Zdravím šťastné majitele i nešťastné čekatele Kia Sportage.
Rád bych přispěl malým poznatkem k používání park. světel. Pokud potřebujete zanechat Sportage na neosvětlené vozovce s rozsvícenými parkovačkami, tak zjistíte, že po vytažení klíčku ze zapalování celé auto zhasne, byť je spínač v poloze "parkovačky". Toto lehce napravíte tím, že postup zapnutí park. světel provedete již bez klíčku v zapalování. Protože jezdím převážně v noci, nešlo mě do hlavy, jak můžou udělat auto bez možnosti zapnout park. světla a odejít od vozu.Až jsem přišel na postup bez klíčku. A je to docela dobrá vychytávka pro nás sklerotiky, že např. v denní době nemůžete nechat nevědomky po vypnutí klíčku svítit parkovačky a vybít akumulátor. Takhle nás výrobce donutil přemýšlet, že nestandartním způsobem zapnutí opravdu chceme zapnout parkovačky a na na nějaký krátký čas auto opustit. A ještě malý dovětek : Seat Cordoba měl možnost při zapnutí kteréhokoliv blinkru a následnému vyjmutí klíčku osvětlit jen jednu či druhou stranu vozidla. Toto by se mě líbilo i u Kia Sportage.
Pěkný den a pohodu se Sportage.
lubos761