Cee´d-ISG-systém start/stop

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Re: Cee´d-ISG-systém start/stop

Příspěvekod marhalu » 22.11.2010 13:17

tak nějak jsem to viděl i já. Měl jsem stejnej problém. Po delší jízdě se teprve odblokoval a začal fungovta. Ale jen nabití baterie nepomůže. Zkusil jsem to třikrát. :x Možná nějaký čidlo ale to mi řeknou v servise...
Teď už mi to svítí stabilně .... :?
prepared to sucCEED ;)
KIA Cee'd SW FL 1.6 CRDi Comfort Plus + něco navíc
marhalu Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod ferino » 22.11.2010 13:48

No ked pozeram "podmienky funkcnosti ISG" a len tak namatkovo ceny tych AGM baterii, tak som uprimne povedane celkom rad, ze tuto "vymozenost" doby vo svojom aute nemam.

V sumare
- clovek si doplati za "zelenu" technologiu ISG
- dostane navyse kopec "kurvitok" co mu mozu zneprijemnit zivot
- AGM baterku len tak obycajnou nabijackou nenabije (ktovie ako je to so startovacimi kablami?)
- AGM bateria ako bezny spotrebak je tiez o "kvapku" drahsia
- atd co ma este nenapada :shock:

Zacinam nadobudat nazor, ze ak nebude treba tak ziadne "zelene vylepsenie" ani nebudem chciet vo svojom aute tak skoro mat. Dakujem, ale neprosim si. Nie je dovod, zaplatim si za problemy a nebudem nijak zvyhodneny voci neekologickym priblizovadlam.
To Be Not Faster Than Your Angel Can Fly...
ferino Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod penek » 22.11.2010 14:23

Děvčata a chlapci, nemůžu si pomoct, ale já na ISG fakt nevidím ale jedinou výhodu. Pokud budu stát dýl jak hodně minut, což jsou ale spíš výjimky při extraprůserovejch totál zácpách stupně 5+, vypnu prostě klíčkem. A i kdybych to ve svým autě měl, nebudu to používat, protože motoru (baterce/startéru/you name them), a naftovýmu tuplem, prostě n e m ů ž e dělat takovýhle vy-/za- -pínání dobře. Nehledě na to, že dnešní auta i v základu v sobě maj´ už tak haldu různejch složitejch blbostí, že každá další je jen koleda vo problém.

Btw, kolik si myslíte, že tím třeba za měsíc ušetříte?

Ok, a teď do mě pojďte a poučte mě, že to nemám, tak závidím, že jsem sto let za makakama, že tomu rozumím jak koza petrželi, etc...
Naposledy upravil penek dne 22.11.2010 21:02, celkově upraveno 2
Keine Panik auf der Titanic!
penek Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
245000 km @ 5.3 l/100km

Příspěvekod JonnY » 22.11.2010 17:03

naco poucovat ? ty jazdis s dieslom za 6.2, ja s benzinom za 6.5-7
hovori same za seba, nie ? :)
JonnY Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod mino666 » 15.12.2010 09:37

Zdravim vas

Ohladom problemu ktory mam a aj niektori kolegovia, bol som v servise a nechal som tam auto 2 dni. Nabili kompletne bateriu, zosinchronizovali bateriu s ISG jednotkou a momentlane vsetko slape ako ma. Zatial. Pokial sa mi to pokazi, napisem este raz.

Milan
Mino

Kia Ceed SW1,6CVVT
mino666 Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
20500 km @ 6.6 l/100km

Příspěvekod JonnY » 15.12.2010 11:01

tak to je fajn ze to slape :)

ja som vypozoroval, ze na 95% boli vsetky "vypadky" u mna sposobene bud ludskym faktorom (niekto vystupi a auto nenastartuje), alebo obmedzenim elektronikou koli okolnym podmienkam.
dva ci tri "vypadky" v lete boli najskor sposobene prilis vysokou teplotou pod kapotou. teraz to robi to iste, pretoze je prilis zima...

cize jedina vyhrada, par krat to vyplo motor aj ked bol este pod 50-60stupnov....
JonnY Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Korejcobijec » 16.12.2010 10:55

;) ISG je dobré tak pro výrobce batérií a startérů :roll: Tak jako denní svícení.Pokud nebude po startu nějaká prodleva a na zdi vidíte jak při točení startéru problikáváH7 ,tak je otázka česu ,kdy se budou měnit. DRL jsem odpojil a zapínám světla klasicky. Dělal jsem to doted :thu: ,tak mi to nedělá problémy.
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod marhalu » 16.12.2010 18:35

možná máš pravdu ... ale DLR se zapne až po nastartování morotu žádný problikávání jsem neviděl. Jo vlastně jo jen jednou když jsem nechal klasicky zapnutý světla tak se rozsvítí hned po zapnutí klíčku :? Takže pro mě DLR na ceedovi je OK.

btw. s ISG jsem byl v servisu a protože jsem nepospíchal tak jsem tam zajel až když byla zima a to mi řekli že musím počkat do jara ... (něco mi to připomíná) :D
prepared to sucCEED ;)
marhalu Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

Příspěvekod antiDemon » 30.12.2010 09:11

mě asi víc vadí to, že s ISG klesne v techničáku udávaná spotřeba. Tedy, když pojedu na služební cestu se svým soukromým autem po dálnici 500 km, tak na tom při vyúčtování cesťáku prodělám. Musí se totiž započítat průměrná spotřeba. Ono vůbec ty teoretické spotřeby v TP jsou brutálně nízké. Když si vzpomenu na Feldu 1,3, která měla průměrnou spotřebu v TP 8,0 a jezdila za mnohem méně, tak to byla paráda.
Taky by mě zajímalo, kolik stojí nový originální akumulátor pro systém ISG. Jinak myšlenka hromadného nasazení ISG ve velkoměstech je dobrá. Otázkou je, zda zvýšená spotřeba nových akumulátorů (předpokládám, že olověných) nezatíží ekologii :)
CEED SW 1,6 CVVT
antiDemon Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Korejcobijec » 30.12.2010 10:51

;) Co na isg řekne turbo,když je rozžhavené a tady tá spořilka vypne motor, Všude píšou ,že má být motor nastartován určitou dobu ,aby zchladlo :)
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod marhalu » 30.12.2010 10:56

uz jsem to tady psal, neva ... i s tim si poradí. V praxi vyzkouseno. Proste se motor nevypne.
Rval jsem ho do kopce a nahore jsou semafory. Samozřejmě mi tam padla cervena tak jsem musel na rychlo zastavit a hele on motor bezi dal. Pri klidnem zpusobu jizdy na stejnem miste mi to mormalne vypinalo ... :)
prepared to sucCEED ;)
marhalu Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

Příspěvekod Korejcobijec » 30.12.2010 10:58

;) Ty bláho já čučím ,jak je to vymakané. Ještě zlepšít tyčky stab. a reznoucí desky a to auto nemá chybu :lol:
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod JonnY » 30.12.2010 11:06

.
Naposledy upravil JonnY dne 08.02.2017 00:04, celkově upraveno 1
JonnY Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod penek » 30.12.2010 11:27

Měl sis koupit moskwiche, woe... :lol:
Keine Panik auf der Titanic!
penek Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
245000 km @ 5.3 l/100km

Příspěvekod Korejcobijec » 30.12.2010 11:36

;) Na svojí dobu to byl celkem schopný žebřiňák. :lol: Dodnes tady jezdí jedna 407 tuším.zelená s bílou střechou.Má i Pabědu. To je fáro. ;)
Korejcobijec

km @ l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí