Nová Kia Sportage SL/SLE-Zkušenosti a poznatky z provozu..

Re: Nová Kia Sportage SL/SLE-Zkušenosti a poznatky z provozu

Příspěvekod MinQ » 01.04.2011 18:16

Ahoj vsetci, tak ja som si Sportage objednal niekedy v 8/2010 a z vyroby prisiel (co ma milo prekvapilo) v 10/2010. Takze s nim uz mam nieco najazdene a trochu sa mozem odvazit porovnavat s predchadzajucim modelom. Dnes som bol prezuvat v servise KIA a zaroven som reklamoval hrkotanie v zadnej casti. Povedali mi, ze mam vybite stabilizacne tyce - hm... po necelych 19.000 km. :thd: Ale ved kvoli tomu je zaruka. :thu: Na predchadzajucom modeli mi stabilizatory odisli po 140.000 km. Vzdy som zatazeny na ciernu farbu, ale uprimne - najviac na nej vidiet spinu. :thd: Co sa tyka spotreby, urcite nedosiahnem predpisanych 6,9 l/100km. Real je niekde pri 8,4 l/100km. t.zn. ze na 58 l nadrz prejdem tak asi 650 - 700 km. Velmi si pochvalujem automat, ale raz sa mi stalo, ze mi svojvolne zacal pridavat plyn (hned som si spomenul na TOYOTU :help: ). Bolo to zaujimave, brzdil som a auto stale zvysovalo otacky, az som musel vynalozit dost silny tlak na brzdu, neprestalo to, az pokial som nepreradil rezim, ale sranda to bola. Od vtedy sa mi to nestalo. Velmi je vychvalovany novy pohon 4x4, a ja vobec netvrdim, ze je zly, ale uprimne, nijako sa jazdou oproti predchadzajucemu modelu nelisi. :tongue: A este ma napadli tie pekne LED denne svetla - fakt je, ze vtedy vzadu svetla nesvietia, v predajni KIA mi povedali, ze aj AUDI to tak ma. Bola to pravda. Lenze uz nie je. Nove vozy AUDI uz svietia aj vzadu, pretoze je to porusenie cestnej vyhlasky! :no: Tak skuste ma okomentovat, snad som nikoho neodradil, napriek tomu som spokojny. :yes: Cafko
MinQ Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod mir.jar » 01.04.2011 19:55

ta spoteba ma zarazila, ved tolko mam teraz, ale s manualnov prevodovkov. mam ani nie 1000km nabehanych a idem pomerne neekonomicky.
Aku si mal predtym spotrebu?

tie stabilizatory ti uznali v ramci zaruky? jazdis vela offroad?
Kia Sportage 2011, 2.0 CRDi, predny nahon, vybava EX + doplnok: cuvacia kamera, GPS, subwoofer, stredovy reprak
mir.jar Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (3)
Nejvzdálenější účastník srazu (4)

Kia Sportage III (2011)
70000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod hopik » 01.04.2011 20:58

Navrhuju aby při vyšší spotřebě než udává výrobce u více majitelů aut dorovnávali zdarma navíc projeté poh. hmoty. Mě se taky spotřeba drží kolem 8.4 a jak čtu tak asi to bude pořád stejný- 2l nafta. Doufám že se mi to aspon po dobu leasingu nebude moc rozbíjet na tu záruku se asi taky moc spoléhat nemužu.
hopik Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod pekulo » 01.04.2011 21:25

Sportage SL 2,0 CRDi EX 4WD Black Pearl + 18" hliníkové disky, cúvacia kamera, objednaná 18.3.2011 vyrobené 29.9.2011, dodané 4.10.2011 prevzaté 19.10.2011
pekulo Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod Jaro61 » 01.04.2011 21:38

Prezul som letné gumy a testoval som vplyv na spotrebu - mám na to trasu 125 km na chalupu , z toho je 100 km dialnica (z toho ale z BA po TT spomalená).
Na zimných gumách minulý víkend bola spotreba na tejto trase 7.4 l/100km, dnes na letných 6,8 l/100km. :D
Už sa tá spotreba pomaly začína približovať k mojim predstavám :yes:
Sportage III, 2.0 CRDi, 4x4,Ex - od 18.11.2010
Sportage IV, 2,0 CRDi, 4WD, GT Line - od 17.8.2016
Jaro61 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Sportage IV (2016)
28000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod hopik » 01.04.2011 22:43

