Vzpěry pátých dveří u SW

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Re: Vzpěry pátých dveří u SW

Příspěvekod Tony » 09.12.2010 15:17

Jauda píše:V dnešním světě motorů tuto "vlastnost" popisují jako závadu! řeší ji prý v rámci záruky a mění písty za jiné s vyšším tlakem. :?

dej bližší info. mě to taky dost štve a v dnešní době se mi to nezdá jako ok. beru při mrazech ale ono to dělá i u cca 4-5C nad nulou a to má ceed HB ty zadní vrata lehké (když to srovnám s SW nebo dokonce s SUV). myslím že to nějak ojeb...
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Jauda » 09.12.2010 16:08

Jauda Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
26000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 09.12.2010 18:13

a po přečtení článku zase nelituju, jak jsem koupil.....ostatně já nelitoval ani doposud :thu:
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Příspěvekod titanus » 09.12.2010 18:42

tak tak...ze to nebude limuzina som vedel, ze sa mozu vyskytnut chyby som ocakaval, ze to bude slapat bez problemov som dufal a ze budem po 2,5 roku takto spokojny som neveril...hold vybral som si dobry kus ;)

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod vladislav » 10.12.2010 00:51

Díky moc Jouda, za ten test :drink: Mě se ty dveře otevirají sotva do půlky a to mám HB..Jsem na to docela také naštvaný jako Tony.. :( :help:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod romik » 16.01.2011 18:52

Tony píše:
Jauda píše:V dnešním světě motorů tuto "vlastnost" popisují jako závadu! řeší ji prý v rámci záruky a mění písty za jiné s vyšším tlakem. :?

dej bližší info. mě to taky dost štve a v dnešní době se mi to nezdá jako ok. beru při mrazech ale ono to dělá i u cca 4-5C nad nulou a to má ceed HB ty zadní vrata lehké (když to srovnám s SW nebo dokonce s SUV). myslím že to nějak ojeb...

Mám stejný problém a 24. 1. jdu na prohlídku po 2 letech, zkusím uplatnit záruku. Chci se podělit o jinou, tentokráte pozitivní zkušenost - na našich standardně rozbitých cestách jsem při přejezdu nerovností zespodu, jako od přední nápravy slyšel takové duté tlučení a rachocení, zažil jsem to na Š 120 když mi vypadla matka držící tlumič v misce. Přijel jsem do servisu, popsal závadu a do 40 minut jsem odjel s autem, které už nerachotí. Údajně v Koreji ( jsou zvyklí na kvalitní silnice ) špatně naprojektovali vzpěrné tyče držící stabilizátor nápravy, ty se uvolní a potom to rachotí. Vědí o problému a kdo se ozve tomu je bezplatně vymění za novější s lepším uchycením. Kdyby stejně postupovali u plynových vzpěr bylo by to OK.
romik Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
20000 km @ 5.7 l/100km

Příspěvekod RRR » 17.01.2011 18:21

To,že se dveře neotevírají komplet mě štve ,ale teď jsem přišel na to ,že plynové vzpěry dělají ten nesnesytelný kravál ,jako by jste měli v kufru půlku železářství a to mě se.. Dnes jsem volal do servisu,tak doufám,že mi dají brzo info kdy si můžu přijet na výměnu. Ještě otázka ,víte někdo jestli ty nové vzpěry stojí pořád za prd a nedokážou zvednou páté dveře?
RRR Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Jauda » 18.01.2011 00:13

Tak jsem dneska přijel z Autobondu a se vzpěrama jsem neuspěl! Třeba se to Romikovi podaří. Mám sledovat co to dělá. Jakmile ty dveře začnou padat dolů, tak je to prý závada. Třeba příště řeknu, že se nezastavují v pohybu, ale rovnou padají. Pak to snad vymění... :P
Alespoň že podložili zrcátko a už nedrnčí - jsem spokojen! :roll:
Jauda Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
26000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod RRR » 20.01.2011 20:32

V sobotu jedu pro nové,tak snad bude klid na více než 12tkm.
RRR Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Kmet » 20.01.2011 20:51

Měl bych dotaz ke všem zúčastněným v téhle diskuzi: chcete mi říct, že se vám samy otevřou dveře kufru po odjištění zámku? Bez sebemenšího tahu rukou směrem nahoru? :? Mi teda né, ale zato, při lehkém počátečním tahu rukou, mi vyjedou až nahoru i při zatím -14C :thu: . Možná to bude menší váhou mých, oproti vám, menších třetích dveří. :? Tak jak je to - doposud se mi totiž ještě žádné páté dveře SAMY neotevřely. :yes: Ale viděl jsem to - u jiných značek ;)
Když do pekla, tak na krásném koni!!!
Kmet Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Mazda 3 (2023)
15000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod olin » 21.01.2011 08:42

Pokud byste si tam chtěli dát vzpěry podle svého gusta ;) , pak máte možnost si je nechat udělat
dle Vašich požadavků zde http://www.ulbrich.cz/. Dělají i vzpěry, u nichž se dá tlak
odpustit ventilkem. Před lety jsem takové vzpěry projektoval pro těžké kryty na lodích a věřte,
že trefit tu správnou sílu, aby to šlo lehce otevřít a zavřít a přitom Vám to nevyrazilo zuby
nebo nezpůsobilo jinou újmu je docela oříšek :o . Je tam proměnlivá délka páky, vliv teploty, tření
v pantech a řada dalších vlivů, se kterými je třeba počítat. Mám SW a teď v mrazech to do horní
polohy dojíždí velmi pomalu (ale dojede :!: :thu: ), v létě problémy nemám. Asi by to sneslo o trochu
vyšší tlak, ale dokážu to pochopit. U krátkého auta by asi pomohlo osadit vzpěry z SW, které by
měly být silnější, ale nevím, zda je stejná i délka a uchycení. (Jsem se ale rozkecal... :) )
Obrázek Ceed SW III MY2020, 1.4 T-GDi, 103 kW, TOP Obrázeknajeto >19000 km a něco i nacouváno
Ceed SW II 1.6 GDi, 99 kW Comfort+
Ceed SW 1.4 CVVT, 80 kW Comfort+
olin Muž
KIA Family

Mogul Safety Cup 2009 (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)
16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 3. místo (1)
Sponzor (15) TOP sponzor (3) Organizátor srazu (1)

Kia Ceed SW III (2020)
19000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod RRR » 23.01.2011 00:34

Tak mám vyměněno, pazvuky zmizely :yes: ,ale dveře nemají ani snahu se sami zvednout :no:
RRR Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Berka » 23.01.2011 15:17

Hmm, tak to pomohlo :D Jsem také adept na výměnu, ale mám toho na výměnu víc tak čekám až se to sejde abych nemusel pořád jezdit do servisu.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Korejcobijec » 23.01.2011 15:28

:kia: Klasika , dnes opět tak do 2/3 zdvihu. :thd: Takže né jen destičky ,ale i vzpěry stojí za houno. ;)
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod souk69 » 23.01.2011 15:40

:? V létě se dveře zdvihali dobře, teď v mrazech musím pomáhat. :?:
červená Kia Ceed sw 1,6 CRDI
souk69 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2009)
0 km @ 0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ceed SW