Přátelé,
protože se blíží konec března/marca, tedy doby, kdy je možné se přihlašovat na exkurzi do Tepličky, začal jsem před týdnem jednat o možnostech účasti na exkurzi s ohledem na počet přihlášených účastníků. Ze strany Tepličky mi bylo navrhnuto uskutečnit dvě exkurze, ale jednu ve čtvrtek a druhou v pátek, což je samozřejmě pro nás nepřijatelné, protože řada lidí to spojuje s cestou na sraz do Štúrova a navíc z okolí Žiliny tam zase až tak moc lidí není. Závěrečné řešení situace bude známo až příští týden. Ale již dnes v podstatě z takových 90% mohu konstatovat, že počet přes 50 osob neprojde. Protože bych nerad přistoupil k tomu, že budu nucen sám vyřazovat, chci vám nabídnout následující řešení. Jestli to k něčemu povede, či ne, netuším, ale věřím tomu. Myslím si, že přednost návštěvy výrobního závodu by měli mít členové, kteří ještě na exkurzi nebyli (jedná se podle seznamu o 5 lidí). Dále by měli mít přednost členové klubu před spolujezdci, lidi, kteří jsou v klubu déle a kteří pak pokračují na sraz ve Štúrovu. Jenže každá mince má dvě strany: někdo může oponovat, proč bych měl spolujezdce nechat někde na parkovišti, proč by měla exkurze mít vazbu na sraz ve Štúrovu atd. Vždy to bude z nějakého pohledu vůči někomu nefér. Ale vemte to prosím tak, že návštěva Žiliny je od prvopočátku pojímána jako "předskokanská" část srazu ve Štúrovu. Nic nám nebrání v tom uspořádat další návštěvu v Tepličce třeba na podzim. Dveře nám tam nikdo nezavírá, ba právě naopak.
Ale musíme nyní řešit nastalou situaci. Mám ofocený stav v přihlášení jak do Žiliny, tak do Štúrova (pro případnou další korekci). Nyní bych po konzultaci s některými dalšími členy a moderátory navrhnul, abyste každý z vás zvážili účast na exkurzi vás jako člena klubu a vašich spolujezdců. Třeba některého ze spolujezdců to zase až tak nebude lákat. Kdo jste ochotni se odhlásit či zredukovat počet svého přihlášení (počet spolujezdců), učiňte tak do pondělí. Uvidíme, jak se nám co změní, a pak bychom to řešili dále. Jak jsem již napsal, mám vyfocen současný stav a kdykoliv mohu komukoliv z dnes přihlášených, kteří se odhlásí, umožnit zpětné přihlášení, pokud by se třeba odhlásilo více lidí a dostali bychom se pod hranici 50 lidí.
Věřím tomu, že každý situaci pochopí a pokud bude moci, tak ji pomůže řešit.
Všem přeji krásný víkend.