samočinné vynulování průměrné spotřeby

Trápí Vás něco na voze?

Re: samočinné vynulování průměrné spotřeby

Příspěvekod tomasisko » 01.04.2011 17:57

v pondelok objednavaju druhy kus, slubovali ze by uz mal byt OK
pri tankovani mi resetovanie nevadi, vtedy resetujem aj trip A

dole je popis zavady od importera:

„Problém“ resetovania sa priemernej spotreby by som rozdelil do 2 častí.

A, resetovanie nastáva za podmienok:

- Stlačenie tlačidla „reset“ na trip computry

- Natankovanie paliva o viac ako 6 litrov

Uvedené kondície sú dizajnované pre vozidlo VENGA, ako funkcia komfortu používania a sledovania priemernej spotreby. Toto nie je chyba ani vada výrobku.

B, k resetovaniu dochádza ak: „vodič zastaví, vypne motor, ale nevytiahne kľúč zo zapaľovania. Čas „čakania „ prekročí viac ako 2 min., následne zapne zapaľovanie a naštartuje vozidlo.

Potom dôjde takisto k resetovaniu spotreby. Tento stav nenastáva často a preto nebol uvedený v návode na obsluhu, lebo sa predpokladá, že vodič po ukončení jazdy vypne motor a vytiahne kľuč zo zapaľovania, zamkne auto atď. V najbližšom vydaní bude upozornenie, aby po skončení jazdy bol kľuč zapaľovania vybratý, ináč môže dochádzať k resetovaniu spotreby paliva.
  KIA Venga LX 1.4cvvt Caramel Gold
...jazdim ako hrusinsky, kocham sa zivotom...
tomasisko Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
30000 km @ 7 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Lubomír » 02.04.2011 22:08

Nějaký čas sleduji diskuze ohledně samočiného nulování průměrné spotřeby palubního PC u KIA VENGA. Mám stejný problém, jen mi přijde divné, že každý píše o vynulování při tankování, které bych dokázal ještě nějakým způsobem pochopit. V praxi ale dochází k daleko častějšímu vynulování, alespoň tedy u mě, při ponechaném zapnutém zapalování na dobu delší než cca 3min, např. při stání na mycí lince, čekáním na manželku, před železničním přejezdem atd. Tedy motor neběží, ale zapalování ano např. pro poslech audia. Za měsíc jedu na první garanční prohlídku, tak uvidím, co na to servis. žít se stím dá, ale částečně to devalvuje právě palubní PC.
Všechny zdraví Lubomír.
Lubomír Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod snowko » 02.04.2011 22:47

nemusim ani nechat kluce v zpalovani dlhsie ako dve minuty...Nezistil som ziadnu spojitost s nicim... vzedy ked som si myslel, ze uz to viem, tak sa to vynulovalo uplne len tak po nastartovani...aj ked vzzdy ked zastavim auto, vytiahnem kluc zo zapalovania. Uz ani neviem, ci vobec mi KIA doda normalny PP. V servise sa na mna pozeraju ako na "otravu"...ale uz som zmenil servis! Je to casto o ludoch.

Lubomír píše:Nějaký čas sleduji diskuze ohledně samočiného nulování průměrné spotřeby palubního PC u KIA VENGA. Mám stejný problém, jen mi přijde divné, že každý píše o vynulování při tankování, které bych dokázal ještě nějakým způsobem pochopit. V praxi ale dochází k daleko častějšímu vynulování, alespoň tedy u mě, při ponechaném zapnutém zapalování na dobu delší než cca 3min, např. při stání na mycí lince, čekáním na manželku, před železničním přejezdem atd. Tedy motor neběží, ale zapalování ano např. pro poslech audia. Za měsíc jedu na první garanční prohlídku, tak uvidím, co na to servis. žít se stím dá, ale částečně to devalvuje právě palubní PC.
Všechny zdraví Lubomír.
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod jirka.zc » 03.04.2011 09:27

:kia: :CZ: Zdravím všechny "VENGISTY" co je zlobí PP. Konečně mi v servise po roce čekání vyměnili během hodinky PP za nový a údajně upravený, který se montuje , jak jsem se dozvěděl do vyrobených od 11/2010. Po měsíci provozu musím konstatovat, že již opravdu funguje jak má, to je, že se nuluje buď ručně a nebo automaticky po doplnění více jak 6 litrů paliva. Tuto funkci sice v návodu mi dříve vyrobený nemáme uvedenou, ale s tím opravdu nic nenaděláme. :thu: :kia: :CZ:
Zdraví Jirka KIA VENGA 1.4.CRDI 66kW
jirka.zc Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
46000 km @ 5.4 l/100km

Příspěvekod runis » 03.04.2011 14:57

Super Jirko! Skoda toho nesmyslu se 6 litry, ale alespon tak. Uz se tesim, az to vymeni i me. :-)
Kia Venga 1,6 CRDi 94kW, Comfort plus, Obrázek
runis Muž
Fanda vozů Kia

