to trhanie robi pri prudkom zrychleni? Neprehrabuju kolesa? To sa mne bezne stava, casto totiz na to riadne dupnem a zda sa, ze sportage nieje robeny na taketo prudke rozbehy.
Kolesa jednoducho prehrabnu a je z toho neprijemne trhanie. Stalo sa mi to aj pri rychlosti kolo 40-50km/h ak bola nie velmi rovna cesta a kolesa mierne poskocili, resp. nemali dobry kontakt s vozovkou.
Inak raz sa mi stalo, ze som potreboval troch zrychlit na ozaj nerovnom asfalte, bol cely rozmrveny a niekde, nie velmi dobre zalatany. Bol to usek asi 2 metre, potom nadherna rovinka.
V tom hrbolatom mi zaplo ESP co je normalne, lenze ESPcko mi stlmilo vykon na este asi dalsich 5 metrov a dost citelne. Vsimli si to vsetci pasazieri a pytali sa co sa to stalo, dost to totiz miklo/spomalilo. Nohu som mal na podlahe, lebo som isiel z vedlajsej na hlavnu a blizili sa auta po hlavnej. Myslim, ze som ich aj obmedzil.
Na passate sa mi taketo nieco nestalo. ESP tam reagovalo menej casto a netlmilo vykon zbytocne dlho, len ozaj ak bolo treba. Zly bod pre Sportage

.
Kia Sportage 2011, 2.0 CRDi, predny nahon, vybava EX + doplnok: cuvacia kamera, GPS, subwoofer, stredovy reprak