Ahoj vsetci, tak ja som si Sportage objednal niekedy v 8/2010 a z vyroby prisiel (co ma milo prekvapilo) v 10/2010. Takze s nim uz mam nieco najazdene a trochu sa mozem odvazit porovnavat s predchadzajucim modelom. Dnes som bol prezuvat v servise KIA a zaroven som reklamoval hrkotanie v zadnej casti. Povedali mi, ze mam vybite stabilizacne tyce - hm... po necelych 19.000 km.

Ale ved kvoli tomu je zaruka.

Na predchadzajucom modeli mi stabilizatory odisli po 140.000 km. Vzdy som zatazeny na ciernu farbu, ale uprimne - najviac na nej vidiet spinu.

Co sa tyka spotreby, urcite nedosiahnem predpisanych 6,9 l/100km. Real je niekde pri 8,4 l/100km. t.zn. ze na 58 l nadrz prejdem tak asi 650 - 700 km. Velmi si pochvalujem automat, ale raz sa mi stalo, ze mi svojvolne zacal pridavat plyn (hned som si spomenul na TOYOTU

). Bolo to zaujimave, brzdil som a auto stale zvysovalo otacky, az som musel vynalozit dost silny tlak na brzdu, neprestalo to, az pokial som nepreradil rezim, ale sranda to bola. Od vtedy sa mi to nestalo. Velmi je vychvalovany novy pohon 4x4, a ja vobec netvrdim, ze je zly, ale uprimne, nijako sa jazdou oproti predchadzajucemu modelu nelisi.

A este ma napadli tie pekne LED denne svetla - fakt je, ze vtedy vzadu svetla nesvietia, v predajni KIA mi povedali, ze aj AUDI to tak ma. Bola to pravda. Lenze uz nie je. Nove vozy AUDI uz svietia aj vzadu, pretoze je to porusenie cestnej vyhlasky!

Tak skuste ma okomentovat, snad som nikoho neodradil, napriek tomu som spokojny.

Cafko