou drobnej preliacini ... ale vrzganie a rezonancia vo vodicovych dverach to uz neni pre nich ... nedoriesene ... :( .. jednoducho neviem co si o nich mam mysliet ...
A propo ... nepozna niekto nejaky dobry servis pre kie v bratislave a okoli ??? (zlaty sukromnik na namesti hraniciarov - bohuzial riesi iba skodovky) ...
daka za dalsie rady a napady...
Syr Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
25000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod titanus » 10.12.2010 21:39

ja mam celkom dobre skusenosti zo servisom na panonskej v petrzalke :yes: aj ked je pravda ze okrem servisnych prehliadok som tam nic ine neriesil...ale skusil by som tam...

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Brix » 18.12.2010 13:51

Zvláštní péči potřebuje baterie, když uhodí mrazy. Pokud je stále v provozu, nic se neděje, dobře nabitá baterie by měla měla snést i teploty kolem minus 20 stupňů Celsia. V silných mrazech je třeba kontrolovat a dobíjet baterii častěji. Baterii umí mráz zničit už po týdnu stání :shock:
Autobaterii nejvíce škodí dlouhodobé odstavení vozu a krátké jízdy, při kterých se akumulátor nestihne dostatečně nabít. Právě krátké jízdy dramaticky snižují jeho životnost. Bohužel i mě dnes baterie nenastartovala, taky už jí dávám na nabíječku :help:
Kia Ceed 1,4 r.v 2009 prodáno
Kia Ceed 1,4 r.v.2013 prodáno
Brix Muž
Přispěvatel fóra

Mogul Safety Cup 2009 (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Volvo S60 (2012)
235700 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod ms45 » 04.01.2011 13:25

Při čtení předchozích příspěvků jsem si vzpoměl na mé trable v r. 2001 s felicií. Auto nešlo cca 1 x za 14 dní až měsíc nastartovat (auto jezdilo každý den cca 20-150 km). Měl jsem to v různých servisech i u tz, garážistů, hledali všude možně chybu v elektroinstalaci, že jsem nechal kde co zapnuté a pod., až jeden řekl, že by vyměnil baterku (byla stará 2 roky) za AKUMU (už ssi přesně nevzomenu asi 44) a od té doby bylo po všech problémech. Auto jsem od r. 2004 používali jako druhé, někdy i více než týden nejelo a jezdilo hlavně krátké trasy (2 x 5 km za den) a ikdyž auto již 4 roky nemám (má ho jeden známý - ten s ní jezdí denně) a divte nebo ne ta baterie je v té feldě dodnes. :!:

Jen pro ilustraci, vlastním nově ix 2O motor 1,4 CVVT a tam je batrka 12 V/36 Ah . Jsem zvědav co mě v budoucnu čeká :?:
ms45 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod vladislav » 04.01.2011 13:39

U pár kusů aut byl problém se na sloupkem řízení, stává se že po vypnutí klíčku zůstává furt aktivní posilovač a tím se vybíjí baterie..Jak už psal mbiron o pár příspěvků výše..Ukázalo se to i vozů značky Kia.. :(Mě už to taky asi 2x nebo 3x udělalo ..Ale už dřive.. :)
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Korejcobijec » 04.01.2011 16:24

;) Batérií pravidelně přes zimu ,tak co 14 dní nabíjím.Zapnu nabíječku a když rafika sjede na 1A ,tak vím ,že je naplno nabitá. Někdy to trvá i celé odpoledne.
Korejcobijec

km @ l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady