Koupili byste opět svého Cee´da ?

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd.

Re: Koupili byste opět svého Cee´da ?

Příspěvekod lebka75 » 15.02.2011 18:50

já koupě Ceeda ani dnes nelituji, co jsem očekával splnil, kdybych chtěl luxus komfort a přepich asi bych musel sáhnout trošku hlouběji do kapsy. A jinak si myslím, že kdyby bijec počkal ty 4 měsíce, změnilo by se jenom to, že by dneska brečel na jiném foru a v jiném klubu a to bude stejně ať koupí cokoliv i takový lidé prostě jsou :| . Zatím jsem četl samé maličkosti, které ti vadí napiš něco zásadního , nebo si se před koupí auta pořádně neinformoval. Já než Ceeda koupil, rozhodně to nebylo, že bych vběhl do prvního krámu a řekl to chci a přitom o tom nic nevěděl. Je to můj osobní názor, ale auto není věc za pár korun, alespoň ne pro mne, a proto se před koupí pořádně informuji, vyzkouším a vybírám a na to si myslím měl ty času dost, když si kupoval auto, které se zde již tři roky prodávalo :yes:
:kia: XCeed 1.5 T-GDi Exclusive Obrázek
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod KamZehr » 15.02.2011 19:01

Lebka mi mluví z duše. Auto není houska na krámě. Já když jdu nového auta, tak si udělám nejprve tabulku - anylýzu technicko ekonomickou typů aut, které připadají do úvahy, potom si ty auta jdu fyzicky ošahat. Až potom se rozhodnu, ale určitě to není v termínu týdnů. Investice do auta je :thd: , ale bez auta to v dnešním životě nejde. Ale já si na Ceeda nemohu stěžovat, bylo to moje svobodná volba, kterou nikdy litovat nebudu.
KIA Sportage III 1,6 GDi - 6/2011 - prodáno
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi - 09/2020
KamZehr Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Hyundai Tucson (2020)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Korejcobijec » 15.02.2011 19:23

;) Já vycházel s Pičunta. Bylo jen k ježdění. a z toho jsem usoudil ,že by i Ceed mohl být něco podobného. Já už Kiu měl. Takže nemusím chodit kolem obchodu a načumovat.Hlavně si nelámte hlavu nad tím , co bych asi měl jiného. Rozhodně bez auta bych nebyl.
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod slava » 16.02.2011 04:48

Než jsem koupil Pro_cee´da, tak jsem toho prošel dost. Ale to už jsem psal. A musím se přiznat, že to na mojí lásce na první pohled nic nezměnilo. Viděl jsem ho ve výkladě v Šumperku, kde jsme byli s mojí žínkou na návštěvě u bráchy. Nepotřeboval jsem ho, ale chtěl! Ostatní značky jsem objel, jen aby to nevypadalo........prostě pro formu. Dobře jsem udělal, protože mi nikdo nic lepšího nenabídl a myslím, že ani nabídnout nemohl. A to rozhodně nebyl ze všech těch značek nejlevnější, ba spíš byl sakra drahý. Jsem moc rád, že ho mám a už se nemůžu dočkat, až zas někam dál pojedu, třeba k Leovi, nebo na sraz do Štůrova a pak do Žiliny a pak do Brna a pak nevím ještě kam. Hlavně už aby to bylo!!
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod Nalim2 » 16.02.2011 12:49

slava píše:Než jsem koupil Pro_cee´da, tak jsem toho prošel dost. .... Nepotřeboval jsem ho, ale chtěl! .... Jsem moc rád, že ho mám a už se nemůžu dočkat, až zas někam dál pojedu, třeba k Leovi, nebo na sraz do Štůrova a pak do Žiliny a pak do Brna a pak nevím ještě kam. Hlavně už aby to bylo!!

Moje slova!!! Jsem a byl jsem na tom úplně stejně... :thu: :thu: :thu: ;)
Kia Cee'd II (2015)
Nalim2 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)
15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1)
23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1)

Kia XCeed (2025)
628 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Korejcobijec » 24.02.2011 22:03

:thu: 7 :thu: to hovoří za vše :yes: cool je už za 254 980 :shock:
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod Sbormistr » 25.02.2011 09:10

Nekoupil, ale zůstal jsem věrný značce :kia: a mám Sportage. Když jsem v 07 šel z 307SW do cee'da SW, tak si všichni moji známí ťukali na čelo. Ale za Peugeota jsem dal 630 a za cee'd 430tis, stejný motor, stejná výbava. Jinak k výběru auta, souhlasím s názorem, že to musí být láska na první pohled. Nejdřív se mi auto musí líbit a teprve potom se pídím po ceně a technických detailech.
Niro 1.6 GDI HEV Exclusive + Premium Paket 2017 Obrázek
Sportage III 2.0 CRDI 4x4 Exclusive 2011-prodáno 2022 Obrázek
Cee'd SW 1.4 CVVT 2007- prodáno 2018

Když všechno zklame, přečti si návod
Sbormistr Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (15) TOP sponzor (3) Nejvzdálenější účastník srazu (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Niro (2018)
49435 km @ 4.91 l/100km

Příspěvekod vasatkoj » 10.03.2011 16:55

Korejcobijec píše::thu: 7 :thu: to hovoří za vše :yes: cool je už za 254 980 :shock:

No když jsem se nedávno koukl do ceníku, byl jsem docela v šoku, jak zdražili. Myslím ale, že na jaře bude zase nějaká "akce", protože jinak nemaj šanci, konkurence nespí. V každém případě jsem však rád, že jsem v prosinci do něj šel.
Johny

Kia Sportage 1.6 MHEV DCT Exclusive 4x2
Kia Ceed SW 1.6 CVVT Comfort Plus MY 2010, 12/2010
vasatkoj Muž
Přispěvatel fóra

Kia Sportage V (2023)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod pawlow » 10.03.2011 23:29

Kdyz jsem o vikendu dojizdel na zbytky nadrze k prvni ne-cesky benzince a pri poslednich 50 km, ktere jsou nejrizikovejsi mi opet pocitac prestal ukazovat, kdyz jsem si chtel vytahnout u benzinky ze zadnich sedadel kalnistr (a musel znova pro klicek a otevrit dvere extra dalkou), kdyz jsem se nedozvedel, jakou jsem mel celou cestu prumernou spotrebu,,, kdyz u drahyho modelu Exklusive mam na prednich dverich misto svetel odrazky,,tak si rikam, ze Korejska logika je jina nez ta moje a uz s ni nechci bojovat ani si na ni zvykat. O motoru nemluvim, tam jsem byl s TDI taky spokojenejsi.
Tak po korejskym experimentu opet pujdu do naruce nemeckeho auta.
pawlow Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2010)
72800 km @ 5.7 l/100km

Příspěvekod vasatkoj » 17.03.2011 16:24

Palubní PC má sice svý mouchy, uznávám, ale kvůli němu zavrhovat celé auto a připlácet si kvuli tomu desetitisíce za srovnatelné německé auto mi nepřijde odpovídající. Obzvláště když očevidně šetříš za každou cenu (jezdíš s kanystrem a téměř dosucha abys ušetřil pár korun nákupem nafty za hranicemi - takto jsem alespoň pochopil). Přitom nafťák má dojezd skoro tisíc km a není problém včas natankovat. Donedávna jsem jsem neměl žádné počítadlo a řídil jenom ručičkou palivoměru a nedělalo mi to problémy. A, že by někomu víc vyhovovalo TDi (předpokládám VWgroup), to taky slyším poprvé. Ale budiž, každý má právo na svůj názor, navíc mám benzína.
Johny

Kia Sportage 1.6 MHEV DCT Exclusive 4x2
Kia Ceed SW 1.6 CVVT Comfort Plus MY 2010, 12/2010
vasatkoj Muž
Přispěvatel fóra

Kia Sportage V (2023)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 17.03.2011 16:46

pawlow píše:Kdyz jsem o vikendu dojizdel na zbytky nadrze k prvni ne-cesky benzince a pri poslednich 50 km, ktere jsou nejrizikovejsi mi opet pocitac prestal ukazovat...

vasatkoj píše:Palubní PC má sice svý mouchy, uznávám...

