Tak sa konečne môžem pridať do diskusie s vlastnými skúsenosťami - aj keď zatial iba čiastočnými a veľmi čerstvými
Prvá vec ktorá ma mierne prekvapila po pár metroch jazdy boli brzdy. Veľmi citlivé a zaberajúce veľmi silne už pri jemnom stlačení. Proste som takmer pristal na predom skle

Po cca 40 km jazdy som presadol do Fábie a na prvej križovatke takmer neubrzdil - zďaleka tak razantne nezaberajú a to som ich mal za veľmi dobré.
Priestor na prednom sedadle pre mňa veľkorysý, aj nad hlavou značná rezerva - meriam 1,80 m. Rádio bez problémov so signálom, chytá signál aj tam kde som predtým mal problém. Je pravda že pre zadné sedadlá je ten zvuk obmedzený. Vpredu som so zvukom spokojný. Spárovanie telefónu úplne bez problémov zakaždým keď som znova nastupoval ( 10 krát ? ). V kufri nemám nič, všetko čo som doteraz nosil v kufri je pri rezerve a ešte je tam miesta habadej ...
Doteraz som nemal diesel, je to iné jazdenie, zatiaľ si stále zvykám na preraďovanie pri podstatne nižších otáčkach, aj keď sa občas pozabudnem a otáčky idú vyššie
Nástu turba je pôsobivý, ťah to má statočný. Kto tvrdí že na toto auto je 1,7 l málo nech si to vykúša a potom hovorí. Mne to postačuje s rezervou.
Tempomat zatiaľ bez problémov, nastavil som ho vždy keď som sa o to pokúšal.
Ovládanie palubného počítača - no čo povedať, bol som zvyknutý na koncernové ovládanie na páčke stieračov. Je to horšie, ale tragédia to nieje, zas ten počítač nie je potrebné prepínať každú chvíľu. Oveľa viac mi vadí to ničnehovoriace zobrazenie aktuálnej spotreby - číslo by sa hodilo oveľa viac. Zobrazovanie dvoch dĺžiek "tripov" je podľa mňa zbytočné, jeden úplne stačí.
Celkový pocit z jazdy výborný, to auto na ceste sedí a drží stopu tak ako chcem, nerovnosti a hluk filtruje veľmi dobre. Uvidíme za mokra, časom aj na snehu.
Doteraz najazdených 200 km, spotreba podľa PP 5,6 l/100 km pri relatívne kľudnej jazde, ale nie úplne na spotrebu, skôr na zábeh - aj keď som občas testoval otáčky nad 3000

. Viac ako spokojnosť