Vylepšil jsi mi náladu co nejdřív koupim elektrony na letní sadu a zkusím taky tu spotřebu
hopik Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod MinQ » 02.04.2011 21:29

To Pekulo:
Dik za info, ze si si dal namahu o tom nieco pozistovat. Ja som cital niekde na nete najdenu vyhlasku, ale znela inak, ako predkladas Ty. Taktiez to bolo z nejakej polemiky o dennom svieteni. Ved sa to tyka aj mna, tak uvitam, ze mas pravdu Ty.
To mir_jar:
Na tomto modely Sportage mam tento priemer (rozumej 8,4 l) asi od zaciatku, akurat sa to niekedy odlisuje sposobom jazdy a povahou ciest, raz menej a raz viac. Ale myslim, ze tato hodnota, ktoru uvadzam je taky dlhodobejsi priemer. Vela zalezi od sposobu jazdy, aby si ma rozumel, moj styl jazdy je skor zodpovedny, zo zasady dodrzujem pravidla cestnej premavky, snazim sa dbat o bezpecnost, nakolko o sebe viem, ze som nepozorny, tak o to viac sa musim sustredit na bezpecnost. Ale nejazdim stylom, ze stale pozeram na spotrebu. Vzhladom k tomu, ze mam automaticku prevodovku, tak jej preradovanie a podradovanie ovplyvnujem minimalne, ale asi 90% jazdim so spustenym ECO rezimom. Zistil som, ze do dlhsej jazdy v kopcoch je vyhodnejsie ECO rezim vypnut. Co sa tyka tych stabilizacnych tyci - nejazdim Off-road vobec. 4x4 pouzivam, ako vacsina z Vas, hlavne kvoli lepsej prejazdnosti, hlavne na snehu. V servise mi povedali, ze je to nasledkom nasich zlych ciest, ale tak trochu si myslim, ze slo o vadu materialu, pretoze sa k novemu autu chovam normalne setrne. Myslim, ze po 19.000 najazdenych km museli uznat reklamaciu. Je to normalne - veci sa aj kazia. Ved na to ta zaruka je. :drink:
MinQ Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (1)

Příspěvekod MinQ » 02.04.2011 21:57

To Hopik:
Tvoj navrh je skvely, mali by vypisat referendum. :yes: A z nejakej poruchovosti nemaj obavy, vsetko sa da opravit. A naozaj na aute nepozorujem, ze by nieco nefungovalo ako ma (teda okrem spominanych zalezitosti). V servise som este preberal klesanie vodicovej stolicky a aj operadla. Vyskusali a povedali, ze asi pri nastupovani zavadim o paku, ktorou sa nastavuje poloha sedadla. S uspokojenim som nasadol na cestu domov s odhodlanim, ze panom v servise uz vazne dam pokoj a nebudem si vsimat moju paranoju. :no: HAHA asi po 30 km som uz takmer nedociahol na volant :tongue:
Niekde v predchadzajucich prispevkoch som cital o automatickom spustani stieracov. Myslim, ze funguju skvele a to, ze sa ich citlivost automatiky nastavuje v zavislosti od zvoleneho stupna cylkovaca, bol dobry napad. V jednom z mojich predchadzajucich aut (Nissan QashQai) bol na automatiku postaveny len najrychlejsi stupen na cyklovaci a pohyb stieracov sa mi zdal prehnane rychly.
Taktiez moznost nastavenia automatickeho stmavovania pristrojovej dosky po zotmeni, je dobra vec.
To uvadzam len pre pripad, ze by ste mali pocit, ze vidim len vsetko zle. :yes: S autom som vazne spokojny, hlavne motor a automaticka prevodovka ma prijemne prekvapili (oproti predchadzajucemu modelu, ktory som mal moznost vlastnit).
MinQ Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (1)