8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod ceedleguán » 03.04.2011 20:10

Mohli to dát na 20 litrů a byl by klid. :thu:
ceedleguán

km @ l/100km

Příspěvekod Venousek » 03.04.2011 21:28

Taky nechápu, když už to museli opravit tu chybu samovolného nulování, proč už zároveň nemázli to nulování při tankování. To je ta korejská poloviční práce. :thd:
KIA VENGA 1,4 CVVT, red, comfort + keyless system
Venousek Muž
Přispěvatel fóra

Kia Venga (2010)
42000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod peter562/12 » 03.04.2011 21:38

mne sa od nova pp nuluje len ked to vymazem alebo pojdem natankovat.chcem len napisat ze preco nemam problem na mojej venge s pp ked ostatny vengaci s tym maju problem. v maji bude rok co mam vengu a pp ziadny problem!.niekedy davnejsie som o tom uz pisal.
peter562/12 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod tomasisko » 04.04.2011 08:20

jirka.zc píše:údajně upravený, který se montuje , jak jsem se dozvěděl do vyrobených od 11/2010

a mne odpisali (02/2011) z kie toto:

V najbližšom vydaní bude upozornenie, aby po skončení jazdy bol kľuč zapaľovania vybratý, ináč môže dochádzať k resetovaniu spotreby paliva.

(vydani myslel pravdepodobne manual)
tomasisko Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
30000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod branor » 04.04.2011 15:19

Tak na tento extra mudry tah zo strany kia sa neda nic slusneho povedat - namiesto opravy zavady pridaju vetu do manualu... este ze ja uz mam ten PP preprogramovany a nevytiahnutie klucika po jazde stav nenuluje - ziadny technik v servise nech sa uz neopovazi k mojmu PP priblizovat s nejakym programovacim kablom :-D...
KIA Venga 1,4 CRDI 66kw + panoramatická strecha...
branor Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
199999 km @ 5.75 l/100km

Příspěvekod milan79 » 04.04.2011 18:33

Tomu moc neverim, ze by to mohli takto vyriesit. To je jasna vada PP a oni o tom velmi dobre vedia. Ked mi napr. zacne blbnut otvaranie okien, tak to tiez daju do manualu a bude to OK? S tymto by ani v sudnom spore nepochodili, lebo tym, ze uz nejake PP vymenili,vlastne priznali ich chybu.
Venga 1,6CRDi 85kW, výbava TX (exclusive) solid white predané prešiel som ku konkurencii VW
milan79 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
63000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod Tomík » 05.04.2011 19:07

zdar,
tak jak jsem psal-dneska jsem byl v našem slavném :kia: servisu s problémovým PP. Dle servismanů je vše OK :shock: :shock: :shock: a PP dle jejich závěru nevykazuje žádné závady :!: :!: . Tvrzení proti tvrzení. Za měsíc tam půjdu se stejnou závadou, pak ještě jednou a je to na výměnu bez keců. Závidím těm, kteří nemají se svým servisem takové terepatie :thd: :thd: .
čus
Tomík
Venga 1,6 CRDi, 94kW, stav 67 000km, 5,8l/100
K čertu s tímhle středním věkem!Důchod mi nedají,protože jsem příliš mladý a ženy mi nedají,protože jsem příliš starý..
Tomík Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Kia Venga (2010)
22400 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod tomasisko » 05.04.2011 20:30

aj ja som na zaciatku dostaval od servisu odpoved ze o nicom nevedia az kym som nenapisal mail after sale managerovy z kie, ktory odpisal: ze sice to nepovazuju za chybu ale v ramci spokojnosti zakaznika mi trip computer vymenia, ked som do servisu doniesol mail uz sa so mnou zacali bavit

sice sa to nepodarilo na prvy krat ale uz mam objednany druhy PP hadam to teraz bude OK
tomasisko Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
30000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod Tomík » 06.04.2011 07:45

@ tomasisko

zdar,
můžeš mi poslat e-mail. adresu toho managera?
Dík
čus
Tomík
Venga 1,6 CRDi, 94kW, stav 67 000km, 5,8l/100
K čertu s tímhle středním věkem!Důchod mi nedají,protože jsem příliš mladý a ženy mi nedají,protože jsem příliš starý..
Tomík Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Kia Venga (2010)
22400 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod monitor » 07.04.2011 11:51

Zdravím, dnes ráno som odniesol Vengušu do servisu v KE kvôli nulovaniu pal. počítača. Na počudovanie nepovedali ani slovo, že o tom nevedia a povedali, že to dajú do poriadku.
Normálne som bol prekvapený.Uvidím či to zmáknu.
Ceed 1,4 T-GDi A7 DCT GT-Line 2019 Blue Flame :SK:
monitor Muž
Uživatel fóra

Kia Venga (2011)
5000 km @ 5.5 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady