rozvietena kontrolka ESC

Trápí Vás něco na voze?

rozvietena kontrolka ESC

Příspěvekod snowko » 10.06.2010 22:56

Ahojte,

dnes som si vsimol ze sa mi rozvietila kontrolka ESC systemu. Neviem ci to ma nejaky suvis alebo nie, ale za Vrutkami smerom na Zilinu, policajti odklanali dopravu po takej prasnej ceste, ktora sla vedla hlavnej. Bol to mozno 1-2 km usek. Ked som sa nasledne opat dostal na normalnu cestu, tak som si vsimol, ze kontrola ESC svieti, Neblikala, ale suvisle svietila a po 15 min zhasla. Podla manualu to nie je spravny stav. Mal by som ist na diagnostiku systemu do servisu. Stalo sa nieco podobne aj vam? dalsich 200 km sa uz kontrolka nerozsvietila.

Dakujem
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: rozvietena kontrolka ESC

Příspěvekod Keml » 29.08.2010 21:30

Mě se tohle stalo také , jel jsem po špatné cestě a kontrolka se rosvítila a zhasla až po 5 minutách jízdy po normální asfaltce. Uvidíme co bude dál.
Keml Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
514 km @ 8.5 l/100km

Příspěvekod snowko » 10.03.2011 21:55

Nakolko sa kontrolka ESC zacala po 1.garancke coraz castejsie rozsvecovat /svietila bud 15-20 min, alebo zhasla az pri vypnuti motora/ rozhodol som sa pre reklamaciu v servise. Pri garancnej kontrole som to uz spomenul, resetovali mi nastavenie - zmena sa udiala, k horsiemu. Dnes mi Vengu zobrali na diagnostiku a povedali mi, ze nasli len nejaky problem so spojkovym spinacom ale ESC nevykazovalo ziadne problemy. Prijimaci technik mi povedal, ze ak by problem pretrvaval, zoberu mi auto na dlhsie / dnes to bola taka polhodka/ a pozru ho dokladnejsie. Ako som odisiel zo servisu, tak asi po 5 km sa kontrolka opat rozvietila, ale po 10 min zhasla. Predtym sopm presiel 2000 km bez tejto poruchy... Podla servisu sa nikto s podobnym problemom zatial nevyskytol. Po mesiaci uzivania auta sa rozhodnem co dalej.
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod tomasisko » 11.03.2011 15:24

neriesi sa to nahodou vymenou panela klimatizacie (ofukovania) vid zname zavady (Manuály / Schémata)
  KIA Venga LX 1.4cvvt Caramel Gold
...jazdim ako hrusinsky, kocham sa zivotom...
tomasisko Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
30000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod rado » 11.03.2011 16:28

Snowko ma myslim automaticku klimu a nema ISG ...

Mne sa tento problem objavil tiez, dokopy asi trikrat, zvycajne pri jazde po zasnezenych cestach. Kontrolka po piatich minutach zhasla.
KIA Venga 1.4 CVVT 66kW EX Steel Gray
rado Muž
Uživatel fóra

Sponzor (1)

Kia Venga (2010)
35000 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod snowko » 11.03.2011 17:54

ano, presne tak... ked bolo auto v smyku, tak kontrolka blikala.... ked som nabehol na prasnu cestu tak svietila aj 10 min...nevenoval som tomu pozornost..ale posledne dva mesiace sa rozvieti aj pri jazde po meste.

rado píše:Snowko ma myslim automaticku klimu a nema ISG ...

Mne sa tento problem objavil tiez, dokopy asi trikrat, zvycajne pri jazde po zasnezenych cestach. Kontrolka po piatich minutach zhasla.
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod snowko » 05.05.2011 18:07

Tak dnes mi konecne vymenili cidlo a kontrolka ESC by uz nemala svietit. Pravdepodobne boli s autom na testovacej jazde a intenzivne brzdili, lebo tento problem sa vyskytoval zvacsa po prudkom brzdeni.

rado píše:Snowko ma myslim automaticku klimu a nema ISG ...

Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod loty » 05.05.2011 22:23

ano, ano aj mne zvikne dlhodobo svietit na prasnej ceste... alebo v zime na snehu....
loty Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Venga (2010)
3880 km @ 8.1 l/100km

Zpět na Závady