Je potřeba číst manuál, posledních 50 km do vyjetí nádrže to dojezd neukazuje.
spotřeba.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod pawlow » 18.03.2011 01:29

Manual jsem pred koupi neprecetl. Nebudu to delat ani u pristiho auta, proste se spolehnu na evropskou logiku, jeji pristup k zakaznikum a overenou tradici-)
pawlow Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2010)
72800 km @ 5.7 l/100km

Příspěvekod mbiron » 18.03.2011 14:01

Ono je rozumnejsi kdyz se rosviti magicke oko doplnit palivo a necekat do skubani auta. Me se to uz stalo dvakrat ale ne ze bych chtel setrit ale ze mi proste ta skodovka ukazovala blbosti, kdo pamatuje ty plovakove meraky tak jiste vi o cem je rec, tam to ukazovalo od 0 do pul nadrze v zatackach :D
mbiron Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod pawlow » 19.03.2011 02:15

jsou lidi, kteri musej mit vsechno akuratni. Ja si rad zariskuju nebo jedu na doraz. /Lidi v duchodovym veku jsou jini a radi si nechavaj rezervy/ :D
To, ze netankuju u prvni benzinky u dalnice, je nejenom ze setrnosti. Proste na naftu ujedu hodne a kdyz tankuju, tak tankuju halt vice jak 50 litru a snazim se, aby ta nafta stala za ty penize. (Proto nerad tankuju v CR :huh: ). Nejaky dotankovavani 5 litru me pak zdrzuje, protoze mam na spech a auto s 85 KW nejede po (nemecky) dalnici jak bych od papirovych hodnot ocekaval.

Uprimne mezi nama, na co v tom ceedu ten pocitac je? Prumernou spotrebu mi behem cele jizdy nespocita, a kdyz chci vedet, jestli dojedu jeste k benzince, tak taky ne.. to uz staci u Schade 105, kdyz se rucicka jeste hejbe, tak tam neco je...
Kdybych si koupil Schade 105, tak neremcam, ale ja jsem za Ceeda dal skoro pul mega a tak bych chtel, aby vsechno fungovalo, jak ma. A ne, ze mi pri poslednich 50 km rekne palubni pocitac, sorry, kamo, nepocitam.
Jasne, ze pri 2 litrech v nadrzi neni vypocet optimalni, ale u svejch ex-aut jsem si na to zvyknul a umel jsem i s tou pribliznosti dobre pracovat.

Tohle forum je i pro lidi, kteri se o novym aute rozhoduji. Ja jsem tady pred koupi taky byl, tak chci, aby k hlavnimu mainstreamovymu nazoru, ze je Kia pomer cena kvalita to nejlepsi, co muze clovek mit, zaznel i jinej nazor, ze lituju, ze jsem k tomu pul mega nepriplatil par desitek tisic a mel auto, ktery je "logicky".
Lituju toho o to vic, ze kdybych se spalil u jinyho auta, tak by melo jeste nejakou zbytkovou hodnotu, treba i po nekolika letech ale Ceeda muzu tak uz jenom darovat... :kia:
pawlow Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2010)
72800 km @ 5.7 l/100km

Příspěvekod lebka75 » 19.03.2011 02:59

mě se tedy ještě nestalo, že by mi palubní počítač neukazoval dojezd. Nikdy jsem nebyl zvyklý vyjíždět nádrž až na sucho a proto ani nemusím řešit to zda dojedu k benzínce. Zdá se mi i trošku nelogické pořizovat si na spěchání vůz kategorie kombi s motorem 1,6 CRDI 85 KW, to bych asi volil nějaké 1.9 TDI apod.
Jinak jak jsem zde již psal, já osobně koupě nelituji, auto splňuje zhruba to co jsem od něj očekával a když jsem ho kupoval věděl jsem, že nekupuji nejlepší auto na světě a že je spousta jiných a lepších aut než :kia: . Nemám CEEDA na žádné závodění, ale na to abych v pořádku, bezpečně a pohodlně dojel tam kam potřebuji a to mi :kia: naprosto splňuje. Samozřejmě že toto auto má nějaké chyby, ale vesměs jsou to malichernosti a ukažte mi auto, které je dokonalé. Najdou se nedostatky i u aut v podstatně vyšší cenové kategorii, stačí se někdy mrknout třeba na Top Gear.
:kia: XCeed 1.5 T-GDi Exclusive Obrázek
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ceed