Příspěvekod palloo » 03.04.2011 09:52

Nechápem, prečo sa tu polemizuje o tom, či je potrebné svietiť zadnými svetlami cez deň. V zákone je jasne uvedené že "vozidlo musí mať počas jazdy rozsvietené stretávacie svetlomety alebo im na roveň postavené osvetlenie; za nezníženej viditeľnosti môžu byť na vozidle namiesto stretávacích svetlometov
rozsvietené denné prevádzkové svietidlá, ak je nimi vozidlo vybavené". To, že nové vozy AUDI už svietia aj vzadu, to je ich vec, ale určite vás nikto nebude postihovať za to, že cez deň nesvietite zadnými svetlami.
Objednaná 28.02.2011, prevzatá 13.06.2011, Sportage III, 1.6 GDi, sirius silver.
palloo Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod mir.jar » 04.04.2011 07:45

@MinQ -
Ja mam tiez podobnu spotrebu, lenze jazdim dost neekonomicky a sem tam s tazkou nohou. Ak jazdim v meste mam to 8.4-8.5, potom ked ideme cez vikend na chalupu, klesne to na 7.9-8.0. V tyzdni to postupne ide asi o 0.1 za den hore az do vikendu. Gumy su letne, na zimnych to este ani nebolo.
Dufal som, ze po zabehu to bude stale pod 8.0l.

@paloo -
no, ale je dobre vediet ako to naozaj je v zakone, koli policajtom. Ved neraz sa stalo, ze pokutovali za nieco za co nemali a casto sa to tykalo vstavanej casti auta. Neviem ci som dokonca nepocul o pripade ked niekto dostal pokutu koli svieteniu a mal myslim vstavane automaticke svietenie.
Kia Sportage 2011, 2.0 CRDi, predny nahon, vybava EX + doplnok: cuvacia kamera, GPS, subwoofer, stredovy reprak
mir.jar Muž
KIA Family

10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (3)

Kia Sportage III (2011)
70000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod MinQ » 05.04.2011 09:40

to mir_jar:
mne az tak ta spotreba neprekaza, ked som mal Sportage II (predchadzajuci model) spotrebu som nevedel dostat pod 10,3 l/100km, benzin :!: :no:
A od poslednej debaty som skusil asi dva dni jazdit doslova na spotrebu, a skutocne som dosiahol pisany priemer 6,9 l/100km. Ale takto jazdit by nevydrzal nikto :no:
MinQ Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (1)

Příspěvekod mir.jar » 05.04.2011 09:54

v meste 6.9 ? Ci kombinovane? Lebo to si ma teda zase potesil.
Ekonomicky predpokladam, ze bez tazkej nohy a otacky 1300-2000, cize tak ako napoveda auto.
mir.jar Muž
KIA Family

Kia Sportage III (2011)
70000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod MinQ » 05.04.2011 10:11

to mir_jar:
nebolo to v meste, bolo to kombinovane, pretoze som to skusal popri beznej kazdodennej praci a nic som nevynechaval umyselne. A mas pravdu, otacky musis zvysovat takmer nebadatelne, co je tazko dosiahnutelne aj s ohladom na ostatnych ucastnikov cestnej premavky :D
Ale aspon som to skusil.
A co sa tyka napovede od auta, ako radit, to ja nemam, pretoze vlastim automat a ten ovplyvnim pri radeni len minimalne. Avsak po nejakom zabehu by Tvoja spotreba mohla este o nieco klesnut, uz aj kvoli tej spominanej skutocnosti, ze automat ma trochu vyssiu spotrebu :yes:
MinQ Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (1)

Příspěvekod spido11 » 05.04.2011 10:16

Mirec, neboj, spotreba ešte pôjde dolu, veď máš najazdených len 1050 km.
počkaj tak o rok, keď tam budeš mať 10-15 tis. km.
To už bude riadne zabehnuté. A máš manuál, takže neboj :tongue:
Kia Sportage III (2011) 1,7 CRDi - kúpené 01.03.2011. Predané 09.12.2016
Octavia III 1,6 TDI (11/2016) biela - kúpené 09.12.2016
spido11 Muž
KIA Family

11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (6) TOP sponzor (1)

Skoda Octavia III (2016)
100000 km @ 4.9 l/100km

Příspěvekod mir.jar » 05.04.2011 10:41

no, to som si neuvedomil, ze MinQ ma automat. Tam bola cosi vacsia spotreba.

Bat sa bojim, ako kazdy kto sleduje ako idu hore pohonne hmoty. Dnes idem zase tankovat, mam skoro prazdnu, no to budem opat lahsi o 70-80€ ... auc.
mir.jar Muž
KIA Family

Kia Sportage III (2011)
70000 km @ 7.5 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Sportage